2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Meraba benim bi arkadaşım 1 cm açıklık varken 14 gün sonra doğum yaptı bebek biraz geç gelmişti ama doktor açıklık var diye hastanede tutmayıp eve yollamıştı sorun olucağını sanmam.
Nst de sancı çıkmadan da açıklık olabilir mi ?

Sanmıyorum benim iki haftadan fazladır 1 cm de. 2 cm olunca bir şey yapmıyorlar

Anladım kızlar teşekkürler..
Kimisi 2 cm açıklık var doktor hastaneye yatırdı falan yazmış da aralık annelerinde okumuştum diye hatırlıyorum öyle bi şeyler kalmış aklımda ondan endişelendim biraz.

Daha önce sezaryen Doğum yaptıysa normal Doğum istemedikleri için mi acaba ?

Bu suni sancı mutlaka veriliyor mu? Normal sancıyla Doğum yapılamaz mı?
Suni sancı epidural almadan çekilebilecek bir şey mi

Sadece ilk soruna cevap verebilirim
Tabiki suni sanci almadan doğurulur
1. Sinde hic biseyim yokken 38 haftalik suni sancıyla dogum yaptırıldım
2. Sinde hic suni sancı almadan kendiliginden bormal sancıyla 41. Haftada dogum yaptım
Dağlar kadar fark vardı

Suni sancıda epidural yaptılar mı ?

Katıldığım doğuma hazırlık eğitiminde doğum hiç başlamadan suni sancı verilmez demişlerdi. İlla suni sancı verilmesi gerekiyorsa da epidural isteyin yoksa beyin devamlı sancıyı algılıyormuş. Anladığım kadarıyla suni sancı pek istenmeyen bir şey.

Cok gecmis olsun. Balli limonlu sicaga yakin su dene cnm bana iyi gelir. Bir de bir kasik pekmezin ustune karabiber atip gunde bi kac kez yutarsan da gercekten kesiyor oksurugu.

Cok sagol canim dedigin gibi ceneyi gogse bastirir gibi yapip nefes alip vermek lazimmis. Ben farkinda olmadan hep o bebegin kafasi ciktigi andan sonraki rahatlama kismini dusunuyorum, bu da bi cesit hipnoz niyetine olsun o zaman:) Aslinda dogru soyluyosun adi ustunde normal dogum, onceden cok detayli bilmek zorunda da degiliz. Bebege ve vucuda guvenmek lazim. Rahatladim tesekkur ederim:)

Canim cok sagol, evet zaten sen istemesen de ittirme/ikinma istegi oluyormus. Insallah dedigin gibi gelen giden kurcalamaz:) Burdaki ilk dogumum olacak nasil oluyor bilmiyorum ama hastanede bir cok tecrubeli Hemsire/Ebe var.

Allah senden de razi olsun fayda gormene sevindim. O burun aparatini da sik sik yap her tikandiginda inan hastaligin iyilesmesine bile faydasi var, ne var ne yok atiyo vucuttan. Ben pes pese iki kez yaptigimi bilirim bikac hafta once ben de feci durumdaydim. Insallah doguma kadar toparlanirsin. Ama dinlenmeyi ihmal etme o da cok kritik iyilesmede. Sana da yazayim oksuruk icin bir kasik pekmezin ustune kararbiber atip yut. Bir sure sonra ya azalir ya gecer ben kizima cok yaparim iyi gelir.

Ayy cnm benim ya sakasini yapiyorum ama moralimizi yuksek tutmak icin insallah saglikla gelsin yavrucugun ama inan onlar dogru zamani oyle iyi biliyor ki. Doktoruna o an istemiyorum demistin onda da bir hayir vardir merak etme, oyle olmasi gereekiyormus demek ki. Her seyin bir nedeni var belki boylesi daha iyi olacak. Agrilarin icin ev temizligi degil de yatsan mi acaba:) Benim de bugun cok bel agrim oldu valla parol ictim bi tane..Benim de burda ailemden kimse yok, doguma cok yakin tarihte esimin ailesi ve eltim gelecek sagolusunlar ama erken dogursam ben de dimdizlak ortadayim. Dusunmemeye calisiyorum.

