Aynen canım amin inşaallah. Bakalım 10 gün sonra inşaallah hafta olarak geriliği daha geriye düşmezDediğiniz gibi boyu kısalmayacağına göre ölçümlerden biri hatalıdır. Zaten bu ölçümler yaklaşık değerler.bebeğin o anki pozisyonuna göre bile farklı sonuçlar çıkabiliyor. 10 gün uzun bir süre değil ve gerilik de çok fazla değil sizdeki de. Biraz küçük doğsunlar problem olmaz yeterki sağlıklı olsunlar
İnşallah. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Biz elimizden geleni yapalım, gerisi Allaha kalmış. Sağlıkla kavuşalım hepimizAynen canım amin inşaallah. Bakalım 10 gün sonra inşaallah hafta olarak geriliği daha geriye düşmezsenin bugün kontrolünde en azından sabit kalmış şükür az kaldı doğumlarımıza. İnşaallah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Aaa ben … hatta siz bize göre iyisiniz .. bana dr düşük doğum ağırlıklı doğabilir dedi .. çok ağladım hatta buraya da yazdım .. her şeyi normal kilosu düşük .. hatta şöyle diyeyim kendi doktorum ile perinatoloji ile arasında -200 gr fark vardı , daha zayıf çıkmıştı .. kilo alımı devam etsin yeter dedi doktorlar kiloya takılma dediler . Bol protein ve muzlu süt ile destekledim 1 hafta iyiydi sonuç..Merhaba herkese. Nisan anneleri topiğini hamile olduğumu öğrendiğimden beri takip ediyorum fakat hiç yazı yazmak nasip olmamıştı. Her birinizin hikayelerini biliyorum.Doğum yapanların gözleri aydın olsun inşaallah. Doğum bekleyenlerde inşaallah vakti zamanında rabbim sağlıkla bebeklerini kucağına almayı nasip etsin.
İnşaallah benim doğumum planlı 11 Nisan sezeryan olacak.
Bilgi sahibi olanlara sorum olacak. Hamileliğim boyunca bebeğin kilosu, boyu, haftası günüyle uyumlu ilerledi. Taa ki son 15 güne kadar 15 gün önce kontrole gittiğimde bebek 35+3 olması gerekirken 35+0 çıktı. Kilosu 2.460 çıktı 7-8 gün sonra tekrar dr a gittiğimde 36+3 çıkması gerekirken bu sefer de 35+6 çıktı. Kilosu 2.720 çıktı kilosu haftasıyla uyumlu gidiyor. Amniyon sıvım iyi, rahîm kapalı, Bebek kanala girmedi.nst bebeğin kan akışı iyi , sancı yok. Sanırım bebek gebelik haftası olarak ortalama bir hafta kadar geriledi. Ama kilo alımı haftayla uyumlu. Doktoruma bunu sorduğum zaman bu vakitten sonra Bebek büyüdüğü için ölçüm olarak kilosuna bakarak devam edecez, haftasının geri çıkması ultrason hatalı ölçebilir tarzı yorum yaptı.
Takip ediyorum bu sayfayı, Mart anneleri topiğini herkes haftasıyla uyumlu ilerliyor Bebek haftası olarak yani.Kontrollerinize gittiğiniz zaman benimle benzer durumu yaşayan var mı acaba? Son aylarda yerleri daraldığı için bebekler bazen gelişmeyebiliyor bir dahaki kontrolüm 4 Nisan haftasının gerilemesi beni endişe ettiriyor kontrol gününe kadar inşaallah gelişiminde bir sorun olmaz.
Evet benim drum bu vakitten sonra kilo ile takip edeceğiz dedi hafta olarak yanlış çıkabilir dedi bende elimden geldiğince beslenmeme dikkat ediyorum hergun bir su bardağı nesguikli süt içiyorum, muzlu hiç denemedim olmadı Dr a gidene kadar muzlu içmeye çalışayım. Sonuca etkilemesine sevindim canım inşaallah bu şekilde devam ederAaa ben … hatta siz bize göre iyisiniz .. bana dr düşük doğum ağırlıklı doğabilir dedi .. çok ağladım hatta buraya da yazdım .. her şeyi normal kilosu düşük .. hatta şöyle diyeyim kendi doktorum ile perinatoloji ile arasında -200 gr fark vardı , daha zayıf çıkmıştı .. kilo alımı devam etsin yeter dedi doktorlar kiloya takılma dediler . Bol protein ve muzlu süt ile destekledim 1 hafta iyiydi sonuç..
