- 18 Mayıs 2021
- 622
- 682
- 33
- 34
Ben hastanede çocuk doktoruna sormayı unuttum yıkama olayını, göbeği düşene kadar yıkamadım, muayenede doktora dedim göbeğimi düştü yıkayabilirmiyiz diye, neden yıkamadın ki göbek varkwnde yıkayabilirdin ddedi
Canım bana ebe kızımı getirdi dalinle yıkadım dedi. Sende eve gidince 1 kere yıka, sonra göbeği düşene kadar yıkama dedi. Arkasından çocuk doktoru geldi kontrol etti , o da dedi ki bebeği yıkayabilirsin göbeğine bir şey sürmene ya da kapatmana gerek yok dedi. Bizde ertesi gün yıkadık güzel kuruladık. Dedim ki her gün yıkamam 1 gün yıkarım 1 gün yıkamam duruma göre bakarım dedim. Sonra 2.ye yıkadık bugün. Benim kız banyodan sonra uyanmak bilmiyor emzirmek için zar zor uyandırıyorum bu da canımı sıktı 2 saati geçmemem lazım. Bu yüzden yıkamayacağım bir süre ıslak bezle koltuk altlarını, kulaklarını vs. Sileceğim. Durum bu
Wala canim oglumla kizima farkli davrandim.
Bende de havlupan var kombi zaten 65 70 te yaniyor epey sicak evin ici evdekilerin israrina ikna oldum ve rkstra hic bi isitici kullanmadan banyoda yikadik. Biz file kullanmadik ince battaniyesini kuvetine yaydim bir baska battaniyesini basina yastik gibi yaptim egimli olacak sekilde ama babasi basindan avcunda tuttu bende su dokucu ve yikayici oldumBanyoda normal banyopan var ısıtıcı olarak, duşu sıcak açtm onun buharı daha ısıttı, küveti ne ılık su doldurdum, bende file koymayı unutmuşum, ben tuttum annem yıkadı, balık gibi küvette su olunca kıpır kıpırdıBi sonrakinde fileyi kullanırsak daha rahat olcak tutması zor gerçekten
Kız ben lohusa olmadan senin haldeyim. Gelse bir dert gelmese bir dert. Gelince ister istemez geriliyorum istediğim olmayınca ağlama krizine giriyorum içten içe. Gidince de bütün işler bana kalıyor yoruluyorum bu seferEvet sali gidecek he bi yandanda cok uzuluyorum fena alistim varligina prenses gibiyim elimi biseye surdurmuor allah razi olsun kirmakta istemiyorum hakkaten ama mama konusunda cok cekisiyoruz soyluyorum soyleniyorum hatta bazen tartisiyoruz bile bunaltiyor ama gitsinde istemiyorumtam logusa depresyonundayim resmen herseye agliyorum surekli gececek biliyorum oglumla oyun oynayamiyorum boynunu bukuyor yanimda yatakta arabalarini getirior bu sefer ona agliyorum en sonunda mama veriyorum kizi uyutuyorum ogluma oyle bakiyorum biberona alisti kiz zaten sutumude biberonda cok daha guzel icio memede uyuyo surekli haftaya ctesi bi cocuk doktoru buldum goturucem kizi sut takibi kilo takibi flan yapar sutun yetip yetmedigini vs soylerde icim rahat eder hayir bu defa acaba annedir bildigi vardir acaba sutum yetmiodami memeden doymuyor diorum sagiyorum hamdolsun gafife alincak cc de degil varya karmakarisik duygularim
Bende öyle ya, oğlumda tek başıma yıkadım kızda Bi tedirginlik var, çok küçük geliyo gözüme, oğlan azcık toramandı belki ondandırBende de havlupan var kombi zaten 65 70 te yaniyor epey sicak evin ici evdekilerin israrina ikna oldum ve rkstra hic bi isitici kullanmadan banyoda yikadik. Biz file kullanmadik ince battaniyesini kuvetine yaydim bir baska battaniyesini basina yastik gibi yaptim egimli olacak sekilde ama babasi basindan avcunda tuttu bende su dokucu ve yikayici oldumguzel gecti korktugum gibi olmadi... Oglumda asiri cesaretliydim evirip cevirirdim su kizda asiri tutugum neden anlamadim elim ayagima karisiyor sanki ilk bebem
