2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266

Yok hic abartmiyorsun hepimiz ayni seyi yasiyoruz,dezavantajimiz su an icin hava kosullari ve pandemi oldu.Hani disari cikartsak ,bizde insan icine karissak bu kadar olmayiz ama az kaldi havalar isinir yavastan
Düzen konusuna gelince ilk aylar pek bir düzen olmuyor ama 4.aydan sonra uyku rutini olusturup uyku egitimine baslamak istiyorum.Hem o zamana gaz sorunu da biter
Gece uykusu bizim de oyle 22:30 u buluyor ,sonraki kalkış 2 de genelde ondan sonra 4 e kadar uyumuyor,4 te yatinca 9:30 gibi kalkiyor.Şu an tek düzen gece 1 kez kalkmasi gun icinde fazla ayik kaliyor en uzun uykusu 2 saati bulmuyor ama etrafina bakip sakince duruyor derken bakiyorum aksam olmus.

Uyku eğitimini nasıl vereceğiz, yardım mı almak lazım

Canım 1.5 saat boyunca sallıyorsun ve uyumuyor mu? Bana bu süre çok uzun geldi yanlış anlama bebeğin uykuyu seven bir bebek olmayabilir sen uyutmaya çalışırken aslında o sadece senin ilgini istiyor olabilir henüz yorulmamıştır uykuya geçmek için ben max yarım saat 45dk uğraşırım baktım olmuyor hiç ümit yoksa kaldırır yorarım sonra düşer uykuya. Sabah ışığı farkedip uyanıyorsa eğer içeriyi karanlık yapan perdeler var ismini hatırlanmıyorum onu deneyebilirsin. Kendi haline bırakmayı denedin mi hiç? Yani herşeyi onun istediği gibi yapmayı açsa meme keyifliyse bebeğinle sohbet bu arada masaj kol bacak hareketleri ev turu gibi sonra yorulup uyku emaresi verdiğinde uyutsn. Benim ikinci bebeğim olduğundan sanırım rahatım bu konuda biraz. Kaç saat uyudu uyanık kaldı kaçta yattı diye kendimi hiç germedim. Gündüz uyandığında artık keyifli oluyor gülücükler saçıyorlar üzerini hafifletip onunla konuşup bacaklarını hareket ettiriyorum biraz gazını çıkartıyor sonra bez değişimi sonra kucakta sohbet (bebeğim artık onunla konuşmamı istiyor bazen sırf bunun için ağlıyor) gezinti sonra pusete koyup yanıma alıyorum o keyifli olduğundan etrafı beni izliyor bende işimi yapıyorum yada yemeğimi yiyorum emzirme işini sona bırakıyorum doktorumuz artık uyandığında değil uykuya geçişte emzir o oyun isterken meme dayama ağzına demişti. Gece uykusuna biz henüz geç geçiyoruz gece 12-2 arası kendisi normalde tek meme emer uyur gece uyku saati gelince 2 memeyi de istiyor ve sabaha kadar uyuyor elhamdülillah bu onun kendi oluşturduğu düzen henüz müdehale etmedim. Zamanla saati aşağıya çekeceğim uyku rutinleri ile

Geçmiş olsun Serum fizyolojik ile açılmıyorsa en iyi yöntem bol buharlı bir banyo. Ben böyle durumda önden girip kendim yıkanıyorum banyo ısınıyor buhar oluşuyor arkadan bebeği banyoda yıkıyorum çom güzel açılıyor o zaman

Ateşini kontrol ettim hep gece de aklında olsun

Çok teşekkür ederiz denicem hepsini

Uyanık sallamıyorum 1,5 saat, sallarken 5 dk sonra uyuyor. Hemen kaldırıp beşiğe koyarsam uyanıyor. Derin uykuya geçmesini bekliyorum hafif hafif sallayıp arada duruyorum. O ara bende dinleniyorum. Gündüz bende oyun oynuyorum, senin gibi sabah biraz kendi haline bırakıyorum beşikte ilk uyandığında, sonra konuşuyoruz emmek istiyor , alt değiştirme derken uykusu geliyor. Gün içinde konuşuyoruz oyun oynuyoruz emiyor alt değiştirme derken gözleri kızarıyor ovuşturuyor uykusu geldiğini anlıyorum sallıyorum uyuyor ama bırakınca çok kısa sürüyor. Bende sallıyorum hafif hiç değilse biraz daha uzun uyusun diye. O ara yine dinleniyorum.Yani nasıl yapmalıyım artık kafam karıştı. Pusete koyuyorum 10 dk en fazla duruyor. Sürekli onunla ilgilenmem lazım. Dediğin gibi onunla konuşayım diye de ağladığı oluyor kendi kendine uzun süre takılmıyor, desteksiz uzun uyumuyor ya da ben beceremiyorum bu işi. Oyun halısını yıkıyorum bir de onu deneyeceğim. Sen nasıl işini gücünü yapıyorsun diyorsan kız kardeşim geliyor öğleden sonra emziriyorum oynuyor, sallıyor biraz uyuyor derken hızlı hızlı işimi hallediyorum. Gaz sorunu bitince 4. Ay da falan belki daha iyi olur diye umut ediyorum.

