Bugun doktora goturucez bakalim test yapar belki cok saolİnşallah normal soğuk alginligidir çabucak atlatır çok geçmiş olsun sanada
Büyük kızın 40a kadar çıktı ateşi gece ılık bi duş aldırdım ilaç verdim düştü diğer ikisinin ateşi o civarlardaydi onlarda huysuz olup gece hep ağlayarak kalktılar inşallah yavaş yavaş duzeleceklerBir instamom islak corap giydirmisti gecenlerde cocugunun atesi dussun doye. Dene istersen? Kaca cikio ates? 38 fln normal aslinda
Aynen öyle valla normal grip bile olsalar onlar hasta olunca benim için dünya duruyo doktor domuz gribi diyince başımdan aşağı kaynar sular döküldü ama doktor beni biraz rahatlattı normal grip gibi geçecek kalıcı bişey yok korkma deyince elimden geleni yapacağım gerisi Rabbime kalmışAh canım yaa bu hastalıklar hepimize uğradı, ne kovid kaldı ne domuz gribi, şu zamana denk gelmesi daha da zorlayıcı, Allah yardımcın olsun çocuklarda varmış, insan kendini bırakıyor artık çocuk olunca, hepinize Allah şifa versin inşallah
Çok teşekkür ederim sanada geçmiş olsun Hala gecmediyse test yaptır korona testi gibi ağrılı değil sadece bı burnundan örnek alıyorlar eğer domuz gribiyse onun ilacı farklı çünküGecmıs olsun canım, benimde kızımda 4 gun dusmeyen ates bogaz kızwrıklıgı oksuruk vardı antibiyotige ragmen 4 gun yulsek atesı dusmedı sonra bana bulastı ates yoktu ama grıp ve oksuruk ben de test yaptırdım negatıf cıktı acaba bızımkı de mı domuz grıbıydı? nasıl bır donemdeysek saglık maddiyat hersey bıze duman kendımı saskın savascı gıbı hıssedıyorum
Amin inşallah sizede acil şifalar diliyorumOglum daha once domuz gribi gecirdi benim tek bir ilaci var o donemde bulmakta zordur epey aramistik ki doktorlar anlamadi 1 ay farkli antibiotikler kullanmak zorunda kalmisti surunmustuilaci ictikten 3 4 gun sonra ates ve sikayetleri bitmeye baslamisti. Cocuk hasta olunca benimde elim ayagima dolanio ben yatayim hasta olayim ama o olmasin isterim hep ama aksi gibi alerjik bunyeye sahip her ay muhakkak hasta oluyor. En kisa surede sagliginiza ailecek kavusun insallah
Gecen komsum anlatti gunduz gelmisDaha önce normal doğum yapan arkadaşlar bişey sorcamBu su gelme olayı hep gece mi oluyor kimle konuşsam gece suyum geldi diyor annem dahil daha gündüz suyum geldi doğum başladı diyen duymadım
İyi bari ya böyle uzun tarih verince de kurbanlık koyun gibi beklemek ne zor bişey ne ağrısını biliyorum ne suyun nasıl geldiğiniGecen komsum anlatti gunduz gelmis
Ben sezaryan oldum ama suyum gelmisti .Normal doğum yapmayı denemiştim.Benim de gece geldi .Daha önce normal doğum yapan arkadaşlar bişey sorcamBu su gelme olayı hep gece mi oluyor kimle konuşsam gece suyum geldi diyor annem dahil daha gündüz suyum geldi doğum başladı diyen duymadım
Su gelince hemen başlamıyor demi doğum hastane yakın 2 dk alırlar yine de sezeryanaBen sezaryan oldum ama suyum gelmisti .Normal doğum yapmayı denemiştim.Benim de gece geldi .