Hmm pazartrsi zaten bir haftalık olacsk bakalım dr ne dicek. Sağol canım.Yok canım bizde göbeği düştü banyo yaptırdık doktor hiç birşey vermedi
Canım bana ebe kızımı getirdi dalinle yıkadım dedi. Sende eve gidince 1 kere yıka, sonra göbeği düşene kadar yıkama dedi. Arkasından çocuk doktoru geldi kontrol etti , o da dedi ki bebeği yıkayabilirsin göbeğine bir şey sürmene ya da kapatmana gerek yok dedi. Bizde ertesi gün yıkadık güzel kuruladık. Dedim ki her gün yıkamam 1 gün yıkarım 1 gün yıkamam duruma göre bakarım dedim. Sonra 2.ye yıkadık bugün. Benim kız banyodan sonra uyanmak bilmiyor emzirmek için zar zor uyandırıyorum bu da canımı sıktı 2 saati geçmemem lazım. Bu yüzden yıkamayacağım bir süre ıslak bezle koltuk altlarını, kulaklarını vs. Sileceğim. Durum bu
Kız kış gün0 ne yıkıyonuz bebişleri habire bi lere yıkayın yeter nolacak terlicekler miWala canim oglumla kizima farkli davrandim.
Oglumda eve gelir gelmez gobegi dusmeden 2 gune bir yikadik gobegini iyice kurulayip hic birsey surmuyorduk yalan olmasin net hatirlamiyorum 3 veya 4. Gun dustu baya erken dustu gobegi cocuk doktoru vardi duzenli goturdugum o yika demisti bende yikadim
Ama kizimi sormayi unuttum ve gobek dussun oyle yikarim die dusundum kaldi ki yogun bakima girerken hemsireler yikamislar 1 kere. neden bilmiyorum suan kizimda cok korkuyorum bisi olucak diye gobegi daha dun dustu yani 11 gunluk nerdeyse anca dustu gobek bu aksam yikadik mis oldu rengi acildi resmen cocugunsimdi kismetse gun asiri yikarim diye planliyorum. Ama bence gordum ki gobek dusmeden yikamak zarar degil yararli
Oyle deme kiz cisi var kakasi var kusmugu var varda varKız kış gün0 ne yıkıyonuz bebişleri habire bi lere yıkayın yeter nolacak terlicekler mi
Bana yıkama demişlerdi ama ben çıkınca yikamistim hiç bir şey de olmadı sadece iyi kurulamistim kısa sürede dusmustuBen hastanede çocuk doktoruna sormayı unuttum yıkama olayını, göbeği düşene kadar yıkamadım, muayenede doktora dedim göbeğimi düştü yıkayabilirmiyiz diye, neden yıkamadın ki göbek varkwnde yıkayabilirdin ddedisprey, batikon flan hiçbişey vermedi, kendi kendine kurudu düştü, ben banyo harici hiçbişey yapmadım çok güzel kokuyordu zaten bıraksalar daha yıkamazdım
Benim hiç sancim ve acikligim yoktu canım ama senin gibi sürekli yürüyüş yapıyordum sadece rahimde yumuşama var demişlerdi sabah 7 civari rahim acici fitil yerlestirdiler aksam 4 e kadar fitille beraber 4cm açılma oldu o fitil yavas ilerletiyormus normalde açılmayı 2 gün bekleyebiliriz demişti doktor sonra bi anda kalp atışları yavaşladı bebeğin çıkardılar fitili sunni sanciya geçtiler 3 saat içinde de doğum oldu sunni sanciylaNormal doğum yapan arkadaşlar ya da daha önce yapanlar, şimdi hiç sancı yokken suni sancı verilebiliyor mu ya da neye göre veriliyor, 2 cm açıklık olsa yeterli mi mesela suni sancıyla doğabilmesi için?
