Ne güzel bilgiler canım maşallah hastanenin hizmetine bayıldım.Kizlar bgn evimize hemsire geldi. Hastanenin sagladigi cok guzel bi hizmetmis sagolsunlar asiri da tatli bi hemsireydi 1 saat kadar kaldi benim beslenmem bebegin bakimi her seyi konustk
Burada kusma sorulmustu bir cay bardagi kdr ve koyu renk kusmadigi surece sorun yokmus bebekler agzinda sutu biriktirir yutmazmis ondan kusuyo sanarmisiz
Bundan snr bi uyku duzeni olustrmaya calis dedi. Ben kafeinsiz kahve iciodm sabah kafeinli kahve icebilirsn yanina bi parca bitter cikolata yiyebilirsn fln dedi ama aksam 5ten snr bebekte uykuyu kacircak seyler yeme dedi. Arifoglunun anne cayini tavsiye etti icinde rezene isirgan anason fln var onu da aksam ic dedi sabah icersek yine bebegi gunduz uyuturms. Gunduz uyurken tv sesi ( ama yuzu tvye donuk olmasin) isik ya da baska sesler olabilir ama aksam uykusuna gececegi zaman uyuyacagi odaya goturun sesi kisin isigi kisin dedi. Banyoyu aksam oneriyorm gun asiri dedi ztn kadin geldiginde biz bebisi yikamistk ve saatlerdir uyanmamisti beyefendi. Aksam yikarsaniz gece uykusuna gecer dedi. Yine aksamlari bebegin poposunu akan su altinda yikarsaniz o da gaz sancisina ii gelabilir dedi. Bi 10 gun fln ugrastirir ama sonunda ogrenir gece uykusunu dedi rituellerle.
Bi de artik gunduz 3 saat gece 4 saat beslemeden durabilirsn dedi.
Emzige biberona karsi bi hemsire degilim ben dedi. Biberon olarak avent yenidogan tavsiye etti. Biberonu basasgi cevirdiginde sut damlamiosa o iyidir dedi bebek cektignde sut gelmeliymis. Emzik olarak da bibs begenioms. Malesef doktorum da hemsirem de bez olarak prima premium care den sasma dediler sleepy begenmiolarmis pisik yapio die. Unibaby islak mendili de begenmioms onda bi marka soyledi ama malesef aklimda kalmamis. Bu bakim pamuklarini kavanoza suya koydurttu onu da kalorifere koydk.
Cok cok kotu pisik olmadigi surece sudokrem ya da kortizollu kremler kullanmayin dedi bepanthol ya da mustela pisik onleyici sadece. Ben bebegmde pisik var saniodm yokmus..
Ya kadina hayran oldm bebegi bi 15 dk uyurken seyretti bi de benm soyledigim 3 5 seyden karakterini cozdu. Biraz sabirsiz bi bebek sinirli de fln dedi kundak sevmez onun yerine sunu yapin dedi yahu ben 15 gundur bu bebekleym nasi 5 dakikada benden ii tanidi bebegimi.. bzmki soyunurken hep aglar kadin bebegimi uykusndan uyandirp soydugu halde aglatmadan soydu, tartti. Bu arada bebegim 3090 dogdu bgn anca 3110 geldi ama hemsire iri bebek dedi bebegime. Nesi iri dedim Ben babasi minyon dedm oglu uzun olsn istiodu dayisi fln uzun dedm de elleri ayaklari iri dedi uzun olcak dedi. Hatta kumral olacak bile dedi cok acik sari olmayacakmis..
