2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kuzum teşekkür ederim cevabin icin, iliskiyi de her gun mu onerirsin? Zahmet olmazsa videoyu hatırlayabilir misin
Activating labor, gün aşırı canım dr öyle önerdi
3 3 kurali var 3 saat 3 gun 3 ay anne sutu saklama sureleri
Bi gogellayalım 3 ay normal buzluk diye yazıyodu ama
Bu konuda bir araştırma yapıp projelendirecem ama bencede çok zor olsa 4 5 tane yapmazlardı o zorluklarda. Benim annemde diyor siz böyle değildiniz.
Bizim bebektede dolu. Doktoru anneden geçen hormonları atıyor normal dedi. Yatıştırıcı krem yazdı daha yeni kullanmaya başladım
Bence kremi kullamma onlar zamanla geçiyor benim kızdakiler geçmeye başladı

Saklama koşullarına baktım -16 derecede 3-6 ay deniliyor bazı yerlerde 3 ay denilmiş.

Kocalarından şikayet edenler kendi tecrübemden çıkardığım sonuç şu, erkekler anne karnı ve rahim, östrojen ve progesteron hormonları eksikliği nedeniyle ebeveyn iç güdüsünü bebek doğduğunda değil zamanla kazanıyorlar. İlk çocukta ilk bir yıl sadece zorunlu durumlarda baktı, işe başladım bakmaya başlayınca zamanla bağı kuvvetlendi, özellikle karşılıklı konuşmaya başladıklarında iyi bir bağ kuruluyor. Bu süreç gerektiriyor. Şimdide nenzaman desem alıp bakıyor ama sanki görev yapıyor. Zamanla görün bakın nasıl güçlü bağları oluyor ama keisnlikle fırsat verin buna. Ben yapabileceği her konuda destekledim yeri geldi sütü sağdım verdim dedim hadi ikiniz dışarı çıkın bende dinleneyim. 6 aydan sonra artık veriyordum. Şimdi oğlum babasıyla çok vakit geçiriyor ve çok bağlı. Kızımda öyle olacak zamanla. Ha bu süreçte erkek hiç mi bir şey yapmaz, ben yapabileceklerini asla üstlenmedim, makşnayı boşaltmak, evi süpürmek gibi ona ait işleri zamanım olsada yapmayıp dinlendim. Sürekli ben yorgunum sen uyuyosun bakış açısı nefret ettirir strese sokar stres süte ordan çocuğa, ordan huzursuzluğa giden kısır döngü başlar. Biraz daha relax olun. Çocukta sakinler hisseder.

Kızlar kocaları bi salın yaa
Şaka bi yana
Güvenli bağlanma diye bir kitap var okumanızı öneririm ha kimisi kabul eder kimi etmez ama bebeğin ihtiyaçlarını 2 yaşına kadar anne karşılama diyor, anne hasta olur çok yorgun olur ilgilenemez o zaman baba tabiki de yardım etsin diyor. Mesela bi alt değiştirme diyip geçmeyin o an bile anneyle bebek arasında bağ kuruluyormuş ve diyor ki baba bu bağı ancak bebek büyüyüp baba demeye başladığında kurmaya başlarmış
Tabi yeni nesil eşitlikçi anneler bunu asla kabul etmiyor, bebek bakımında baba da ortak olmalı bez değiştirmeli vs diyor. İki görüşün de haklılık payı var tabi.

Duvarlara bakıp çok gülüyo.. Bana da bakıp gülüyor arada altını değiştirirken mutlu oluyor.
Benimkinin de gözü hep perdelerde bi de avizeye bakıp gülüyor
Bize de neredeyse bir aylıktan beri bakıp sesli gülüyor
Komşunun erkek çocuğu var onu çok seviyor hiç konuşmasın sadece onun bakışıyla bile kahkahalar atıyor sıpa ya.

Esim bunu hep savunur suan bana sadece bir bebek gibi geliyor diyor ama baba demeye baslayinca oglumdada bu oldu dio dunyanin rengi o zaman degismeye basladi ve ben baba oldugumu anladim en basta zerre bisi hisstmedim evet tabiki seviyorum ama o duygu bambaska bisi dio altini asla alamiyor giydiremiyor cok kucuk yapamam diyor oglanda da 6 aydan sonra yapabilmisti benim bekledigim ev isi yardimi sadece zaten

Aslında istisnalar dışında herkesin tecrübesi de bu yönde, babalar önce bakıcı 1 yaşından sonra baba oluyorlar. O nedenle eşitlikçi diyip zorladıkça elimizde kalan sadece stres yükü oluyor. Bende eşitlikçi değilim, fıtrata göre kabullenişlerim beni daha mutlu ediyor tabi evliliğimi de. Yoksa hep kavga gürültü olur. Ben de onun yapacağı bir çok şeyi yapamıyorum.