Dün gece benim de Kasılmalarım çok fazla oldu ve agriliydi .Bu kadar olmamıştı hiç .Ben de çok rüya gördüm .Ne zamandır görmüyordum .Sanırım onun etkisi ile görüyoruz.Günaydın kızlar, ben her gözümü kapattığımda kabus görüyorum yaa, sanırım uyurkende kasılmalarım oluyor, gözümü açınca karnım taş gibi oluyor hep,gerçek gibi insan etkisinden çıkamıyor Bi süre
Yok canım ben apar topar gittim hemen.Acilma ne kadar diye muayene ettiler .Nst ye bağlıyorlar düzenli olarak .Gece 3 de suyum geldi .Sabah 7 de sancım başladı .öğlen 12 de 5 dakikada bire düştü .Sürekli yürüdüm,merdiven çıktım .Nst ye bağlandım düzenli olarak .Hic açılma olmayınca suni sancı verildi.Yine açılma olmadı ve 1 de sezaryana alındım ,Su gelince hemen başlamıyor demi doğum hastane yakın 2 dk alırlar yine de sezeryanaof ne cahilim
Aşırı rahatladım şuan inşallah bende sorun yaşamam da 11 gün kaldı ama stresten ölüyorum resmenYok canım ben apar topar gittim hemen.Acilma ne kadar diye muayene ettiler .Nst ye bağlıyorlar düzenli olarak .Gece 3 de suyum geldi .Sabah 7 de sancım başladı .öğlen 12 de 5 dakikada bire düştü .Sürekli yürüdüm,merdiven çıktım .Nst ye bağlandım düzenli olarak .Hic açılma olmayınca suni sancı verildi.Yine açılma olmadı ve 1 de sezaryana alındım ,10 saatlik bir surecti .
Yok kiz su veya nisan geldikten sonra dogum hemende baslayabilirmis ama en gec 2 gun sonra da baslayabilirmis. Hemen acilma olunca lap die kanala girmio bebe girse bile ilerleyemez hemen surec lazim ama tabi kisiden kisiye gore degisir ama oyle kolay olsa keske dogumlarSu gelince hemen başlamıyor demi doğum hastane yakın 2 dk alırlar yine de sezeryanaof ne cahilim
Çok faydalı bir yazı olmuş.Hepsine katılıyorum sezaryan yapmış biri olarak.Ben mama da aldım .Bebek hemşiresi sezaryan olacaksa mutlaka al yanına dedi .Herkesin farklı oluyor.Kiminin 2 gün gelmediği oluyor .Bebeği beslemek gerekiyor dedi .Ben bir kucuk kutu aldım .İlkinde hastane bezi almıştım.O da zordu .Sızıntı yapabiliyor .Bir de ilk zamanlar çok kanama oluyor .Ben de depend alicam ama her yerde m bedeni var bulamadım .Onu da mı stoklamislar pahalılıktan anlamadimki.Emzirme atleti benim de işimi görmüştü çok .Bir de emzirme sütyeni aldim.Sagma makinesi ben de aldım yanim da götüreceğim .Geçen sefer almamıştım .Kızlar bu arada yardımcı olmak adına yazmak istedim 20 gün öncesi tecrübelerimi hastane çantanız için;
- eğer sezaryen olacaksanız bence pijama yerine gecelik koymalısınız ben çok çok gecelik giydim. Bir de wcye gitseniz eğilip altınızı indirip çekmek falan çok zahmetli ve acılı, kesinlikle gecelik diyorum konfor için
- depend külot bez çok gerekliymiş ben 9’lu aldım ama arttı o sonradan kanama azalınca pede geçiş yaparsınız, ama ciddi kurtarıcım oldu. Doğuma 71 kilo girdim, 61 kilo çıktım. L beden iyi oldu bana
- emzirme atleti harika bir olaymış keşke daha çok alsaydım 4 tane aldım ve sırf onu giyiyorum
- lansinoh manuel süt sağma pompası benim kurtarıcım oldu, hazırlıksız doğum yaptığım için çantamda yoktu hemen eşime aldırdım, benek memedeki sütü hemen bitiremiyor ve göğsüm taşlaşmıştı hem kurtardı hem de ilk sarı sütlerim boşa gitmedi
