Meraba benim bi arkadaşım 1 cm açıklık varken 14 gün sonra doğum yaptı bebek biraz geç gelmişti ama doktor açıklık var diye hastanede tutmayıp eve yollamıştı sorun olucağını sanmam.Kızlar ben bugün açıklık kontrolü yaptırmadım ya o yüzden biraz aklım kaldı sanki
Hani 1-2 cm açıklık varsa ve haberim yoksa bu tehlikeli bir durum mudur? Yani açıklıkta hastanede falan mı olmak gerekir?
Ya da kendini temizliğe verdidogurcam
Diye
Kızlar ben bugün açıklık kontrolü yaptırmadım ya o yüzden biraz aklım kaldı sanki
Hani 1-2 cm açıklık varsa ve haberim yoksa bu tehlikeli bir durum mudur? Yani açıklıkta hastanede falan mı olmak gerekir?
Anladım kızlar teşekkürler..
Kimisi 2 cm açıklık var doktor hastaneye yatırdı falan yazmış da aralık annelerinde okumuştum diye hatırlıyorum öyle bi şeyler kalmış aklımda ondan endişelendim biraz.
Evet canım bikac gun once ateslendi yazmıştıOğluşu rahatsız değildi dimi. Belki onunla ilgileniyordur .
Sadece ilk soruna cevap verebilirimBu suni sancı mutlaka veriliyor mu? Normal sancıyla Doğum yapılamaz mı?
Suni sancı epidural almadan çekilebilecek bir şey mi
Sadece ilk soruna cevap verebilirim
Tabiki suni sanci almadan doğurulur
1. Sinde hic biseyim yokken 38 haftalik suni sancıyla dogum yaptırıldım
2. Sinde hic suni sancı almadan kendiliginden bormal sancıyla 41. Haftada dogum yaptım
Dağlar kadar fark vardı
Katıldığım doğuma hazırlık eğitiminde doğum hiç başlamadan suni sancı verilmez demişlerdi. İlla suni sancı verilmesi gerekiyorsa da epidural isteyin yoksa beyin devamlı sancıyı algılıyormuş. Anladığım kadarıyla suni sancı pek istenmeyen bir şey.Bu suni sancı mutlaka veriliyor mu? Normal sancıyla Doğum yapılamaz mı?
Cok gecmis olsun. Balli limonlu sicaga yakin su dene cnm bana iyi gelir. Bir de bir kasik pekmezin ustune karabiber atip gunde bi kac kez yutarsan da gercekten kesiyor oksurugu.Günaydın doguma üç gün kala 9 ay hasta olmadım simdi geldi beni buldu böyle bi şans. Boğazlarım parça parça gibi acıyor burnum tıkalı geniz akıntısı var sesim degisti gece hiç uyuyamadım napcam ben
Cok sagol canim dedigin gibi ceneyi gogse bastirir gibi yapip nefes alip vermek lazimmis. Ben farkinda olmadan hep o bebegin kafasi ciktigi andan sonraki rahatlama kismini dusunuyorum, bu da bi cesit hipnoz niyetine olsun o zaman:) Aslinda dogru soyluyosun adi ustunde normal dogum, onceden cok detayli bilmek zorunda da degiliz. Bebege ve vucuda guvenmek lazim. Rahatladim tesekkur ederim:)Canım 6.5 yıl evvel doğum yaptım hatırladığım kadarıyla şöyle anlatayım kendiminkini…Doğuma yakın son saatlerde Bel ve karında daha çok beldeydi benim siddetli sancı oluyor bu kasılma ve ıkınma hissini uyandırıyor vajinanda da ise basınçla açılma ittirme hissediyorsun bu durumlarda kendini arkaya bırakmak yerine doğru nefeslerle öne doğru konumlanmak gerek aksi halde gözdeki kılıcal damarlara kadar çatlama yaşanabilir çünkü…Benim nacizane tavsiyem ayrıntı düşünmeden doğumla korkuyu ilişkilendirmeden aradaki kısımları güvendiğin hekimlere ebelere emanet ediceksin teslimiyetçi olup,aklında doğum sonrası hayal ettiğin birkaç sahne belirle ve onlara odaklan kendini onların içine konumlandır bir nevi kendini hipnoz etmeye çalış…Çok derin bir konu aslında ama belki yardımcı olur diye burda bu kadar ifade edebildim…Araştırmak isterseniz hypnobirthing…
Canim cok sagol, evet zaten sen istemesen de ittirme/ikinma istegi oluyormus. Insallah dedigin gibi gelen giden kurcalamaz:) Burdaki ilk dogumum olacak nasil oluyor bilmiyorum ama hastanede bir cok tecrubeli Hemsire/Ebe var.canım benim sancı rahmin 25kg bir güçle kasılıp içerideki bebeği aşağı itmesinden kaynaklı vajinanda hiçbir şey hissetmeyeceksin emin ol sancı varken açıklık muayenesi bile hiç acıtmıyor ama bebek doğunca sancı bitiyorya her şeyi hissediyorsun dikişleri malesef
dediğim gibi sancılandıktan sonra vajinal muayene hiçbir şekilde acıtmıyor kaldıki sen yurtdışındasın hep aynı aynı ebe belli aralıklarla gelir bakar bizdeki gibi ebe hemşire dr asistan 5 dk arayla bakmaz
not: dün söylediğin burun yıkama setini aldım allah razı olsun burnumu gerçekten açtı gece hastalıktan uyuyamadım burnum tıkandı üşüdüm vs inşallah bebeğimi sağlıklı kucağıma alırım
allah razı olsun içim rahatladı gece burun tıkanıklığından uyuyamadım vajinaya çok batma hissi yaşadım adet gibi ağrılarım da oluyor zaten şurada 10 gün kaldı doğuma
ahhh çok geçmiş olsun canım ne diyim aynı dert bende de var çok kötüyüm sanırım doğumum da yaklaştı burnum tıkalı öksürük desen dün ilk kez afedersin öksürürken idrar kaçırdım ya
bol bol zencefil pekmez ne bulursan dene 3 güne toparlarsın inşallahsana da dua edeceğim
38+5 oldum.Agridan ağlayacağım artık .Bugün evi dip bucak temizleyecegim belki bir faydası olur .Ne güzel alacakti doktorum .İstesem alınır aslında .Eşim tutturdu bekleyelim annenler yok,annemler de 30 una bilet almış .Hem de Aralık olmasın kız mış yaşı büyük olmasın mış
Kızlar aklıma su takıldı, bebegin kontrolleri oluyormus ya belirli araiklarda. Onu nasil yapmayi düşünüyorsunuz? Ozel muayenehane ya da ozel hastane düşünürsek hangisi daha avantajli olur?
