Kız ne dikeni olacak bebeğin sırtındaAy kızlar ben daha önceden internette denk gelmiştim bir sürü anne banyoda bebeğin sırtını ovup diken gibi bir şey çıkarıyordu, bebek rahatlıyor ağlamıyırmuşşş, oğlumda geç gördüm diye üzülmüştüm bugün banyoda aklıma geldi kızıma yaptım hakkaten o dikenler çıktı. Ama işe yarar mı bilmiyorm
Aynen ben öyle biliyorum
Mastit oldugunu nasıl anladın?
İnşallah geçer canımSert acıyor, elime düğümler geliyor,yanıyor göğsüm emzirirken de emzirmezken de.
Öyle olduğunu düşündüm, sağıyorum şimdi bol bol geçer umarım ağrısı
Canim bol bol sağ kanallar açılsın . Çünkü sonraki aşamasında sıtma tutuyo baş dönmesi oluyor. Ellerinle masaj yap sonra sağ. 1. Çocuğumda yaşadım çok zor kolum değse irkiliyordumSert acıyor, elime düğümler geliyor,yanıyor göğsüm emzirirken de emzirmezken de.
Peki nasıl yaptınız banyosunu falan biz eşimle yıkacağız da hiç bsey bilmiormDoğduğu gün 1 diye sayıp 40.gün kırkını çıkardım
Nasıl yikadiniz peki biraz anlatirmisinizBurdaki takvimde 40ı görünce yaptırdım ben canım. Çok fark etmez herhalde ya 39-40.
Nasıl yikadiniz cnmBen ona takılmadım annemler bi yere gidecekti o yüzden erken yıkadık.
Benim göğüsler genelde hem yumuşak süt yok mu diye hiç düşünmedim
Bizim doktor da elleme çocuğu uyusun ne zaman isterse uyanıp emzirirsin artk büyüdü sarılık tehlikesi yok uyandirirsan öyle alışır sonra bidhaki ay geldiğinde bu çocuk uyumuyor diye dert yanarsın dedi bnde ellemiyorm dört saat bazen beş saat uyuyor masallahDoktor mu dedi 3 saati geçirme diye büyüdüler ya artık ben uyandırmıyorum gece 4-5 saat emmediği oluyo benim.
Bizim doktor elleme uyusun dedi cnm beş saate kadar yatabilir dedi bnde ellemiyorun hiç gece de gündüz de gündüz zten sürekli emiyor gece de kendisi ne zaman kalkarsaDoktor bana 2 saatte 1 emzir demişti. Bende şekeri düşer diye korkuyorum. Yarın sabah doktora gideceğim soracağım, doktoru da değiştirdim. Öğrenince yazar etiket yaparım seni
Sıcak havlu koy bol masaj yap canım ben anlamadım süt var meme sert zannettim ertesi gün üstüne yatamaz oldum ateşim 39.3lere çıktıSert acıyor, elime düğümler geliyor,yanıyor göğsüm emzirirken de emzirmezken de.
Gecmis olsun canım çabucak toparlarsın insallahPozitif çıktı test sonucu evde durup nasıl pozitif oldum deli olacağım.
Canim bol bol sağ kanallar açılsın . Çünkü sonraki aşamasında sıtma tutuyo baş dönmesi oluyor. Ellerinle masaj yap sonra sağ. 1. Çocuğumda yaşadım çok zor kolum değse irkiliyordum
Sırtındaki tüyler düğümleniyor olmasın? Sonra naptın peki aldın mı o çıkanları?Kızlar tek tek alımtılayamadım A Afra00Onunadimutluluk T tulperde banyoda sırtını hızlıca ovdu aynen böyle görseldeki gibi siyah şeyler çıkıverdi, sırt dikeni deniliyormuş zamanlada geçiyormuş ve çocuğu rahatlatıyormuş. Çıkınca şaşırdım bende
Bende öyle düşündüm ama diğer kısımlarıda ovdum sadece sırt kısmında çıktı bunlar daha yukarıda yada aşağı kısımda ovalasamda çıkmadı. Yok alınmazmış kendisi dökülüyormuş. Zararı olmaz masaj gibi yaptım inşallah faydası olur.Sırtındaki tüyler düğümleniyor olmasın? Sonra naptın peki aldın mı o çıkanları?
Ben de öyle oldum ya canım, ama korkma ya mevsimsel grip gibi geçiyor ben maskede takamadım pek bebği sürekli emzirdim öyle çok şükür o da atlattı bir şey yaşamadanPozitif çıktı test sonucu evde durup nasıl pozitif
Canım çok geçmiş olsun. Ben kız emmediği için ilk hafta mahvolmuştum. Uyguladığım yöntemleri yazayım sana. Önce havlu ısıt ütü ile koy ki süt kanalları açılsın. Sonrasında sağ ya da emzir. Sağarken ya da emzirirken de tam o düğümlerin eline geldiği yerlere sert masaj yap, hatta kendi kendine kıyamıyor insan eşine yaptırabilirsin. Emzirme ya da sağma işlemi bitince de buzlukta beklemiş lahanayı koy. Bu şekilde üç kez yapsan geçer inşallah. Özellikle buzlukta beklemiş lahana harika bir şekilde rahatlatıyor. Şifa olsunAslında sağmak gerekiyor. Mastit oldum sanırım. Benimki de gece bazen uzun uyuyor süt kalıyor memede. 2 memeyi birden boşaltamıyor. Lahana koydum şimdi umarım iyi gelir.
