Kızlar sancılarla birlikte nişanım da geldi şuan gayet iyiyim evdeyim ortalama 10-7 dakika arası sancı geliyo gidiyo biraz daha dayanıp öyle hastaneye gidicem dualarınızı bekliyorum
Benim oğlanda dil bağı varmış doktor bu yüzden emerken memene zarar verebilir dedi, ilkinde hiç meme ağrısı yaşamamıştım bunda başladı şimdiden, bu kapak kalkan gibi şeyler işe yarar mı ki dil bağından dolayı
evet canım pazar sabah sezaryen oldum. şükür güzel geçti. salı günüde eve geldik. ama benim okula giden oğlumda hastaydı onunla da ilgileneyim derken gruptan 1 haftadır koptum.
seninde gözün aydın. Allah analı babalı büyütsün.
benim büyük oğlumda da dil bağı vardı. hiç sorun yaşamadık. şuan 4 yaşında konuşmada da sorunu yok. ama şimdi düşünüyorum sünnet yaptırırken kestirseymişim . evet hiç sorun yok ama yinede zaten 40 günlüktü hiç birşey hissetmeyecekti. ama şuan kestirmeyi düşünmüyorum.
doğum yapan arkadaşların gözü aydın. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. bende pazar doğum yaptım. ama yeni hayata henüz adapte olamadım sanırım. gruba hiç bakamıyorum. umarım herkez iyidir:)
Benim oğlanda dil bağı varmış doktor bu yüzden emerken memene zarar verebilir dedi, ilkinde hiç meme ağrısı yaşamamıştım bunda başladı şimdiden, bu kapak kalkan gibi şeyler işe yarar mı ki dil bağından dolayı
benimde ilk çocuğumda dil bağı vardı ama onun sorun oluşturduğunu duymamıştım. kalkan falan yara olan memeler için çok ideal. ben olmadan kullanıyorum. neyseki çok yara olmadı henüz. ama yinede biraz acı var.
Ben de kontrolden geldim muhtemelen 18-19- veya 20 sinde sezeryan olucam inşallah kizlar.
Süpürge konusunda Dyson Cook pahalı ya şu durumda almak mantıklı değil herşey el yakıyor
ben ilk oğlumu2 aylıkken yaptırmıştım. yanımdan aldıklarında çok ağlamıştım. ama iyiki yaptırmışım. nasıl oldu nasıl iyileşti hiç bilmiyorum. hiç anlamadım sünnet olduğunu. bu bebeğimi de aynı şekilde yaptırmayı düşünüyorum.
Senin ilk bebis miydi? Yani yenidoganlar boyle oluyor baya yapisikti benim kizim da bana. Nasil oluyor bilmiyorum ama 3 gunluk bebek derin uykudayken bile biraktigin an hemen uyanip agliyorlar. Kaka yapiyosa doyuyodur. Memedeyken uyuyosa da bir agrisi sancisi yoktur. Gaz zaten olmaz su an cok erken. Yani tek derdi sensin canim:) koyun koyuna bir rahat edecegin bir pozisyon bulup pyle duracaksiniz
hemşirelerde gazı yoktur diyorlar ama benim bebeğide gaz var. çocuk kıvranıyor ben görüyorum. sonra bir hemşire emerken hava yutuyorlar odur diyor. bebeğim resmen gaz çıkarıyor.
Kızlar sancılarla birlikte nişanım da geldi şuan gayet iyiyim evdeyim ortalama 10-7 dakika arası sancı geliyo gidiyo biraz daha dayanıp öyle hastaneye gidicem dualarınızı bekliyorum
Biz yenidoğan sünneti yaptıracağız. Her şey yolunda giderse ilk bir haftada yaptırmayı planlıyoruz. Sarılık tehlikesi varsa erteliyorlar zaten. Bizim çocuk doktoru yenidoğan sünnetini çok öneriyor. Etrafımda da kime sorsam herkes bir an önce yaptır diyor.
hemşirelerde gazı yoktur diyorlar ama benim bebeğide gaz var. çocuk kıvranıyor ben görüyorum. sonra bir hemşire emerken hava yutuyorlar odur diyor. bebeğim resmen gaz çıkarıyor.
Her bebeğin durumu farklı olabilir. Bence tek bir doğru yok. Biri gazdan ağlar, biri ortamın stresinden, biri annesinden ayrı kalmak istemez, biri açtır vs vs. Kendilerini ifade edemiyorlar ki minnaklar. O yüzden herkes bir yorum yapıyor. En iyisi sabırlı olmak ve her ihtimali gözden geçirmek sanırım.
Bİr emzirme 1 saati buluyor nerdeyse pertim çıkıyor. 20 Dk birini emziriyorum . O arada yoruluyor uyuyor bir 15-20 dk kadar. Sonra 2. Memeyi veriyorum 20 dk da onu emiyor.
Tabi hemen kandırabilirsem minimum 1 saat emzirmeye efor sarfediyorum.
Doyunca emmiyor ki. 2 saat sonra uyandırırsam paralar bizi valla korkuyorum.
Evet emerken gördü doktor da sıkıntı yok dedi sadece senin memen çatlayabilir bu durumdan dolayı dedi. Sanırım gelişimi iyiyse dokunmuyorlarmış bağa ama ilerde konuşma sıkıntısı olabiliyormuş, basit bir müdahaleyle kesilebiliyormuş. cuma kontrolümüz var tekrar çocuk doktoruyla. iyice bi sorarım artık ne yapacağız.
Her bebeğin durumu farklı olabilir. Bence tek bir doğru yok. Biri gazdan ağlar, biri ortamın stresinden, biri annesinden ayrı kalmak istemez, biri açtır vs vs. Kendilerini ifade edemiyorlar ki minnaklar. O yüzden herkes bir yorum yapıyor. En iyisi sabırlı olmak ve her ihtimali gözden geçirmek sanırım.