2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kesinlikle çok ince bir çizgi biberona çok yüklenmesekte keyifleri hangisini isterse onu tercih ediyorlar maalesef

Erkek bebekler nispeten daha gazlı oluyorlar sanırım. Kızımda aşırı gaz yok ama gelince kıvrım kıvrım oluyor ,kucakta kalmak istiyor hep sıcak tutuyorum mümkün olduğunca ve tek memeyi emzirdikten sonra diğerine geçmeden gaz çıkartıyorum öyle diğerine geçiyor. Kahveyi bıraktım belki etkiliyordur diye ki sanirim o da fayda etti .Çayı da azalttım açık içiyorum
Aktardan mı alsam, yoksa poşet çaylar da aynı olur mu

Valla eşim poşet almış ama aktardan tohum olarak alacam bitince.

Instagramda mi var peki nsil ulastin?

Tesadüfen görüp mesaj attım yazdığı şeyleri atayım size madem ilginizi çekerse başlarız beraber WhatsApp grubu yapacak galiba .
Benim de derdim gobegi henuz dusmedi 2 hafta icinde dusmesi lazim hic de dusecek gibi durmuyor
13.gece düştü kızımın da 20-25 güne kadar nornal kabul ediyorlar endişe etme

Hatirloyorm kizimds da vermislerdi sprey. Bunda kullanmayon dediler.. ne yapmali bilmiyorum. Spreyin erken dusmesine bir etkisi yoktur herhalde temiz tutmak icin. Acaba ondan mi dusmuyor diye dusunuyorum da. 9. Gun bugun insallah 15. Gunden once duser

Olur ben de inceleyeyim hesabini katilabilirim.

4 ten beri uyumuyor ya deliricem
zaten sabah oldu az sonra kızım kalkar anne anne diye o bana çöker yine uykusuz bir gece yorgun bir ben
Kızın kaç yaşında? 2 çocuklu hayat ne kadar da zormuş.. Simdi günleri sayıyoruz ama en az 1 yıl lazım bize biraz rahatlamamiz için
Araları yakın olan kimler vardı ki ne durumdasiniz kızlar
Ben anlamadım bi alıyo bi almıyo doyduğundan emin olmak için bide biberonla veriyorum sonra.Biberon yüzünden desem e herkes veriyo tek bizde mi sorun
Canım malesef ki biberon sorun oluyo biberondan çektikçe geliyo memeden emmesi için daha fazla güç harcaması lazım.. Bide memede süt biraz az olursa ona çok sinirlenirdi ben ilk oğlumda yaşadim berbat bi durum ama atlattim bi şekilde uykuda verdim üzerine doğru eğilip verdim kucağımda sallayarak ayakta verdim banyoda su altinda verdim karanlık ve sessiz bir odada vermeyi denedim ama bu ileri aylarda dış ortama ilgileri artinca bebek memede durmak istemiyo.. Çok zor günlerdi
Sütüm de çok yoktu mama desteğe hep mecburdum. 3 ay 4 ayi atlattim sonra 25 ay boyunca emdi çok şükür

Yarım düşmüştü alkolle temizlememizi söyledi doktor. Bebek cilt temizleyicisi diye satılıyor. İçinde tek kullanımlık pamukları ve %70 alkol solüsyonu var
Yarım düşünce nasıl oluyor canım, benim oğlumun düştü ama göbek deliğinin içinde kara kuru bi şeyler var hala, onlar oluyo muydu normalde bi süre sonra geçiyor muydu hiç hatırlamıyorum.

Yarım düşünce nasıl oluyor canım, benim oğlumun düştü ama göbek deliğinin içinde kara kuru bi şeyler var hala, onlar oluyo muydu normalde bi süre sonra geçiyor muydu hiç hatırlamıyorum.

Öyle içinde siyah bir şeyler kalmıştı nemli gibiydi.

