Activating labor, gün aşırı canım dr öyle önerdiKuzum teşekkür ederim cevabin icin, iliskiyi de her gun mu onerirsin? Zahmet olmazsa videoyu hatırlayabilir misin
Bi gogellayalım 3 ay normal buzluk diye yazıyodu ama3 3 kurali var 3 saat 3 gun 3 ay anne sutu saklama sureleri
Bu konuda bir araştırma yapıp projelendirecem ama bencede çok zor olsa 4 5 tane yapmazlardı o zorluklarda. Benim annemde diyor siz böyle değildiniz.Ya kizlar dun annem ve bikac arkadasyla konustk onlarin zamaninda bebekler bi farkliymis mesela halam 3 cocuk buyuttu ben uykusuzluk nedir bilmem dedi. Annem desen cok nadir hani hasta olduklarinda biraz uykusuz kalirdm fln dedi. Bi de eline tatlisini alan lohusa ziyaretine gelirmis smdiki gbi bez de yok bez yikiyolar bi de ona ramen bukdr zor olmazmis. Cocukluk arkadasm aile dostumz bi teyze de vardi o da aynisini dedi onun kizi o cocukluk arkadasm da benden 1 gun once dogurmustu biz 2 ana butun gun bebekler memede oturduk 1 is yapmak mumkun degil allahtan ikisi de uyumadi dedm biri uyuyup digeri uyumasa kotu olurdu:) ucu de siz boyle degildiniz dediler. bebeklerin sekli mizaci degismis resmen..
Bence kremi kullamma onlar zamanla geçiyor benim kızdakiler geçmeye başladıBizim bebektede dolu. Doktoru anneden geçen hormonları atıyor normal dedi. Yatıştırıcı krem yazdı daha yeni kullanmaya başladım
Benimkinin de gözü hep perdelerdeDuvarlara bakıp çok gülüyo.. Bana da bakıp gülüyor arada altını değiştirirken mutlu oluyor.
Esim bunu hep savunur suan bana sadece bir bebek gibi geliyor diyor ama baba demeye baslayinca oglumdada bu oldu dio dunyanin rengi o zaman degismeye basladi ve ben baba oldugumu anladim en basta zerre bisi hisstmedim evet tabiki seviyorum ama o duygu bambaska bisi dioKızlar kocaları bi salın yaa
Şaka bi yana
Güvenli bağlanma diye bir kitap var okumanızı öneririm ha kimisi kabul eder kimi etmez ama bebeğin ihtiyaçlarını 2 yaşına kadar anne karşılama diyor, anne hasta olur çok yorgun olur ilgilenemez o zaman baba tabiki de yardım etsin diyor. Mesela bi alt değiştirme diyip geçmeyin o an bile anneyle bebek arasında bağ kuruluyormuş ve diyor ki baba bu bağı ancak bebek büyüyüp baba demeye başladığında kurmaya başlarmış
Tabi yeni nesil eşitlikçi anneler bunu asla kabul etmiyor, bebek bakımında baba da ortak olmalı bez değiştirmeli vs diyor. İki görüşün de haklılık payı var tabi.
Kızlar kocaları bi salın yaa
Şaka bi yana
Güvenli bağlanma diye bir kitap var okumanızı öneririm ha kimisi kabul eder kimi etmez ama bebeğin ihtiyaçlarını 2 yaşına kadar anne karşılama diyor, anne hasta olur çok yorgun olur ilgilenemez o zaman baba tabiki de yardım etsin diyor. Mesela bi alt değiştirme diyip geçmeyin o an bile anneyle bebek arasında bağ kuruluyormuş ve diyor ki baba bu bağı ancak bebek büyüyüp baba demeye başladığında kurmaya başlarmış
Tabi yeni nesil eşitlikçi anneler bunu asla kabul etmiyor, bebek bakımında baba da ortak olmalı bez değiştirmeli vs diyor. İki görüşün de haklılık payı var tabi.
