2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Kaşık biberon ne için ben almadım normal biberon aldım
Doğumdan hemen sonra süt gelmezse normal biberonları tavsiye etmiyorlar, meme reddi yapabiliyormuş. Bunun yerine kaşık biberonla mama verilmesi gerekiyormuş. Veya memeyi tutamadığı zaman sağıp vermek için. Emzirme eğitimiyle ilgili yazılar hep bu yönde.

Bozma moralini gün doğmadan neler doğar canımm , hamile olduğunu biliyorsa mutlaka idare edeceklerdir cok hassas bir durum bu sonuçta

Bana kasik biberon veya şırınga onerdiler. Ozellikle şırınga finger feeding uygula dediler. Ama ikisini de almadim henuz.
Kasik biberon sunu onermislerdi. Siringa zaten eczaneden alinir.

Eklentiler

• Screenshot_20220222-211634_ebebek.webp
    17,5 KB · Görüntüleme: 74
Aynı yataktayken reflü yatağında da olsa kokunla uyumaya alışır mı acaba
Mutlaka alışacak tabi kokumla uyumaya , ilk zamanlar zaten hep yanımızda olacaklar , emerken uyuyacaklar geceleri de uyanıp emzirmemiz gerekecek . Vakti geldiğinde de ayıracağız yatakları herkes odasını bilecek napalım

Bozma moralini gün doğmadan neler doğar canımm , hamile olduğunu biliyorsa mutlaka idare edeceklerdir cok hassas bir durum bu sonuçta
Amin amin insallah. Dogum o tarihe denk gelmesin de en azindan o tarihten 1 hafta once dogsa bile yeter. Geriye kalan 1 haftada full odaklanarak isine bakar. Ya da tam gunumde 22 nisanda dogurayim ama o da bana cok uzun geliyor ya. Valla 38 39da dogurmak istiyorum artik.

Yok beklenen doğum tarihlerimizde doğurmayız bence , tam 40.haftasında cok az hamile doğum yapıyor, genelde önce geliyor bebişler sen gönlünü ferah tut oğluşun gelmesi gereken doğru vakti biliyor,bütün sıkıntını alıp götürecek eminim ki

Bana kasik biberon veya şırınga onerdiler. Ozellikle şırınga finger feeding uygula dediler. Ama ikisini de almadim henuz.
Kasik biberon sunu onermislerdi. Siringa zaten eczaneden alinir.
Şırınga ile nasıl yapılıyor bir bakayım ben. Belki daha kullanışlı olur. Kaşık 6 fazla akıttığı yazılmış yorumlarda. Bazıları kullanamamış.

Bir aceleci bebiş daha mı var aramızda Mart ayına girmeden doğurmaya başladık bu grup komple Mart annelerine mi transfer olsak napsak
Açıklığı kafana takma, çok büyümedikçe kontrol altında tutulabiliyor, hakkınızda hayırlısı olsun canım

Son karar senin tabi ama her şey yolundaymış bence bırak normal gelsin bebişin.

Amin canim insallah. Gonlumde hep 15 nisan yatiyor insallah o zaman gelir

Şırınga ile nasıl yapılıyor bir bakayım ben. Belki daha kullanışlı olur. Kaşık 6 fazla akıttığı yazılmış yorumlarda. Bazıları kullanamamış.
Burada cok guzel uygulamali anlatmislar. Ozellikle 1dk20saniyeden sonra izleyebilirsin.
Ben kasik biberon almam zaten. Cay kasigi ve siringa dusunuyorum. Biberon da vermicem baya bi direticem yani.

P pinkidea birde istersen dogum yapacagin hastanenin ebesi veya hemsiresiyle bi konusabilirsin. Dogum cantamda ne olsun diye ozellikle beslenmeyle alakali diye. Ben de doguma yakin konusmayi dusunuyorum. Ama dogum cantamda mutlaka evden goturecegim bi cay kasigi ve siringa olacak.

Şimdi aklıma takıldı, biberon vermeyi ben de istemiyorum ama biz sütümüzü sağıcaz, sağdığımız sütü ya şişeye ya da poşetlere koyup dolaba buzluğa falan koycaz. Sonra o sütü ne ile içiricez bebeğe ?

Once mememden emsin kanallari uyarsin ki sutum cogalsin istiyorum. Zaten ilk haftalar oyle cok sagip dolaba koyacak kadar sut gelmiyomus. Bebis emdikce cogaliyormus. Dolaba koyabilecegimiz kadar cogalmasi da 3-4 haftayi bulur bence. O zaman biberon veririm diye dusundum canim. Tabi evdeki hesap carsiya ne kadar uyar bilmiyorum.
Ama cevremde herkes memenin kahverengi bolgesini komple agzina verirsen yara olmaz, ve kanallar uyarildikca sut cogalir diyor.

O Obayram nasıl oldun canım daha iyi misin?
Bende kaç aydır her gün 2 damla içiyorum demek bebek anne karnindaykende etkisi oluyormuş neyse bari doktora danisayim birkaç günde bir içeyim cnm
Ben de 16. Haftadan beri 3-5 damla oyle kafama gore damlatiyorum meyve suyuna şu an çok üzüldüm :/
Mart anneleri tam gaz doğum yapıyor kızlar bugün burda da cok doğum varmış 22.02.22 gerçekten güzel bi tarih doğum yapmak için. Sıra bize geliyor yok mu nisan ayında şöyle havalı güzel bir tarih
En havalı tarih 23 nisan ama doktoruma sorduğumda seni 29 Ekim de dogurtucam diye biraz dalga geçti. Göremeyiz o tarihleri baksana herkes doğurmaya başladı aldı beni bir telaş. Şunları kaynattım bu gece ekstra deterjana gerek yok kaynatın yeter diyor çoğu yer siz nasıl yaptınız kızlar.

Eklentiler

• 5EA5901E-F4F3-429C-A7A8-52589CF76F95.webp
    119,1 KB · Görüntüleme: 67
  • FC682BD5-63BC-4D2C-B760-5F3BE92143B7.webp
    38,2 KB · Görüntüleme: 66
Mastit olmamak için sağanlar da çok var ama bir anda birikince tıkanma yapıyormuş göğüslerde baya ağrıya sebep oluyormuş Bi de bebek emdikten sonra sağım yapın da diyorlar süt kanallarını uyarıp sütün daha fazla üretilmesini sağlamak için. o sağdıklarımı ne ile veririm bilmiyorum artık anlık duruma göre analık iç güdüsü ile ne doğru gelirse onu yaparız yaralar icin ben dün itibari ile göğüs ucu kremine başladım , doktor 32.haftadan itibaren başla yara problemi riskini azaltırız demişti. İnsallah o tür yara olaylarını yaşamayız hiçbirimiz ki doğru emzirince yaşama olasılığımız da düşük bence

Almadım bende bakayım öyleyse

Bence de su an kullanılmamış olduğu için deterjana gerek yok, süt lekeleri işin içine girince deterjan kullanmak daha iyi olur şimdi kaynatmak bence de yeterli canım

Arkadaşıma göğüs pompası lazım olmuş doğum yaptığında , ben götürücem pompa ile mochiyi. Lazım olmasa bile yanımda olsun stresini yaşamayım hiç
Pompa almadım ben açıkçası sadece mochim var onu da götüreyim madem.
Bence de su an kullanılmamış olduğu için deterjana gerek yok, süt lekeleri işin içine girince deterjan kullanmak daha iyi olur şimdi kaynatmak bence de yeterli canım
O zaman hiç deterjan sürmüyorum böylece kilitli poşetlere koyacağım sagol canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…