Baska akliniza takilan bisey varsa belki kadin bahsetmistir anlatirim
Bu arada gaz cikarmak icin bebegi bayaaa bi gerilere yatirdi bebegn poposu nerdeyse suratinin hizasinda, tek bacagi sikistirip yukari kaldirdi ve pat pat. Bizimki yiyeli 2 saat fln olmustu ama ona ramen biraz cikardi kadin vurunca. Erkeklerin elleri daha buyuk daha ii oluyo bunu esiniz yapsn dedi. Biraz da kuvvet uygulamak gerekioms
Korse onerdi benim korseme bakti benm gecen seneki sezeryanimdan snr aldigm iptidai markasiz bi korse vardi ama onu begendi takdirdi
Yani boyle kizlar cok uzun yazdm ama ogrendiklerimi paylasmak istedm. Kadini yanimdan ayirmayasm geldi keske gece bizde kal deseydim telefonunu fln alsaydm valla pisman oldm yemin ederm oyle bi hizmeti olsa parasini verip 1 hafta tutardm kadiniyenidogan yogun bakim hemsiresiyms zaten belliydi cok basarili hastanede bebekle ilgilenenlerden daha iyiydi
Bana da herkes emzik ver diyor bakalım nereye kadar direnebileceğim
Canım kilo alıyosa doktorlar kusmasında sıkıntı görmüyor, fışkırarak ve aşırı fazla değilse kusması endişelenmemek lazım, benim kızım da çok kusardı 5 ayda falan geçmişti.2-3 haftada 3 kilodan 3 bucuk kiloya cıktık yani az değil inşallah reflü değildir ya
Sonradan mı sarılık oldu. Başka Bi doktora gösterin canım sarılık ilk hafta olur kaka yaptıkça azalırKızlar benim bebek doğduğundan bu yana1.5 ayda 2.5 kilo aldı ama 1 aydır sarılık geçiriyor. Hiç aç da kalmadı, doktorun da pek açıklaması yok. Sizce neden olabilir bu?
Kizlar bgn evimize hemsire geldi. Hastanenin sagladigi cok guzel bi hizmetmis sagolsunlar asiri da tatli bi hemsireydi 1 saat kadar kaldi benim beslenmem bebegin bakimi her seyi konustk
Burada kusma sorulmustu bir cay bardagi kdr ve koyu renk kusmadigi surece sorun yokmus bebekler agzinda sutu biriktirir yutmazmis ondan kusuyo sanarmisiz
Bundan snr bi uyku duzeni olustrmaya calis dedi. Ben kafeinsiz kahve iciodm sabah kafeinli kahve icebilirsn yanina bi parca bitter cikolata yiyebilirsn fln dedi ama aksam 5ten snr bebekte uykuyu kacircak seyler yeme dedi. Arifoglunun anne cayini tavsiye etti icinde rezene isirgan anason fln var onu da aksam ic dedi sabah icersek yine bebegi gunduz uyuturms. Gunduz uyurken tv sesi ( ama yuzu tvye donuk olmasin) isik ya da baska sesler olabilir ama aksam uykusuna gececegi zaman uyuyacagi odaya goturun sesi kisin isigi kisin dedi. Banyoyu aksam oneriyorm gun asiri dedi ztn kadin geldiginde biz bebisi yikamistk ve saatlerdir uyanmamisti beyefendi. Aksam yikarsaniz gece uykusuna gecer dedi. Yine aksamlari bebegin poposunu akan su altinda yikarsaniz o da gaz sancisina ii gelabilir dedi. Bi 10 gun fln ugrastirir ama sonunda ogrenir gece uykusunu dedi rituellerle.
Bi de artik gunduz 3 saat gece 4 saat beslemeden durabilirsn dedi.
Emzige biberona karsi bi hemsire degilim ben dedi. Biberon olarak avent yenidogan tavsiye etti. Biberonu basasgi cevirdiginde sut damlamiosa o iyidir dedi bebek cektignde sut gelmeliymis. Emzik olarak da bibs begenioms. Malesef doktorum da hemsirem de bez olarak prima premium care den sasma dediler sleepy begenmiolarmis pisik yapio die. Unibaby islak mendili de begenmioms onda bi marka soyledi ama malesef aklimda kalmamis. Bu bakim pamuklarini kavanoza suya koydurttu onu da kalorifere koydk.