Kizlar siz bi duzen kurabildiniz mi bende mi gariplik var
Az once annem geldi ultimatom verdi sen de artik kur duzenini 20 gun olcak evinle ilgilen eksiginle bilmemnenle ilgilen bunu al disari da cik fln
Ilk bebegim ztn tecrubesizim uykusuzm annem daha once hep ben bakarm derdi simdi daha bebek dogdu 5. Gun gece eve dondu snr yine geldi ertesi gun 2 gece kaldi dondu fln bu hafta sadece 2 kere kaldi carsamba gunduz de gelmedi bgn de gelmeyecekmis de halam gelicek bebegi gormeye diye gelmis yrn ve pzt de gelmicek
Tamam gelmesin de yani ne bileym daha 40im cikmadan niye bu ultimatomu verdi aglayasam geldi yine

Meme reddi oldugunu nasi anliyosnz kizlar. Direk almiyo mu memeyi?
Ağzını yaklaştırınca ağlar kafasını geriye iter almak istemez, alsa da tutar, ısırır, çekiştirir emmez yani. Benim kızım da sağı istemezdi oğlan da istemiyo, görünüşte hiçbir fark yok diğeriyle. sıra sağ memeye geldiğinde stres olıyorum bazen hemen tutuyor bazen uğraştırıyor.

Bana kalırsa annen doğru olanı yapıyor, başımızda hep biri olunca düzen kurmak ona alışmak daha zor, ne kadar çabuk kendi kendimize yetebilirsek o kadar kolay üstesinden geliriz. Benim annem de artık evine dönmek istiyor, bi yandan gitsin istiyorum, artık bi düzen kurayım, iki çocuklu hayatıma alışayım, kendim becerebileyim, eşimle de yalnız kalalım istiyorum, bi yandan da her şey çok zor geliyor, annem giderse evi b.k götürür kızım aç kalır gibi şeyler düşünüyorum. ama sonsuza kadar arkamızı kollayacak değiller.

E bizim de tam düşmemiş o zaman, doktor ne dedi, müdahale gerekiyor muymuş, kendisi mi düşecek?

Düzelecek gibi dedi. Temizleyin dedi sadece.
Düzeliyor da günden güne.

1 ay kontrolünde geçmezse küçük müdahaleyle düzeltiliyor dedi. Alkolle siliyoruz her gün bir kaç kere baya kurudu içindeki ıslaklık kalmadı.

Bir de baticon sürmüştüm kanadı diye. Sürme dedi tiroidlerini artırırsın şeklinde ifade etti.

Yani bende bilmiyorum ki o mu yardımcı oldu kendi kendine mi oldu doktor ve ebe Ne dediyse onu yapıyoruz mecburen. Doktorların bu konularda hemfikir olmamaları da ayrı garip insanı ikilemde bırakıyorlar

Hadi ya bizimde bakalım tekrar götürmemiz lazım belki. Öksürüğğ nasıldı peki? Ne sıklıkta ve derinden mi

Bende duzenimi kurmak istiyorum da şuan annemde kalıyorum. Sonra da belki kendi evimde kalsaydım bu kadar rahat olmazdım diyorum kendi kendime . Bir yanım evime gitmeyi istiyor ama şuan sadece bebeğin bakımıyla ilgileniyorum geri kalan herşey annemde bebeğin banyosu, evin temizliği yemeği hep annemde birde üstüne gece nöbeti tutuyor benimle Allah razı olsun ağrılarım yeni hafifledi zaten şuan ev işi yemek ve çocuk bakımı yapacak gücü kendimde hissetmiyorum o yüzden biraz daha devam edecem annemlerde

Kızlar doktor yarın sarılık değerine bakacak eğer yüksek olursa bebek kalır sizi taburcu ederiz dediler. Bende yüksek çıkmasın diye devamlı emziriyorum ama haliyle çok süt yok. arkasından da mama vereyim dedim kaç ml vermeliyim internette 60 ml demiş ama bana çok geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…