- 8 Kasım 2018
- 517
- 529
- 53
- 27
Çok teşekkür ederim canım bugüne kadar hiç kıyaslama yapmamıştım kimseyle ama insan sona yaklaştıkça endişe de artıyor ama demek ki olağan bişeymiş doktorda pek yorum yapmadı. İçimi rahatlattın gerçekten inşallah önceliğimiz sağlıkla dünyaya gelsinler.Benim de hep bu civar çıkıyor kilosu daha hiç 3 kiloyu göremedik . Hele son zamanlar ölçümden kaynaklı kilo bazen geri gidiyor bazen ileri gidiyor. Doktor bana da bebek iri değil ama gayet sağlıklı bizim icin de önemli olan bu dedi. Bi de doğum yaklaştıkça ölçümler yanıltıcı olabiliyor bebekler büyüdüğü için en ufak sapmada kilo ölçümleri cok değişiyor . İri der minnak olur , iri değil der tam tersi olur hiç belli olmaz, önemli olan sağlıklı olsunlar , doğunca büyüyorlar zaten
2 haftadir 2 cm açıklıkla kendi sancilarimi bekliyorum. Ne sanci ne acilma yok, cuma son kontrolum hala da olmazsa 40+1 olcam o gün, artık suni sanci ile desteklemek için gün belirlicez.Kızlar bende bugün kontrole gittim doktor alttan muayene etti ve 2/3 cm acilman var dedi sabah gel bizde destekleyelim doğumu başlatalım dedi ama ben kendi sancım ile doğurmak istiyorum.
Bu gece qrtik ekstra daha fazla ilgilen annesi bol bol emzir bugün nazli bebişin. Çabucak iyilessin isallah.İnşallah canım. Bizimki zaten uyuduğu ve beslendiği süre dışında çoğunlukla ağlayan bir bebek. Pipisi temizlenirken ve kesilirken ağlıyordu ama uyuşuktu yani canı yandığı için değil normal ağlamaydı. Sonrasında daha sakindi zaten sünnet bittikten sonra uyudu. Henüz uyanmadı ama bu gece zor geçecek gibime geliyor
Instagramda bir yerde görmüştüm yere otur, ayaklarını uzat bir ayağını kaldır, diğer ayağın parmaklari üzerine koy . Sağ bacak bol bacak sırayla yap . Bu hareketi yapıyorsan doğuma var ama yapamıyorsan zorlanıyorlar doğuma az kalmis demektir diyordu. Bulursam paylaşayım burda.Geçen gün kim demişti bacak bacak üstüne atabiliyorsan doğuma daha var diye . Şu an balkonda otururken sol bacağı sağın üstüne koyamadım da aklıma geldi
Hadi bakalim sıra sende desene. Ee kabul ettin mi doktorun dediğini yarın gidiyor musun doğuma.Kızlar bende bugün kontrole gittim doktor alttan muayene etti ve 2/3 cm acilman var dedi sabah gel bizde destekleyelim doğumu başlatalım dedi ama ben kendi sancım ile doğurmak istiyorum.
Bende de durum aynı , aynı şeyleri dinledüm bugün doktordan .. 36+2 de 2580 gr artık kabullendim .. doğunca büyür .. :) sağlıklı olsunlar kilo önemli değilCanım kızlar merhaba herkese bugün kontrol vardı bizimde normalde 37+0 ken 36+2 çıktı ultrason da hafta hafta değişiyor gelişimi hep 3 gün geride olurdu bugün biraz daha geride oldu bir hafta içinde 190 gr almış sadece 2880 gr olmuş doktor iri bir bebek değil dedi karşılaştırma yapmak hiç istemiyorum ama bu haftada kaçtı sizin
Ne demek rica ederimÇok teşekkür ederim canım bugüne kadar hiç kıyaslama yapmamıştım kimseyle ama insan sona yaklaştıkça endişe de artıyor ama demek ki olağan bişeymiş doktorda pek yorum yapmadı. İçimi rahatlattın gerçekten inşallah önceliğimiz sağlıkla dünyaya gelsinler.
Peki senin bebek kaç kilo oldu. 4 kiloyu geçince normal doğum zor oluyor ya. Hepimizi Allah kurtarsın son günler zor . Bende egzersiz yapıyorum aşağı indi hafif sancılar da başladı gibi egzersiz fayda ediyor gibi geliyor isallah artık bu hafta gelir.2 haftadir 2 cm açıklıkla kendi sancilarimi bekliyorum. Ne sanci ne acilma yok, cuma son kontrolum hala da olmazsa 40+1 olcam o gün, artık suni sanci ile desteklemek için gün belirlicez.
