- 7 Aralık 2014
- 1.022
- 726
- 123
- 33
Valla gece nedense bir yerden sonra uyku kaçıyor bendeYalnız değilsin
Nasıl oldun?Ben doğuruyorum galiba
Şuan bel ağrım var bir de karnım sürekli toplanıyor, nefes alıp vermek bile sancı yapıyor
Başka hiç bir belirtim yok ne bu şimdi kızlar
Bende aynıyım hiç uyku yok dön sağa dön sola sabah oluyorValla gece nedense bir yerden sonra uyku kaçıyor bende
Dogum icin hastaneye gittiğinde tek başına mı olacaksın? Bu durum da hastaneler değişiklik yaptı mı?Haftaya geliyor insallah vizesi çıkıyor . 1 hafta daha dayansak tamamız
Havluyu ütü ile ısıt Göğüslerine sar kıyafetin üzerinden yap sicak yakmasın. Göğüslerini masaj ile gevsetmeye çalış. Ilık duş al duşta Göğüslerine masaj yap. Bol bol sağ bundan korkma damarlar tikanmasin canim. 2 gün bunları yap göğüsler komple gelir. Mochi qlmis miydin belki onu alsan bebek emerken o da diğerinden akmasını sağlar rahatlar.Cok fenayim kizlar ilk dogumumda olmusti goguslerim suan omuzuma kadar doldu dokunamiyorum sagmakla bitmiyor korkuyorum ateslencemyemin ederim sezeryan yerim cok hizli iyilesiyor ne guzel derken bugun goguslerim biranda sisti eve geldik sut sagmaktan acidan oturup agladim
Gelmiş geçmiş olsunBende pazartesi günü doğum yaptım anca yazabiliyorum. Kontrole diye gitmiştim, suyumun bitme seviyesine geldiğini gördü doktorum. Beni perinatologa yönlendirdi, biraz daha bekleyebilir miyiz diye düşünüyordu, hastaneden çıkıp oraya gittik. Oda plesentanın görevini yitirdiğini artık bebeği beslenmediğini bu yüzden suyun kalmadığını söyledi. Biran önce alalım dedi. Doktorumla iletişime geçti, oradan direk geri hastaneye döndük ve acil zorunlu sezeryana alındım. Spinal oldum. Ağrılarım anca azalmaya başladı. Oğlum son haftalar hiç beslenememiş 2500 gram doğdu, ama yanımda iyiyiz çok şükür.
Hepinize kolay bir doğum nasip olsun inşallah
Çok geçmiş olsun. Sıcak kompres yapıp sagmayi denediniz mi? Sıcakla beraber inip rahatlamıştı benimCok fenayim kizlar ilk dogumumda olmusti goguslerim suan omuzuma kadar doldu dokunamiyorum sagmakla bitmiyor korkuyorum ateslencemyemin ederim sezeryan yerim cok hizli iyilesiyor ne guzel derken bugun goguslerim biranda sisti eve geldik sut sagmaktan acidan oturup agladim
Hayırlı olsun, Allah bağışlasın. Bebeğiniz yanınızda, bu çok güzel. Sağlıkla büyüsün.Bende pazartesi günü doğum yaptım anca yazabiliyorum. Kontrole diye gitmiştim, suyumun bitme seviyesine geldiğini gördü doktorum. Beni perinatologa yönlendirdi, biraz daha bekleyebilir miyiz diye düşünüyordu, hastaneden çıkıp oraya gittik. Oda plesentanın görevini yitirdiğini artık bebeği beslenmediğini bu yüzden suyun kalmadığını söyledi. Biran önce alalım dedi. Doktorumla iletişime geçti, oradan direk geri hastaneye döndük ve acil zorunlu sezeryana alındım. Spinal oldum. Ağrılarım anca azalmaya başladı. Oğlum son haftalar hiç beslenememiş 2500 gram doğdu, ama yanımda iyiyiz çok şükür.
