2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ben de nst yaptırdım sancı çıkmadı. Çatı muayenesi oldum. Korkulacak bir şey değil galiba ya da ebe çok nazikti bilemedim. Baktı açıklık 1 cm bile değil ama iyi yumuşamış daha bu ara gelmez dedi. Benim kanama devam ediyor tabi muayeneden sonra da arttı. Belim de ağrıyor. Bakalım ne zaman doğuracağım☺

Kızlar aranızda dogumdan önce ahududu yaprağı çayı içen var mı adacayi için çok iyi şeyler duymadım plasentanin erken ayrılmasına sebep olabilir diye okudum o yüzden bundan da korktum ama içmek istiyorum en azından kendi başlasın doğum diyerek

Bebek gelmeden sorayim bu konuda net degilim kizlar bebeklere azicik da olsa su veriyor musunuz?
Bana kizimda mama da ictigi icin etraftan azicik ver demislerdi. Verdim mi vermedim mi hatirlamiyorum..
Ben su verıyorum doktorda anne sütüde içse mamada yese çay kaşığıyla az ver dedi sen gene doktoruna danış kimisi verme dıyor kımisi ver ıkıye ayrılmıs doktorlarda bu konuda

Benim karnım 2 gündür semsert bebekte eskisi gibi değil yani içerde cirit atamıyo Doktor normal diyo ama kasıklarım da agrıdı bugün

Ah bacim... Mersin ve Adana Sehir Hastaneleri kadin dogum ve cocuk yogun bakimlarini Suriyeli kardeslerimiz dolduruyor. Insan insandir siyaseten yorum yapmak degil derdim ama savastan kacip bebek yapmak. Allah vicdan versin her kuluna.
Tahmin edebiliyorum. Ben de öyle düşündüm ama yazmayayım dedim

Ben ahududu yaprağını iki üç haftadır her gün içiyorum ama gelen giden yok etkisi var mı bilmem

Ben hala bıberonla sağip ve kendi mememide verıyorum alışmıyorlar ıcını ferah tut alışmaz geçmıs olsun Allah şifa versın.

Yurt dışında çok öneriliyor diye biliyorum yabancı sitelerde bununla ilgili çok makale var

Sarılık olan tum yavrulara şifa versin Rabbım sız yazdıkça ben uzuluyorum ınsallah saglıkla gecsın bugunler
Kızımda sutum gelmedı sonra sut dugumlenmesı vs gecırdım emzıremedım. Kaşık ve şırınga ile besledikm10 gun hatta sagdıgım sutu bıle kaşıkla verdık gogus lerim yara oldugu ıcın bunda da oyle yaparım biberon dan ziyade.
Ben kızıma 2 ay anne sutu ve mama bırlıkte verdım kımse bana su ver demedı malesef. Su Vermek gerekiyormuş mama verınce meger. Insallah 2. Bebekte daha bılınclı hareket edebılırım

Ben içmedim kendi istediğinde gelsin diye

Bu sarılık olayı beni de korkutuyor şimdiden tedirginim. Rabbim şifa versin tüm sarılık olan yavrulara.
Sarılıkla ilgili çok bilgim yoktu benim, olmaz sandım yoksa dikkat ederdim.. 5 günlük olunca kontrole çağırmıştı doktor orda yükseldiğini anladık. Başından beri dikkat et sen sık sık emzir uyandırıp

Benim kızların birinde de hafif sarılık çıktı mamayı arttırıp anne sütüm gelince düzeldi kuzum şükür sık sık beslemeye dikkat edin 4 günde toparladık biz . Birinde zaten hiç olmadı anne sütü çok önemli süt gelince toparlandı çocuklar. Bu arada ben hem biberon veriyorum hem de memeyi aldı emiyorlar avent kullanıyoruz reddetmediler şükür

Ben su verıyorum doktorda anne sütüde içse mamada yese çay kaşığıyla az ver dedi sen gene doktoruna danış kimisi verme dıyor kımisi ver ıkıye ayrılmıs doktorlarda bu konuda
Saron ben anne sütü veriyorum sadece, doktor bir şey demedi ama ebe çay kaşığıyla ver dedi. Vermek istemedim su.. mama yeseydi verebilirdim

Çok geçmiş olsun canım.. kaç gün kalacakmış? Tez zamanda kavuşursunuz inşallah

Bebek gelmeden sorayim bu konuda net degilim kizlar bebeklere azicik da olsa su veriyor musunuz?
Bana kizimda mama da ictigi icin etraftan azicik ver demislerdi. Verdim mi vermedim mi hatirlamiyorum..
Canim ben mama+meme seklinde gidiyorum ve su vermiyorum cunku almasi gereken suyu memeden aliyor diye dusunuyorum. Sadece mama beslenen bebekler icin su verilmeli diye biliyorum.

Canim 2 saatte bir muhakkak sag. Biliosun benimkide biberonla icti kuvozde ama memeyide tutuyor insallahh seninkide tutacak pandemi omrumuzu yedi yedi resmen zaten hastane bulmaniza cok sevindim sayili gun cabuk gecer derler insallah elbette sana cok cok zor allah guc versin

Canim ben de internetten araştırma yaptım. Sarilikta kan grupları da çok etkiliyormus. Mesela annenin negatif bebeğin pozitif ise ve annenin tulperdedeki gibi 0 Kan grubu ise bebekler daha çok sarılık oluyormuş.
Benim birinci çocuğumu dogduktan birkaç saat sonra kan şekeri düstugu için kuvezde aldılar ve 2 hafta kuvezde kaldı. Bebek bakimindaki ilk 2 haftayı hiç bilmem. Sayenizde ilk haftalar neler e dikkat edilmesi gerekiyorsa sizden öğreniyorum. Haklısın sık sık emziririm inslalah sağlıkla kucağımıza bir gelseler minnoslar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…