2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Bebek kontrolleri için doğum doktorumuza mı gideceğiz, yoksa çocuk doktoru mu bulmam gerekiyor? Mesela gazı var, ya da beslenme şekli nasıl olmalı yok kusuyor, aşısı vs şeyler için

Bu bende de oluyor hep, bende totişini ya da göbeğini dayadı diyorum. Sancımda hiç yok. Kasılma mı bu yoksa

Totişini dayadığı zaman ufak dalgalanmalar oluyor.
Burda kaskatı kesiliyor. Kafası, ayağı, totişi her biri ayrı yerde toplanıp Beliriyor. Kaskatı kesiliyor karın,hafif acıma oluyor.

Dün aile hekiminden hemşirem aradı dedi ki doğum yaklaştı kan değerlerine bakalım, doğumda kan kaybediliyormuş. Ona göre ilaç takviyesi yapılır dedi. Şimdiye kadar normal çıkıyordu değerlerim, hiç kan , demir ilacı vs de vermedi doktorum. Gidip kan versem mi pazartesi? Doğumdan 1 hafta 10 gün sonra da gelirsin dedi aşı için mi çağırdı ki? İlk bebek acemiliği çok kötü

sürekli böyle karnım toplanıyor ama nst de çıkmıyor Eki Görüntüle 2971576
Bu sancı mi oluyor ?Benim de oluyor ara ara ama düzenli değil .Bir de çok ağrılarım olurdu Nst de maşallah sıfır ağrı vardı .Ben de doktora söyledim .Doğum sancısı zaten bitmez devam eder kasılmalar ve ağrı ve gittikçe şiddetlenir anlarsın dedi.Benim ilkinde sancı gelmemişti 40+2 de direkt su gelmişti .

Benim kv de ne zaman doğuracaksın diye soruyor her konuşmada kış geldi diyor eşime.Bende rahatım gelicek gibi durmuyor dedim. Doğurmayacağım yaa, dursun ocakta gelir halimden memnunum. Sancım da yok. 41 haftalık yaparım valla karadeniz damarım tutarsa

Bebek kontrolleri için doğum doktorumuza mı gideceğiz, yoksa çocuk doktoru mu bulmam gerekiyor? Mesela gazı var, ya da beslenme şekli nasıl olmalı yok kusuyor, aşısı vs şeyler için
İyi bir çocuk doktoru bulmak gerekiyor .Bebeğin en başından beri takibini aynı kisinin yapması önemli .Ben hemen ilk hafta götürmüştüm .Ay ay aldığı kiloya göre sütun yetip yetmediğine,beslenme şekline karar veriyor ,bingildagi takip ediyor .Ayrıntılı her şeyine bakıyordu .

Dezenfektan ya da kolonya da koy canım

Benim kb de aman Aralık'ta olmasın Ocak ta doğur diyor Ben de sancım gelirse kayınvalidecigim için kendimi sıkıp tutacağım içerde ,doğurmayacagim

Bende hemen doktorlara bakayım o zaman. İlk haftadan bende götürürüm. Teşekkürler canım aydınlatıcı oldu

Maşallah suyu mu geldide öyle sezaryen oldu yoksa doktor mı gün vermişti?
Doktor gün vermişti. 38+4'de doğurdu. Sütü hep çok boldu gürül gürül fışkırırdı. Bebişi de maşallah 2 sene cok cok emdi tosun gibiydi ama çok hastalanırdı. 4 yaşına gelecek neredeyse hala da devamlı hastalanır. Kan değerleri de genelde düşük çıkıyor. O kadar sütün bol olması bebeğin çok emmesi de çocuğun çok sağlıklı olacağı anlamına gelmiyor aslında. O yüzden çok takmamak lazım bebek sağlıklı olsun yeter

Sen evdeyken araba esinle ise gitmiyorsa mantikli arabada durmasi

Eşim evden çalışıyor araba da kapıda duruyor

Arkadaşlar sezaryen olunca süt nasıl oluyor? Geliyor mu hemen?

14 gibi doğum yaptım 15 gibi odaya geldim ,kolostrum 1-2 saate geldi ama sütün tamamen gelmesi sabaha karşı oldu nerdeyse yani yine saatler sonra diyebilirim.

Ben arabanın içinde yolculuk yapınca valize Sinen kokuyu sevmiyorum. Uzun süre kalmasın bence arabada.
Unutsan da uzak mı ev. Senin daha var yaa

Yok değil aslında 8-10 dakika sürüyor ev hastane psikolojim bozuldu galiba

sürekli böyle karnım toplanıyor ama nst de çıkmıyor Eki Görüntüle 2971576

Ya bilmiyorum normal mi toplanmasi da benimde böyle oluyor ben çok seviyorum neresini dayiyorsa bayağı temas kuruyoruz öyle

Unutmazsın bence ya, sancı başlar başlamaz hemen doğuruyor muyuz? İlk bebekte kaç saat sancı çekerim

Bebişim doğumdan hemen sonra ,doğum yaptığın hastanedeki nöbetçi doktor ilk kontrolünü yapıyor ,5.gün tekrar çağırıyor yine o doktor değerlendiriyor .Doktorunu begenirsen onunla devam edersin beğenmezsen 2 aylık olduğunda başka bir çocuk doktoru bulabilirsin.Ben ilk 1 aylık değerlendirmesini doğumdaki doktorun yapmasını tercih ettim 2.ay başka doktora geçtik

Bendeki bozuk psikolojinin vermiş olduğu evham olabilir

Arkadaşlar sezaryen olunca süt nasıl oluyor? Geliyor mu hemen?
Gelio merak etme. Benim hemen geldi hem de sifir sanci ile. Hani derlerya sanci olmazsa sut gelmez. Hic inanmiyorum. Bence hepsi hurafe. Hastaneden eve geldigizde aynada kendimi gorunce sok olmustum resmen silikonlu gibi dolmustu gogusler. Insallah bu kez de ayni olur.

Masallah .Darısı hepimizin başına .

Maşallah canım sevindim herşeyin yolunda olmasına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…