Sağımdan yeni kalkmış biri olarak o kadar haklısın ki . Bende sinirleniyorum hem emzirip hem sağıp veriyorum . Benimki de memede uyuyakaliyor uyanmiyor devamını biberonla veriyorum çok şükür ikisini de alıyor ama biraz büyüyene kadar idare edicez. Allah güç versin arkadaşim bunlar da geçecekEmzirdikten sonra kıvranıyor , annem doymadı bu diyor deli ediyor beni. Doyuramadım diye üzülüyorum
Sağıp veriyorum arkasından.
Doymuyor çocuğum emmeyle
Aradığım yorum Ağzından bal damlıyorCanım 4 günde doğum kilosuna gelmiş 2 hafta geliyo normalde kaynanana onu söyle
Benim de o sekildeydi, dun artik ben bitap dusunce annem emzige sutumu surup verdi. Hemen uykuya daldi onu alincaBugün çocuğum memeyi emzik etti, bırakmak nedir bilmiyor, önce emiyor dinliyorum yutkunuyor süt var yani eminim doyduğuna da eminim, sonra ağzında gevelemeye başlıyor memeyi
Uyuyor, yerine koyduğum an uyanıyor, yine meme istiyor.
Ah canım yaa gercekten cok uzuldum Allah sıfa versın babacıgınaAh canım benim üzme kendini. Ben de ilk 3 gün çok kötüydüm. Emzirmekte zorlanıyordum. Üstelik annem de yanımda değil. Babam geçen hafta beyin kanaması geçirdiği için annem de gelemedi. Kayınvalidem yanımda. Bir yandan emzirmeyi öğrenmeye çalışıyorum ama meme uçlarım hep yara oldu ağlaya ağlaya emzirmeye çalışırken kayınvalidemle eşim tepemde dır dır hiç susmadı. Süt süt süt beynimi yediler. Bir gece bildiğin cinnet geçirdim nerdeyse acillik olacaktım o an yaptıkları hatanın farkına vardılar. Ertesi gün hırs yaptım ve emzirme daha iyiye gitti. Her geçen gün iyileşti. Benim oğlan da sarılık seninki gibi değeri 15 ve 3 gündür hiç düşme belirtisi göstermediBizim doktorumuzda 17’ye kadar sorun yok dedi. O nedenle üzme kendini yalnız değilsin. Ben babamın beyin kanaması geçirdiğini doğumdan sonra tesadüfen öğrendim benden saklamışlar. O lohusa depresyonuyla 3 gün intiharı düşündüm. Şimdi bebeğimin bana verdiği güçle çok çok iyiyim. Sen de kendine güven. Bizler anneyiz ve güçlüyüz. Çevrendekilerin ne dediğini hiç takma. Bugünler de gelip geçecek. Yalnız değilsin bunu unutma
Ay o bizde de var hele altını değiştirirken çığlık çığlığa kalıyor ben de acele etmekten elim ayağıma dolaşıyor bi de çiş yaparsa tam değiştirirken yandık bu sefer üstünü değiştiriyorum diye ağlıyorBenim kızımda uyanık olduğunda hep meme istiyor. Kızım az uyanık dururken etrafa bakın keyfini çıkar yokk hiç emmemiş gibi meme diye ağlıyoraltını değiştirirken acele acele, banyosu acele acele, üstünü giydiririm acele acele her şeyin sonu memede bitiyor. Doyuyor da fazla sütü de kusuyor, arkasından yine meme..