Benimde bi onceki kizimda kafasi onde, bacak normal, karin gerideydi, doktor o zaman proteinden zengin beslenmemi onermisti bende öyle yapmıştım, bebegim pek kilolu degildi, doktor cokta onemsemedi, bizim için 2.5 kg ile 4 kg arasi normaldir dedi, kizimda 3100 gr dogdu. 2 haftaya kadar ileri ve geri olan durumları normal kabul ediyorlar, ama son haftalarda ozellikle hep gerileme oluyor gelişim duruyorsa, icerde daha durmasının anlami yok deyip alıyorlar, zaten riskli zamanları atlattiklari icin pek sıkıntı olmuyor. İlk kizim 35.haftda 2410 gr dogdu, ilk ayında 1.5 kg aldi, yani erken doğması yada az kilo ile doğması cok önemli olmayabiliyor. Yeter ki saglikli olsun yeter. Bu arada ilk kizimda tek damarda centikli bir akış vardi bu yüzden aspirin kullandim hep, sizin doktorunuz aspirin yada kan sulandirici vermismiydiMerhaba. Benzer bir durumu yaşıyorum. Yalnız bendeki problem belli. Bebeğe giden damarların her ikisinde direnç artışı var. 30.haftadan sonra kilo alımı yavaşlayabilir demişlerdi. 32 ile 34. hafta arasında sdece 180 gr almış. O haftaya kadar 4 gün ileri giderken 4 gün geriye düştü yani 8 günlük fark oluştu çok kısa bir zaman diliminde. Biraz canım sıkıldı tabi. Eğer bu şekilde her hafta geri atarsa ne gibi sorunlarla karşılaşırız diye çünkü bebeğin oksijenlenmesi de etkilenebiliyormuş direnç artışında. Bugün kontrolüm vardı. 4 gün gerilik sabit kaldı artmadı çok şükür. Kilosu da sizinkine çok benzer. Doktorum şuanlık sıkıntı yok dedi. Kafası normal haftasında karnı geride bacak uzunluğu önden gidiyor. 10 gün sonraya takip verdi. Stresten uzak durmak da önemliymiş aklınızda bulunsun. Beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Bende gebelik şekeri de var ve çoğu zaman aç geziyorum resmenhep aynı şeyleri yemekten gına geldi. Sizde şeker yok sanırım daha dengeli beslenme şansınız var değerlerdirin bence.
Bi once ki gebeligimde farkli 2 doktora gitmistim ayni hafta, ölçümleri o kadar farkli cikmisti ki, önemli olan surkeli takip eden doktorun olculeri ve yeter ki saglikli olsun, doktorlar için 2.5 kg ile 4 kg arasında olan doğumlar normal kabul ediliyor. Doktor bana bebegin kilosunu en cok belirleyen olcumun, karin olcusu oldugunu soylemisti, benim kizimda da karin olcusu hep geride çıkıyordu. Protein ağırlıklı beslenmemi soylemisti ve gerçekten etki etmiştiAaa ben … hatta siz bize göre iyisiniz .. bana dr düşük doğum ağırlıklı doğabilir dedi .. çok ağladım hatta buraya da yazdım .. her şeyi normal kilosu düşük .. hatta şöyle diyeyim kendi doktorum ile perinatoloji ile arasında -200 gr fark vardı , daha zayıf çıkmıştı .. kilo alımı devam etsin yeter dedi doktorlar kiloya takılma dediler . Bol protein ve muzlu süt ile destekledim 1 hafta iyiydi sonuç..
Bende de ayni sorun var. Bu cuma 37+0da cati muayenesi yapacak, hemoroidin evresini de degerlendirecek. Ayni muayenehane genel cerrah var gerekirse onun da gorusunu aliriz ona gore en saglikli konforlu dogum seklini belirleriz dedi.Merhaba güzel anneler. Bu benim ikinci gebeliğim doğum tarihi 26 nisan görünüyor en geç. İlk hamileliğimde Burayı çok sevmiştim ama bu sefer yoğunluktan fırsat olmadı. 35+6 dayım ve malesef hemeroid sorunu başladı kaç gündür merhem kullanmama rağmen geçmedi. Normal doğuma engel olur mu bilen var mı?
Merhaba, içinizi ferah tutun. Önemli bir durum olsa doktor mutlaka söylerdi. Haftanız ileride, bu haftadan sonra 3-5 günlük geriden gelme sıkıntı cikarmaz.Merhaba herkese. Nisan anneleri topiğini hamile olduğumu öğrendiğimden beri takip ediyorum fakat hiç yazı yazmak nasip olmamıştı. Her birinizin hikayelerini biliyorum.Doğum yapanların gözleri aydın olsun inşaallah. Doğum bekleyenlerde inşaallah vakti zamanında rabbim sağlıkla bebeklerini kucağına almayı nasip etsin.
