Kızım 5 yaşında canım, alışmıyor ki emziğe emzik olarak beni istiyor resmen. Destek olacak kimsede yok gurbetteyim. Eşimde yoğun çalışma temposu gelip kalıp yardım edecek kimsemde olmadı başta eşim bi 7 gün izin aldı öyle idare ettik ama şuan resmen bitiklerdeyim. Göğüslerimin acısı uykusuzluk açlık halsizlik,kızımla ilgilenemiyor olmak mahvetti psikolojim altüst oldu. Böyle hayal etmemiştim kızım mamayla beslendi emmemişti böyle olmadığı için bir tecrübemde yok bu konuyla alakalı ama mental olarak bitmiş durumdayım. Ne yapacağımı şaşırdım her gün ağlıyorum gözyaşım dinmiyor.
Canım kendini sakinleştirmeye çalış, demesi kolay biliyorum ama. Burada hepimizin derdi var ve hepsi başka başka birbirimizi görüp kendimizi sakinleştirmemiz lazım, yalnız değiliz. Bak sen çok emiyor diye şikayet ediyorsun benimki de emmemek için ağlıyor meme almıyor ağzına ben de ondan ağlayıp duruyorum. Ama bu zamanları da aşacağız bir şekilde. Emzik tutmadıysa başka marka dene istersen, markadan markaya tepkileri farklılaşabiliyor. Bu 40 gün bizim de psikolojilerimiz iyi değil, kendimize iyi davranmaya çalışmamış lazım.
Bebeğim sabah 6da çığlık çığlığa ağlayarak uyandı ayaklarını karnına çeke yarım saat kadar durmaksızın ağladı
Karnına masaj yaptım, ayaklarını karnına itme hareketi falan yaptım baya gaz çıkardı rahatladı sonra ama daha yeni uyudu.
Benim eşim bebek doğduğundan beri daha hiç uykusuz kalmadı. Yatak odasında rahat rahat uyuyor. Biz annemle bebek oturma odasında uyuyoruz. Hatta gece bebek ağladığında sabah soruyorum duydun mu sesini diye yoo diyor. Baba olmak varmış bu hayatta
Benim eşim bebek doğduğundan beri daha hiç uykusuz kalmadı. Yatak odasında rahat rahat uyuyor. Biz annemle bebek oturma odasında uyuyoruz. Hatta gece bebek ağladığında sabah soruyorum duydun mu sesini diye yoo diyor. Baba olmak varmış bu hayatta
Benimkide salonda yatiyor gece cok zorlanirsam bir ciglikla sesleniyorum al nasi susturursan sustur 10 dk olsun bi uzanayim die oyle bi bagriorumki hismimdan korkuyor sanirim hemen aliyor ama tabi her gece degil gecen sen bak ben bak davasina kavga cikti ya hic kimse anne kadar olamaz gercekten.
Benimkide salonda yatiyor gece cok zorlanirsam bir ciglikla sesleniyorum al nasi susturursan sustur 10 dk olsun bi uzanayim die oyle bi bagriorumki hismimdan korkuyor sanirim hemen aliyor ama tabi her gece degil gecen sen bak ben bak davasina kavga cikti ya hic kimse anne kadar olamaz gercekten.
Geçen tuvalete girdim çocuk orda ağlıyor. Inga yok oğlum, ınga yok oğlum diyor. Dedim kucağına aldı susmuyor çocuk.
Bir gittim çocuk yatıyor bu dalga geçer gibi başında konuşuyor. Alsana kucağına illa her şeyi adım adım söylemem gerekiyor.
Emanet de edemiyorum o yüzden.
Bu yemek
Yiyemeyen arkadaslari tebrik ediyorum
Ben suan bi yandan uaziyorum
Bi yandan bebe salliyorum
Bi yndan cay iciyorum
Ve misafirim gelecek
Hamilelogimde icemeidgim cayini icmeyeyim mi simdi
Bebeyi emzirirken bile uersiniz kizlar
Süt olsun agIma dereotu tikiyorum arada
Daha lohusayiz yemeyi ohmal etmeyin
Bu yemek
Bi yndan cay iciyorum
Ve misafirim gelecek
Bu yemek
Bi yndan cay iciyorum
Ve misafirim gelecek
Geçen tuvalete girdim çocuk orda ağlıyor. Inga yok oğlum, ınga yok oğlum diyor. Dedim kucağına aldı susmuyor çocuk.
Bir gittim çocuk yatıyor bu dalga geçer gibi başında konuşuyor. Alsana kucağına illa her şeyi adım adım söylemem gerekiyor.
Emanet de edemiyorum o yüzden.
Aynen navigasyon nasil tane tane anlatiyor benimkinede adim adim solemen lazim ki yapsin bisey diyince de ee solemedin ki der bazen cenem yoruluyor konusmaktan ama icinden gelsin evi bile siler supurur cokta guzel yapar ama hep bilmemrzlige yatar bazen isyan ederim bende gece gorsen oglum parmak emiyor ve benim elimi tutar illaaa uykuda bile yanimda yatiyor zaten tek rlim bebekte memede tek elim oglumda eksikliklerini gostermesin allah
Kimse anne gibi olamadigi gibi anane gibi de olamiyo sanirim. Ttulperde
dedigi gibi annem bizde kalirken bebegin gikina annem taa icerden sesini duyar gelirdi beni yatagima gonderir kendisi uyutmaya calisirdi. Esim yanimda uyanamiyo. Dun uyuyamadik diye soylendi ben de kizdm demistm ya sabah kalktiginda bunu dedigini hatirlamiyodu. Ne kdr derin uyuyolar hayret ediyorm insan nasi yaninda bebek aglarjen ikinirken of uyuyamiyorz ztn aciktim diye soylenip bunu sabah hatirlamaz. Ya da bana ayak yapiyo bilemiyorm.