- 7 Ocak 2021
- 2.114
- 4.218
- 83
- 31
Aaaa ben kaçırmışım bu gelişmeyiÇarşamba günü hastaneye yatacağım Ben normal doğumu başlatacak doktor.
Zaten o güne kadar doğurmazsam o gün kesin doğururum
Aaaa ben kaçırmışım bu gelişmeyiay canımmmm sağlıkla al kucağına Lilacığımı Nasıl heyecanlandım şimdi öyle diyince beklemiyordum
Boşver sen takvimi napcaksın ya Lilaya kavuşuyorsun her şeyden önemlisiKanala girmiş benim kız zaten sancılanıp duruyorum arada o güne kadar doğurmazsam işte çarşamba günü suni sanciyla falan doğuracağım
O yüzden nisan annesi olamıyorum ama Lilam geliyor
Boşver sen takvimi napcaksın ya Lilaya kavuşuyorsun her şeyden önemlisibugün bana da doktor alayım seni doğuma , hazırsın diyince bi ağladım korktum hiç beklemiyordum . Bi yanım cok kavuşmak istiyor diğer yanım cok korkuyor
Evet her şey cok zor, bebek aşağı indiğinden beri alt karın bölgemde cok fazla baskı hissetmeye başladım bi de bu akşam nedense nefes darlığı çekiyorum. Doğsunlar artık onlar da rahatlasın biz de rahatlayalımBende öyleyim işte kuzum ama artık cidden çok zor olamaya başladı.
Her şeyi yolundaysa gelsin diyorum Bende.
Sende öyle düşün çünkü nefes almak bile yorucu hale geldi.
Bir an önce doğsunlar da büyütmeye başlayalım
Evet her şey cok zor, bebek aşağı indiğinden beri alt karın bölgemde cok fazla baskı hissetmeye başladım bi de bu akşam nedense nefes darlığı çekiyorum. Doğsunlar artık onlar da rahatlasın biz de rahatlayalım
Kıyamam cok geçmiş olsun dinlen bol bol yorma kendini geçer acıların da inşKizlar bugun talihsiz bi sey yasadim. Aile hekimindeki hemsire dogum icin son izleme cagirmisti. Gittim, eve donerken kopek kovaladi korktum panik yapinca yuz ustu dustum. Taytim yirtildi, dizlerim kanadi, kolum avucum morardi. Ogleden sonra kontrolum vardi onu one cektik bebise bisey oldu diye cok korktum. Sukur ultrason ve nst yolundaydi. Plasenta etrafinda kanama yoktu, kan akisi vs iyiydi.
36+0 olduk, 2929 gr, 49.7 cm olmus beyfendi. Hos ben bu ultrason olcumlerine guvenmiyorum hep daha azdir gozuyle bakiyorum, olcum degerleri boyle.
Haftaya cuma 37+0da cati muayenesi yapilacak. Az kaldi bakalim
Cok geçmiş olsun dualarımız anneciğinleSaolun kızlar, annemin ameliyati iyi gecmis cok sukur, midesinin %90i alınmış, kalinbagirsaga baglanmis, daha öncesinde de daha iyi nefes alabilmesi için boğazından delik acmislardi, o yuzden konuşamıyor malesef, insallah iyi olup evimize gelir saglikla, bundan sonra nasıl bir süreç bizi bekliyor bilmiyorum
Zor olmuş ama sonucu güzel sağlıklı bir bebiş olmuş çok şükür gözün aydin canimDoğum hikayemi sonunda yazıyorum kızlar biraz uzun ve zordu benim için. Ama sonu güzel bitti
Öncelikle ben araştırma hastanesine bağlı doğumevinde doğum yaptım. İlgi alaka ve odaları 2 kişilik olması dışında gayet rahattı. Geçen hafta tansiyon yüksekliği sebebiyle doktor yatış önermişti. Çarşamba günü kontrolde 15 8 sonrasında 13 7 çıkınca açıklık kontrolüne bile gerek duymadan yatış verdiler. Bebeğin eşinden ayrılması gibi riskler varmış. Doğumhaneye gidip yatış yaptırdım. Bütün kıyafetleri, eşyaları bırakıp sadece önlükle kaldım. Malesef kadınlar orda sancı çekip doğum yaptıkları için telefon falan yasaktı. (İnsan korkmuyorsa bile orda bağırışları duyunca korkuyor.) Eşimle 2 kere görüşebildim. Tansiyon olduğu için çok sık görüştürmediler. Muayenede parmak ucu açıklık vardı. Propess denilen bir fitil taktılar alt taraftan. Suni sancı benzeri bir etkisi varmış açılmayı hızlandırmak için. Saat 15 civarıydı sanırım taktıklarında. İlk 2 saat bir etkisi olmadı. Sonrasında 17 gibi devamlı bir sancı başladı. Saat 20de kusmalarım başladı ve kusarken suyum geldi. Sonrasında nişanım da geldi. Fitili çıkardılar ve kendi sancımı çekmeye başladım. Ama açıklığım 2 cm anca olmuştu. Ultrason ve alttan muayene sonrasında sezeryana karar verildi. Kusmalarım doğuma gidene kadar devam etti bu da tansiyonumu daha da yükseltti. Doğuma giderken saat 22 civarı açıklık hala 2 cmdi. O kadar sancı çektikten sonra sezeryan için ameliyata alındım. Belden uyuşturucu iğne vurdular. Acı değil