Hayırlı olsun oglusunla çok güzel günleriniz olsun.agrilarin da çabucak geçsin isallah.Bende pazartesi günü doğum yaptım anca yazabiliyorum. Kontrole diye gitmiştim, suyumun bitme seviyesine geldiğini gördü doktorum. Beni perinatologa yönlendirdi, biraz daha bekleyebilir miyiz diye düşünüyordu, hastaneden çıkıp oraya gittik. Oda plesentanın görevini yitirdiğini artık bebeği beslenmediğini bu yüzden suyun kalmadığını söyledi. Biran önce alalım dedi. Doktorumla iletişime geçti, oradan direk geri hastaneye döndük ve acil zorunlu sezeryana alındım. Spinal oldum. Ağrılarım anca azalmaya başladı. Oğlum son haftalar hiç beslenememiş 2500 gram doğdu, ama yanımda iyiyiz çok şükür.
Hala değişmedi ama 1 nisandan itibaren bazı yasaklar gevşeyecekmiş bakalım bi umut bekliyorum. O yüzden nisanda doğurmak istiyorumDogum icin hastaneye gittiğinde tek başına mı olacaksın? Bu durum da hastaneler değişiklik yaptı mı?
Durum degismediyse annen gelse de senin yanına gelemeyecek ama sen hastaneden çıkana kadar gelir. Cok sancin falan olursa bekleyeceğim diye evde zorlama kendini. Isalah hersey yetişir kuzum
Gözün aydın canm .. sağlıkla mutlulukla geçer günleriniz inşBende pazartesi günü doğum yaptım anca yazabiliyorum. Kontrole diye gitmiştim, suyumun bitme seviyesine geldiğini gördü doktorum. Beni perinatologa yönlendirdi, biraz daha bekleyebilir miyiz diye düşünüyordu, hastaneden çıkıp oraya gittik. Oda plesentanın görevini yitirdiğini artık bebeği beslenmediğini bu yüzden suyun kalmadığını söyledi. Biran önce alalım dedi. Doktorumla iletişime geçti, oradan direk geri hastaneye döndük ve acil zorunlu sezeryana alındım. Spinal oldum. Ağrılarım anca azalmaya başladı. Oğlum son haftalar hiç beslenememiş 2500 gram doğdu, ama yanımda iyiyiz çok şükür.
Aynen bende de öyle 9.30 tekrar uyuduğum 1 de uyandimBende aynıyım hiç uyku yok dön sağa dön sola sabah oluyor
Ben sancı çekerken (fitil sebebiyle suniydi) suyum geldi üstüne nişanım geldi. O hiç belli olmuyor sanırım herkeste farklı. Hayırlısıyla kolay doğurursun inşallahBende sanıyorum ki sancı sonra Nişan sonra su gelecek sonra doğum
Düşünsene evde doğuruyormuşum
Nasıl oldun?
Ben sancı çekerken (fitil sebebiyle suniydi) suyum geldi üstüne nişanım geldi. O hiç belli olmuyor sanırım herkeste farklı. Hayırlısıyla kolay doğurursun inşallah
Oncelikle gozunaydin canim, en zoru ilk 3-5 gun cok yanma oluyor, kanama olmasin diye yakarak kestikleri icin sanirim o his devam ediyor, ben ilk 5 gun sanirim 4 saatte 1 tane ağrı kesici ictim, yoksa başka türlü cok agri hissediliyor, tabi herkesin agri eşiği farklıdır ama 5 günden sonra yavas yavas azalmıştı, parol içmekten korkma, agrin olunca ic mutlakaKızlar iyi pazarlar bende kızıma kavuştum. Herşey inanılmaz hızlıydı (sezaryen).Eger varsa süt konusunda stres olmayın herşeyi oluruna bırakmıştım simdi bol bol süt var. Ameliyat işin kolay kısmı asıl olan sonrası sanırım bir gece hastanede kaldık herşey yolundaydi hemen yürüdüm çok yürüdüm bebekle bütün gece ilgilendim, hic baş ağrım olmadı. Ama sanırım bütün bu enerjim hastanede yapılan ağrı kesicilerdenmis eve geldiğimden bu yana kesi yeri baya aciyor dogrulamıyorum. Dik yurumek imkansiz. Hala büyük tuvalet yok baya az yiyorum belki ondandır ama hastanede de gaz olayı sıkıntıliydı. Sizden ricam bu acı ne zaman geçiyor tesrtecrubeli anneler yardımcı olabilir mi ne zaman yürürken, yatarken ve emzirirken rahatça hareket edebilirim? Bu yanma ne zaman geçer?