İnşaallah benim doğumum planlı 11 Nisan sezeryan olacak.
Bilgi sahibi olanlara sorum olacak. Hamileliğim boyunca bebeğin kilosu, boyu, haftası günüyle uyumlu ilerledi. Taa ki son 15 güne kadar 15 gün önce kontrole gittiğimde bebek 35+3 olması gerekirken 35+0 çıktı. Kilosu 2.460 çıktı 7-8 gün sonra tekrar dr a gittiğimde 36+3 çıkması gerekirken bu sefer de 35+6 çıktı. Kilosu 2.720 çıktı kilosu haftasıyla uyumlu gidiyor. Amniyon sıvım iyi, rahîm kapalı, Bebek kanala girmedi.nst bebeğin kan akışı iyi , sancı yok. Sanırım bebek gebelik haftası olarak ortalama bir hafta kadar geriledi. Ama kilo alımı haftayla uyumlu. Doktoruma bunu sorduğum zaman bu vakitten sonra Bebek büyüdüğü için ölçüm olarak kilosuna bakarak devam edecez, haftasının geri çıkması ultrason hatalı ölçebilir tarzı yorum yaptı.
Takip ediyorum bu sayfayı, Mart anneleri topiğini herkes haftasıyla uyumlu ilerliyor Bebek haftası olarak yani.Kontrollerinize gittiğiniz zaman benimle benzer durumu yaşayan var mı acaba? Son aylarda yerleri daraldığı için bebekler bazen gelişmeyebiliyor bir dahaki kontrolüm 4 Nisan haftasının gerilemesi beni endişe ettiriyor kontrol gününe kadar inşaallah gelişiminde bir sorun olmaz.
Sağlıkla doğsun inşaallah kanala inmiş demek vaktinde az kalmışBende kontrolden geldim suyu azalmıştı 10 gündür havuç suyu O Obayram tavsiyenle deveci armudu yiyorum suyum artmış gerilik hala devam ediyor @Peanuttt cnm benim karın çevresi hep 2 hafta geri kio alımıda az. Damarsal sanırım artık bilemiyorum 38+2 2700 çıktı bugün ölçümde . Kiloyu takmıyorum sağlıklı olsunlar da tabi insan üzülüyor. Doktor suyu az olsa doğumu başlayacaktı bekleyecek haftaya tekrar gideceğim . Kanala iyice inmiş Perşembe günü çok agrim olmuştu sanırım ogun iyice indi aşağı. Doktor çok yakın gözüyle bakıyor ama ben doktorlara pek inanmıyorumonlar ne zaman isterse ozaman geliyor .
Bende de şeker var ve diyetisyenle çalışıyorum ama protein&yağ grubunu biraz artirmaya çalışıyoruz. Ekmeği bir dilim fazla yesem fırlayıp gidiyor hemen zaten. Doktor karın çevresi küçük dediğinde yapabileceğim bir şey var mı diye sorduğumda ne yersen ye, ne içersen iç çocuk kendi potansiyelinden daha fazla büyümez, bununla yorma kendini dedi.Merhaba. Benzer bir durumu yaşıyorum. Yalnız bendeki problem belli. Bebeğe giden damarların her ikisinde direnç artışı var. 30.haftadan sonra kilo alımı yavaşlayabilir demişlerdi. 32 ile 34. hafta arasında sdece 180 gr almış. O haftaya kadar 4 gün ileri giderken 4 gün geriye düştü yani 8 günlük fark oluştu çok kısa bir zaman diliminde. Biraz canım sıkıldı tabi. Eğer bu şekilde her hafta geri atarsa ne gibi sorunlarla karşılaşırız diye çünkü bebeğin oksijenlenmesi de etkilenebiliyormuş direnç artışında. Bugün kontrolüm vardı. 4 gün gerilik sabit kaldı artmadı çok şükür. Kilosu da sizinkine çok benzer. Doktorum şuanlık sıkıntı yok dedi. Kafası normal haftasında karnı geride bacak uzunluğu önden gidiyor. 10 gün sonraya takip verdi. Stresten uzak durmak da önemliymiş aklınızda bulunsun. Beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Bende gebelik şekeri de var ve çoğu zaman aç geziyorum resmenhep aynı şeyleri yemekten gına geldi. Sizde şeker yok sanırım daha dengeli beslenme şansınız var değerlerdirin bence.