Bu aylarda desteksiz uyumasını beklememek lazım bence. Daha çok küçükler

Uyku eğitimini nasıl vereceğiz, yardım mı almak lazım

Yardim almadan da yapabiliriz aslinda temel mantik,uyku rutini olusturmak mesela bir uyku arkadasi edinebilir,uyumadan kitap okuma pijama giyme vs nasil yapmak istersen artik rutinleri.Sonrasinda yataga koyup uyumasini beklemek ,aglarsa kaldirip sakinlestirip yeniden yatagina koymak seklinde gidiyor surec.Ciddi sabir isi oglumda basarili olamadim da bunda dogdugundan beri yataginda uyutmaya calisiyorum umarim kolay olur.

Abartmıyorsun canım seni okuduktan sonra kitabıma devam ediyordum aynı şeyleri yazmış demek herkes böyle şeyler düşünebiliyor

Rahat uyusun diye her akşam banyo yaptırıp öyle uykuya geçiriyorum, bunun içinde havanın kararmasını bekliyorum bakalım o zaman da bir rutin geliştiririm o halde Aslında uykusu gelen bir çocuk ama dalamıyor derin gündüzleri. Gece uykusu için bir uykuya daldı mı emmek için uyansa da geri uyuyor buna da şükür. Gazı yoksa tabii.

Bazen dalamıyorlar. Öyle olunca benimki hiç uyumuyor. Bütün gün 10 ar dk uykuyla durduğu oluyor. Uykusu kaçınca da kötü uykuya dalmakta zorlanıyor o zaman.

Abartmıyorsun canım seni okuduktan sonra kitabıma devam ediyordum aynı şeyleri yazmış demek herkes böyle şeyler düşünebiliyor
Eki Görüntüle 3029974
Çocuğu tek başıma yapmışım gibi bakmakta zoruma gidiyor.Bütün fedakarlık, kendinden ödün verme bende. Verip bi lavaboya gidiyorum ağlıyor diye çağırıyor. 5 dk sev bırak oh ne güzel. Hadi şimdi yardım edenim var diye sesim çıkmıyor eşime. 2. İstediğinde ne yapacağım herkesin kendi hayatı var.Bugün varlar yarın başka yerde olurlar. Bazen bunalıyorum yapmam diyorum daha çocuk, bazen de kardeşsiz olmaz diyorum. 3-4 yaşına gelince yaparım diyorum o kadar da beklemek istemez kesin. İyice kendimi strese sokuyorum. Kendimi unuttum. Böyle internet de doğuranları görünce bakımlı bilmem ne videolar çekiyorlar falan diyorum bunların çocuğu ya uslu ya da yardımcıları var. Başınızı şişirdim bugün çok dolmuşum

Ben yanlış anlamışım canım sallıyorsun uyumuyor diye anlamıştım. Seninki hiç desteksiz uyumuyor o halde. sen beceremiyorsun diye birşey yok her bebeğin fıtratı farklı önemli olan senin bu durumu kabullenip her ne kadar zorlansanda bebeğinle birlikte anın tadını çıkarmak öyle hızlı büyüyorlar ki o en uykusuz zamanlarını bile özlüyorsun sonra 2.yi yapıyorsun. Şu gaz olayları bitince rahatlarsın biraz daha inşallah

