Kizmayasin die korkuyordur o ondan hafiza kaybi yasiyordurKimse anne gibi olamadigi gibi anane gibi de olamiyo sanirim. T tulperde dedigi gibi annem bizde kalirken bebegin gikina annem taa icerden sesini duyar gelirdi beni yatagima gonderir kendisi uyutmaya calisirdi. Esim yanimda uyanamiyo. Dun uyuyamadik diye soylendi ben de kizdm demistm ya sabah kalktiginda bunu dedigini hatirlamiyodu. Ne kdr derin uyuyolar hayret ediyorm insan nasi yaninda bebek aglarjen ikinirken of uyuyamiyorz ztn aciktim diye soylenip bunu sabah hatirlamaz. Ya da bana ayak yapiyo bilemiyorm.
Benimki dunden beri her uyumada gazla uyandi. Cok huzursuzdu. Yani nasi bisey anlamiyorm ikiniyo sikiliyo en sonunda ciddi mktarda gaz cikariyo oh diyosn yatiriyosn 2 saat snr yine ayni sey. Her gaz cikmasindan snr da acikmis oluyo emiyo yeniden o da yeniden gaz yapiyo heraldeeBebeğim sabah 6da çığlık çığlığa ağlayarak uyandı ayaklarını karnına çeke yarım saat kadar durmaksızın ağladı
Karnına masaj yaptım, ayaklarını karnına itme hareketi falan yaptım baya gaz çıkardı rahatladı sonra ama daha yeni uyudu.
Gece en fazla 2,5 saatte bir o da her gece olmuyor. Gündüz pek uykusu yok zorla salla salla beşiği ki uyusun bir süreBenimki dunden beri her uyumada gazla uyandi. Cok huzursuzdu. Yani nasi bisey anlamiyorm ikiniyo sikiliyo en sonunda ciddi mktarda gaz cikariyo oh diyosn yatiriyosn 2 saat snr yine ayni sey. Her gaz cikmasindan snr da acikmis oluyo emiyo yeniden o da yeniden gaz yapiyo heraldee
Bu arada bisey sorucam kac saatte bir uyaniyo bebekleriniz ozellikle gece
Benimkinin 3 saati gecirdigi olmuyo. Gecen haftalarda 4 saat uyudugu oluyodu o da kalmadi
Benimde pazar kırkım doluyor annem evine geçicek, aynı sitede oturuyor olsakta yanımdaki gibi olmaz. Gündüz yine gelirim diyor. Geceleri kızımla ilgilenip uykusuz kalmayayım diye beni uyutuyordu. Ev işiydi yemekti düşünmüyordumKimse anne gibi olamadigi gibi anane gibi de olamiyo sanirim. T tulperde dedigi gibi annem bizde kalirken bebegin gikina annem taa icerden sesini duyar gelirdi beni yatagima gonderir kendisi uyutmaya calisirdi. Esim yanimda uyanamiyo. Dun uyuyamadik diye soylendi ben de kizdm demistm ya sabah kalktiginda bunu dedigini hatirlamiyodu. Ne kdr derin uyuyolar hayret ediyorm insan nasi yaninda bebek aglarjen ikinirken of uyuyamiyorz ztn aciktim diye soylenip bunu sabah hatirlamaz. Ya da bana ayak yapiyo bilemiyorm.
Benimki çıt çıkarsan uyanırdı şimdi bebek ağlamaktan morarıyor gene duymuyor geçen Bi uyuyor ama böyle ağzı falan açık yatakta Bi tekme attım Bi kalktı gözler fal taşı gibi ne oldu ne oldu dedi uykunda sıçradın korktun heralde dedimKimse anne gibi olamadigi gibi anane gibi de olamiyo sanirim. T tulperde dedigi gibi annem bizde kalirken bebegin gikina annem taa icerden sesini duyar gelirdi beni yatagima gonderir kendisi uyutmaya calisirdi. Esim yanimda uyanamiyo. Dun uyuyamadik diye soylendi ben de kizdm demistm ya sabah kalktiginda bunu dedigini hatirlamiyodu. Ne kdr derin uyuyolar hayret ediyorm insan nasi yaninda bebek aglarjen ikinirken of uyuyamiyorz ztn aciktim diye soylenip bunu sabah hatirlamaz. Ya da bana ayak yapiyo bilemiyorm.
