2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Bebek öksürüğü çok mu? Etrafında var mı? Bu omicrın çok hızlı yayılıyor gerçekten. Önce boğaz ağrısıyla başlıyor

Öncelikle geçmiş olsun canım. Bende aynı durumdayım şimdi antibiyotik kullanıyorum baya rahatladım. Adaçayı içince de rahatlıyorum eğer içebilirsen belki seni de rahatlatır.
Teşekkür ederim doktor kontrolüm vardı bugün. İlaç verdi şükür iyiyim biraz daha rahatladım. Adaçayı duymamıştım hamilelikte sorun yaratmıyorsa içeyim severimde hamilelikte bitki çayı hiç içemedim zararı vardır belki diye.

Bebek öksürüğü çok mu? Etrafında var mı? Bu omicrın çok hızlı yayılıyor gerçekten. Önce boğaz ağrısıyla başlıyor
Canim çok geçmiş olsun. Bence dr a götürme de fayda var. Peki nasıl basliyo omicron nasıl ilerliyor belirtileri ne kısaca yazarsan bizim için aydınlatıcı olur.

Bebeğin öksürüğü çok değil, Okula giden oğlum var geçen hafta kulağı flan ağrıyordu burnu akıyordu, antibiyotik kullandık, 3 gün sonra kızın burnu akmaya başladı, benimkide bebekten 3 gün sonra başladı, etrafımda bildiğim yok gelen gidende yok ama dediğim gibi oğlan okuldan hasta gelmişti

Iyide ne ara sagiyorsun? Memeden emsin hepsini sagma o zaman canım
Memedekiyle doymuyorsada mama destek ver.. Memeden sağıp bitirip biberonla vermek neden

Bizim de baba pozitif çıktı. Bende belirti yok ama bebekte hastaneden beri gözde çapaklanma, şimdi de geniz akıntısı gibi ses çıkmaya başladı.
Otribebeyle çekiyorum bir şey gelmiyor. Serum fizyolojik her gün kullanılır mı zarar verir diye korkuma her gün sıkamıyorum.

Uf benimki de böyle, koyduğum an tekrar istemesi beni çok yoruyor, gece bunu yaptığında mama veriyorum artık emzik versem doyamadığı için tekrar istiyor ben de uyumalıyım çünkü ama gündğz enerjim varken izin veriyorum napayım bir de emzik veriyorum.

Probiyotik ne kullanıyorsun
Forbiome minies verdi doktor, günde 6 damla

Sab simplex bende bir işe yaramadı, bio gaia aldım ama daha açmadım çünkü nurse harveys aldım ve açtım 1 aylık ömrü var o bitince bio’ya geçeceğim. Nurse harveys iyi gibi geldi. Ama esas olay bence probiyotik. 2 haftada etkisi çıkıyor, düzenli kullanım olarak doktor forbiome minies yazdı. Gazlar malesef uzun sürüyor ama bebeğin günleri ilerledikçe daha kolay baş ediliyor. En önemli şey kesinlikle masaj. Önce saat yönünde 7 kez hafif bastırarak geçin, sonra yukardan aşağıya 7 kez gazı dağıtın. Sonra bacakları dizden katlayıp bekleyin. Öyle puf puf puf çıkıyor biraz. Kalanını da bebek kıvranarak kendisi yapıyor. Sancıların saat olarak süresi her bebekte ve her gazda değişiyor bence. Benimli yazık bş kere doktor karşısında kıvranıyordu 2 büklüm ve ıkınan seslerle. Gaz cidden çok çok zor 4.ayda bitiyormuş onu bekliyorum, meğerse gazların başlamadığı ilk 10 gün en kolay zamanlarmış

Canim çok geçmiş olsun. Bence dr a götürme de fayda var. Peki nasıl basliyo omicron nasıl ilerliyor belirtileri ne kısaca yazarsan bizim için aydınlatıcı olur.
Her yer kar içinde götürmek şu an çok zor ondan stres oldum. İlk gün titreme üşüme hafif ateş, bel ayak ağrısı, Boğaz ağrısıyla başladı ama çok fena bir ağrı şiş değil yanma kaşıntı, sonra öksürüğe döndü, burun daha sonra akmaya başladı.

Geçmiş olsun takip et öksürük artarsa gidin bence

Kızlar ne kadar da bir besliyorsunuz iki saatte bir anne sütü olayını ne kadar devam ettireceğiz. Uyanmiyor bebiş ne yapsam altını açınca kalkıyor memeye alınca hopp hemen uyuyor
sarılıktan canım emzirirken uyuyklarığı an çenesinin altınından dürtükle ya da ayaklarınjn altından dürt ya da hafifçe topuklarınj sık en az 15 dk aktif emsin sağrak vermeye alıştırırsan bu sefer biberon ister aürekli emmeye çalışmaz
bizde ailecek aynıyız bebekte de hafif bir öksürük var ve eşim asla teste gitmiyor çok bilmiş gibi belirtim yok diyor tutturmuş cocidde tat koku kaybı olurmuş onda yokmuş ben evdeki çocukları bırakıp gidemiyorum çocukları bu havada covid test yerine de götüremem çaresiz kaldım ne yapmamı önerirsiniz? evde test yapan çok pahalı olmayan yerler var mı?
serumu istediğin kadar kullan bir zararı yok aksine burnu temizlenmezse ciğere iner allah korusun bronşiolit olur diyor dr ler

Kızlar ne kadar da bir besliyorsunuz iki saatte bir anne sütü olayını ne kadar devam ettireceğiz. Uyanmiyor bebiş ne yapsam altını açınca kalkıyor memeye alınca hopp hemen uyuyor
Benimde aynı canım benim Memede hemen uyuyor.benim gibi Uyandiramiyorsan biberonla sağıp verebilirsin aç kalmasin diye

Yaa çok geçmiş olsun, günde iki üç kez serumu kullanıyoruz, bende öyle çekmeye çalışırken bana bulaştı

Omicronda tat koku gitmiyor. Banada 112 yi çağır dediler ama bilmiyorum çok gerilmeye başladım. Bebek ve oğlum için

Ben durumunu takip ediyorum gözlerindeki çapaklanma geçmeye başladı ama akıntı ve öksürük azda olsa var, bakalım belki bu gün kontrole götürürüm, bi ilaç vericek ama ciğerlerini dinler en azından

Adaçayını zaten son haftalar da dr da önermişti doğumu kolaylaştırıyor diye tansiyon problemi yoksa kullanabilirsin canım ama çok değil en fazla günde 2 fincan ve sabahları

Canım benim bebek 3900’e gelince doktor 2 saatte 1 beslemeye gerek yok dedi, benimki acıkınca veriyorum artık zaten acıkınca deli gibi istiyor sanki şekeri dğğmüşcesşne aranıyor.
Aynı şeyleri ilk haftalarda ben de yaşadım, alarm kura kura altını açarak veriyordum ve anında uyuyordu. Benim tek çözümüm sağıp vermek oldu o dönem. Önceden buzdolabında biriktiriyordum ısıtıp onları veriyordum uykuluyken alıyordu. Şimdi biberon versem bile meme mutlaka istiyor artık. Sen her seferinde şimdi daha yeni doğmuşken ilk memeye tut, sonra sağdığın sütü ver. Ah ne günlerdi özledim o zorla içirme günlerini :)

Bende alayım eczaneden bugün

Probiyotik damlayı, gaz damlasıyla birlikte kullanabiliyoruz dimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…