Ben de bezini değiştirmesine banyo yaptırmasına hiç fırsat vermedim yani içime sinmezdi benim kadar titiz yapabileceğini sanmıyorum kocaman elleriyle mecbur kalırsa yapar ama orası ayrı. Bebekten yana tek beklentim, artık kollarım ağrıdığında ya da banyo tuvalet ihtiyaçlarımı karşılarken biraz kucaklaması zaten 10 dk tutsun kollarım ağrımaya başladı diyor
Evin temizliğini ben söylemeden yapar zaten o konuda şanslıyım.

Zor oluyomuş. Arkadaşım ek gıdaya geçti emiyordu oğlu sadece. Şuan zorlanıyor.

İşte uyutma kısmı uzun sürüyor hemen dalmıyor yatırınca da beşiğinde sallamaya devam ediyorum. En azından beşiği sallasa ben uyusam diye düşünüyorum.

İste benimki bi tek cok gazi oluo o kolik aglamalarinda kucaklar alir biraz onun harici ben solemeden yapmaz. Evde ise salonun ortasinda bok olsa amannnn dursun yahu ne zarari var kokmuyor nasilsa der

Bende mutsuz bi anne oluyormuşum

Benim telefonum bozuk içine hiç bir program indiremiyorum.

Robotu eşimin telefonuna kurdum. Yattığın yerden süpürsene söyletme bana diyorum. Yapmıyor aklına gelmiyor.

Elinden telefonu alıp çalıştırırken bile maçım yarım kaldı diye söyleniyor.

Tek öğrendiği bulaşık makinesini boşaltıp onları dizmek.

Teşekkürler benim memelerim hem yumoş yumoş.Hiç öyle sert olmadı ama sütüm var mı yok mu olayına da girmediim zira kaka çiş kilo maşallahı var
Bencede kilo ve çiş kaka yeterli göstergeler. İlk yumuşadığında bende azaldımı dedim ama yok emdikçe geliyor. Şükür kiloda alıyor.

Yok ya o amacla soylemediler ki. Suan aile dostu teyzem dedigim de annem de bakiyolar torunlarina kendileri ne kdr zor oldugunu gorup ay siz boyle degildnz seklinde soylediler hani biz beceremiyorz doye degil. Ben de anneme sen unutmusundur dedm de bu unutulcak gibi mi dedi:) bu arada smdiki cocuklar farkli bnlar evrim gecirdi diye anneme ilk cocuk doktoru soyledi ztn. Bence de fazlaca vitaminden kaynaklanabilir. Bi arkadasm 7 hafta hamile oldugunu anlamisti vitamin folik asit fln kullanmadi bebegi dunyanin en sakin bebegi cikti koydugu yerde uyurdu

Bebekle ilgilensin demiyorum ki bnm üzerimdeki yükü biraz hafifletin istiyorum tamam onlarda çalışıyor ama bnde bak iki çocukla hepimiz günlerdir hasta uykusuz yorgunum bir gün gelipte git bir saatte sen yat dinlen demedi çok ağrıma gitti gerçekten
Bende mutsuz bi anne oluyormuşum
Öyle ama çünkü yorgunuz nefes almaya alanımız yok hep aynı rutin kendime kaç haftadır aynaya bakmadım bilmiorm gerçekten banyom bile dakikalık sürüyor uzun olamaz biraz dinlenmek yüzümdeki gülümseme asla gitmez biliyor bunu çok şükür. Bugün ilk defa akşam yemegimi sıcak yedim hemen diyorr sonunda mutlusun diye e farkındasın halimin neden yanımda yoksun dimi ama

Bende artık herşeyi yiyorum. Ve lohusalıkta dajil hergün 1 fincan neskafe içiyorum doktor izin bermişti. Ama laktozsuz süt ve kafeinsiz kahve ile . Yeni yenide türk kahvesine başladım. Bir fark göremedim

Bende folik asit kullanamadım 1 ay bile yüzüm gözüm şişince doktor kesti. Koyduğum yerde uyumuyor ama şu gaz sancıları olmasa bence sakin benim kızım.. Akşamları ağlıyor işte.Gaz olayları bitince rahatlarız inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…