- 27 Haziran 2020
- 331
- 536
- 33
- 35
Benim annemde de tam tersi yeni annelere karşı aşırı hayran.. Biz de diyor çocuk mu baktık yedirip yatırıp işimize bakıyorduk.. Şimdiki anneler çocuğun psikolojisini düşünüyor, bebeğini hissederek yaklaşıyor daha bilgililer diyor..Ben böyle söyleyen teyzelere, annelere pek inanmıyorum. Unuttukları için onlara öyle geliyor. Millet ikinciyi doğurduğunda ilkini unutuyor. 30 sene öncesini hatırlamak mümkün mü hiç. Belki o zamanların çocukları daha sakindir ama öyle çocuğu bırakır işime gücüme bakardım falan hikaye benceBir de annelerimizde nedense hep bir yeni anne olmuş kadını yetersiz görme huyu var. Nedenini çözemedim. Ondan da anne çocuğun hakkından gelemiyormuş gibi imalarda bulunuyorlar. Geçmişte yaşadıklarının hıncını mı alıyorlardır nedir
İki ay aşısından önce mi yaptırsam sonra mı bilemedimmasallah psaya
Sunnet yaptırmak istiyorum bende bian once
Sayin babamız vakit bulursa
Bikac hafta da yaptırmak lazım
Sizde acele edin bacımsu 2 ay dolmadan yaptırmak en iyisi
Lokal anestezi ile kurtarırız o zaman ins
Cok gecmis olsun
Bugunki tahlilleriniz de temiz gelir ins
Aslında 30 Gune kadar yaptırmak makbul olanİki ay aşısından önce mi yaptırsam sonra mı bilemedimşöyle 75 günlük planlamıştım kafamda 2buçuk aylık yani.. O zaman lokal anestezi olmuyor mu?
Herkesin kocasının bebek bakımı konusunda farklı farklı alanlarda hünerleri var demek.. Benim kocam da bebek doğdu doğalı o yıkıyor ben daha hiç yıkamadımİste benimki bi tek cok gazi oluo o kolik aglamalarinda kucaklar alir biraz onun harici ben solemeden yapmaz. Evde ise salonun ortasinda bok olsa amannnn dursun yahu ne zarari var kokmuyor nasilsa der
Hımm bilmiyordum bu ikimay mevzusu çok sağol canım yaAslında 30 Gune kadar yaptırmak makbul olan
Dr umuz düşünüyorsan 2 aya kadar lokal anesteziyle yapiliyor
Vaktini geçirmeden yaptırın dedi
Esimi darlamazsam yaptıramayacağız gibi
Ben büyük oglumuda bebeyken yaptırmıştım
Coook büyük rahatlık
Hem cocugun psikolojisi içinde cok iyi oluyor
Hayırlı olsun canım, bendr markete frına giderken kullanırım diye aldım, arabayı sevmezse yedek çantaya atarım, kanguruyu sevdi hemen uyuyor içindeBence kullNabilirsin ben bugun koydum oluyor yNi
Bebek cok zayif degilse
Biz kullndik kullandik bu hizla giderse
2-3 aya kullanamayiz
Bu arada
roseanne geldi canım kangurumuz
İlk 2. El alışverişimi de yapmış bulundum
Şükür temiz geldi hayal kırıklığına uğramadım
Regl olduguna emin misin belki hala kanamadir. Benim ara ara oluyo halaKızlar aranızda regl olan var mı ? Ben oldum da biraz erken değil mi
Bu arada erken de degil 6. Haftadan itibaren normal diye biliyormKızlar aranızda regl olan var mı ? Ben oldum da biraz erken değil mi
Verdigi bitkisel ilacin adi ne cnm benimkinin de hep yedikleri agzina geliyor dun gece tam yatiriyorm 2 dk snr ogurerek uyaniyo aliyorm sirtini sivazliyorm gegiriyo gecti smdi uyur diyorm yine uyaniyo 1 saat ugrastik. Bi ara da alttan gaz cikarmak icin ikinirken ustten hep kustu.Biz de bugün doktora gittik.. İki gün üst üste günde iki defa öğürüp tükürükle beraber balgam benzeri bir şey çıkarmıştı çok endişelendim.. Bir de sanki midesinden ağZına bir şey geliyor ve akabinde öksürüyor.. Bu öksürük olayı da günde 2 3 kez oluyordu ama dün 4 5 kez olunca onu da sordum doktora… Biz 37 günlükken de gitmiştik sünnet yaptırmak için ama hem uzamış sarılığı yüzünden hem de biraz daha pipisinin derisi gelişsin diye yapmamıştı doktor.. Bir sürü de tahlil yaptırmıştık; tahlillerin arasında idrar kültürü de vermiştik enfeksiyon çıkmıştı doktor ilaç yazı ama ben kabul etmedim ilaç vermeyi(çünkü enfeksiyon belirtisi olarak idrarda koku veya çiş yaparken ağlama vs yoktu bebekte) Bugün tekrar idrar kültürü yaptırmak istedim sonucuna göre bu sefer ilaç veririm artık napim.. Öğürme ve öksürük için de bitkisel bir şey verdi ilaç değil dedi ama midesini ve bağırsaklarını rahatlatacak hem de midesinden ağzına sıvı gelmesini engelleyecek dedi.. Bir de kesinlikle en yakın zamanda sünnet yaptır dedi.. Dedim ki ama sarılığı hala devam ediyor hocam.. Önemli değil muhtemelen sünnetten sonra da sarılık gidecek dediSarılık için yaptırdığımız tüm testlerin sonucu temiz çıktığı için rahat konuştu diye düşünüyorum.. Bizde de durum bu.. Bu arada boyu 59cm kilosu da 6200 olmuş