Benimde bugün kontrolüm vardı 3.190 gram olmuş zaten hedefim 2500 3200 arasıydı fazlasını çıkaramam diyordumherşey normal giderken bugün canımı sıkan bir şey öğrendim bebeğin kordonu 1 sıra boynunda görünüyor kan akımı normal olduğu için bir sıkıntı yok dedi doğumu halen normal bekliyoruz ama kalp atışı düşerse direkt sezeryana alabiliriz dedi normal sezeryan yeterki sağlıkla gelsin farketmez banada dua edin olurmu çarşamba günü tekrar kontrolümüz var
Doğum sırasında olan ağrı normalin üstünde oluyor, adet sancısının şiddetli hali belden kasıklara vuran düzenli giren bir ağrı oluyor, bebek kafası kanala girdikçe vajinada gerilme hissinden başka birşey hissetmiyorsun vajinadan çok belden kasıklara vuran ağrı zorluyor insanı zaten ıkınma ve düzenli nefes alımında doğum kolaylaşıyor ve kafa çıkınca saniyeler içinde doğum gerçekleşiyor oradaki his paha biçilemez3. Cü gebeliğim 3. Cü kızım geliyor benimde bildiklerimi yazdım canım ama herkesin doğum anısı farklı tabi. Bende şuan kasılma sertleşme ve ara ara giren düzensiz sancılar var, düzenli sancılarımı veya nişanımı suyumu bekliyorum. Allah hepimizi bir avazda kurtarsın sağlıcakla inşallah..
Ben normal doğum için epidural olmayı düşünüyorum belli bir açılmadan sonra sancısız oluyormuş. Şu an tek beklediğim pozisyon alması daha ters duruyor benimki
Bunu bilemeyiz canım açılman varsa ve hızlı ilerlerse sıkıntı olur ama o aşamada zaten sancın olur hissedersin doğumun başladığını. Ben 2cm açılma ile 2 hafta gezdim gıdım ilerlemedi doğumdada çok geç açılmıştım. Ama bu her seferinde aynı olacak diye bişeyde yok tabi 2.de daha kolay oluyor açılma diyorlar.Kızlar ben bugün açıklık kontrolü yaptırmadım ya o yüzden biraz aklım kaldı sanki
Suni sancı her durumda verilmiyor biraz doktorun yaklaşımıylada alakalı sanırım benim ilk doğumumda 41.haftaya girecektim artık kasılmalar sıklaşınca yatışım yapıldı sancı vardı ama çok düzensizdi suni takıldı direk. Suni sancı hiç nefes aldırmıyor sancı araları çok kısa oluyor hayli yorucu o yüzden.Bu suni sancı mutlaka veriliyor mu? Normal sancıyla Doğum yapılamaz mı?
Hangisini kullanıyorsun canım ?Ben de alsam mı diye düşünüyorumBuhar makinesi çok işe yarıyor kızlar. Benim gebelikten her akşam burnum tıkanıyo. Buhar makinesi sayesinde rahat uyuyorum. İçine bide okaliptüs yağı damlatıyorum. Bebişler içinde çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Canim sen hangi marka kullaniyosun. ben vicksinkini aldim cok da guzel aslinda buhar verisi, inanilmaz sessiz de ama ped koyuluyor kenarindan yani icine damlatilmiyor o yuzden mi acaba ya da odaya kucuk mu geldi bilmiyorum cok cok super rahatlatti diyemem. Colmix damlatsam icine sanki daha iyi olacak gibi ama bi yerlerini tikar mi acaba diye damltmiyorum. Belki de yataga daha yakin bir yere koymam lazim basucuma fln.Buhar makinesi çok işe yarıyor kızlar. Benim gebelikten her akşam burnum tıkanıyo. Buhar makinesi sayesinde rahat uyuyorum. İçine bide okaliptüs yağı damlatıyorum. Bebişler içinde çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Merhaba 32 den sonra döndüMerhabalar ne zaman döndü bebeğiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?