Hepimiz ayniyiz bence cnm bi de benim halimi biliyosn esim korona olup karantinaya kapandi gecen cuma. Pazar gunu de oglum ateslendi 3 gun boyunca hasta ve huzursuz bi bebege tek basima baktim dusa bile giremedim 3 gun. Gece uykusu desen hep aglamali gecti. Cocuk surekli kucagmda oldugu icin yuzumde hep maske o bile ayri baydi beni. Esim hem agir hasta hem de bizden uzak olsn diye yemeklerini de ben verdim mutfaga sokmadim fln. Bi bunaldm ki sorma. Bi ise de yaramadi o kdr dikkat, sonunda hepimiz pozitif olduk tabi de, dr virus yuku de onemli dedi diye hala maskeye devam ediyorm bebegn yaninda. Bugun annemlere gtmek istiyodm kahvaltiya ama hala pozitifim diye cesaret edemedm aslinda 6. Gun bugun. Neyse esim bey suan negatife dondu ama ben pozitifim diye bu sefer ben ona bulastiririm diye korkup hala yanimda yatmio. Zaten 1 haftadir cocuk duzgun uyumamis 2 gecedir de gazdan uyuyamadi saat 5 esim diger odada horluo duymuo bile sesini bi bagirdm ne bicim adamsin sen diye neye ugradigini sasirdi. Sonra aldi kendi yanina 2 saat fln oyle uyudum. Az once de bi mucize eseri bebek kolay bi oglen uykusuna dalmisti ve esim oksurunce birden uyandi ben de soylendim oksuruge uyanio benm de oksuresim var tutuyorm kendimi diye bu da yine gitti yan odaya. ay evin icinde esimle keyifli vakit bile geciremez olduk resmen. Hem hepimizi hasta etti hem kendi kurtuldu karantinadan simdi ben kaldm delircem ya sabah pozitif cikinca aglicaktm zor tuttm kendimi. Tek tesellim sagolsn annem hep yemek getirdi kapidan ben sadece bebek baktm yemek fln ugrasmadim.
Cok uzattm cnm ama bana su 10 gun hizlandirilmis bebege alisma kursu gbi oldu. Daha once ay nasi yapilir dedigm seyleri yaptm cok sukur oluyoms meger her sey. Suan dusununce bebege gecen aya gore daha fazla aliskinim o bize daha aliskin. Zamanla her sey daha rayina oturcaktir. O instada gorduklerin de tabi ki yardimcilari var bi de mizac olarak daha rahat olabilirler. Mesela benm takip ettigim bi tanesi 4 aylik bebegi var birakip parise gitti ben şok. Benimki gece uzun uzun meme emerek uyuyo mesela 4 aylik olunca onu birakcak mi diye dusunuorm. Onunki nasi uyuyo ki acaba geceleri. 4 aylik bebek daha kendi kendine uyumayi beceremez ki hani. Ya da dedigin gibi cok uslu bebek. Bilemedm ama beynim yandi. Ben daha bi aksam birakip bi restorana gitmedm esimle. Hep bebekle gittik yemeklere fln. Ama elbet o da olcak kendi kendine memesiz uyumayi ogrendiginde anneme birakip gidicem ben de.:) insallah ogretebilirsek tabi

Sanada mı bulaştı çok geçmiş olsun. En azından içimizi döküp rahatlıyoruz çok zor günler geçirmişsin gerçekten. Ne rahat analar var. Şu öksürük işi sadece bizde yokmuş. Öksürmeyeyim diye kendimi tutuyorum hapşırmayayım diye burnumu sıkıyorum. Akşam 10 tam beşiğe yatırdım o kadar sallamışım adam içeri girer girmez öksürüp uyandırdı. Sonra sigara için bahçeye indi gitmiş arkadaşının yanına haberim yok. Akşamları da kızımla yalnız kalmak istemiyorum tedirgin oluyorum. Emzirmeye kalktım gece gözlerim yarı kapalı eve pasta kurabiyeyle gelmiş eve almam onu diye gece istersen gel ye diyor diyetteyim bir de, sinirimden suratına baktım öylece

Uyku eğitimi için en ideal 5-6 aylar diyor uyku eğitmenleri yani bana zaten pek hitap eden bi şey değil açıkçası moda oldu son zamanlarda ama ne yani uyumak zaten biyolojik bir şey yani bunun eğitimi mi olur diye düşünmüyor değilim
Bir de kızım da hep memede uyurdu uyanırdı 6 aydan sonra falan yine memeyle uyurdu ama yerine koyunca gündüz 2-3 saat bile uyurdu yine öyle umuyorum.
İnstagram annelerine hiç bakma canım hepsinin yardımcısı vardır tabi kolay mı kendinden pay biç bebeğe bakmaktan ev işi yemek bile kalıyor kaldı ki süslenip püslenicem
Annem varken bebek de küçük diye bırakıp çıkıyorduk şimdi yarın diş randevum var nasıl gidicem ona dertleniyorum babasına bıraksam uyumaz beslenmez yanımda götürsem ayrı dert.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…