2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kız ne dikeni olacak bebeğin sırtında

Sert acıyor, elime düğümler geliyor,yanıyor göğsüm emzirirken de emzirmezken de.
Öyle olduğunu düşündüm, sağıyorum şimdi bol bol geçer umarım ağrısı
Canim bol bol sağ kanallar açılsın . Çünkü sonraki aşamasında sıtma tutuyo baş dönmesi oluyor. Ellerinle masaj yap sonra sağ. 1. Çocuğumda yaşadım çok zor kolum değse irkiliyordum

Doğduğu gün 1 diye sayıp 40.gün kırkını çıkardım
Peki nasıl yaptınız banyosunu falan biz eşimle yıkacağız da hiç bsey bilmiorm
Burdaki takvimde 40ı görünce yaptırdım ben canım. Çok fark etmez herhalde ya 39-40.
Nasıl yikadiniz peki biraz anlatirmisiniz
Ben ona takılmadım annemler bi yere gidecekti o yüzden erken yıkadık.

Benim göğüsler genelde hem yumuşak süt yok mu diye hiç düşünmedim
Nasıl yikadiniz cnm
Doktor mu dedi 3 saati geçirme diye büyüdüler ya artık ben uyandırmıyorum gece 4-5 saat emmediği oluyo benim.
Bizim doktor da elleme çocuğu uyusun ne zaman isterse uyanıp emzirirsin artk büyüdü sarılık tehlikesi yok uyandirirsan öyle alışır sonra bidhaki ay geldiğinde bu çocuk uyumuyor diye dert yanarsın dedi bnde ellemiyorm dört saat bazen beş saat uyuyor masallah
Doktor bana 2 saatte 1 emzir demişti. Bende şekeri düşer diye korkuyorum. Yarın sabah doktora gideceğim soracağım, doktoru da değiştirdim. Öğrenince yazar etiket yaparım seni
Bizim doktor elleme uyusun dedi cnm beş saate kadar yatabilir dedi bnde ellemiyorun hiç gece de gündüz de gündüz zten sürekli emiyor gece de kendisi ne zaman kalkarsa

Sert acıyor, elime düğümler geliyor,yanıyor göğsüm emzirirken de emzirmezken de.
Öyle olduğunu düşündüm, sağıyorum şimdi bol bol geçer umarım ağrısı
Sıcak havlu koy bol masaj yap canım ben anlamadım süt var meme sert zannettim ertesi gün üstüne yatamaz oldum ateşim 39.3lere çıktı

Kızlar tek tek alımtılayamadım A Afra00 Onunadimutluluk T tulperde banyoda sırtını hızlıca ovdu aynen böyle görseldeki gibi siyah şeyler çıkıverdi, sırt dikeni deniliyormuş zamanlada geçiyormuş ve çocuğu rahatlatıyormuş. Çıkınca şaşırdım bende

Eklentiler

• images.webp
    6,7 KB · Görüntüleme: 72
Sırtındaki tüyler düğümleniyor olmasın? Sonra naptın peki aldın mı o çıkanları?

Sırtındaki tüyler düğümleniyor olmasın? Sonra naptın peki aldın mı o çıkanları?
Bende öyle düşündüm ama diğer kısımlarıda ovdum sadece sırt kısmında çıktı bunlar daha yukarıda yada aşağı kısımda ovalasamda çıkmadı. Yok alınmazmış kendisi dökülüyormuş. Zararı olmaz masaj gibi yaptım inşallah faydası olur.

Aslında sağmak gerekiyor. Mastit oldum sanırım. Benimki de gece bazen uzun uyuyor süt kalıyor memede. 2 memeyi birden boşaltamıyor. Lahana koydum şimdi umarım iyi gelir.
Canım çok geçmiş olsun. Ben kız emmediği için ilk hafta mahvolmuştum. Uyguladığım yöntemleri yazayım sana. Önce havlu ısıt ütü ile koy ki süt kanalları açılsın. Sonrasında sağ ya da emzir. Sağarken ya da emzirirken de tam o düğümlerin eline geldiği yerlere sert masaj yap, hatta kendi kendine kıyamıyor insan eşine yaptırabilirsin. Emzirme ya da sağma işlemi bitince de buzlukta beklemiş lahanayı koy. Bu şekilde üç kez yapsan geçer inşallah. Özellikle buzlukta beklemiş lahana harika bir şekilde rahatlatıyor. Şifa olsun Ben sonra yine olunca Lansinohun sıcak soğuk göğüs terapisini aldım ama asla bir buzlukta beklemiş lahana gibi faydalı olmadı.

