Evet ya ben galiba kafamı biraz da doğuma hazırladım bu hafta ondan yamuldum dünİnsan doktorda olumlu bir gelisme aldiginda enerji buluyor dimi
Yok ya hiç umrumda değil tarih sağlıklıca doğsunlar da gelişimlerine göre 2021 lilerle giderler belki okula bide benim riskli gebelik olunca hiç düşünemedim tarih işini ben bu zamanı gördüklerine şükrediyorum 31 aralıkta bile doğabilirlerMaşallah ..Sağlıkla ,zamanında gelsinler inşallah .Siz aralığın sonu olmasını takıyor musunuz?Ben de ocağın ilk günleri olsun diyorum 1 yaş büyük olmasın diye ama bu sefer de 41. Haftaya giriyorum .Gerçi kızım da 41 de doğdu hem de kilosu düşük .Biraz kilo alsa iyi olur diye düşündüm .Ama kararsızım .Doktorum da diğer hafta içi ya da öbür hafta içi gidebilirmis .Beklesem mi ,aldirsam mı diyorum .Sancı gelir belkide aniden .Kafam karışık
Ben deneyimli değilim ama hemen gelen de oluyor gelmeyen de diye biliyorum. Artık kişiye göre mi değişiyor nasıl oluyor hiçbir fikrim yok. Benim yengem 38. haftada sezaryen doğum yaptı hemen şakır şakır geldi. Onun kadar sütlüsünü de görmedim maşallahArkadaşlar sezaryen olunca süt nasıl oluyor? Geliyor mu hemen?
işte bu ağrı bende de hep var çarşamba idrar kültürü yapıldı üreme de yok dr idrar yol. enf. olabilir demişti kasıklarım belim ağrıyor ama nst de sancı yokBugün de hiç ağrı çıkmadı nst de benim ikizlerin gelesi yok kızlar29 aralığa gün verdi bi aksilik olmazsa arada 37+5 de doğacaklar o tariflediğim ağrı nst sırasında da oldu ağrı çıkmadı
10 gün daha sık dişini sayılı gün çabuk geçermişBende anlamadım belki de çocuklar büyüdü ya onların Rahime baskısı olabilirben bugün yatırır diye bekliyordum artık
İnşallah ya dün çok korktum ama doğuruvercem diyeişte bu ağrı bende de hep var çarşamba idrar kültürü yapıldı üreme de yok dr idrar yol. enf. olabilir demişti kasıklarım belim ağrıyor ama nst de sancı yok
10 gün daha sık dişini sayılı gün çabuk geçermiş
Kızlar bu arada valizimi arabaya yerleştirsem mi diyorum sanki acil bir şey olacaktı evde unutacaakmisiz gibi psikolojimi bozdular 2 günde
sezeryan olmadım ama ilk doğumda sütüm geç geldi çünkü 2 saatte bir emzirme yanlışına kapıldım çocuk sarılık oldu iyice uyanmadı hastaneye yatmanın ucundan döndükArkadaşlar sezaryen olunca süt nasıl oluyor? Geliyor mu hemen?
MaşallahBen deneyimli değilim ama hemen gelen de oluyor gelmeyen de diye biliyorum. Artık kişiye göre mi değişiyor nasıl oluyor hiçbir fikrim yok. Benim yengem 38. haftada sezaryen doğum yaptı hemen şakır şakır geldi. Onun kadar sütlüsünü de görmedim maşallah
Amiinnsezeryan olmadım ama ilk doğumda sütüm geç geldi çünkü 2 saatte bir emzirme yanlışına kapıldım çocuk sarılık oldu iyice uyanmadı hastaneye yatmanın ucundan döndük
tek tevsiyem bebek uyanıyorsa saat başı hatta 45 dk da bir emzirinki memeler beyne süt yolla mesajını versin. bu şekilde sütünüz çok daha hızlı gelip memeleriniz dolacaktır. şimdi tecrübeliyim sürekli emzireceğim zaten hastanede yatıp uyayamıyorsun en azından eve gelene kadar süt insin.
ha bir de illa çocuk açlıktan aşırı ağlar süt gelmez ise mamayı biberonla değil şırınga ile memeyi emerken ağzının kenarından vermeyi düşünüyorum
her gün aralık annelerini okuyorum hepsinin en büyük sorunu süt gelmesi meme reddi daha sonra gaz.
bir de eda denilen emzirme destek sistemleri var. emzirme sondası gibi bir şey nette araştırabilirsiniz memeye bağlayıp bebek emerken sanki memeden emer gibi içmesi sağlanıyor. bu şekilde hem meme reddi olmuyor hem bebek aç kalmıyor.
allaha herkese emen uyuyan bebek amin
Kızlar günaydınBugün oğluşumu gördük. Minnoşum epey büyümüş. 10 gün ileri çıktı. 3200 gram 48 cm çıktı ölçümleri. Doktor ailede iri bebek var mı diye sordu. 4 kiloya yakın doğarmış. Eşim 4250 gram doğmuş gözüm korktu valla geliyor gelmekte olan Ocağı beklermiş bu arada. Daha erken bir tarihte doğum olacağını sanmıyorum dedi. Gitmişken aşıyı da sordum. Şu aşamada olma ne olur ne olmaz emzirme döneminde olursun dedi.
asıl geceleri 2 saatte bir mutlaka uyandırıp beslemeli. ilk aydaki kilo alımına göre doktorunuz bu süreyi açmanıza izin verirse 3 -4 saate çevirirsiniz. zaten 4. aydan sonra uyandırmaya gerek olmadığını hatırlıyorumAmiinngeceleri kaç saatte bir vermek gerekiyor peki ?
Butun gece ruyamda seninle ugrasTim ne alaka bilmiyorumAmiinngeceleri kaç saatte bir vermek gerekiyor peki ?
sürekli böyle karnım toplanıyor ama nst de çıkmıyorEki Görüntüle 2971576
Boyle olup nst de hic bisi cikmamasi cok enterasan resmen toplanma dogum yakinken olur ama nst de de aynisi oluyor mu? Benim bu derece degil azicik bile daupsa nst te tavan yapiyor degersürekli böyle karnım toplanıyor ama nst de çıkmıyorEki Görüntüle 2971576
Benim de karnım hep öyle yamuluyor bebeğim bir tarafa toparlaniyorsürekli böyle karnım toplanıyor ama nst de çıkmıyorEki Görüntüle 2971576
nstde tocoyu yani sancı ölçen şeyi o kadar yükseğe takıyorki bu toplanmada 40lık minik bir sancı çıkıyor meselaBoyle olup nst de hic bisi cikmamasi cok enterasan resmen toplanma dogum yakinken olur ama nst de de aynisi oluyor mu? Benim bu derece degil azicik bile daupsa nst te tavan yapiyor deger
Ama doktor 40 lik duzenli sanciyi ciddiye aliyor 3 kez ust uste cikarsa dogum sancisi dio yani bende oyle cikmisti ve aynen o cumleleri kullandi 40 ile 60 arasinda 4 sanci vardi acilma muayenesine soktu direk dogum sancin var dedinstde tocoyu yani sancı ölçen şeyi o kadar yükseğe takıyorki bu toplanmada 40lık minik bir sancı çıkıyor mesela
anlamadım ki doğursam diye bekliyorum 37+3 bu gece çatı ağrısından öldüm
Bu bende de oluyor hep, bende totişini ya da göbeğini dayadı diyorum.sürekli böyle karnım toplanıyor ama nst de çıkmıyorEki Görüntüle 2971576
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?