Ya canim cok gecmis olsn babana allah acil sifalar versinAh canım benim üzme kendini. Ben de ilk 3 gün çok kötüydüm. Emzirmekte zorlanıyordum. Üstelik annem de yanımda değil. Babam geçen hafta beyin kanaması geçirdiği için annem de gelemedi. Kayınvalidem yanımda. Bir yandan emzirmeyi öğrenmeye çalışıyorum ama meme uçlarım hep yara oldu ağlaya ağlaya emzirmeye çalışırken kayınvalidemle eşim tepemde dır dır hiç susmadı. Süt süt süt beynimi yediler. Bir gece bildiğin cinnet geçirdim nerdeyse acillik olacaktım o an yaptıkları hatanın farkına vardılar. Ertesi gün hırs yaptım ve emzirme daha iyiye gitti. Her geçen gün iyileşti. Benim oğlan da sarılık seninki gibi değeri 15 ve 3 gündür hiç düşme belirtisi göstermediBizim doktorumuzda 17’ye kadar sorun yok dedi. O nedenle üzme kendini yalnız değilsin. Ben babamın beyin kanaması geçirdiğini doğumdan sonra tesadüfen öğrendim benden saklamışlar. O lohusa depresyonuyla 3 gün intiharı düşündüm. Şimdi bebeğimin bana verdiği güçle çok çok iyiyim. Sen de kendine güven. Bizler anneyiz ve güçlüyüz. Çevrendekilerin ne dediğini hiç takma. Bugünler de gelip geçecek. Yalnız değilsin bunu unutma
Bana da herkes emzik ver diyor bakalım nereye kadar direnebileceğimBenim de o sekildeydi, dun artik ben bitap dusunce annem emzige sutumu surup verdi. Hemen uykuya daldi onu alinca
Kisaca biz emzige basladik yani
Annem de zamanında benim 1 ay uyumadigimi söylüyor kendisi de yaşça küçükmüş gece çok zorlanmış uykudan uyanınca annem uykuda seven biridir dayanamaz pek.sonra ben susmusum 1 ay sonra geceleri uyumaya başlamışım gündüz sepetin içine koyup bütün işlerini yaparmış bana bakarak uslu bir çocuk olmuş çıkmışım dert edinmeyin kendinize sağlıklı iseniz ikinizdeBen de onuncu günde pes ettim artık isyan ediyorum eşim eve geldiğinde. Bütün gün emziriyorum bana misin demiyor asla uyumuyor sabah ilk uykusu çok güzel ondan sonra uyumuyor. Gece de çok uyuduğunu söyleyemem. Allah yardımcımız olsun ben kırkımız çıkana kadar böyle olacaksa bi kase çorba bile içemiyorum.
Arkadaşım geçen hafta ben de aynı şeyi yaşadım doktor hiç kilo almadığını söyle o 1 hafta içinde. Çok üzüldüm çünkü gerçekten dikkat ediyordum. Bugün gittiğimde önceki kilosundan 400 gram fazla söyledi daha sonra düşündüğümde anladım ki geçen haftaki ölçüm yanlıştı yani çünkü 1 haftada o kadar almamıştır. O yüzden yanlış ölçüm yapılabiliyor bazen umarım senin de öyle bir şeydir. Sağlıkla kucağına alırsın inşallahKızlar bugünkü kontrolde bana da haftaya Salı için gün verdi doktor. Tabii bebiş erken davranmazsa. İnşallah sağlıkla kavuşuruz hepimiz. Yalnız doktorun yanından çıktıktan sonra bir şey dikkatimi çekti, bebeğin kilosu geçtiğimz haftadan bu yana hiç artmamış. Normal mi sizce bu durum, dr üzerine hiç yorum yapmadı da. Sezeryan için tavsiyeleriniz varsa duymak çok isterim, ilk olacağı için ve eş zamanlu olarak kistlerim de alınacağı için çok korkuyorum.
Gazını çıkaramıyor olabilir mi, fazlalımtan da olur, benimki gaz çıkarmadığı zaman kusuyor bazenBu arada bebem her emişten sonra kusuyor nerdeyse,
İnternete yazdığımda normal diye çıkıyor ama aynı durumu yaşayan var mı her emmeden sonra mı olur yani
Fazla geliyor herhalde
Ay herşeyi düşünmekten beynim yandı
Ay o bizde de var hele altını değiştirirken çığlık çığlığa kalıyor ben de acele etmekten elim ayağıma dolaşıyor bi de çiş yaparsa tam değiştirirken yandık bu sefer üstünü değiştiriyorum diye ağlıyor
2-3 haftada 3 kilodan 3 bucuk kiloya cıktık yani az değil inşallah reflü değildir yaE
Reflu olan bebeklerde kilo alimida az oluyo var mi öyle bir sıkıntıniz canım
O da olabilir tabii gazdan önce bi huzursuzluk bi kıpırdanmalar devamlı zaman geçiyor çıkartana dekGazını çıkaramıyor olabilir mi, fazlalımtan da olur, benimki gaz çıkarmadığı zaman kusuyor bazen
uzamış anne sütü sarılığıdır canım 3 aydan sonra geçiyor diye biliyorumKızlar benim bebek doğduğundan bu yana1.5 ayda 2.5 kilo aldı ama 1 aydır sarılık geçiriyor. Hiç aç da kalmadı, doktorun da pek açıklaması yok. Sizce neden olabilir bu?
