Fransa'da bebek dogduktan 2 ay sonra 950 euro annenin hesabina yatiyor. Ister calis ister calisma, cocuk dogurduysan bu senin hakkin diyor. Yani bu parayla gayet dunya markasi kaliteli bi bebek arabasi alinir. Ustune anne yani besigidir, bebegin kilik kiyafeti, bakim urunleri de gelir. Biz burada mustelaya en az 120tl verirken ki orjinalliginden suphe duymuyor degilim.. orada 10-12 euro arasi ve bircok kampanya oluyor 3 al 2 ode gibi. Zaten annem gelicek bakim urunlerini ona aldirticam oranin kampanyalarina da goz atiyorum. Ustelik her ay gelir durumuna gore en fazla 180 en az 85 euro annenin hesabina yatiriliyor. Yine bu parayla aylik bez masrafi cikiyor. Yani avrupada olmak cok iyi olurdu su donemde

Bizim maalesef kazancimiz bebege gidiyor. Ben evlendigim gibi avrupadaki arkadaslarim, akrabalarim cocuk yap, 28 yasindasin neyi bekliyosun falan diyolardi. Yani orada cocuk 2.5yasina gelince krese ucretsiz gonderebiliyorsun. Sabah 8.30 aksam 16.30 arasi ve calisan ailelere cok cuzi bi miktar karsiliginda saat 19a kadar tolerans taniniliyordu. 6 ay dogum izni de var. E 1bucuk sene disini sıkıp sonra gayet hayatina normal devam edebiliyosun. O cocuk senin mutluluk kaynagin oluyor. Ki cogul gebeliklerde yardimlar ve dogum izni 2 katina cikiyor. Ay neyse demeyin ne isin var git oraya diye de

Maalesef esimin isi gucu Turkiyede. Sukur halimiz vaktimiz yerinde standartlarimiz ortalamadan yuksek ama bazen dusunuyorum da kazandigin resmen gidiyor gidiyor pramizin degeri kalmadi. Mahalle arasi bi kres 2500lira o da haftada 5gun tam zamanli bile degil. Allah yardimcimiz olsun ne diyim.