Bende bekledim kendiliginden olsun, ne egzersizler ne hurmalar ananaslar comelmeler yaptım bana misin demedi. Doktoruna kulak ver derim
Pazartesiden sonra bu sakinliği bozarız inşallahŞekerim sancin yok bebek hareket ettiği için bir yerde yükselmiş masallah gayet sakin bir nst
Epidural verdiler demi ondan hissetmiyorsundur ama rahim kqsilmayq devam ettiği için açılıyor. Belinden iğneyle girip omzuna hortum koydular mi
Maşallah oglusuna çabuk iyileşsin pipisi. Peki kesilirken yada sonrasında aglama durumu nasıl? Sakinliği koruyor mu? çok mu agliyor? Meraktan çok sordum gene
Ben yazmıştımGeçen gün kim demişti bacak bacak üstüne atabiliyorsan doğuma daha var diye . Şu an balkonda otururken sol bacağı sağın üstüne koyamadım da aklıma geldi
Bilemiyorum valla sabah ola hayır ola diye düşünüyorumBu gece qrtik ekstra daha fazla ilgilen annesi bol bol emzir bugün nazli bebişin. Çabucak iyilessin isallah.
Instagramda bir yerde görmüştüm yere otur, ayaklarını uzat bir ayağını kaldır, diğer ayağın parmaklari üzerine koy . Sağ bacak bol bacak sırayla yap . Bu hareketi yapıyorsan doğuma var ama yapamıyorsan zorlanıyorlar doğuma az kalmis demektir diyordu. Bulursam paylaşayım burda.
Hadi bakalim sıra sende desene. Ee kabul ettin mi doktorun dediğini yarın gidiyor musun doğuma.
Kuzum benimde artık suniyi isteme nedenim o işte, suan 3770 gösteriyor ultrason da kilosu. Ha arti eksi oynuyor evet ama sonucta ultrasondaki bilgiye göre karar veriliyor. Ben eğitim ve araştırma hastanesi'ne gidiyorum, cuma günkü kontrolde hocalarıma soracağım dedi doktorum.Peki senin bebek kaç kilo oldu. 4 kiloyu geçince normal doğum zor oluyor ya. Hepimizi Allah kurtarsın son günler zor . Bende egzersiz yapıyorum aşağı indi hafif sancılar da başladı gibi egzersiz fayda ediyor gibi geliyor isallah artık bu hafta gelir.
Bugün de 37 haftalık hamile değilmişim gibi gezdim durdum orda burda , doğurursam şaşırmıcamBen yazmıştımoturup bacaklarını düz uzatman gerek sanırım sandalyede falan olur mu bilmiyorum 3 güne doğurcan mı yoksa
Canım aslında sat a göre girdikleri için biz 40 olmuş olmuyoruz bebeğin yerlesmesi ile sat arasında nerden baksan 8 ile 15 gün oynuyor yumurtlama döllenme derken. Mesela oğlumda hamile kaldım hemen üstüne adet oldum bebek adetten önce oluşmuştu .kızda adet oldum 12 . Gün yumurtlama oldu. Bebek adet tarihine göre girince aslında o tarihte yok bile. Oglum 40+3 de geldi2 haftadir 2 cm açıklıkla kendi sancilarimi bekliyorum. Ne sanci ne acilma yok, cuma son kontrolum hala da olmazsa 40+1 olcam o gün, artık suni sanci ile desteklemek için gün belirlicez.
Bende bekledim kendiliginden olsun, ne egzersizler ne hurmalar ananaslar comelmeler yaptım bana misin demedi. Doktoruna kulak ver derim
Valla biz de pazar gün eşimle 3 odayı komple temizledik. Perdeler camlar toz derken akşamı ettik. Gün içinde dolap ve çekmece içlerini düzenledim. Bugün akşam yemek sonrası da oturma odasını temizledikBugün de 37 haftalık hamile değilmişim gibi gezdim durdum orda burda , doğurursam şaşırmıcamannem geliyo artık ya doğurursam da sıkıntı yok
Yok kuzum benim ovulasyonla ilk kimyasal oldu, sonraki ay yine ovulasyonla takip ettik gebelik oldu yumurtlamayı gününü biliyoruz yani. O yüzden en fazla 40+5 e kadar beklerim diyor kendi sancıları. Yok gelmezse tetiklicekCanım aslında sat a göre girdikleri için biz 40 olmuş olmuyoruz bebeğin yerlesmesi ile sat arasında nerden baksan 8 ile 15 gün oynuyor yumurtlama döllenme derken. Mesela oğlumda hamile kaldım hemen üstüne adet oldum bebek adetten önce oluşmuştu .kızda adet oldum 12 . Gün yumurtlama oldu. Bebek adet tarihine göre girince aslında o tarihte yok bile. Oglum 40+3 de geldi
Ohhh ellerinize sağlık ne iyi etmişsinizValla biz de pazar gün eşimle 3 odayı komple temizledik. Perdeler camlar toz derken akşamı ettik. Gün içinde dolap ve çekmece içlerini düzenledim. Bugün akşam yemek sonrası da oturma odasını temizledikben hamile değilken bu kadar enerjim olmuyordu
Bizde badana yaptıkOhhh ellerinize sağlık ne iyi etmişsinizBana da bazen öyle bi enerji geliyor deli fişek gibi oluyorum evi temizledik perdeleri yıkadık evde tadilat bile yapıldı bi dünya pis isler neyseki artık her şey bitti hazır bir şekilde bekliyoruz . Bekliyoruz dediysem de evde değil dışarda cafede orda burda
Ohhh ellerinize sağlıkBizde badana yaptık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?