Aslında istisnalar dışında herkesin tecrübesi de bu yönde, babalar önce bakıcı 1 yaşından sonra baba oluyorlar. O nedenle eşitlikçi diyip zorladıkça elimizde kalan sadece stres yükü oluyor. Bende eşitlikçi değilim, fıtrata göre kabullenişlerim beni daha mutlu ediyor tabi evliliğimi de. Yoksa hep kavga gürültü olur. Ben de onun yapacağı bir çok şeyi yapamıyorum.Esim bunu hep savunur suan bana sadece bir bebek gibi geliyor diyor ama baba demeye baslayinca oglumdada bu oldu dio dunyanin rengi o zaman degismeye basladi ve ben baba oldugumu anladim en basta zerre bisi hisstmedim evet tabiki seviyorum ama o duygu bambaska bisi dioaltini asla alamiyor giydiremiyor cok kucuk yapamam diyor oglanda da 6 aydan sonra yapabilmisti benim bekledigim ev isi yardimi sadece zaten
Ben de bezini değiştirmesine banyo yaptırmasına hiç fırsat vermedim yani içime sinmezdi benim kadar titiz yapabileceğini sanmıyorum kocaman elleriyleEsim bunu hep savunur suan bana sadece bir bebek gibi geliyor diyor ama baba demeye baslayinca oglumdada bu oldu dio dunyanin rengi o zaman degismeye basladi ve ben baba oldugumu anladim en basta zerre bisi hisstmedim evet tabiki seviyorum ama o duygu bambaska bisi dioaltini asla alamiyor giydiremiyor cok kucuk yapamam diyor oglanda da 6 aydan sonra yapabilmisti benim bekledigim ev isi yardimi sadece zaten
Zor oluyomuş. Arkadaşım ek gıdaya geçti emiyordu oğlu sadece. Şuan zorlanıyor.Ben oğlumda tattırmaya 5 aylıkken başlamıştım, yoğurt kayısı suyu elma suyu flan, zaten 3 gün kuralı var uzun sürüyor ek gıdaya geçiş, tabi bizimki hiç emmedi devam sütü kullandık, emen bebeklerde zor oluyor diyorlar inşallah bu seferde kolay geçeriz
İşte uyutma kısmı uzun sürüyor hemen dalmıyor yatırınca da beşiğinde sallamaya devam ediyorum. En azından beşiği sallasa ben uyusam diye düşünüyorum.Valla ben de uyandirmiyorm sadece gazi olursa uyaniyor masaj fln yardim ediyor onun disinda bi tek emzirmek icin uyaniyorm ztn gereksiz goruyorum uyandirmayi cnk ben emzirirken ne yapabilir ki? Sadece emzirdikten snr gazi cikmaz kusar ve uyumak bilmezse o surec cok uzarsa canim sikiliyo bazen diyorm uyansa da sirtina vurarak evi gezdirse ama pek uyanamadigi ayilamadigi icin ondan da vazgeciyorum. evet sen emzirirken ugrasirken yaninda birinin horlamasi sikici bazen ben emzirirken o horlarsa vurup susturasim gelio:) sonra neyse diyorm birak horlasn cocuk ben uyuyacak olursam uyandiririm horlama diye. Ben sabah bazen bebek uyaninca veriyorm esime sen al bunu altini degis oyala bana da kahvalti hazirla ben o sirada yarim saat daha uyuyaym diyorum
İste benimki bi tek cok gazi oluo o kolik aglamalarinda kucaklar alir biraz onun harici ben solemeden yapmaz. Evde ise salonun ortasinda bok olsa amannnn dursun yahu ne zarari var kokmuyor nasilsa derBen de bezini değiştirmesine banyo yaptırmasına hiç fırsat vermedim yani içime sinmezdi benim kadar titiz yapabileceğini sanmıyorum kocaman elleriylemecbur kalırsa yapar ama orası ayrı. Bebekten yana tek beklentim, artık kollarım ağrıdığında ya da banyo tuvalet ihtiyaçlarımı karşılarken biraz kucaklaması zaten 10 dk tutsun kollarım ağrımaya başladı diyor
Evin temizliğini ben söylemeden yapar zaten o konuda şanslıyım.
Bende mutsuz bi anne oluyormuşumAynı şekilde söylüyorum bnmkine ben çalışıyorum diyor e bnde çalışıyorum hatta izin günü paydosum olmadan diyorum ama yok karşıdaki insanın içinde olacak bazen gerçekten çok yardımı dokunuyor ama böyle yaptıkça ben yorgun gergin bir anne oluyorum
Ben de bezini değiştirmesine banyo yaptırmasına hiç fırsat vermedim yani içime sinmezdi benim kadar titiz yapabileceğini sanmıyorum kocaman elleriylemecbur kalırsa yapar ama orası ayrı. Bebekten yana tek beklentim, artık kollarım ağrıdığında ya da banyo tuvalet ihtiyaçlarımı karşılarken biraz kucaklaması zaten 10 dk tutsun kollarım ağrımaya başladı diyor
Evin temizliğini ben söylemeden yapar zaten o konuda şanslıyım.
Ya kizlar dun annem ve bikac arkadasyla konustk onlarin zamaninda bebekler bi farkliymis mesela halam 3 cocuk buyuttu ben uykusuzluk nedir bilmem dedi. Annem desen cok nadir hani hasta olduklarinda biraz uykusuz kalirdm fln dedi. Bi de eline tatlisini alan lohusa ziyaretine gelirmis smdiki gbi bez de yok bez yikiyolar bi de ona ramen bukdr zor olmazmis. Cocukluk arkadasm aile dostumz bi teyze de vardi o da aynisini dedi onun kizi o cocukluk arkadasm da benden 1 gun once dogurmustu biz 2 ana butun gun bebekler memede oturduk 1 is yapmak mumkun degil allahtan ikisi de uyumadi dedm biri uyuyup digeri uyumasa kotu olurdu:) ucu de siz boyle degildiniz dediler. bebeklerin sekli mizaci degismis resmen..
