2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ben kundak yapıyorum bebeğin elinide ayaginida yoksa durmuyor çok hareketli kendi hareketine ürküp uyanıyor çözümü kundakla buldum

Gazi olunca emerken kıvranıyor bide memeye saldırıyor ordan anlıyorum sonra sırtını sivazliyorum geirdikdikten sonra rahatlıyorum . Doktora bunları söyledim ağızdan kolay cikartamiyorum diye colinox damla yazmış yeni başladık biz

Kızlar bugün 20 günlük olduk merak ediyorum bebekleriniz kaç dk memede kalıyo. Benim süt arada tazyikli geliyo ondan mı acaba en fazla 10 dk sürüyo emmesi. Yani ne kadar içiyordur acaba 10 dkda. Az mı çok mu bilemedim sizinkiler nasıldı 20 günlükken ve büyüdükçe arttı mı azaldı mı memede kalma süresi?

Peki o sarkmayi ameyatla yukarı kaldırma şansları yokmu?

Ben kundak yapıyorum bebeğin elinide ayaginida yoksa durmuyor çok hareketli kendi hareketine ürküp uyanıyor çözümü kundakla buldum
Ya eli battaniyenin altında kalırsa uyumuyor bazen elini sıkıca sarıyorum. Elini çıkarınca uyuyor. Ultrasonda da hep eli yanağındaydı, şimdi de öyle uyuyor( uyursa tabi )
nazar değdirdim çocuğuma çok uyuyor demiştim uyumuyor pert etti bizi.

Yok artık ya 1200 nedir sanki kolay kazanıyoruz o parayı. Biz de tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyoruz bakalım hangi hastanelerde geçecek bakmak lazım.
Canım sorma sağlık sektörü de iyice çığrından çıktı, fırsatçılar. Tamamlayıcı olarak biz allianzdan fiyat aldık dün canım, bizim işimize yarayan hastanelerde en çok o geçiyor. Sen de önce gideceğiniz hastanelere karar ver o hastanelerin web sitelerinden anlaşmalı tamamlayıcı sigortalara bakıp öyle seçersin. Ama ilgili bir sigortacı bulun derim. Biz mesela doğum sigortası yaptırmıştık ama tam sezeryan yatışım yapılacak sabahın köründe provizyona izin vermedi sigorta, sigortayı arıyorsun zibilyon tane yere bağlıyor ulaşamıyorsun falan derken hemen sigortacımızı aradık o çözdü sağolsun. Sigortalara hemen ulaşmak çok zor oluyor o yüzden iyi, ilgili bir sigortacınız olursa her olayda ona danışırsınız onlar çok çabuk hallediyorlar. İnşallah rutin kontroller harici hastanelere çok işimiz düşmez, hepimize sağlık versin Allah.

Bizimki de aynı. Ben de heves edip yemi nesil kundaklar, elleri bağlayan uyku tulumları almıştım. Resmen hiçbirini kullanamıyoruz çocuk asla ellerini bağlatmıyor ve işin kötüsü elleriyle sürekli kendisini uyandırıyor bütün gece ayaktayız o eller yüzünden. Ultrasonda da hep elleri yüzündeydi hala öyle resmen.

Kiraz çekirdeği kemeri kullanan var mıydı. Faydasını gördünüz mü ?
Karnına ılık havlu koysam aynı işi görür mü?

Çok geçmiş olsun canım inşallah şifa olur bu mama. Süt alerjisi şüphesiyle ben de doktora götüreceğim haftaya yazarım bizim doktorun dediklerini de.

Kizlar selam. Biz gaz sancilarina dayanamayip bugun farkli bir doktora gittik. Bu doktorunda teshisi kolik gazli bebek yapacak bisi yok dedi ancak biogai yaninda nuser harvay damlaya baslatti. Damlayi gunde 2 kez 20 ser damla yazmis nurse kullananlar kac damla veriyorsunuz bana cok gibi geldi
Ayrica anne sutu icin gogsunu vermeden sık eger sut akiyorsa emin ol bebek emer ve ona yeter sut vardir ama eger siktiginda sut gelmiyorsa bilki sutun yok o zaman mama ver kendine guven ve sadece emzir dedi yetecek ona goreceksin dedi... Hakkaten bugun hastanede vs hep emzirdim sorun yasamadim gene gaz sancisi disinda.
56 cm olmus kizcem 5.450 de kilosu masallah diger doktorlar gibi kilosu fazla aman mamayi verme demedi de anne sutunun faydalari vb yonunden anlatti olaya mamaya karsi degilim ama sut varkende onu kullanalim dedi kolik disi hicbir sorunu yok dedi hamdolsun