Canım sakin ol öncelikle bende aynı durumdayım kızım üç yaşında eşim yoğun çalışıyor zorunlu mesaiye bırakıyorlar her akşam büyük kızımı ihmal ediorum biraz ama bir saatte olsa kaliteli zaman gecirmeye çalışıyorum bebek meme de biz öyle oyun oynuyoruz bnde kızımı mama ile büyüttüm şimdi emzirirken çok cahil hissediyorum kendimi ben keyif almaya çalışıyorum yaşadığım şeylerden zorlanıyorum bazen bunaliyorum ama o an bı balkona çıkıp nefes aliorum etrafa bakıyorum sonra sukredip sana muhtaçlar diyip yeniden başlıyorum güne resmen bı makarna yap büyüğe bı çorba bir süre düzen oturana kadar böyle geçiştir bişey olmaz sen kendine ne kadar iyi bakar iyi hissedersen çocuklarına da o şekilde bakarsın anne mutlu bebek çocuk mutlu unutma bunu lohusa depresyonuna girmek bile bnm için lüks bunu unutma diyorum kendime ikiside sana muhtaç diye telkinliyorum hep kendimi üzülme hepimiz aynı süreçten geçiyoruz Allah hepimizin yardımcısı olsunKızım 5 yaşında canım, alışmıyor ki emziğe emzik olarak beni istiyor resmen. Destek olacak kimsede yok gurbetteyim. Eşimde yoğun çalışma temposu gelip kalıp yardım edecek kimsemde olmadı başta eşim bi 7 gün izin aldı öyle idare ettik ama şuan resmen bitiklerdeyim. Göğüslerimin acısı uykusuzluk açlık halsizlik,kızımla ilgilenemiyor olmak mahvetti psikolojim altüst oldu. Böyle hayal etmemiştim kızım mamayla beslendi emmemişti böyle olmadığı için bir tecrübemde yok bu konuyla alakalı ama mental olarak bitmiş durumdayım. Ne yapacağımı şaşırdım her gün ağlıyorum gözyaşım dinmiyor.
Ayni benim adam :) illa söyleyeceksin yapacak ama ilkinde yaşadığım şeyleri kendime yaptığım stresi bunda yapmıyorum emzirdim baktım adam büyük kızla oynuosa ses etmiyorum. Baktım oturuyor al gazını çıkart die kucağına veriorum gece aglio çok mu uykusuz düştüm kalk bak ben dayanamıyor diyorum veriyorum kucağına kızda herşeyi ben yapardım hiç ses etmezdim beklerdim düşünsün yardımcı olsun die olmuodu ben sinir oluyordum kavga cikartiyordum bunda akilliyim walla kusura bakmasın onlar çalışıyorsa bizde akşamı zor edioz aç susuzAynen navigasyon nasil tane tane anlatiyor benimkinede adim adim solemen lazim ki yapsin bisey diyince de ee solemedin ki der bazen cenem yoruluyor konusmaktanama icinden gelsin evi bile siler supurur cokta guzel yapar ama hep bilmemrzlige yatar bazen isyan ederim bende gece gorsen oglum parmak emiyor ve benim elimi tutar illaaa uykuda bile yanimda yatiyor zaten tek rlim bebekte memede tek elim oglumda eksikliklerini gostermesin allah
Hahahah harikasın sesli güldüm wallahi ohh olsunBenimki çıt çıkarsan uyanırdı şimdi bebek ağlamaktan morarıyor gene duymuyor geçen Bi uyuyor ama böyle ağzı falan açık yatakta Bi tekme attım Bi kalktı gözler fal taşı gibi ne oldu ne oldu dedi uykunda sıçradın korktun heralde dedimne olduğunuda anlamadı geri Yattı .NOT:Yaptığımdan pişman değilim
Ahaha ayyyy cok yasaaa kahkaha attimmm cocuk memeyi birakti korktuBenimki çıt çıkarsan uyanırdı şimdi bebek ağlamaktan morarıyor gene duymuyor geçen Bi uyuyor ama böyle ağzı falan açık yatakta Bi tekme attım Bi kalktı gözler fal taşı gibi ne oldu ne oldu dedi uykunda sıçradın korktun heralde dedimne olduğunuda anlamadı geri Yattı .NOT:Yaptığımdan pişman değilim
Değişiyo benimki de genelde 3 saat geçmez hatta kaç gündür 2 saatte bir uaynıyo gece 4 saat uyanmadığı çok nadir.Benimki dunden beri her uyumada gazla uyandi. Cok huzursuzdu. Yani nasi bisey anlamiyorm ikiniyo sikiliyo en sonunda ciddi mktarda gaz cikariyo oh diyosn yatiriyosn 2 saat snr yine ayni sey. Her gaz cikmasindan snr da acikmis oluyo emiyo yeniden o da yeniden gaz yapiyo heraldee
Bu arada bisey sorucam kac saatte bir uyaniyo bebekleriniz ozellikle gece
Benimkinin 3 saati gecirdigi olmuyo. Gecen haftalarda 4 saat uyudugu oluyodu o da kalmadi
Ahh ahhh yanliz degilsin emin ol... Ogluma kahvalti az once verebildim kendim yemek hak getire uyumuyor 5 10 dk anca. Bazen asil evladim buyuk bu emanet buna bakmaktan ogluma bakamiyorum vicdandan olucemKızım 5 yaşında canım, alışmıyor ki emziğe emzik olarak beni istiyor resmen. Destek olacak kimsede yok gurbetteyim. Eşimde yoğun çalışma temposu gelip kalıp yardım edecek kimsemde olmadı başta eşim bi 7 gün izin aldı öyle idare ettik ama şuan resmen bitiklerdeyim. Göğüslerimin acısı uykusuzluk açlık halsizlik,kızımla ilgilenemiyor olmak mahvetti psikolojim altüst oldu. Böyle hayal etmemiştim kızım mamayla beslendi emmemişti böyle olmadığı için bir tecrübemde yok bu konuyla alakalı ama mental olarak bitmiş durumdayım. Ne yapacağımı şaşırdım her gün ağlıyorum gözyaşım dinmiyor.
