Bide herkesin kendi bebeği kendi kararı tabi ki.. Ben tecrübelerime göre bunları söylüyorum yanlışda olabilir..İlk çocukta bazı şeyler anlaşılmıyor sonradan pişman olmayın diye söyledim amacım önce bebekleri sonra anneleri rahatlatmakSana katılmıyorum. Aç olan çocuk uyumaz diye birşey yok. Uyku düzenleri yok gece gündüz ayrımları yok. Aç olan çocuk ağlar. Nasıl gazı olduğunda ağlıyorsa açlığınıda bilir ağlar. Doyduklarını bilmiyorlar mama ver onu da içer ama sonra kusar. İlk 20 gün gündüzleri hiç uyumazdı çok az uyurdu. Aylık kontrolde 1 kg aldığını gördüm. Aranması reflekstir. Açken aranması farklıdır. Ağzının kenarına bişey deydiğinde ağzını açması ayrıdır. Her aranması açlıktan değildir. Memede uyuması kucakta uyuması koynumuzda uyuması bunlardan da alıyorlar uykuyu. 15-18 saat senin bebeğin uyuyorsa çok güzel ama benim bebeğim uyumuyor açta değil. Böyle bi genelleme yapma bence.
Canım çok geçmiş olsun. Korkmakta haklısın ama bebeklerin katılması normaldir. Bir süre sonra kendine gelmiyor mu ? Benim oğlan da bazen katılıyor ama bir süre sonra düzeliyor. Sağlık ocağındaki hemşiremiz de bebekler katılabilir bu sizi korkutmasın bir şey olmaz demişti.Kizlar bgn sinir harbi yasadim size bisey sorucam ben bu bebegin katilmasindan cok korkuyorm ne yapmak lazim katilirsa?
Bugun yine uyumadi fln ztn orasi klasik allahin emri surekli emmek istio emerken uyuyakalip birden dalacakken gozlerini aciyo biliorm sebebini gazdan uyuyamadi oglen, aksama kdr yoruldu tam dalacak gaz geliyor uyaniyor, uyuyamadikca da sinir yapti hic uyuyamaz oldu. 3 saat ugrastm huzursuzluktan da emdi durdu en son yemek saati geldi bizimkiler yiyo ben yine emziriyorum, annem tam cocuk kucagmda dalmak uzere, memeyi birakmisken git sen yemegini ye ben uyuturum dedi dalcak smdi alma kucagmdan dedm bisey olmaz ben onu uyuturum dedi aldi, tabi ki bu uyandi annemin kucagina gecince, sinirlendi tekrar meme istedi bu esnada annemle esim bunun burnu tikali dediler tamam dedm serum sikalim ama bzmki meme icin aglio bu esnada acaba sut mu yok acaba doymuo mu endiseleri de olustu tabi, mama var ama biberon getirmemistm sinirler iyice lacka oldu sut mu yok denince esime nobetci eczane bul avent biberon al gel mama verelim dedm neyse serumu sikcam bebek aglio annem ay ben bundan korkuorm yapamam bakamam sen yap, esim de cok aglio acabaa once emzirsen mi dedi, burnu tikaliysa rahat ememez de ztn dedm mecbur sikicaz. Serumu sikmamla birlikte bunun aglamasi peak yapti ve bi anda katilip nefessiz kaldi. Ben soktaym esim elimden serumu alip firlatio tamam yapma sunu diyo gibi sacma sahneler yasandi sonra bebek sustu ben agladm bu sefer beni susturamadilar. Simdi ancak uyudu yanindan 1 saniye ayrilasm yok asiri korktm
Bunlardan bazilarini ben de yapiyorum ama surekli basa sariyoruz, ise yaradigini bilmek iyi geldi!:) Denemeye devam demek ki sagolAyakta emzirme
Ayakta zıplayarak emzirme
Duş altında emzirme
Karanlık oda da emzirme
Bebeği yatağa yatırıp üzerine doğru emzirme yada anakucagina koyardim yüz yüze gelip memeyi verirdim bu şekilde en etkili olmuştu
uyku arasında verme
Aklıma gelen bunlar canım
Kontrolde kilo aldığını gördüysek doyuyo demek değil midir zaten.Canım genelleme yapmadım ben zaten deneyin dedim bi öneri bu yapmak istemeyebilirsin senin tercihin tabi ki bebeğini en iyi sen bilirsin tanırsın
Benimkininde gece gündüz ayrımı yok dün 4 de yattik.
Bide sonuçta herkes doktor kontrolünde gidiyo kilo kontrolüyle ama bende şuna inanmıyorum bebek ayda en az 600 alması gerekiyoda 800 aliyo diye tamam diyebilirmiyiz bence hayır bebek belki daha fazla yemek istiyor..illa sınırda mi tutmak lazım
Canım genelleme yapmadım ben zaten deneyin dedim bi öneri bu yapmak istemeyebilirsin senin tercihin tabi ki bebeğini en iyi sen bilirsin tanırsın
Benimkininde gece gündüz ayrımı yok dün 4 de yattik.
