Ben açıkçası kapıları güm diye çarpmadıkları sürece kimseyi uyarmıyorum.. Bebek nasıl alışırsa öyle gider.. zaten bebeklerimizi 4 aya kadar yanında müzik ya da beyaz gürültü sesi çalarak uyutursak dış sesleri bloklayarak uyumayı öğretmiş oluruZ.. Kızımda da aynı uygulamayı yaparak hareket etmiştim ve kızım top atsan uyanmaz.. Şimdi oluşumda da aynısını yapıyorum ki oğlum il 50 gün hiç uyumadı diyebilirim.. Yanında beyaz gürültü çalmama rağmen Ekstra çıkan tüm seslere tepki veriyordu.. Şimdi ise sesleri bloklamayı öğrendi gibi bir şey.. Uyuttuktan sonra odada ses çıkartan terlikle dolaşmaya başladım:) Tepki yok..
4.ay dolunca tamamen öğrenmiş olacak.. Diğer türlü herkesi uyarmak mümkün değil.. Bir sürü ortama girip çıkacağız.. Ben hiç biryerden kendimi soyutlamayı düşünmüyorum, girdiğim ortamlarda da herkesi uyararak gerginlik yaratmak istemem.. Bu sefer bana madem rahatsız oluyorsun bebeğinle evden çıkma bir zahmet deseler haklılar diye düşünürüm.. Bu yüzden bebeğimi her ortama rahat girip çıkabileceğim şekilde alıştırmaya çalışıyorum..
Bence sen de rahat ol.. Yoksa psikolojin bozulur..