ellerine sağlık ekran görüntüsü aldımKizlar bgn evimize hemsire geldi. Hastanenin sagladigi cok guzel bi hizmetmis sagolsunlar asiri da tatli bi hemsireydi 1 saat kadar kaldi benim beslenmem bebegin bakimi her seyi konustk
Burada kusma sorulmustu bir cay bardagi kdr ve koyu renk kusmadigi surece sorun yokmus bebekler agzinda sutu biriktirir yutmazmis ondan kusuyo sanarmisiz
Bundan snr bi uyku duzeni olustrmaya calis dedi. Ben kafeinsiz kahve iciodm sabah kafeinli kahve icebilirsn yanina bi parca bitter cikolata yiyebilirsn fln dedi ama aksam 5ten snr bebekte uykuyu kacircak seyler yeme dedi. Arifoglunun anne cayini tavsiye etti icinde rezene isirgan anason fln var onu da aksam ic dedi sabah icersek yine bebegi gunduz uyuturms. Gunduz uyurken tv sesi ( ama yuzu tvye donuk olmasin) isik ya da baska sesler olabilir ama aksam uykusuna gececegi zaman uyuyacagi odaya goturun sesi kisin isigi kisin dedi. Banyoyu aksam oneriyorm gun asiri dedi ztn kadin geldiginde biz bebisi yikamistk ve saatlerdir uyanmamisti beyefendi. Aksam yikarsaniz gece uykusuna gecer dedi. Yine aksamlari bebegin poposunu akan su altinda yikarsaniz o da gaz sancisina ii gelabilir dedi. Bi 10 gun fln ugrastirir ama sonunda ogrenir gece uykusunu dedi rituellerle.
Bi de artik gunduz 3 saat gece 4 saat beslemeden durabilirsn dedi.
Emzige biberona karsi bi hemsire degilim ben dedi. Biberon olarak avent yenidogan tavsiye etti. Biberonu basasgi cevirdiginde sut damlamiosa o iyidir dedi bebek cektignde sut gelmeliymis. Emzik olarak da bibs begenioms. Malesef doktorum da hemsirem de bez olarak prima premium care den sasma dediler sleepy begenmiolarmis pisik yapio die. Unibaby islak mendili de begenmioms onda bi marka soyledi ama malesef aklimda kalmamis. Bu bakim pamuklarini kavanoza suya koydurttu onu da kalorifere koydk.
Cok cok kotu pisik olmadigi surece sudokrem ya da kortizollu kremler kullanmayin dedi bepanthol ya da mustela pisik onleyici sadece. Ben bebegmde pisik var saniodm yokmus..
Ya kadina hayran oldm bebegi bi 15 dk uyurken seyretti bi de benm soyledigim 3 5 seyden karakterini cozdu. Biraz sabirsiz bi bebek sinirli de fln dedi kundak sevmez onun yerine sunu yapin dedi yahu ben 15 gundur bu bebekleym nasi 5 dakikada benden ii tanidi bebegimi.. bzmki soyunurken hep aglar kadin bebegimi uykusndan uyandirp soydugu halde aglatmadan soydu, tartti. Bu arada bebegim 3090 dogdu bgn anca 3110 geldi ama hemsire iri bebek dedi bebegime. Nesi iri dedim Ben babasi minyon dedm oglu uzun olsn istiodu dayisi fln uzun dedm de elleri ayaklari iri dedi uzun olcak dedi. Hatta kumral olacak bile dedi cok acik sari olmayacakmis..
Baska akliniza takilan bisey varsa belki kadin bahsetmistir anlatirim
Bu arada gaz cikarmak icin bebegi bayaaa bi gerilere yatirdi bebegn poposu nerdeyse suratinin hizasinda, tek bacagi sikistirip yukari kaldirdi ve pat pat. Bizimki yiyeli 2 saat fln olmustu ama ona ramen biraz cikardi kadin vurunca. Erkeklerin elleri daha buyuk daha ii oluyo bunu esiniz yapsn dedi. Biraz da kuvvet uygulamak gerekioms
Korse onerdi benim korseme bakti benm gecen seneki sezeryanimdan snr aldigm iptidai markasiz bi korse vardi ama onu begendi takdirdi
Yani boyle kizlar cok uzun yazdm ama ogrendiklerimi paylasmak istedm. Kadini yanimdan ayirmayasm geldi keske gece bizde kal deseydim telefonunu fln alsaydm valla pisman oldm yemin ederm oyle bi hizmeti olsa parasini verip 1 hafta tutardm kadiniyenidogan yogun bakim hemsiresiyms zaten belliydi cok basarili hastanede bebekle ilgilenenlerden daha iyiydi
Kız zaten herkeste lohusa duygusallığı var oldu mu şimdi bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?