Hadi ya benimde icimde protein agaci cikacak kuru bakliyat yemek istiyorum soyle bana bana suyuna ekmegi bi nohut yemegi mesela olsa ahhhh kurufasulye resmen as eriyorum ama cesaret edemedim henuzBende artık herşeyi yiyorum. Ve lohusalıkta dajil hergün 1 fincan neskafe içiyorum doktor izin bermişti. Ama laktozsuz süt ve kafeinsiz kahve ile . Yeni yenide türk kahvesine başladım. Bir fark göremedim
Hepimiz ayniyiz cnm bizim nesil eskiye gore daha cok evden cok disarda is gucte kendi ozgurlugunde oldugu icin belki alismak cok zor oluyor. Bana da tam olarak soyledigin gibi hayal gbi geliyo. Dogumdan 1 gun oncesi bile hayal gbi suan. Bazen hala sanki uyanicam ve yarin yeniden klasik haftama baslicam gibi. Bi yandan dogum oncesi hayatimda naptigimi da unuttm gibi:) Yanliz ben biraz daha cesaretli davraniyorm sanirim size gore, 1 2 gezdim. Her persembe anneme gecitorjm ztn orda kaliyorum gece. Annemlern evin yakinlarinda gzl kafeler var gecen hafta yuruyus fln yapip oturup cay ictik annemle 2 defa. Dun yine anneme teyzeler geldi iste oglumu gormeye onlarla sohbet muhabbet cay biraz vakit gecti. Gecen cmt hava cok gzldi esimle aldik bogaza gttk ama orda hic durmadi biraz yordu beni ama tecrube kazandim bi dahaki sefere sut sagip goturmeye karar verdm mesela. Beni de en cok yoran sey gazi bi de duzensiizligi. Gunduz uykusu gece uykusu kendi kendine bi duzene girse belki daha rahat ederiz.Herkes eşinden dert yanmışbenimde eşim sabah kahvaltımı hazırlıyor evden çıkmadan yiyorum. Önceden de hazırlardı hatta akşamları bir şeyler hazırlar karnımı doyururdu. Ama temizlik yapmaz. Ben evde olmazsam mecbur kalırsa yapıyor. Bazen çok bunalıyorum özellikle akşamları gaz yüzünden ağladığında ya da uykusu varken dalamadığında gelip alıyor elimden ama bi 10 dk falan.. Kız kardeşlerimle, annemle aynı sitede olduğum içinde daha rahat tabii.. Ben zaten psikolojik olarak iyi değilim bir anda hayatım değişti iş hayatım yok artık.. sanki rüyada gibiyim ya da eski hayatım rüya gibi geliyor. Tuhaf hissediyorum. Emzirmek başlı başına bir iş sütüm var mı yok mu yetiyor mu sürekli kafa oraya gidiyor. Kendime hiç vakit ayıramıyorum boşluk bulursam ev işi yapıyorum. Yemek zaten yapmıyorum. Bir iş yaparken yarım kalmasını sevmediğim için hiç yemek işine girişmiyorum eşimde sağolsun dert etmiyor. Tek sıkıntım değişen düzenim.. Yazın bir tatile gideriz diyorum ama 7 aylıkken falan nasıl olur bilmiyorum
İnşallah canımHepimiz ayniyiz cnm bizim nesil eskiye gore daha cok evden cok disarda is gucte kendi ozgurlugunde oldugu icin belki alismak cok zor oluyor. Bana da tam olarak soyledigin gibi hayal gbi geliyo. Dogumdan 1 gun oncesi bile hayal gbi suan. Bazen hala sanki uyanicam ve yarin yeniden klasik haftama baslicam gibi. Bi yandan dogum oncesi hayatimda naptigimi da unuttm gibi:) Yanliz ben biraz daha cesaretli davraniyorm sanirim size gore, 1 2 gezdim. Her persembe anneme gecitorjm ztn orda kaliyorum gece. Annemlern evin yakinlarinda gzl kafeler var gecen hafta yuruyus fln yapip oturup cay ictik annemle 2 defa. Dun yine anneme teyzeler geldi iste oglumu gormeye onlarla sohbet muhabbet cay biraz vakit gecti. Gecen cmt hava cok gzldi esimle aldik bogaza gttk ama orda hic durmadi biraz yordu beni ama tecrube kazandim bi dahaki sefere sut sagip goturmeye karar verdm mesela. Beni de en cok yoran sey gazi bi de duzensiizligi. Gunduz uykusu gece uykusu kendi kendine bi duzene girse belki daha rahat ederiz.
Bize doktor hiç böyle bir şey söylemedi bu arada, doktora sormadan yapmak da ne kadar doğru bilemiyorum sırf eltimden kvden duydum diye de zarar vermiyim pipisineErkek anneleri bebeğinizin pipisini geriye doğru itiyor musunuz hiç? Bana da eltim söyledi bugün, oğlu sebepsiz ağlıyo diye doktora götürmüşler doktor pipisini hiç mi geriye itmediniz demiş göstermiş, orda çişten bir sürü kireçlenmeler oluşmuş onları temizledikten sonra bir daha ağlama krizi yaşamadık hiç diyor ara ara yapıp temizlemek gerekiyormuş
O öyle diyince ben de yapmaya çalıştım ama korktum çok geriye itemedim ona rağmen birkaç parça kireç çıktı sert bi de tabi batıyodur o pipiye daha da kaldı ama pipisi kızarmaya başladı diye bıraktım.