Anneler böyle işte çocuğun kaç yaşında olursa olsun. Ben kendi evlatlarımı düşünürken annem de beni düşünüyor. Bazı geceler ben sadece emziriyorum annem bebeği alıp sen uyu der. Gazını çıkarır, bezini değiştirir, kucağında uyutmaya çalışır. Adamlardan asla böyle bir şey bekleyemezsin zaten beceremezlerKimse anne gibi olamadigi gibi anane gibi de olamiyo sanirim. T tulperde dedigi gibi annem bizde kalirken bebegin gikina annem taa icerden sesini duyar gelirdi beni yatagima gonderir kendisi uyutmaya calisirdi. Esim yanimda uyanamiyo. Dun uyuyamadik diye soylendi ben de kizdm demistm ya sabah kalktiginda bunu dedigini hatirlamiyodu. Ne kdr derin uyuyolar hayret ediyorm insan nasi yaninda bebek aglarjen ikinirken of uyuyamiyorz ztn aciktim diye soylenip bunu sabah hatirlamaz. Ya da bana ayak yapiyo bilemiyorm.
Ben 1. Ay kontrolümde çektirdim çok kısa sürüyor radyoloji bölümüne yönlendirdi çocuk doktoruHepimizin aynı şeyi yaşıyor olması normal bir süreçten geçtiğimiz gösteriyor sanırım bu iyi bir şey en azindan sorun mu var düşüncesi olmuyor .
Şimdi kizlar 7 şubatta 1.ay kontrolü var doğum yaptığım hastane dışında bir doktor buldum ve o hastaneye gidicem fakat hastane biraz uzak iki kez git gel yapmak istemiyorum ,ultrason isterse aynı gün çekiliyor mu ? Çektiren oldu mu aramızda ? Normalde randevu ile çalışan yerler ama ona göre bu ay daha yakın bir hastaneye bakacam
Bizde tam tersi yatak odasını işgal ettik, eşim çocuk odasında yatıyor, benim bi yanımda oğlum Bi yanımda kızımBenim eşim bebek doğduğundan beri daha hiç uykusuz kalmadı. Yatak odasında rahat rahat uyuyor. Biz annemle bebek oturma odasında uyuyoruz. Hatta gece bebek ağladığında sabah soruyorum duydun mu sesini diye yoo diyor. Baba olmak varmış bu hayatta
Aynen benimde annem böyleAnneler böyle işte çocuğun kaç yaşında olursa olsun. Ben kendi evlatlarımı düşünürken annem de beni düşünüyor. Bazı geceler ben sadece emziriyorum annem bebeği alıp sen uyu der. Gazını çıkarır, bezini değiştirir, kucağında uyutmaya çalışır. Adamlardan asla böyle bir şey bekleyemezsin zaten beceremezler
Gecen yine yoruldm annem geldi ertesi gun erkenden. Yiyecek biseyler almis sut de yapsn diye hem bebegime bakti hem bana pisirdi yedirdi aglamaya basladm nr kdr dusuncelisin diye.. yorgn olunca gozyasim kenarda bekliyoAnneler böyle işte çocuğun kaç yaşında olursa olsun. Ben kendi evlatlarımı düşünürken annem de beni düşünüyor. Bazı geceler ben sadece emziriyorum annem bebeği alıp sen uyu der. Gazını çıkarır, bezini değiştirir, kucağında uyutmaya çalışır. Adamlardan asla böyle bir şey bekleyemezsin zaten beceremezler
40. Gün banyo yaptırıp, 41. Gün gezdirsem olur mu yaniBizimkiler şey der erkek çocuğunun 40 ı eksiltilirmiş kızınki arttırılmışevlenirken erkeğin masrafı azalsın diye, kızın da çeyizi bollansın diyeymiş
Bütün anneler aynı demek kiBenimkininde soyulmaya basladi canım
Anneme göre kilo alıyomuş
Ondan oluyomus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?