2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Canim benimki de başını dik çevirdi herhalde refleks gereği yaptı bunu. Sonra ogurmek istedi yapamadı. Anlatirkwn. Bile kötü oluyorum. Sürekli yanına gelip nefes alışverişini kontrol ediyirum. Ya geceleri duymazsam korkusu oldu. Bende.

Nasi anliyosn atak oldugunu. Benimki tam 5. Haftayi bitirdi hem de 2 gundr cok huzursuz memeyi de daha cok istiyo ki ztn huzursuz olunca meme istemeleri normal ama atak diye kendimi avutmak istiorm bikac gun sonrasi gunesli gunler olsn nolur:)

Huzursuz oluyorlar ağlama krizleri oluyor bir türlü memnun olmuyorlar yani alıştığınız rutinden farklı davranmaya başlayınca anlaşılıyor

Bu atak degilse atakta ne yasayacagz ozaman sende var mi peki atak belirtileti sen de tam 40+0da dogurmustn dimi
Evet ama zaten sürekli emmek isteyen bir bebekti ona ek atak belirtisi gündüz uykuları çok azaldı o olabilir. Sebepsiz çığlık çıplığa ağlamalar. 6.haftaya kadar sürebiliyormuş bu dönem. Bakalım inşallah haftaya güneşli günleri görürüz

Bi soru daha sorucam bebeginizin yikanma zamanini neye gore belirliyosunuz. Aksam 7 8den snr yikamaya calisiyorum ki gece uykusuna gecsin. Cok tok olmamasi lazim ki kusmasin. Beslendikten 1-1.5 saat snr olmasi lazim aslnda en ideali. Ama o zaman da uykusu geliyo. Zaten pek sevmiyo yikanmayi ozellikle sac sampuanlamaya gelince agliyo uykusu varsa ve acsa sonrasinda giyinirken de agliyo oyuzden surekli cok da uykusu gelmeden yakaliym diye hareketlerine bakip duruyorm. Bugun kacirdim mesela sabahtan beri zor uyuyan bebek biraz uyuyup 5bckta uyanmisti tam 6bcka kdr emmesi ayilmasi surdu snr 7bck olmadan birden esimin kucagnda uyuyakaldi. Hos sonra alip yataga yatirinca direk uyandi ve tam olarak uykuya dalmasi 1 saat surdu ama neticede yikayamadm:)

Bu bizde de oluyo gazını çıkarmadan koyunca kusarak atiyo gazını.. Yatırıp gözlüyorum ikinmaya başlayınca hemen geri kaldırıp çıkarıyor gazını

Kızlar ya bebeğimin her bezi kakalı oluyor bu normal dimi sütüm yaramıyo mu acaba kilo alamıcak mı diye düşünüyorum sizin de öyle miydi

Çok geçmiş olsun canım

Bende hep yan yatırıyorum. Aslında baş kısmı biraZ yüksek ama sırt üstü bana güvensiz geliyor. Birde kafasını yana yatırsam bile o çeviriyor. Hatta yan yatarken bile bi bakıyorun düz yatıyor gibi yapıyor. Yan yatırmak için çift taraflı sabitleyici yastık vardı ben ondan aldım. O rahat oluyor.

Kızlar ya bebeğimin her bezi kakalı oluyor bu normal dimi sütüm yaramıyo mu acaba kilo alamıcak mı diye düşünüyorum sizin de öyle miydi
Benimkide hep öyleydi. Şimdi sanki azaldı gibi. Yani
Yine kaka oluyor ama böyle azıcık baş parmak kadar oluyor.

Bende aynı durumdayım bu olayı braz zor atlatırız biz iyiki yanındaydım ya mutfakta olsaydım duymasaydim diye düşünüp duruyorum Allah bir daha yaşatmasın kimseye bizede
Ben kızımda bunun uygulaması var onu satın almıştım gerçekten çok faydalı bilgiler var atak zamanlarını nasıl daha sakin atlatacagimizi da bize soyluyor
Bir benim bebem mi suyu sevmiyor acaba gerçi sırf şu değil üstünü doyunca altını bile degistirdigimde basıyor çığlığı giyindirene kadar susmuyor giyinince susuyor
Bu bizde de oluyo gazını çıkarmadan koyunca kusarak atiyo gazını.. Yatırıp gözlüyorum ikinmaya başlayınca hemen geri kaldırıp çıkarıyor gazını
Ewt bnde o belirtide kaldiriyorum ama bu aniden oldu hiç anlamadım bile
Çok geçmiş olsun canım
Sağol canım Allah kimseye yaşatmasın çok kötüyüm hala toparlayamadin

A Benimki de hiç sevmiyor banyoyu, suyu da sevmiyor çıplaklığı da. Bezini bile zor değiştiriyorum çığlık çığlığa kalıyor. Ama ben çok sık yıkamıyorum haftada 2 defa anca, sanırım o yüzden alışamıyor suya. Havalar biraz daha ısınsın her akşam yıkarım inşallah hem o zamana kadar biraz daha büyümüş olur uyku öncesi rutinlere de başlarım yavaştan. Küvetle falan da uğraşmam direk duşakabinde su tutarım her defasında şampuana da gerek yok bence.

Bnde doğumdan buyana 4kez yıkadım ondan belki de dediğin gibi altını değiştirip giydirene kadar ağlıyor üstünü tam giyiniyor susuyor bnmki tek böyle sanıyordum yanlız değilmişim daha hiç şampuan kullanmadım ben bidahakine kullanacam inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…