Hep folik asitten Hep
Bencede kilo ve çiş kaka yeterli göstergeler. İlk yumuşadığında bende azaldımı dedim ama yok emdikçe geliyor. Şükür kiloda alıyor.Teşekkürler benim memelerim hem yumoş yumoş.Hiç öyle sert olmadı ama sütüm var mı yok mu olayına da girmediim zira kaka çiş kilo maşallahı var
Yok ya o amacla soylemediler ki. Suan aile dostu teyzem dedigim de annem de bakiyolar torunlarina kendileri ne kdr zor oldugunu gorup ay siz boyle degildnz seklinde soylediler hani biz beceremiyorz doye degil. Ben de anneme sen unutmusundur dedm de bu unutulcak gibi mi dedi:) bu arada smdiki cocuklar farkli bnlar evrim gecirdi diye anneme ilk cocuk doktoru soyledi ztn. Bence de fazlaca vitaminden kaynaklanabilir. Bi arkadasm 7 hafta hamile oldugunu anlamisti vitamin folik asit fln kullanmadi bebegi dunyanin en sakin bebegi cikti koydugu yerde uyurduBen böyle söyleyen teyzelere, annelere pek inanmıyorum. Unuttukları için onlara öyle geliyor. Millet ikinciyi doğurduğunda ilkini unutuyor. 30 sene öncesini hatırlamak mümkün mü hiç. Belki o zamanların çocukları daha sakindir ama öyle çocuğu bırakır işime gücüme bakardım falan hikaye benceBir de annelerimizde nedense hep bir yeni anne olmuş kadını yetersiz görme huyu var. Nedenini çözemedim. Ondan da anne çocuğun hakkından gelemiyormuş gibi imalarda bulunuyorlar. Geçmişte yaşadıklarının hıncını mı alıyorlardır nedir
Bende bundan kokuyorum, 6 aylık olunca işe dönmeyi düşünüyorum, süt izni kullanıcam, şuan biberonu kabul etmiyor, inşallah korktuğumu yaşamamZor oluyomuş. Arkadaşım ek gıdaya geçti emiyordu oğlu sadece. Şuan zorlanıyor.
Bebekle ilgilensin demiyorum ki bnm üzerimdeki yükü biraz hafifletin istiyorum tamam onlarda çalışıyor ama bnde bak iki çocukla hepimiz günlerdir hasta uykusuz yorgunum bir gün gelipte git bir saatte sen yat dinlen demedi çok ağrıma gitti gerçektenKızlar kocaları bi salın yaa
Şaka bi yana
Öyle ama çünkü yorgunuz nefes almaya alanımız yok hep aynı rutin kendime kaç haftadır aynaya bakmadım bilmiorm gerçekten banyom bile dakikalık sürüyor uzun olamaz biraz dinlenmek yüzümdeki gülümseme asla gitmez biliyor bunu çok şükür. Bugün ilk defa akşam yemegimi sıcak yedim hemen diyorr sonunda mutlusun diye e farkındasın halimin neden yanımda yoksun dimi amaBende mutsuz bi anne oluyormuşum
Bende artık herşeyi yiyorum. Ve lohusalıkta dajil hergün 1 fincan neskafe içiyorum doktor izin bermişti. Ama laktozsuz süt ve kafeinsiz kahve ile . Yeni yenide türk kahvesine başladım. Bir fark göremedimKızlar ben normalde yediklerimden kısmıyorum bebeğe gaz yapar mı diye yani her şeyi yiyip içiyorum kuru fasulye barbunya lahana vs hiçbirinde farklı bir durum gözlemlemedim bebeğimde. Yani bunları yesem de aynı gazlı yemediğim günler de aynı gazlıydı.
Sadece süt içmeye cesaret edemiyordum.
Bugün komşuya uğradım sütlü kahve yaptı getirdi ben baştan içmek istemedim o da laktozsuz sütle yaptım bir şey olmaz dedi neyse içtim ama her gece uyuyan bebeğim bugün akşam 9 civarı geçti uykuya yarım saatte bir ağlayarak uyanıyorsütten mi olmuştur sizce? Çok pişman oldum içtiğime.
Bende folik asit kullanamadım 1 ay bileYok ya o amacla soylemediler ki. Suan aile dostu teyzem dedigim de annem de bakiyolar torunlarina kendileri ne kdr zor oldugunu gorup ay siz boyle degildnz seklinde soylediler hani biz beceremiyorz doye degil. Ben de anneme sen unutmusundur dedm de bu unutulcak gibi mi dedi:) bu arada smdiki cocuklar farkli bnlar evrim gecirdi diye anneme ilk cocuk doktoru soyledi ztn. Bence de fazlaca vitaminden kaynaklanabilir. Bi arkadasm 7 hafta hamile oldugunu anlamisti vitamin folik asit fln kullanmadi bebegi dunyanin en sakin bebegi cikti koydugu yerde uyurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?