Doğum hikayemi sonunda yazıyorum kızlar biraz uzun ve zordu benim için. Ama sonu güzel bitti
Öncelikle ben araştırma hastanesine bağlı doğumevinde doğum yaptım. İlgi alaka ve odaları 2 kişilik olması dışında gayet rahattı. Geçen hafta tansiyon yüksekliği sebebiyle doktor yatış önermişti. Çarşamba günü kontrolde 15 8 sonrasında 13 7 çıkınca açıklık kontrolüne bile gerek duymadan yatış verdiler. Bebeğin eşinden ayrılması gibi riskler varmış. Doğumhaneye gidip yatış yaptırdım. Bütün kıyafetleri, eşyaları bırakıp sadece önlükle kaldım. Malesef kadınlar orda sancı çekip doğum yaptıkları için telefon falan yasaktı. (İnsan korkmuyorsa bile orda bağırışları duyunca korkuyor.) Eşimle 2 kere görüşebildim. Tansiyon olduğu için çok sık görüştürmediler. Muayenede parmak ucu açıklık vardı. Propess denilen bir fitil taktılar alt taraftan. Suni sancı benzeri bir etkisi varmış açılmayı hızlandırmak için. Saat 15 civarıydı sanırım taktıklarında. İlk 2 saat bir etkisi olmadı. Sonrasında 17 gibi devamlı bir sancı başladı. Saat 20de kusmalarım başladı ve kusarken suyum geldi. Sonrasında nişanım da geldi. Fitili çıkardılar ve kendi sancımı çekmeye başladım. Ama açıklığım 2 cm anca olmuştu. Ultrason ve alttan muayene sonrasında sezeryana karar verildi. Kusmalarım doğuma gidene kadar devam etti bu da tansiyonumu daha da yükseltti. Doğuma giderken saat 22 civarı açıklık hala 2 cmdi. O kadar sancı çektikten sonra sezeryan için ameliyata alındım. Belden uyuşturucu iğne vurdular. Acı değil biraz yakma hissettirdi. Sonrasında masaya yatırdılar uyuşmaya başladım hemen. Önüme örtü örtüldü ve bebeğim doğdu çok şükür. Doğumun en kolay kısmıydı gerçekten. Ben ameliyattan çok korkuyordum hissederim vs diye ama hiç hissetmedim gerçekten bebeği gördüğünüz an zaten herşey siliniyor. Onu izlerken ameliyatı unuttum bile. Sonrasında da uyumuşum ara ara çok hatırlamıyorum. Odaya alındım ve bebeğimi getirdiler. İlk yürüme faslı zorlayıcıydı. Dikişlerin yanması, sonda çıkarıldıktan sonra idrar yerinde batma ve gaz çıkaramamak beni çok zorladı. Çok şükür düne göre şuan daha iyi yürüyorum acısa da kendim kalkıp oturabiliyorum. Hala sancım ağrım var ama daha iyiyim. Bebeğimi emziriyorum ama şekeri sınırda olduğu için şırıngayla mama da veriyoruz. Mis kokusunu içinize çekince gerisi önemsiz kalıyor zaten. Lütfen benim hikayem kimseyi etkilemesin. Açıklık olmadan normal doğum pekala yapılabilirdi. Büyük ihtimalle sabaha kadar sürerdi ama olurdu. Ben hipertansiyon kurbanı oldum. Ha pişman mıyım hayır sonunda oğluma sağlıkla kavuştum ya önemli olan o. Umarım sizler daha kolayca kavuşursunuz yavrularınıza
Bu arada doktorun en fazla 3200 doğar dediği bebeğim 3600 doğdu yani ölçümlere çok takılmayın net olmuyorlar
Bebeğine kavuşanlara hayırlı olsun, bekleyenlere de çoook kolay doğumlar diliyorum❤
Selam kizlar biraz goz attim cok doguran yok sanirim.
Bende sezeryan sonrasi 2 gunu bitirdim 3.gune basliyoruz. En zoru ilk gundu bugun daha rahat gezdim.