Kızlar aklıma su takıldı, bebegin kontrolleri oluyormus ya belirli araiklarda. Onu nasil yapmayi düşünüyorsunuz? Ozel muayenehane ya da ozel hastane düşünürsek hangisi daha avantajli olur?

Canim normalde her ay bebek goturulur dogumdan sonra, bas ceversi, kilosu, goz kontagi vs gibi seylerin iyi takip edilmesi icin. Zaten her gittiginde bir sonraki kontrol icin randevunu verir boylece bir rutinin olusur. Sana tavsiyem once doktorunu bul iyi bir cocuk doktoru cevrendeki annelerden yardim iste istanbulda misin bilmiyorum orasi icin bikac isim verebilirim. Ozel doktor veya hastane olmasi sadece sigortaniz varsa ona bagli olarak avantajli diyebilirim. Ama bazi ozel muayenehanesi olan doktorlar da bazi sigortalari kabul ediyor. Once doktor opsiyonlarini bulup sonra da odeme/sigorta kisimlarini dusunup karar verebilirsin en mantiklisi bu gibi. kendi doktoru olsun tabi ama bir de eger aile Hekimliginiz iyiyse oraya da gotur. orda da guzel ilgileniyorlar. Asilarini kacirmazsin.

Canim bir tur kordonu hiiiccc takma benim kizim kendini dolaya dolaya 3 tur attirmisti:) Onda bile normal dogum yapamazsin demedi doktorum dogum esnasinda cozulur sorun degil demisti. ben de o zamanlar korkup bakmistim da 11 turmus rekor:)) Ve bebek saglikla dogmus. merak etme hicbir sey olmaz.

Oyy maasallah:) yerim kizlarini benim de iki kizim olacak insallah:) Anladim canim acidan cok agri var bu iste sanirim. Ben de ona sanki dayanirmisim gibi geliyor insaallah hepimiz bir avazda saglikla kurturalim cok sagol cevabin icin

Bunu bilemeyiz canım açılman varsa ve hızlı ilerlerse sıkıntı olur ama o aşamada zaten sancın olur hissedersin doğumun başladığını. Ben 2cm açılma ile 2 hafta gezdim gıdım ilerlemedi doğumdada çok geç açılmıştım. Ama bu her seferinde aynı olacak diye bişeyde yok tabi 2.de daha kolay oluyor açılma diyorlar.
Birde açılma başladığında genelde nişan geliyor oradan anlarsın sanırım

Suni sancı her durumda verilmiyor biraz doktorun yaklaşımıylada alakalı sanırım benim ilk doğumumda 41.haftaya girecektim artık kasılmalar sıklaşınca yatışım yapıldı sancı vardı ama çok düzensizdi suni takıldı direk. Suni sancı hiç nefes aldırmıyor sancı araları çok kısa oluyor hayli yorucu o yüzden.
Benim Dr biraz suni yanlısı gibi bir arkadaşım kendi sancısıyla gitti kız 6cm kadar açılmış o durumda bile suni vermiş kız istemeyince bununla 2 saatte doğurursun yoksa sabahı bekleriz demiş ve zorla takmışlar suniyi çok üzülmüştüm duyunca.

Hangisini kullanıyorsun canım ?Ben de alsam mı diye düşünüyorum

Canim sen hangi marka kullaniyosun. ben vicksinkini aldim cok da guzel aslinda buhar verisi, inanilmaz sessiz de ama ped koyuluyor kenarindan yani icine damlatilmiyor o yuzden mi acaba ya da odaya kucuk mu geldi bilmiyorum cok cok super rahatlatti diyemem. Colmix damlatsam icine sanki daha iyi olacak gibi ama bi yerlerini tikar mi acaba diye damltmiyorum. Belki de yataga daha yakin bir yere koymam lazim basucuma fln.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…