2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
İlk emzirmeye başladığım gün göğüs uclarım hassaslaştı , benim göğüs uclarım biraz büyük ve yara olmaya müsait . Doğum öncesinde garmastan pomat kullandım düzenli olarak ama buna rağmen emzirmeye başlayınca acı hissettim . Bu sefer şansımı Lansinoh balm krem ile denedim ve Philips avent in kalkanını kapattım üstüne ,gece o şekilde uyudum . Daha sürdüğüm gibi ağrıyı azalttı ve sabah uyandığımda cok daha iyi durumdalardı. Krem bitkisel olduğu icin emzirmeden önce yıkamaya gerek yok diyorlar ama ben yine de bi su ile yıkıyorum . Cok memnun kaldım tavsiye ederim

Canim cok haklısın, insani kendinden soğutan bir donemden geçiyoruz ama az daha sabretmen gerekiyor, adına bosuna lohusalik demiyorlar, bebegin saglikli gelisimi icin en önemli ilk 2,3 ay. En azindan 1 ayi gözünden çıkar, ağrıların biter, düzenin oluşur, gobek inmeye baslar. Aylarca yavas yavaş ilerleyen bir sürecin sonuna geldik, geçmeyecek gibi olan hersey geciyor inan. Ağrıdan eser kalmıyor, kilolar gidiyor, moraller düzeliyor, yaninda bide fazladan bebegin olmus oluyor :)

Bende kızım ne zaman kalkarsa o zaman emziriyorum.
Yeri geliyor 4 saat aralıksız uyuyor benimki ama kalkınca soluksuz emiyor.
Ben kaldırmaya kalksam da uyanmıyor benimki
İlk sarilik tehlikesini atlattiktan sonra 2 saatte bir uyandırmaya gerek olmuyor zaten, doktorda hemsirede oyle demisti, uyuyan bebisi bosuna uyandırmaya gerek yok :) tabi 4 saatide geçmemek gerekir yinede küçükken

Sarılık tehlikesi gecene kadar 2 saatte bir beslemek gerekir ama sonrasinda uyuyan bebegi uyandırmaya gerek yok, cok uzun olmadigi surece. Eger iki memeden emziriyorsan, her seferinde diger memeden emzirmeye başlaman lazim

Ben de vucudumu oyle bi dinliyorum ki ama devami gelmiyor sinir oluyorum. bakalim seninkinin gelecek mi
Ben de dinliyorum ama bu tam uykuya dalmak üzereyken girdi birden. Şimdi yine var biraz. Adaçayı yapcam şimdi, hurma, üzerine de pilates topunda zıplayıp sıcak duşa gireyim diyorum

Gündüzleri uyumaya çalışıyorum ama zor oluyor evde gelen giden falan. Dün gece artık iyice pilim bitti. Uyandırmayalım dedik eşimle öyle yattık sonra kıyamadım kalktım tekrar uyandırdım emzirmek için
Sarılık tehlikesi gecene kadar 2 saatte bir beslemek gerekir ama sonrasinda uyuyan bebegi uyandırmaya gerek yok, cok uzun olmadigi surece. Eger iki memeden emziriyorsan, her seferinde diger memeden emzirmeye başlaman lazim
Sarılığı çok şükür atlattık canım. Benim bir mememi tutmakta zorlanıyor o mememde süt biraz az gibi. Geceleri o göğsümü vermeye çalışıyorum daha çok uyurken daha kolay tutuyor. Gündüzleri diğer göğsüme daha çok gidiyor.

Cidden zormuş ben dogurunca her şey bitecek sandım ama daha zamanımız var.
Kendimize bir gelsek daha güçlü Oluruz.
Şu 40 i gelsin bakalım inşallah daha güzel olur.

Tek gogusle devam edenlerde oluyor, yeter ki sut olsun, tek bile yeter :) ama ikisine de alissa iyi olur tabi

Aynen yaza bomba gibi gireceksin, oyle hayal et, moralini bozma, bununda bi süreç olduğunu unutma

Ay bende dogursam hersey bitecek daha guzel olacak diye dusunuyorum.

Aynen yaza bomba gibi gireceksin, oyle hayal et, moralini bozma, bununda bi süreç olduğunu unutma
Persembe annem geldi. Sakin zayiflama, iyi olmussun ele avuca geliyosun, dogumdan sonra diyet miyet yapayim deme sadece gobegin gitsin yeter diyor. Ki ben dogumdan sonra zayiflayip yaza bomba gibi girmeyi hayal ediyorum

Ben de dinliyorum ama bu tam uykuya dalmak üzereyken girdi birden. Şimdi yine var biraz. Adaçayı yapcam şimdi, hurma, üzerine de pilates topunda zıplayıp sıcak duşa gireyim diyorum
Ben de bol yuruyus ada cayi sicak dus yapiyorum. Haftaya sali 39+4de sezeryan olacak ama kendisi onceden gelse ne guzel olurdu

Tek farkı karnın rahatlıyor ama onun dışında ben pek fark göremedim kuzu

Aslında biliyorsun sağlam psikolojim var ama bu meme ve idrar olayı canımı sıkıyor cidden.
Yoksa süreç olduğunu hep hatırlatıyorum kendime sakin kalmaya çalışıyorum taa ki memelere kadar

Ben yürüyüş yapamıyorum fazlaGeçen çıktık eve zor döndüm, sinir sıkışması gibi oldu bacağımda. Karnım da sertleşiyor iyice zorladı. Evin içinde hareketliyim ama sürekli birşeyler buluyorum kendime. Hadi inşallah kendi sancımızla normal normal doğururuzBu arada inanırsan Meryem ana otu da bulundur. Ben suyunu hazırladım, duaları açtım dinlettim suya. Annem adıma dua eder atar doğum başlarsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…