Cok cok kotu pisik olmadigi surece sudokrem ya da kortizollu kremler kullanmayin dedi bepanthol ya da mustela pisik onleyici sadece. Ben bebegmde pisik var saniodm yokmus..
Ya kadina hayran oldm bebegi bi 15 dk uyurken seyretti bi de benm soyledigim 3 5 seyden karakterini cozdu. Biraz sabirsiz bi bebek sinirli de fln dedi kundak sevmez onun yerine sunu yapin dedi yahu ben 15 gundur bu bebekleym nasi 5 dakikada benden ii tanidi bebegimi.. bzmki soyunurken hep aglar kadin bebegimi uykusndan uyandirp soydugu halde aglatmadan soydu, tartti. Bu arada bebegim 3090 dogdu bgn anca 3110 geldi ama hemsire iri bebek dedi bebegime. Nesi iri dedim Ben babasi minyon dedm oglu uzun olsn istiodu dayisi fln uzun dedm de elleri ayaklari iri dedi uzun olcak dedi. Hatta kumral olacak bile dedi cok acik sari olmayacakmis..
Baska akliniza takilan bisey varsa belki kadin bahsetmistir anlatirim
Bu arada gaz cikarmak icin bebegi bayaaa bi gerilere yatirdi bebegn poposu nerdeyse suratinin hizasinda, tek bacagi sikistirip yukari kaldirdi ve pat pat. Bizimki yiyeli 2 saat fln olmustu ama ona ramen biraz cikardi kadin vurunca. Erkeklerin elleri daha buyuk daha ii oluyo bunu esiniz yapsn dedi. Biraz da kuvvet uygulamak gerekioms
Korse onerdi benim korseme bakti benm gecen seneki sezeryanimdan snr aldigm iptidai markasiz bi korse vardi ama onu begendi takdirdi
Yani boyle kizlar cok uzun yazdm ama ogrendiklerimi paylasmak istedm. Kadini yanimdan ayirmayasm geldi keske gece bizde kal deseydim telefonunu fln alsaydm valla pisman oldm yemin ederm oyle bi hizmeti olsa parasini verip 1 hafta tutardm kadiniyenidogan yogun bakim hemsiresiyms zaten belliydi cok basarili hastanede bebekle ilgilenenlerden daha iyiydi
Iyide ne ara sagiyorsun? Memeden emsin hepsini sagma o zaman canımEmzirdikten sonra kıvranıyor , annem doymadı bu diyor deli ediyor beni. Doyuramadım diye üzülüyorum
Sağıp veriyorum arkasından.
Doymuyor çocuğum emmeyle
Uyumuyorum işte her daim emzik modundayım.Iyide ne ara sagiyorsun? Memeden emsin hepsini sagma o zaman canım
Memedekiyle doymuyorsada mama destek ver.. Memeden sağıp bitirip biberonla vermek neden
Bende öyle yapıyorum iki memeyi emziriyorum kalanı sağımla boşaltıyorum memeden sonra biberonla veriyorum uyurken .sonra rahat 2-3 saat uyuyor yoksa sürekli uyanıyor iki çekip uyuyakaliyorUyumuyorum işte her daim emzik modundayım.
Ememiyor, Emzirdikten sonra baya bir süt çıkıyor. Süt var ememiyor. Günde 3-4 kere sağıyorum. Her sağışta 100 çıkıyor onu öğünlere bölüyorum.