Anlamadim ki pipiyi ittirmek nedir. Testislerin altini ztn temizliyorm kaka temizlerken aralara giriyo. Pipisi de kendisi havalaniyo ztn o havalaninca diyorm cis yapcak heralde smdi:)Bize doktor hiç böyle bir şey söylemedi bu arada, doktora sormadan yapmak da ne kadar doğru bilemiyorum sırf eltimden kvden duydum diye de zarar vermiyim pipisine
Bunu hiç yapan ya da doktordan duyan var mı?
Video izledim okuyunca. Sünnet olmayan bebeklerde yapmak gerekiyor diyo. Sünnet olanlarda 2-3 gün de bir yapılmalı diyorBize doktor hiç böyle bir şey söylemedi bu arada, doktora sormadan yapmak da ne kadar doğru bilemiyorum sırf eltimden kvden duydum diye de zarar vermiyim pipisine
Bu dediğim şey pipinin ucunu hafif geriye sıyırınca çıkıyor beyaz parçalarAnlamadim ki pipiyi ittirmek nedir. Testislerin altini ztn temizliyorm kaka temizlerken aralara giriyo. Pipisi de kendisi havalaniyo ztn o havalaninca diyorm cis yapcak heralde smdi:)
Buzlukta 3 hafta derin dondurucu da 3 ay yazıyor .Bana emzirme kitabı verildi ondan baktım. Ayrıca3 saat oda sıcaklığında 3 gün buzdolabındaSaklama koşullarına baktım -16 derecede 3-6 ay deniliyor bazı yerlerde 3 ay denilmiş.
Biz dun dr a gitmistikBu dediğim şey pipinin ucunu hafif geriye sıyırınca çıkıyor beyaz parçalar
Ama şimdi internette baktım biraz kimi doktor sakın ellemeyin diyor kimisi de temizlemek gerekiyor diyor, bir daha doktorumuza soruncaya kadar ellemicem zaten eltim ne derse tam tersini yapmak gerekiyor
folikten. ice ice cildirttik cocuklari. bisey icat edecek gibi doguyolar telasli telasli aglamalar.Ya kizlar dun annem ve bikac arkadasyla konustk onlarin zamaninda bebekler bi farkliymis mesela halam 3 cocuk buyuttu ben uykusuzluk nedir bilmem dedi. Annem desen cok nadir hani hasta olduklarinda biraz uykusuz kalirdm fln dedi. Bi de eline tatlisini alan lohusa ziyaretine gelirmis smdiki gbi bez de yok bez yikiyolar bi de ona ramen bukdr zor olmazmis. Cocukluk arkadasm aile dostumz bi teyze de vardi o da aynisini dedi onun kizi o cocukluk arkadasm da benden 1 gun once dogurmustu biz 2 ana butun gun bebekler memede oturduk 1 is yapmak mumkun degil allahtan ikisi de uyumadi dedm biri uyuyup digeri uyumasa kotu olurdu:) ucu de siz boyle degildiniz dediler. bebeklerin sekli mizaci degismis resmen..
Kocalarından şikayet edenler kendi tecrübemden çıkardığım sonuç şu, erkekler anne karnı ve rahim, östrojen ve progesteron hormonları eksikliği nedeniyle ebeveyn iç güdüsünü bebek doğduğunda değil zamanla kazanıyorlar. İlk çocukta ilk bir yıl sadece zorunlu durumlarda baktı, işe başladım bakmaya başlayınca zamanla bağı kuvvetlendi, özellikle karşılıklı konuşmaya başladıklarında iyi bir bağ kuruluyor. Bu süreç gerektiriyor. Şimdide nenzaman desem alıp bakıyor ama sanki görev yapıyor. Zamanla görün bakın nasıl güçlü bağları oluyor ama keisnlikle fırsat verin buna. Ben yapabileceği her konuda destekledim yeri geldi sütü sağdım verdim dedim hadi ikiniz dışarı çıkın bende dinleneyim. 6 aydan sonra artık veriyordum. Şimdi oğlum babasıyla çok vakit geçiriyor ve çok bağlı. Kızımda öyle olacak zamanla. Ha bu süreçte erkek hiç mi bir şey yapmaz, ben yapabileceklerini asla üstlenmedim, makşnayı boşaltmak, evi süpürmek gibi ona ait işleri zamanım olsada yapmayıp dinlendim. Sürekli ben yorgunum sen uyuyosun bakış açısı nefret ettirir strese sokar stres süte ordan çocuğa, ordan huzursuzluğa giden kısır döngü başlar. Biraz daha relax olun. Çocukta sakinler hisseder.