- biberon olarak philips avent 0+ olan biberonu meme reddi yapmadı, şırıngayı da denedim ama aşırı zordu nefes borusuna kaçabiliyordu, emmeyi de biberon ile öğrendi bebeğim yoksa memede öylece durup bakıyordu ememiyordu. Ama sırf biberon verilmesin ben çok meme ile alıştırma yaptım her seferinde sırf aç kalmasın diye biberonu devreye soktum. Bebek memede cidden uyuyakalıyor benimkini gece emziriyorum uyanık diye ama gündüz ne yapsam da uyandırsmıuorım mecbur biberon alıyor o zaman
- mamayı ilk etapta almayın aç kalırsa eşinize hemen aldırırsınız
- kaymayan terlik gerekliyürüyüş yapılması lazım çünkü
- çoraplar koyun, üşütüp gazınız olmamalı, hatta varis çorabı iyi olur hep yatıyordum ben mesela, zaten hastanede doğum yapanlara varis çorabı zorunluydu kendileri vermişti
- bana çok ter basıyordu atlet de koyun birkaç tane
Bunlar önemli bulduklarımdı ben 8 gün yattım bunlar olmasa yapamazdım diyebilirim
Ben gerçekten kararsız bir insanım. Bebeğe isim bile bulamadık bu yüzden.
Doğum için kapalı alan fobim var diye 39+5 e sezaryen günü verdi doktor. Hastaneye gittim ebeyle konuştum, hastanede doğumhane katı ferahtı, ebe de rahatlattı beni yalnız kalmayacaksın eşin annen yanında olur tek kalmayacaksın diye.
Bebiş şimdiden 3250gram, 3500 üzerine de çok dikiş olur diye korkuyorum. Erken gelirse normal deneyelim. Yoksa verdiğiniz tarihte sezaryen olsun demek saçma mı olur?
Zaten verdiği tarihte bebeğin günü doluyor iyice büyümüş olacak Doğum beni de zorlar .
Ben de haberlerde oyle dinledim pfizer onceden 6 ay diomus smdi 9 ay da durabilir demisler ama uzerlerinde 6 aylik skt tarihi yazdigi icin insanlar tarihi gecti gibi goruyomus kamuoyu bilgilendirilmeyince
Oglum daha once domuz gribi gecirdi benim tek bir ilaci var o donemde bulmakta zordur epey aramistik ki doktorlar anlamadi 1 ay farkli antibiotikler kullanmak zorunda kalmisti surunmustuilaci ictikten 3 4 gun sonra ates ve sikayetleri bitmeye baslamisti. Cocuk hasta olunca benimde elim ayagima dolanio ben yatayim hasta olayim ama o olmasin isterim hep ama aksi gibi alerjik bunyeye sahip her ay muhakkak hasta oluyor. En kisa surede sagliginiza ailecek kavusun insallah
Aynen evet enfluvirTartıda - + fark olabilir yani şu an 3250 görünüyor olabilir sancin geldiğinde doğum yaptığında 3500 üstü de altı da olabilir .Eğer normal doğumdan bu açıdan korkuyorsan hiç kafanı karıştırma sezeryanı tercih et derim .Sancin falan çıkmıyorsa nst de gününü bekler 39+5 zaten haftası dolmuş oluyor
Ne yazık ki her işimiz böyle olduğu için önce yapılacak yapılır sonra etrafa haberi yayılır sonra aciklama yapılır
O meşhur ilaç enfluvir ve gerçekten bir dönem bulunmuyordu şu an salgın varsa yine bulunmayabilir
Hiç Sitres yapma canım .Benim ablamın da akşam saatlerinde geldi .Dusa girmiş ,hazırlanmış .Saçını başını yapmış ,giyinmişAşırı rahatladım şuan inşallah bende sorun yaşamam da 11 gün kaldı ama stresten ölüyorum resmen
Aynen evet enfluvirzaten suan ilac skintisi varmos depolarda allah yardimcimiz olsun gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?