2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Emzirdikten sonra kıvranıyor , annem doymadı bu diyor deli ediyor beni. Doyuramadım diye üzülüyorum
Sağıp veriyorum arkasından.
Doymuyor çocuğum emmeyle
Sağımdan yeni kalkmış biri olarak o kadar haklısın ki . Bende sinirleniyorum hem emzirip hem sağıp veriyorum . Benimki de memede uyuyakaliyor uyanmiyor devamını biberonla veriyorum çok şükür ikisini de alıyor ama biraz büyüyene kadar idare edicez. Allah güç versin arkadaşim bunlar da geçecek

Benim de o sekildeydi, dun artik ben bitap dusunce annem emzige sutumu surup verdi. Hemen uykuya daldi onu alinca
Kisaca biz emzige basladik yani

Ah canım yaa gercekten cok uzuldum Allah sıfa versın babacıgınasenın yasadıkların tabıkı daha agır bu donemde hele daha agırdır sana ınsallah saglıklı haberlerını de paylasırsın babanın...

Annenın yanında olmayışına uzulmus sun haklı olarak ben ise annem yanımda oldugu ıcın ekstra bunalıyorum biran once herkesin basımdan dagılıp rahatca kafa dinleyeceğim zamanı bekliyorum.

Kızımın dogumunda mastıt olmustum 10, gun emzıremedım sukurler olsun bunda okadarr deggıl ama sutum varken eşım ve kayınvalıdemın sureklı yetersizmişim hissini verip mama baskısı yapması bile beni darladı. Kendımı guzel gunlerın yakınlığı ile teselli ediyorum.

Ay o bizde de var hele altını değiştirirken çığlık çığlığa kalıyor ben de acele etmekten elim ayağıma dolaşıyor bi de çiş yaparsa tam değiştirirken yandık bu sefer üstünü değiştiriyorum diye ağlıyor

Ya canim cok gecmis olsn babana allah acil sifalar versin
Insanlar ne kdr anlayissz ya kayinvaliden hic lohusa olmamis mi ki lohusa olmasan bile baban beyin kanamasi gecirmis ve amelyatli olman bile ztn bi stres konusu soylencek sey mi.. boyle yaparak emzirme suresini kisaltiolar insani emzirmekten bebek bakmaktan sogutuyolar haberleri yok ya

Anneler anlıyo yine halden ya kızının huyunu biliyo en azından ama eşim beni mahvediyo Valla sanırım doğum yapınca gözüm kimseyi görmese iyi olucak ya da sizin bu depresif halleriniz geçti mi ya yavrunuzu kucağınıza alınca şu an son noktadayım

Annem de zamanında benim 1 ay uyumadigimi söylüyor kendisi de yaşça küçükmüş gece çok zorlanmış uykudan uyanınca annem uykuda seven biridir dayanamaz pek.sonra ben susmusum 1 ay sonra geceleri uyumaya başlamışım gündüz sepetin içine koyup bütün işlerini yaparmış bana bakarak uslu bir çocuk olmuş çıkmışım dert edinmeyin kendinize sağlıklı iseniz ikinizde

Arkadaşım geçen hafta ben de aynı şeyi yaşadım doktor hiç kilo almadığını söyle o 1 hafta içinde. Çok üzüldüm çünkü gerçekten dikkat ediyordum. Bugün gittiğimde önceki kilosundan 400 gram fazla söyledi daha sonra düşündüğümde anladım ki geçen haftaki ölçüm yanlıştı yani çünkü 1 haftada o kadar almamıştır. O yüzden yanlış ölçüm yapılabiliyor bazen umarım senin de öyle bir şeydir. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah

Gazını çıkaramıyor olabilir mi, fazlalımtan da olur, benimki gaz çıkarmadığı zaman kusuyor bazen

Aynı bugün sızdırmış bez ıslanmış üstü . Üstünü çıkardım altını değiştirdim. Çıtçıtlı badisini zor giydirdir. Battaniyeye sardım aldım kucağıma. Inga ınga mahvetti beni giydiremedim üstünü öyle emzirdim.