Kızlar kocaları bi salın yaa
Şaka bi yana
Güvenli bağlanma diye bir kitap var okumanızı öneririm ha kimisi kabul eder kimi etmez ama bebeğin ihtiyaçlarını 2 yaşına kadar anne karşılama diyor, anne hasta olur çok yorgun olur ilgilenemez o zaman baba tabiki de yardım etsin diyor. Mesela bi alt değiştirme diyip geçmeyin o an bile anneyle bebek arasında bağ kuruluyormuş ve diyor ki baba bu bağı ancak bebek büyüyüp baba demeye başladığında kurmaya başlarmış
Tabi yeni nesil eşitlikçi anneler bunu asla kabul etmiyor, bebek bakımında baba da ortak olmalı bez değiştirmeli vs diyor. İki görüşün de haklılık payı var tabi.
Gece uyuyana kadar yardım ediyor benimki ama uyuduktan sonra asla uyanıp yardım edemez.. Uyanamıyor doğasında yokGece eşi yardım eden var mı? Benimki horluyor da
Evet biz yapıyorduk, oğlumun pipisi şişmişti kaç aylıktı hatırlamıyorum, sünnet gerekebilir ye ürologa gitmiştik, o demişti sünnet derisini geriye itin yapışıklık olmasın diye yapıyorduk arada, ama herzaman yapmamalı hassas sonuçta haftada bir yapsan hafif yeter benceBize doktor hiç böyle bir şey söylemedi bu arada, doktora sormadan yapmak da ne kadar doğru bilemiyorum sırf eltimden kvden duydum diye de zarar vermiyim pipisine
Biz de bugün doktora gittik.. İki gün üst üste günde iki defa öğürüp tükürükle beraber balgam benzeri bir şey çıkarmıştı çok endişelendim.. Bir de sanki midesinden ağZına bir şey geliyor ve akabinde öksürüyor.. Bu öksürük olayı da günde 2 3 kez oluyordu ama dün 4 5 kez olunca onu da sordum doktora… Biz 37 günlükken de gitmiştik sünnet yaptırmak için ama hem uzamış sarılığı yüzünden hem de biraz daha pipisinin derisi gelişsin diye yapmamıştı doktor.. Bir sürü de tahlil yaptırmıştık; tahlillerin arasında idrar kültürü de vermiştik enfeksiyon çıkmıştı doktor ilaç yazı ama ben kabul etmedim ilaç vermeyi(çünkü enfeksiyon belirtisi olarak idrarda koku veya çiş yaparken ağlama vs yoktu bebekte) Bugün tekrar idrar kültürü yaptırmak istedim sonucuna göre bu sefer ilaç veririm artık napim.. Öğürme ve öksürük için de bitkisel bir şey verdi ilaç değil dedi ama midesini ve bağırsaklarını rahatlatacak hem de midesinden ağzına sıvı gelmesini engelleyecek dedi.. Bir de kesinlikle en yakın zamanda sünnet yaptır dedi.. Dedim ki ama sarılığı hala devam ediyor hocam.. Önemli değil muhtemelen sünnetten sonra da sarılık gidecek dediBiz dun dr a gitmistik
Dr sakîn sunnet derisini geriye cekmeye çalışıp oynamiyosun dedi
Eskiler hep yapardi biliyorum
Sunnet derisi oynardı ileri geri bebeklerde
Biz de bugün doktora gittik.. İki gün üst üste günde iki defa öğürüp tükürükle beraber balgam benzeri bir şey çıkarmıştı çok endişelendim.. Bir de sanki midesinden ağZına bir şey geliyor ve akabinde öksürüyor.. Bu öksürük olayı da günde 2 3 kez oluyordu ama dün 4 5 kez olunca onu da sordum doktora… Biz 37 günlükken de gitmiştik sünnet yaptırmak için ama hem uzamış sarılığı yüzünden hem de biraz daha pipisinin derisi gelişsin diye yapmamıştı doktor.. Bir sürü de tahlil yaptırmıştık; tahlillerin arasında idrar kültürü de vermiştik enfeksiyon çıkmıştı doktor ilaç yazı ama ben kabul etmedim ilaç vermeyi(çünkü enfeksiyon belirtisi olarak idrarda koku veya çiş yaparken ağlama vs yoktu bebekte) Bugün tekrar idrar kültürü yaptırmak istedim sonucuna göre bu sefer ilaç veririm artık napim.. Öğürme ve öksürük için de bitkisel bir şey verdi ilaç değil dedi ama midesini ve bağırsaklarını rahatlatacak hem de midesinden ağzına sıvı gelmesini engelleyecek dedi.. Bir de kesinlikle en yakın zamanda sünnet yaptır dedi.. Dedim ki ama sarılığı hala devam ediyor hocam.. Önemli değil muhtemelen sünnetten sonra da sarılık gidecek dediSarılık için yaptırdığımız tüm testlerin sonucu temiz çıktığı için rahat konuştu diye düşünüyorum.. Bizde de durum bu.. Bu arada boyu 59cm kilosu da 6200 olmuş
Bence kullNabilirsin ben bugun koydum oluyor yNiBenim kanguru bundan oturaklı böyle ama emin olamadım şuan kullanabilirmiyimEki Görüntüle 3011061
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?