Ben hastanede tutturdum emziği . Şimdi uykusunda mizirdaniyorken veriyorum Kendisi uykuya dalana kadar tutuyor ağzında sonra atıyorKızlar benim bebeğimde beni emzik gibi kullanıyor emzik almıyor ağzınaemdikten sonra ağzında tutuyor memeyi öyle uyuyor yatağa yatirinca hopp uyanıyor ne zaman düzene girer bu döngü birde emzik tutması için ne yapmalıyım olmuyor olmuyor bir türlü tutmuyor
Benim bebeğim de geçen gittiğimde aynı kiloda dedi doktorum normal dedi. Ben hiç kafama takmıyorum sağlıklı olsun da sonuçta. Senin bebeğin de birşeyi yoktur doktoruna güven en iyisini onlar bilirlerKızlar bugünkü kontrolde bana da haftaya Salı için gün verdi doktor. Tabii bebiş erken davranmazsa. İnşallah sağlıkla kavuşuruz hepimiz. Yalnız doktorun yanından çıktıktan sonra bir şey dikkatimi çekti, bebeğin kilosu geçtiğimz haftadan bu yana hiç artmamış. Normal mi sizce bu durum, dr üzerine hiç yorum yapmadı da. Sezeryan için tavsiyeleriniz varsa duymak çok isterim, ilk olacağı için ve eş zamanlu olarak kistlerim de alınacağı için çok korkuyorum.
Canım bebiş aç kalmasın her saat başı emzir sen yinede çok küçük bebişBen hastanede tutturdum emziği . Şimdi uykusunda mizirdaniyorken veriyorum Kendisi uykuya dalana kadar tutuyor ağzında sonra atıyorçözdü benim minnoş bu işi
Ben kızımda hıc tutturamadım emzıgı ama bunda basardım rahatlık varmıs cunku Emzik almayınca benı Emzik gıbı kullanıyordu kızım oglumda rahat ettım en azından uykuya gecerken ya da sakınlestırırken rahatlık oluyorBana da herkes emzik ver diyor bakalım nereye kadar direnebileceğim
Açken emziği kesinlikle tutmuyor ağlıyor hemen alıyorum memeye ama 1 saat gibi kısa süre olmuyor çünkü memeyi bosaltamiyor bende memeden sonra sağıp veriyorum devam ediyor içmeye doyduğundan emin olunca bırakıyorum uyusun 2 , 2,5 saat bende uyuyorum o araCanım bebiş aç kalmasın her saat başı emzir sen yinede çok küçük bebiş
Çok sağol canım, içimi rahatlattın. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız.Benim bebeğim de geçen gittiğimde aynı kiloda dedi doktorum normal dedi. Ben hiç kafama takmıyorum sağlıklı olsun da sonuçta. Senin bebeğin de birşeyi yoktur doktoruna güven en iyisini onlar bilirler
Hadi yaa, bende de öksürük burun akıntısı ve boğaz ağrısı var, bebekte burun ve göz akıntısı bide öksürük var, geçen hafta doktora götürdüm ama hiç koronadan şülhelenmedi, ev çok mu sıcak dedi, alakası yok bence, bugün oğlumda başladı öksürmeye, bende aklıma geliyor acaba pozitif miyizKızlar ben yüzde 99 koronayım. Etrafımdakiler hep pozitif bende 3 gündür yataktayım. Bebek için ne yapmam lazım dr a mı götürmeliyim çok endişeleniyorumoğlumda 3 gündür öksürüyor drlar napıyorlar çocuklara bilen var mı
15 günlük olana kadar demişti benim doktorum, ama bizde sarılık vardı saat başı emzirdim benKızlar ne kadar da bir besliyorsunuz iki saatte bir anne sütü olayını ne kadar devam ettireceğiz. Uyanmiyor bebiş ne yapsam altını açınca kalkıyor memeye alınca hopp hemen uyuyor
Yok cnm dedigm gibi ben emzige basladim o yuzden, ztn insan anliyo bos cektigini. Baktm uykulu uykuku bakiyo emzigi verince aninda uyuyo ac olsa ztn uyuyamio uyaniyo kisa sure sonra. Suan benimki masallah ama 3 saat fln durmaya basladi emmeden umarim kalici biseydir bazen kendi kendime nazar degdirmekten korkuyorm:)Ne güzel bilgiler canım maşallah hastanenin hizmetine bayıldım.
Peki senin bebe de sürekli emmek isteyen bir bebeydi, onunla ilgili ne dedi, yani doymadığından değildir değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?