Bide sonuçta herkes doktor kontrolünde gidiyo kilo kontrolüyle ama bende şuna inanmıyorum bebek ayda en az 600 alması gerekiyoda 800 aliyo diye tamam diyebilirmiyiz bence hayır bebek belki daha fazla yemek istiyor..illa sınırda mi tutmak lazım
Emzirirken hep masaj yapıyorum ama yeterli gelmiyor herhalde .Canim sağmak da önemli ama en çok masajla o dugumlerin açılması gerekli. Ben kendim dokunamiyordum eşim masaj yapa yapa acildi o kanallar. Allah sabır versin gerçekten insanın canı çok yanıyor.
Ne kadar güzel tek çok zormuş gerçekten ama Allah kolaylığını verio su kırkı da bir atlatayim sağ salim başka bsey ustemiyorumTek başına zor zaten canım, bir de bunları nasıl yapacaksın. Aç telefondan bir dua okunsun yıka, banyonu yap. Yapabilirsen bu şekilde süsle. Benim yanımda annemle 2 kız kardeşim vardı
Suyuna mi yüzükleri taşları attınız ?40 tane taş attık kovaya. Altın yüzük altın gümüş attık. Yıkadık en son kevgirden suyu döktük
Ben hiç gece lambası yakmadım desemDoğduğundan beri gece lambası açık uyuyor geceleri kızım. Karanlıkta mı uyutuyorsunuz gece?
Aynen suyuna attıkNe kadar güzel tek çok zormuş gerçekten ama Allah kolaylığını verio su kırkı da bir atlatayim sağ salim başka bsey ustemiyorum
Suyuna mi yüzükleri taşları attınız ?
Ben hiç gece lambası yakmadım desemhep karanlıkta yatırdım
Kızlar bebeğin kalça kısmında hafif bir morarma gibi bir alan var doğduğundan beri kalça için gittiğimde sorunda çıkmadı sizde de var mı popo üstünde
Doğum lekesi o oğlumda da var, kızımda da vardı geçiyor.
Canim sıkma canını olabiliyo böyle şeyler. Pisikler içi En etkilisi sudokrem. Ben olsam sudokremde. Suruverirdim anında iyilestiriyor zararının olmayacağını düşünüyorum.Ben yağlamıyordum ya
Ama kat kat o kisim zaten bir bakayım dedim
Henuz cok minik ama acır mı ki?
Obez olur çocuk ya 1500 kilodan fazla da almasın . Benim danayı zor tutuyorum artık kucakta.
Çok sevindim canım acısı zordur çeken bilirEmzirirken hep masaj yapıyorum ama yeterli gelmiyor herhalde .
Lahana gerçekten acısını aldı iyi geldi şu an daha iyi durumda.
Canim benimki ilk doğuduğu zamanlar ışıkta yatmayı seviyiedu. Işığı kapatınca uyaniyordu. Birkaç gece annemle lamba altında uyumuslugumuz var ama annem alışması. Kızım dedi son verdik bu yaptığımiza.Doğduğundan beri gece lambası açık uyuyor geceleri kızım. Karanlıkta mı uyutuyorsunuz gece?
Senin dananın istahindan bir tık istiyorum. Ayda kaç kilo aldı minnos
Ya duzeldi tabi 10 sn snr fln ama yanimda annem babam esim onlar da korkup tepki verince ben daha cok panik oldm hatta snr sustu kollarmda aglamasi kesildi hala niye sustu nefes alio mu diye kontrol ediyolardi. Bisey olmaz deniyo ama yasarken oyle olmiyoCanım çok geçmiş olsun. Korkmakta haklısın ama bebeklerin katılması normaldir. Bir süre sonra kendine gelmiyor mu ? Benim oğlan da bazen katılıyor ama bir süre sonra düzeliyor. Sağlık ocağındaki hemşiremiz de bebekler katılabilir bu sizi korkutmasın bir şey olmaz demişti.
Ya duzeldi tabi 10 sn snr fln ama yanimda annem babam esim onlar da korkup tepki verince ben daha cok panik oldm hatta snr sustu kollarmda aglamasi kesildi hala niye sustu nefes alio mu diye kontrol ediyolardi. Bisey olmaz deniyo ama yasarken oyle olmiyo
Maşallahİştahı yok bir haftadır yediğini kusuyor. Ama günlük ortalama 45-50 gram alıyor normal fazla değil aslında
Bende kabakmışım hatta saçım çıksın diye neler yapmışlar. Ama hala çok saçım yoktur:)) babamızın saçı iyidir ona çeker umarımBen tam bir kabak kafaymışım suan saçlarım çok gürsevinmiştim saçlı doğduğuna kızımın sağlık olsun yine çıkar daha güçlü insallah
bizdede var . Hatta ayak bileğinizdede var . Doktor geçer dedi. Benim abimin kızında vardı . Kızı doğduğunda bembeyazdı sonradan esmerleşti. Bazıları öyle diyor o popodaki morluk dağılıp bebk esmer oluyor. Ne kadar doğru bilmiyorum ama tamıdoğom 2 kişide böyle olmuştı. Bakalım benim bebekte böyle olacak mı.Kızlar bebeğin kalça kısmında hafif bir morarma gibi bir alan var doğduğundan beri kalça için gittiğimde sorunda çıkmadı sizde de var mı popo üstünde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?