Ne kadar teklif verdiler acaba neleri kapsıyor özetle bende doğum paketi yaptırmışım Anadolu sigorta çok işime yaramıştı şimdi bebeğe düşünüyorum

Ben sıcak su torbasına ilik su koyuyorum az miktarda karnına sonrasında ayaklarının altına koyuyorum baya rahatlıyor bunu da yapabilirsin havluda aynı işlevi gorur ancak çabuk soğur diye düşünüyorum kiraz çekirdeği geç soğuduğu için kullanılıyor gaz kemerlerinde

Toparlanması için bi müdahale edemezler miymis nasıl olmuş ki canım herkes doğum da ıkınıyor sonuçta
Başka doktora git bence yine bi çaresi vardır

Peki o sarkmayi ameyatla yukarı kaldırma şansları yokmu?
Var tabi ama birdaha çocuk düşünüyorsan onuda doğur öyle yapalım dedi işlemden sonra çocuk olmaz mı dedim olur ona engel değil ama tekrar sarkabilir boşuna ameliyat olmuş olursun dedi

Toparlanması için bi müdahale edemezler miymis nasıl olmuş ki canım herkes doğum da ıkınıyor sonuçta
Başka doktora git bence yine bi çaresi vardır
Müdehale ediliyor rahim askıya alınıyormuş idrar torbasıda öyle. Benim iki doğumumdada son saatlerim hep aktif ıkınarak geçti canım bu doğumumda 4 5saat boyunca ıkındım çünkü bebeğim yorulmuştu ve kendini asla itmedi. Şimdi askılama yapılırsa tekrar gebelik doğum istiyorsan tekrarlama durumu olurmuş tekrar doğur istiyorsanız ondan sonra yapalım işlemi dedi.

Cok gecmis olsun. Hastalik bu asla kendini kotu hissetme esinde de herhangi bir goruntu bozuklugu olsaydi sen ona nasil hangi gozle bakacaktin oyle dusub eminim esinde anlayisla karsilayacaktir kacmak daha buyuk handikap yaratir annesin sen anne olmak ever cok zor ve iyi yonunden bak ki caresi var ama bugun ama yarin kurtulacaksin o goruntuden bu karar tamamen senin elinde....

Nurse harveys 8 damla veriyordum günde. Bebeğin bezi çok kötü kokuyorru o damladan ama çok işe yaradı bizde. 1 ay geçince attım şişeyi şimdi biogaia veriyorum günde 5 damla. Nurs harbeys verirken yanında forbiome probiyotik de veriyordum 6 damla. Ama şimdi bioagaia bir gaz damlası mı probiyotik mi anlayamadım. Yanında forbiome’a devam edip etmemeyi sorcam yarın doktora

Biz kullandık memnun kaldık artık gaz sorunumuz kalmadığı için kullanmaya gerek kalmadı. Evet aslında ılık havlu ile aynı hesap. Sadece çekirdek daha uzun sıcak kalıyor. Microdalga fırınınız yoksa almayın ama kiraz çekirdeği kemeri

Ne kadar teklif verdiler acaba neleri kapsıyor özetle bende doğum paketi yaptırmışım Anadolu sigorta çok işime yaramıştı şimdi bebeğe düşünüyorum
İstanbul için 2900 dediler bebeğe, turuncu plus network için verdiler bu fiyatı onda da Medicana, Medical park falan var. Florence da var yazıyor ama aradık sorduk biz tamamlayıcıyla çalışmıyoruz dediler. O yüzden iyi araştırmak lazım. Ben de yarın Axa’a falan bakacağım.
Canım yaşarken çok zor oluyor bu tarz şeyler biliyorum ama şöyle düşün sen dünyaya bir can getirdin. Bu hiç azımsanacak bir şey değil eminim eşin de bu gerçeğin farkındadır. Ben de kistim alınacağından zorunlu sezeryan oldum ve resmen karnımın o ortadan yarıklığını hissediyorum sürekli keşke normal doğum yapabilseydim diyorum. Ama işte her türlüsü zor doğumun. Hayata yeni bir birey getirdik hepimiz çok şükür ve bu sadece kadınlara bahşedilen bir güç aslında, bu gücün farkında olmamız lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…