Ben Çarşamba günü gideceğim bakalım bize ne diyecekGünaydın bugün de doktor kontrolünü başarıyla tamamladım ve doğurmadım. 31 martta tekrar gidicem hayırlısı artık
Evet dediğiniz gibi bu haftalarda gerilik olabiliyor demek sağolsun bu durumu yaşayanların cevabı ile içim gerçekten rahatladıMerhaba, içinizi ferah tutun. Önemli bir durum olsa doktor mutlaka söylerdi. Haftanız ileride, bu haftadan sonra 3-5 günlük geriden gelme sıkıntı cikarmaz.
Benim 30+5'te erken doğum riski oluştu, sancı başlamıştı. Gelişimde hafif gerilik vardı. Şu an 34 haftadayim ama gelişim 3 hafta geride. Kilosu 1950 Gr. Son 2 haftada 4 günlük büyüme oldu sadece. 36'da doğum düşünülüyor.
Merhaba, benimde 4 gündür dış hemoroid sorunum var. Dr proctolog krem ve fitil verdi. 4 gündür kullanıyorum son iki gündür çok iyi geldi resmen ne yürüyebiliyordum ne de oturabiliyordum ağrısından ve acısından uyuyamıyordum. İlaçlara ilave olarak ılık suya oturuyorum daha sonra pamuğu doğal zeytinyağına batırıp şiş olan yere koyuyorum hem yumuşattı hemde şişlikler indi faydasını gördüm.tavsiye ederim hemoroid sorunu yaşayanlaraBende de ayni sorun var. Bu cuma 37+0da cati muayenesi yapacak, hemoroidin evresini de degerlendirecek. Ayni muayenehane genel cerrah var gerekirse onun da gorusunu aliriz ona gore en saglikli konforlu dogum seklini belirleriz dedi.
Kullandigin krem nedir ? Ben proctolog kullaniyorum iyi geliyor. Kabiz olmamak icin yeme icmeme de cok dikkat ediyorum.
Fitil disinda aynilarini uyguluyorum. Bi ara cok sancili oluyordu ama sukur son zamanlarda iyiyim. Ama yine de normal dogumdan korkuyorum.Merhaba, benimde 4 gündür dış hemoroid sorunum var. Dr proctolog krem ve fitil verdi. 4 gündür kullanıyorum son iki gündür çok iyi geldi resmen ne yürüyebiliyordum ne de oturabiliyordum ağrısından ve acısından uyuyamıyordum. İlaçlara ilave olarak ılık suya oturuyorum daha sonra pamuğu doğal zeytinyağına batırıp şiş olan yere koyuyorum hem yumuşattı hemde şişlikler indi faydasını gördüm.tavsiye ederim hemoroid sorunu yaşayanlara
Evet benimde çok sancılı oldu iki gün hiç geçmeyecek sandımFitil disinda aynilarini uyguluyorum. Bi ara cok sancili oluyordu ama sukur son zamanlarda iyiyim. Ama yine de normal dogumdan korkuyorum.
Şu an öyle yapıyorum .. kilosunu takmıyorum çok , eşimde doktor ama psikolojik bir şey sanırım bebeğime kıyamıyorum 2500 ün üstü doğsun yeterli doğduktan sonra kilo alır ..Bi once ki gebeligimde farkli 2 doktora gitmistim ayni hafta, ölçümleri o kadar farkli cikmisti ki, önemli olan surkeli takip eden doktorun olculeri ve yeter ki saglikli olsun, doktorlar için 2.5 kg ile 4 kg arasında olan doğumlar normal kabul ediliyor. Doktor bana bebegin kilosunu en cok belirleyen olcumun, karin olcusu oldugunu soylemisti, benim kizimda da karin olcusu hep geride çıkıyordu. Protein ağırlıklı beslenmemi soylemisti ve gerçekten etki etmişti
Benimki de procto glyvenol diye bir merhem günde iki kere kullanıyorum 4. Gün olacak dışarda meme oluşmuş hala inmediBende de ayni sorun var. Bu cuma 37+0da cati muayenesi yapacak, hemoroidin evresini de degerlendirecek. Ayni muayenehane genel cerrah var gerekirse onun da gorusunu aliriz ona gore en saglikli konforlu dogum seklini belirleriz dedi.
Kullandigin krem nedir ? Ben proctolog kullaniyorum iyi geliyor. Kabiz olmamak icin yeme icmeme de cok dikkat ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?