Bende bebek kontrolleri hariç bir kere çıktım oda 2 km mesafede ablamın evine gidip geldim arabayla okadar çok özledim gerçekten hava almayı
Ben iyi cesaretliyim o zaman cok ciktim. Bi kere esimle birlikte bebegi alip yemege gttik. Anneme her hafta gidiyorm ztn. Kendim sitede alip yuruyuse cikardm 2 defa. Bugun de hava guzeldi yine anneme geldim annemle yurumeye cikardik donuste bi de oturup cay ictik. Gecen hafta da anneme gelince cay icmeye cikmistik. Pazar gunu 40i cikinca dayisina ve babannesine goturdum. Dun de is yerime goturdum daha once de 2 defa pazar gunu is yerime goturmustm ama onda tek amac kopegimi gormekti arabadan hic indirmemistm ztn kimse yok kopegi sevip ilgilenip geri donmustm dun iceri sokup herkesle tanistirdm

Lahana koydum biraz rahatlattı. Hatta sütler aktı sanki.
Emzirmeden önce sıcak masaj da yapıyım . Teşekkürler .

Kizlar bgn sinir harbi yasadim size bisey sorucam ben bu bebegin katilmasindan cok korkuyorm ne yapmak lazim katilirsa?
Bugun yine uyumadi fln ztn orasi klasik allahin emri surekli emmek istio emerken uyuyakalip birden dalacakken gozlerini aciyo biliorm sebebini gazdan uyuyamadi oglen, aksama kdr yoruldu tam dalacak gaz geliyor uyaniyor, uyuyamadikca da sinir yapti hic uyuyamaz oldu. 3 saat ugrastm huzursuzluktan da emdi durdu en son yemek saati geldi bizimkiler yiyo ben yine emziriyorum, annem tam cocuk kucagmda dalmak uzere, memeyi birakmisken git sen yemegini ye ben uyuturum dedi dalcak smdi alma kucagmdan dedm bisey olmaz ben onu uyuturum dedi aldi, tabi ki bu uyandi annemin kucagina gecince, sinirlendi tekrar meme istedi bu esnada annemle esim bunun burnu tikali dediler tamam dedm serum sikalim ama bzmki meme icin aglio bu esnada acaba sut mu yok acaba doymuo mu endiseleri de olustu tabi, mama var ama biberon getirmemistm sinirler iyice lacka oldu sut mu yok denince esime nobetci eczane bul avent biberon al gel mama verelim dedm neyse serumu sikcam bebek aglio annem ay ben bundan korkuorm yapamam bakamam sen yap, esim de cok aglio acabaa once emzirsen mi dedi, burnu tikaliysa rahat ememez de ztn dedm mecbur sikicaz. Serumu sikmamla birlikte bunun aglamasi peak yapti ve bi anda katilip nefessiz kaldi. Ben soktaym esim elimden serumu alip firlatio tamam yapma sunu diyo gibi sacma sahneler yasandi sonra bebek sustu ben agladm bu sefer beni susturamadilar. Simdi ancak uyudu yanindan 1 saniye ayrilasm yok asiri korktm

Gece kurulmuş saat gibi 2 saat uyuyup kalkıyor. Ama bu gaz sancısı yüzünden rahat yatamıyor ya sallıyorum bazen beşiğini öyle dalıyor çok kıpırdanıyor

Şimdi uyanacak diye yarısını sağdım. Sabah akşam sağsam yeter mi ?
Canim sağmak da önemli ama en çok masajla o dugumlerin açılması gerekli. Ben kendim dokunamiyordum eşim masaj yapa yapa acildi o kanallar. Allah sabır versin gerçekten insanın canı çok yanıyor.

Dışarda nasıl emzireceğim, duracak mı ağlar mı , üşütür müyüm diye düşünüyorum . O kıyafeti kaldırıp emzirmek hele fenalık getiriyor bana. Atletle dolanıyorum evde akşamları hiç durmuyor zaten, öğleden sonra fena değil biraz uyuyor

Kaç saat uyuyor gece uzun? Bugün banyodan sonra ilk defa 3 saat uyudu uyandırmadan emzirdim üstüne 1 saat daha uyudu. 3 saati geçirmek istemiyorum uyusa bile
Niye ki? 2 farkli doktora gidiorm ikisi de uyandirma uyuyan bebegi diyo. Nerdeyse 2 ay olmus seninki ztn yenidogan gibi degil artik bunlar acligini anlar uyanir. Suan kan sekerini vucut dengeleyebiliyo ilk dogduklarndaki gbi kan sekeri dusmesi ya da sarilik riski de yok. Bana dr kilo basina bi saat gbi dusunebilirsn dedi 5kg bebek 5 saat uyuyabilir. Uyku da bebek icin cok onemliymis ozellikle buyume hormonu salgiladigi gece saatlerinde uyumasi onemli beslemek icin uyandirma dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…