biraz yakma hissettirdi. Sonrasında masaya yatırdılar uyuşmaya başladım hemen. Önüme örtü örtüldü ve bebeğim doğdu çok şükür. Doğumun en kolay kısmıydı gerçekten. Ben ameliyattan çok korkuyordum hissederim vs diye ama hiç hissetmedim gerçekten bebeği gördüğünüz an zaten herşey siliniyor. Onu izlerken ameliyatı unuttum bile. Sonrasında da uyumuşum ara ara çok hatırlamıyorum. Odaya alındım ve bebeğimi getirdiler. İlk yürüme faslı zorlayıcıydı. Dikişlerin yanması, sonda çıkarıldıktan sonra idrar yerinde batma ve gaz çıkaramamak beni çok zorladı. Çok şükür düne göre şuan daha iyi yürüyorum acısa da kendim kalkıp oturabiliyorum. Hala sancım ağrım var ama daha iyiyim. Bebeğimi emziriyorum ama şekeri sınırda olduğu için şırıngayla mama da veriyoruz. Mis kokusunu içinize çekince gerisi önemsiz kalıyor zaten. Lütfen benim hikayem kimseyi etkilemesin. Açıklık olmadan normal doğum pekala yapılabilirdi. Büyük ihtimalle sabaha kadar sürerdi ama olurdu. Ben hipertansiyon kurbanı oldum. Ha pişman mıyım hayır sonunda oğluma sağlıkla kavuştum ya önemli olan o. Umarım sizler daha kolayca kavuşursunuz yavrularınıza
Bu arada doktorun en fazla 3200 doğar dediği bebeğim 3600 doğdu yani ölçümlere çok takılmayın net olmuyorlar
Bebeğine kavuşanlara hayırlı olsun, bekleyenlere de çoook kolay doğumlar diliyorum❤
GelsinlerVakitleri dolduysa gelsinler dimi
Gelsinlerpazartesi tekrar gidicem eğer doktor yine derse doğuma alayım diye bu sefer kabul edicem galiba bu haftasonu kendimi psikolojik olarak hazırlayacağım buna
Evet aynı gün de doğurabiliriz gerçektenBenim de sancım var az az bu hafta sonunu geçireyim sonrasında ne zaman isterse gelsin
Bakarsın aynı gün doğururuz
Zaten ne yaparsak yapalım ne zaman isterlerse o zaman gelecekler
Evet aynı gün de doğurabiliriz gerçektenben hiç beklemiyordum böyle bişeyi ya 38-39 görürüm diyordum ama rahim ağzı kısalmış bile baksana hiçbir şey planlanan gibi olmuyor . El kadar bebeler yapmış bile planı bizim icin
Yaaa birlikte doğuracaktık hani : ( C celikladyEvet aynı gün de doğurabiliriz gerçektenben hiç beklemiyordum böyle bişeyi ya 38-39 görürüm diyordum ama rahim ağzı kısalmış bile baksana hiçbir şey planlanan gibi olmuyor . El kadar bebeler yapmış bile planı bizim icin
Bana da son kontrolde haftaya gel başlatalım doğumu dedi ama ben kaçıyorum gitmicemEvet aynı gün de doğurabiliriz gerçektenben hiç beklemiyordum böyle bişeyi ya 38-39 görürüm diyordum ama rahim ağzı kısalmış bile baksana hiçbir şey planlanan gibi olmuyor . El kadar bebeler yapmış bile planı bizim icin
Sorma canim tum arkadaslari evlenmis bekar kiz tribine gireriz burada
Allah saglıkla hayırlı evlat olarak büyütmeyi nasip etsin bende pazartesi sezeryan olucam ödüm kopuyor bile bile gitmek daha zormuş o ilk kalkış filan ben tuvalette bayılmışım cok zor kalkıyorum organlar yere düşüyormuş GB içinde yerleşmiyolar ilk hafta çok zor sonra gün gün iyileşiyor insan, bende şu instagramda hemen giyinip süslenip uçan kaçanlara sinir oluyorumSelam kizlar biraz goz attim cok doguran yok sanirim.
Bende sezeryan sonrasi 2 gunu bitirdim 3.gune basliyoruz. En zoru ilk gundu bugun daha rahat gezdim.
Deli gibi kaynattigim kayisilarin suyundan ictim kayisilarini yedim ve cokta yurumememe ragmen yattigim yerde gazim cikti tavsiye ederim sizede...
Meme tutma sorunu en basta geliyor tutamadikca sinirlenip agliyor her odadan bebek sesi
Annemde beni gulduruyor birsuru dogum oldu 2 gundur hepsi sezeryan hemsirelere soruyor neden hic normal doguran yok diye sasiriyor
Sabah cikacagiz insallah 2 gece kaldim hemsire gerek yok git evine rahat et dedi ama gece kaburgamda gaz sikisti nefes alamadim feciydi hemen agri kesici yaptilar sezeryan sonrasi bel sirt bas agrisi kaburga agrisi oluyor genelde evde olsam parol bunu asla kesmezdi
Oyle iste kizlar sizlerinde hayirli kolay dogumlari olsun insallah
Bende kesin Nisan annesi olacağım canim.Sorma canim tum arkadaslari evlenmis bekar kiz tribine gireriz buradaBen nisanin ortasini gorecegim gibi, cunku gelmeye niyeti yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?