Baya kanama olmuş ama aynı regl gibi. Lekelenme tarzında değil. Benim 30 günde kesilmişti kanamam. 15 gün sonra tekrar kanama olması biraz garip bana regl gibi geldi. Erken değil ama ne bileyim baya geç olanlar var. İnşallah sütte azalma olmazRegl olduguna emin misin belki hala kanamadir. Benim ara ara oluyo hala
Sütün tadını değiştiriyormuş havuç ye. Bende olacağım sanırım..Baya kanama olmuş ama aynı regl gibi. Lekelenme tarzında değil. Benim 30 günde kesilmişti kanamam. 15 gün sonra tekrar kanama olması biraz garip bana regl gibi geldi. Erken değil ama ne bileyim baya geç olanlar var. İnşallah sütte azalma olmaz
Aynen bende 40 bitti bir kac gun sonra baya bildigin regli oldum bitto birkac gun gecti gene lekelenme geldi vs bir iki gun surdu boyle duzensizlikler vs 1 yila kadar cok nornalmisBaya kanama olmuş ama aynı regl gibi. Lekelenme tarzında değil. Benim 30 günde kesilmişti kanamam. 15 gün sonra tekrar kanama olması biraz garip bana regl gibi geldi. Erken değil ama ne bileyim baya geç olanlar var. İnşallah sütte azalma olmaz
Herkesin kocasının bebek bakımı konusunda farklı farklı alanlarda hünerleri var demek.. Benim kocam da bebek doğdu doğalı o yıkıyor ben daha hiç yıkamadımSu döküyorum sadece Banyodan sonra bebeği beraber yağlayıp kremliyoruz giydiriyoruz sonra ben emzirmeye geçince o da banyo malzemelerini yerine yerleştirip ıslanan yerleri kuruluyor falan.. Altını da değişiyor çok seri ve temiz bir şekilde yapıyor.. Bir iki saat beni dinlendiriyor.. Ama mutfağın ağzına ediyor.. Bir bardağı bile alıp bulaşık makinesine koymaz yediği tabağı masada bırakır.. işe giderken Pijamalarını çıkarıp yatağın üstünde bırakır..
Aaa bak hakkini yemiyim banyoda solediklerini benimkide yapar yerleri kurulamaz ama banyo daginigini toplar kizi yikadiktan sonraHerkesin kocasının bebek bakımı konusunda farklı farklı alanlarda hünerleri var demek.. Benim kocam da bebek doğdu doğalı o yıkıyor ben daha hiç yıkamadımSu döküyorum sadece Banyodan sonra bebeği beraber yağlayıp kremliyoruz giydiriyoruz sonra ben emzirmeye geçince o da banyo malzemelerini yerine yerleştirip ıslanan yerleri kuruluyor falan.. Altını da değişiyor çok seri ve temiz bir şekilde yapıyor.. Bir iki saat beni dinlendiriyor.. Ama mutfağın ağzına ediyor.. Bir bardağı bile alıp bulaşık makinesine koymaz yediği tabağı masada bırakır.. işe giderken Pijamalarını çıkarıp yatağın üstünde bırakır..
Sorma ya annem de yanımda kAldı halimi gördü 3 çocuk büyüttüm bu kadar yorulmadm senn gibi diyo mesela beni emzirir koyarmış ben kendi kendime ık mık derken uyur kalırmışım yattığım yerde allah allah dedm ya öyle çocuk uyur muYa kizlar dun annem ve bikac arkadasyla konustk onlarin zamaninda bebekler bi farkliymis mesela halam 3 cocuk buyuttu ben uykusuzluk nedir bilmem dedi. Annem desen cok nadir hani hasta olduklarinda biraz uykusuz kalirdm fln dedi. Bi de eline tatlisini alan lohusa ziyaretine gelirmis smdiki gbi bez de yok bez yikiyolar bi de ona ramen bukdr zor olmazmis. Cocukluk arkadasm aile dostumz bi teyze de vardi o da aynisini dedi onun kizi o cocukluk arkadasm da benden 1 gun once dogurmustu biz 2 ana butun gun bebekler memede oturduk 1 is yapmak mumkun degil allahtan ikisi de uyumadi dedm biri uyuyup digeri uyumasa kotu olurdu:) ucu de siz boyle degildiniz dediler. bebeklerin sekli mizaci degismis resmen..
Sorma ya ben de oyleymsim ya da kardesim donencesine bakarken uyurms ama benimki suan donenceyi gorebilecek kdr buyuk degil ki belki 3 ayi tamamlayinca olur bizimki deSorma ya annem de yanımda kAldı halimi gördü 3 çocuk büyüttüm bu kadar yorulmadm senn gibi diyo mesela beni emzirir koyarmış ben kendi kendime ık mık derken uyur kalırmışım yattığım yerde allah allah dedm ya öyle çocuk uyur mu
Ben 40 tan sonra başladım. Hatta hergün bir bakliyet yemeği yada çorbası yiyorum. Hatta ilk defa dün portakalda yedim. Sonuçta her türlü gazlı. Doğduğundan beri gazlı olduğundan yediğimiz şeylerden olacağını düşünmedimHadi ya benimde icimde protein agaci cikacak kuru bakliyat yemek istiyorum soyle bana bana suyuna ekmegi bi nohut yemegi mesela olsa ahhhh kurufasulye resmen as eriyorum ama cesaret edemedim henuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?