Ben iyi cesaretliyim o zaman cok ciktim. Bi kere esimle birlikte bebegi alip yemege gttik. Anneme her hafta gidiyorm ztn. Kendim sitede alip yuruyuse cikardm 2 defa. Bugun de hava guzeldi yine anneme geldim annemle yurumeye cikardik donuste bi de oturup cay ictik. Gecen hafta da anneme gelince cay icmeye cikmistik. Pazar gunu 40i cikinca dayisina ve babannesine goturdum. Dun de is yerime goturdumBende bebek kontrolleri hariç bir kere çıktım oda 2 km mesafede ablamın evine gidip geldim arabayla okadar çok özledim gerçekten hava almayı
Canım çok geçmiş olsun. Ben kız emmediği için ilk hafta mahvolmuştum. Uyguladığım yöntemleri yazayım sana. Önce havlu ısıt ütü ile koy ki süt kanalları açılsın. Sonrasında sağ ya da emzir. Sağarken ya da emzirirken de tam o düğümlerin eline geldiği yerlere sert masaj yap, hatta kendi kendine kıyamıyor insan eşine yaptırabilirsin. Emzirme ya da sağma işlemi bitince de buzlukta beklemiş lahanayı koy. Bu şekilde üç kez yapsan geçer inşallah. Özellikle buzlukta beklemiş lahana harika bir şekilde rahatlatıyor. Şifa olsunBen sonra yine olunca Lansinohun sıcak soğuk göğüs terapisini aldım ama asla bir buzlukta beklemiş lahana gibi faydalı olmadı.
Gece kurulmuş saat gibi 2 saat uyuyup kalkıyor. Ama bu gaz sancısı yüzünden rahat yatamıyor ya sallıyorum bazen beşiğini öyle dalıyor çok kıpırdanıyorPeki nasıl yaptınız banyosunu falan biz eşimle yıkacağız da hiç bsey bilmiorm
Nasıl yikadiniz peki biraz anlatirmisiniz
Nasıl yikadiniz cnm
Bizim doktor da elleme çocuğu uyusun ne zaman isterse uyanıp emzirirsin artk büyüdü sarılık tehlikesi yok uyandirirsan öyle alışır sonra bidhaki ay geldiğinde bu çocuk uyumuyor diye dert yanarsın dedi bnde ellemiyorm dört saat bazen beş saat uyuyor masallah
Bizim doktor elleme uyusun dedi cnm beş saate kadar yatabilir dedi bnde ellemiyorun hiç gece de gündüz de gündüz zten sürekli emiyor gece de kendisi ne zaman kalkarsa
Canim sağmak da önemli ama en çok masajla o dugumlerin açılması gerekli. Ben kendim dokunamiyordum eşim masaj yapa yapa acildi o kanallar. Allah sabır versin gerçekten insanın canı çok yanıyor.Şimdi uyanacak diye yarısını sağdım. Sabah akşam sağsam yeter mi ?
Dışarda nasıl emzireceğim, duracak mı ağlar mı , üşütür müyüm diye düşünüyorum . O kıyafeti kaldırıp emzirmek hele fenalık getiriyor bana. Atletle dolanıyorum evdeBen iyi cesaretliyim o zaman cok ciktim. Bi kere esimle birlikte bebegi alip yemege gttik. Anneme her hafta gidiyorm ztn. Kendim sitede alip yuruyuse cikardm 2 defa. Bugun de hava guzeldi yine anneme geldim annemle yurumeye cikardik donuste bi de oturup cay ictik. Gecen hafta da anneme gelince cay icmeye cikmistik. Pazar gunu 40i cikinca dayisina ve babannesine goturdum. Dun de is yerime goturdumdaha once de 2 defa pazar gunu is yerime goturmustm ama onda tek amac kopegimi gormekti arabadan hic indirmemistm ztn kimse yok kopegi sevip ilgilenip geri donmustm dun iceri sokup herkesle tanistirdm
Niye ki? 2 farkli doktora gidiorm ikisi de uyandirma uyuyan bebegi diyo. Nerdeyse 2 ay olmus seninki ztn yenidogan gibi degil artik bunlar acligini anlar uyanir. Suan kan sekerini vucut dengeleyebiliyo ilk dogduklarndaki gbi kan sekeri dusmesi ya da sarilik riski de yok. Bana dr kilo basina bi saat gbi dusunebilirsn dedi 5kg bebek 5 saat uyuyabilir. Uyku da bebek icin cok onemliymis ozellikle buyume hormonu salgiladigi gece saatlerinde uyumasi onemli beslemek icin uyandirma dediler.Kaç saat uyuyor gece uzun? Bugün banyodan sonra ilk defa 3 saat uyudu uyandırmadan emzirdim üstüne 1 saat daha uyudu. 3 saati geçirmek istemiyorum uyusa bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?