Bana doktor 2-3 cm açıklık var demişti, nişanım da geldi zaten. sanırım doktor isterse kabul edicem suni sancıyı. aklıma binbir türlü şey geliyor, hareket takip etmekten kafayı yicem artık doğurmak istiyorum.Benim hiç sancim ve acikligim yoktu canım ama senin gibi sürekli yürüyüş yapıyordum sadece rahimde yumuşama var demişlerdi sabah 7 civari rahim acici fitil yerlestirdiler aksam 4 e kadar fitille beraber 4cm açılma oldu o fitil yavas ilerletiyormus normalde açılmayı 2 gün bekleyebiliriz demişti doktor sonra bi anda kalp atışları yavaşladı bebeğin çıkardılar fitili sunni sanciya geçtiler 3 saat içinde de doğum oldu sunni sanciyla
Yumuşama var dedikten kaç gün sonra doğum başladıBenim hiç sancim ve acikligim yoktu canım ama senin gibi sürekli yürüyüş yapıyordum sadece rahimde yumuşama var demişlerdi sabah 7 civari rahim acici fitil yerlestirdiler aksam 4 e kadar fitille beraber 4cm açılma oldu o fitil yavas ilerletiyormus normalde açılmayı 2 gün bekleyebiliriz demişti doktor sonra bi anda kalp atışları yavaşladı bebeğin çıkardılar fitili sunni sanciya geçtiler 3 saat içinde de doğum oldu sunni sanciyla
Ben bi de çorap içindeki ipliklerden korkuyordum, o da ayak parmaklarına dolanıp kangren yapabiliyormuş, patikli pantolonun üstüne giydiriyordum ben çorabı, ya da ters giydirenler de varmış o da mantıklı.Kizlar basima korkunc bisi geldi size anlatayim ki dikkat edin lutfen...
Kizi yikadiktan sonra eldivenlerini lastigi biraz siki bir eldiveni vardi ilk kez onu takayim ki cikaramasin da usumesin dedim banyo yapti ya ahhh ahhhh cocuk 2 saat kadar uyudu o eldivenle sonra ensesi terlemis gibime geldi ki iyiki geldi allah tarafindan resmen soymamla ne goreyim eli kirec gibi bembeyaztabi ben iptal ciglik cigliga cocugumun elini kangren ettim die bi aglama zor sakinlestirdiler tabi elide bi sure sonra normal kan akisi alip rengine isisina vs kavustu herhangi bir sorun yok. Eldivenleri cope attim direk asla aklimin ucuna gelmeyecek bisi geldi basima corap lastiklerine eldiven bere lastiklerine aman cok cok dikkkat edin kizlar
Ayyy kiz omrumden omur gitti alalh kimseye yasatmasin. Bu soylediklerini de dikkate alacagim klitorise sac dusme asla aklima gelmezdi mesela coraplarini bende patikli pantolon ustune giydiriyorum.Ben bi de çorap içindeki ipliklerden korkuyordum, o da ayak parmaklarına dolanıp kangren yapabiliyormuş, patikli pantolonun üstüne giydiriyordum ben çorabı, ya da ters giydirenler de varmış o da mantıklı.
Bir de saç teli falan takılabilir ayaklarına ona da dikkat etmek lazım.
Hatta bezini bağlarken falan aman dikkat edin pipiye klitorise falan saç teli düşerse dolanabiliyormuş
Kız hatta benim kız çok erken emekledi 4 buçuk aylık falandı, benim de o ara çok fazla saçım dökülüyor, bi kere poposundan saç çektim, yutmuş sanırım yerde bulup kakasıyla tam da çıkamamış, böyle ucu görünüyodu saçın çektikçe popodan geliyorduAyyy kiz omrumden omur gitti alalh kimseye yasatmasin. Bu soylediklerini de dikkate alacagim klitorise sac dusme asla aklima gelmezdi mesela coraplarini bende patikli pantolon ustune giydiriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?