Kizlar bgn evimize hemsire geldi. Hastanenin sagladigi cok guzel bi hizmetmis sagolsunlar asiri da tatli bi hemsireydi 1 saat kadar kaldi benim beslenmem bebegin bakimi her seyi konustk
Burada kusma sorulmustu bir cay bardagi kdr ve koyu renk kusmadigi surece sorun yokmus bebekler agzinda sutu biriktirir yutmazmis ondan kusuyo sanarmisiz
Bundan snr bi uyku duzeni olustrmaya calis dedi. Ben kafeinsiz kahve iciodm sabah kafeinli kahve icebilirsn yanina bi parca bitter cikolata yiyebilirsn fln dedi ama aksam 5ten snr bebekte uykuyu kacircak seyler yeme dedi. Arifoglunun anne cayini tavsiye etti icinde rezene isirgan anason fln var onu da aksam ic dedi sabah icersek yine bebegi gunduz uyuturms. Gunduz uyurken tv sesi ( ama yuzu tvye donuk olmasin) isik ya da baska sesler olabilir ama aksam uykusuna gececegi zaman uyuyacagi odaya goturun sesi kisin isigi kisin dedi. Banyoyu aksam oneriyorm gun asiri dedi ztn kadin geldiginde biz bebisi yikamistk ve saatlerdir uyanmamisti beyefendi. Aksam yikarsaniz gece uykusuna gecer dedi. Yine aksamlari bebegin poposunu akan su altinda yikarsaniz o da gaz sancisina ii gelabilir dedi. Bi 10 gun fln ugrastirir ama sonunda ogrenir gece uykusunu dedi rituellerle.
Bi de artik gunduz 3 saat gece 4 saat beslemeden durabilirsn dedi.
Emzige biberona karsi bi hemsire degilim ben dedi. Biberon olarak avent yenidogan tavsiye etti. Biberonu basasgi cevirdiginde sut damlamiosa o iyidir dedi bebek cektignde sut gelmeliymis. Emzik olarak da bibs begenioms. Malesef doktorum da hemsirem de bez olarak prima premium care den sasma dediler sleepy begenmiolarmis pisik yapio die. Unibaby islak mendili de begenmioms onda bi marka soyledi ama malesef aklimda kalmamis. Bu bakim pamuklarini kavanoza suya koydurttu onu da kalorifere koydk.
Cok cok kotu pisik olmadigi surece sudokrem ya da kortizollu kremler kullanmayin dedi bepanthol ya da mustela pisik onleyici sadece. Ben bebegmde pisik var saniodm yokmus..
Ya kadina hayran oldm bebegi bi 15 dk uyurken seyretti bi de benm soyledigim 3 5 seyden karakterini cozdu. Biraz sabirsiz bi bebek sinirli de fln dedi kundak sevmez onun yerine sunu yapin dedi yahu ben 15 gundur bu bebekleym nasi 5 dakikada benden ii tanidi bebegimi.. bzmki soyunurken hep aglar kadin bebegimi uykusndan uyandirp soydugu halde aglatmadan soydu, tartti. Bu arada bebegim 3090 dogdu bgn anca 3110 geldi ama hemsire iri bebek dedi bebegime. Nesi iri dedim Ben babasi minyon dedm oglu uzun olsn istiodu dayisi fln uzun dedm de elleri ayaklari iri dedi uzun olcak dedi. Hatta kumral olacak bile dedi cok acik sari olmayacakmis..
Baska akliniza takilan bisey varsa belki kadin bahsetmistir anlatirim
Bu arada gaz cikarmak icin bebegi bayaaa bi gerilere yatirdi bebegn poposu nerdeyse suratinin hizasinda, tek bacagi sikistirip yukari kaldirdi ve pat pat. Bizimki yiyeli 2 saat fln olmustu ama ona ramen biraz cikardi kadin vurunca. Erkeklerin elleri daha buyuk daha ii oluyo bunu esiniz yapsn dedi. Biraz da kuvvet uygulamak gerekioms
Korse onerdi benim korseme bakti benm gecen seneki sezeryanimdan snr aldigm iptidai markasiz bi korse vardi ama onu begendi takdirdi
Yani boyle kizlar cok uzun yazdm ama ogrendiklerimi paylasmak istedm. Kadini yanimdan ayirmayasm geldi keske gece bizde kal deseydim telefonunu fln alsaydm valla pisman oldm yemin ederm oyle bi hizmeti olsa parasini verip 1 hafta tutardm kadini yenidogan yogun bakim hemsiresiyms zaten belliydi cok basarili hastanede bebekle ilgilenenlerden daha iyiydi

Kızlar benim bebek doğduğundan bu yana1.5 ayda 2.5 kilo aldı ama 1 aydır sarılık geçiriyor. Hiç aç da kalmadı, doktorun da pek açıklaması yok. Sizce neden olabilir bu?
uzamış anne sütü sarılığıdır canım 3 aydan sonra geçiyor diye biliyorum
ellerine sağlık ekran görüntüsü aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…