Deli gibi kaynattigim kayisilarin suyundan ictim kayisilarini yedim ve cokta yurumememe ragmen yattigim yerde gazim cikti tavsiye ederim sizede...
Meme tutma sorunu en basta geliyor tutamadikca sinirlenip agliyor her odadan bebek sesi
Annemde beni gulduruyor birsuru dogum oldu 2 gundur hepsi sezeryan hemsirelere soruyor neden hic normal doguran yok diye sasiriyor
Sabah cikacagiz insallah 2 gece kaldim hemsire gerek yok git evine rahat et dedi ama gece kaburgamda gaz sikisti nefes alamadim feciydi hemen agri kesici yaptilar sezeryan sonrasi bel sirt bas agrisi kaburga agrisi oluyor genelde evde olsam parol bunu asla kesmezdi
Oyle iste kizlar sizlerinde hayirli kolay dogumlari olsun insallah
Bende kontrolden geliyorum, 2 haftada kilo almamışımama bebek son ölçüme gore 600 gr almis 3200 olmus boyda 49 cm. Suan onde gidiyor ama ölçümleri cok aldanmiyorum, bence fazla büyük cikti bu arada bu gecen surede bol protein tükettim )kofte, et yemegi ve corbasi), hergun tahin pekmez yedim, arada muz yedim. Protein cok yaradı sanirim ama hala sezeryan icin gun vermedi, 39.haftanin icinde olsun, agrini bekleyelim dedi, bende de hic sanci cikmiyor bebiste kanalda degil yine bas yukarda yuz ustu asagi bakar vaziyette duruyor, yani once ki sezeryan olmasa, bu da yine sezeryan olacakmış
Bende pazartesi günü doğum yaptım anca yazabiliyorum. Kontrole diye gitmiştim, suyumun bitme seviyesine geldiğini gördü doktorum. Beni perinatologa yönlendirdi, biraz daha bekleyebilir miyiz diye düşünüyordu, hastaneden çıkıp oraya gittik. Oda plesentanın görevini yitirdiğini artık bebeği beslenmediğini bu yüzden suyun kalmadığını söyledi. Biran önce alalım dedi. Doktorumla iletişime geçti, oradan direk geri hastaneye döndük ve acil zorunlu sezeryana alındım. Spinal oldum. Ağrılarım anca azalmaya başladı. Oğlum son haftalar hiç beslenememiş 2500 gram doğdu, ama yanımda iyiyiz çok şükür.
Günaydın
Hava çok güzel yaşasın bahar geldi. Dün kontrole gittim 3400 olmus ogluşum boyunu soylemedi ama ooo cok uzun olacak dedi ne kadar boyu diye benim de sormak aklıma gelmedi. Geçen hafta gittiğimde sonuna kadar beklemeyiz normal doğum zor olabilir kilosu önde dedi, simdi de bekleyeceğiz dedi. Nst ye bağlandım tık yok evde sanci vardı doktora gittik hiç sancı yok oglusum yattı uyudu. Doktordan çıktık hareket başladıbeklemeye devam. Ye hurmayi, yap yürüyüşü, egzersiz yap doğuma hazırlık çalışmalarına devam
Maşallah Allah analı babalı büyütsün inşallahKızlar iyi pazarlar bende kızıma kavuştum. Herşey inanılmaz hızlıydı (sezaryen).Eger varsa süt konusunda stres olmayın herşeyi oluruna bırakmıştım simdi bol bol süt var. Ameliyat işin kolay kısmı asıl olan sonrası sanırım bir gece hastanede kaldık herşey yolundaydi hemen yürüdüm çok yürüdüm bebekle bütün gece ilgilendim, hic baş ağrım olmadı. Ama sanırım bütün bu enerjim hastanede yapılan ağrı kesicilerdenmis eve geldiğimden bu yana kesi yeri baya aciyor dogrulamıyorum. Dik yurumek imkansiz. Hala büyük tuvalet yok baya az yiyorum belki ondandır ama hastanede de gaz olayı sıkıntıliydı. Sizden ricam bu acı ne zaman geçiyor tesrtecrubeli anneler yardımcı olabilir mi ne zaman yürürken, yatarken ve emzirirken rahatça hareket edebilirim? Bu yanma ne zaman geçer?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?