2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kızlarda; bilge, deniz, Ece, İpek çok tatlı oluyor
Erkek olacak artık doğana kadar düşünürüz.
Erkek ismi bulamadık. İçimize sinmiyor. İki heceli isimlerin fonetiği daha güzel.
Alp ve Mert güzel ama tek heceli söylemesi zor.

Alışverişe ne zaman başlamak lazım. Bir sürü alınacak şey var. Şimdiden bakıp liste oluşturuyorum ama canlı gözle görmeyince olmuyor.
Şimdiden indirimde gördüğünüz şeylerden almaya başlayabilirsiniz. Mesela bebek arabası beğenirsin ya da yatak indirimdedir alırsın gibi. Her şey gitgide daha da pahalanıyor çünkü.
Ben ilk gebeliğimde o kadar gereksiz şeyler almışım ki dikkat edin bence.
Özellikle süt sağma makinesi aldım ama hiç kullanmadım yani doğduktan sonra lazım olursa alınabilecek bir şeymiş meğer.
Emzik biberon aldım hiç kullanmadık.
Süt poşeti bile almıştım duruyor öyle
Adananın zaten havası nemli bi de gidip buhar makinesi almıştım ahahaa neyse ki erken uyandım onda geri vermiştim.
Bir kez bile giymediği kıyafetler..
Zamanı gelince yine konuşuruz bunları inşallah

Görkem düşünüyordum ama unisex diye vaz geçtim gibi ondan
Altay, tuna, mete, alper diğer seçeneklerimiz arasında
Bizde Türkçe kökenli isim koyma takıntısı var o yüzden seçenek az gibi

bence mert çok güzel niye söylemesi zor olsun ki bi tek doğum günlerinde zor oluyoe iyi ki doğdun meeeert anlamı da güzel anlamı üstünde, kimse mert ne demek demez. hem modern hem eski isim. Eşimin ismi mert olmasa ben koyardım=)

Türkçe kökenli isim koyma takıntısı bizdede var
Bende süt sağma makinesi falan düşünüyordum doğduktan sonra lazım olursa bakarız artık dediğiniz gibi boşuna masraf

Türkçe kökenli isim koyma takıntısı bizdede var

Bende süt sağma makinesi falan düşünüyordum doğduktan sonra lazım olursa bakarız artık dediğiniz gibi boşuna masraf
Ama şöyle bir şey var mesela doğumdan sonra çalışmaya devam edeceksen lazım olabilir. Sağıp stok yapıp sen işteyken başkası verir sütünü.
Ben kızım 9 aylıkken dönmüştüm işe ek gıdaya da başladığımız için ben işteyken ek gıda alıyordu eve gelir gelmez emziriyordum.

bugün akşamüzeri dr kontrolüm var 16+3 olduk. Önceki hamileliğimde 20. hafta detaylı analizinde bebeğimin plasenta sorunu anlaşılmıştı ve yine yaz aylarıydı. Geçen sene çok kötü bir yaz geçirmiştim. Şimdi de bu zamanlar ve 20li haftalara yaklaştıkça gerginliğim çok arttı. Bir de dayımın bir rahatsızlığı çıktı dün ortaya, amelyat fln olacakmış. Birlikte çalışıyoruz normalde ve o olmayınca (iş yerinde de en yoğun zamanlarımız başlayacak) her şey bana kalacak. Hem onun hastalığına üzüldüm hem bu sorumluluğa stres yaptm. Bir de orman yangınları hayatım boyunca en üzüldüğüm şeylerden biri olmştur. Dünden beri dokunsan ağlıyorum. Şu yaz bitse sağlıkla resmen ağustos ayı fobim oldu halbuki doğumgünüm ağustosta.

Kızlar doktordan çıktım net bir şekilde oğlumuz olacağını öğrendik...Burda bacak arası fotosunu paylaşmıştım kız tahmini gelmişti çokca SHR_ senden özellikle ...Çekilen fotonun pozisyona göre tahminler çok değişiyor demek ki...Ramzi de sola yapışık tamamen tuttu bende...Nub tutmadı...Halk arasındaki söylemlerden ye Tatlıyı çıkar Hakkıyı söyleminin ise tam ayaklı kanıtıyım çikolata şelalesinin içine düşmediğim kaldı bi:)...Neyse darısı sağlıkla tüm öğrenmeyen arkadasların başına benim çevre şimdilik rahatladı

Aynen kesinlikle Türkçe isim yanlısıyız bizde .Öztürkçe isim bakiyorum ama çoğunun söylenmesi zor :) :)

Çalışacağım inşallah da şöyle bi durumda var mı mesela çoçuk uyurken göğüslerim süt dolarsa o sırada da sağarım diye düşündüm. O kadar süt oluyor mu yani?

O “olsun” diyenleri hele hiç anlayamıyorum… sanki üzücü biseymis gibi. Allah akıl fikir versin onlara.
Evladın hayırlısını dileyeceklerine

Olsun diyince aklıma bir anım geldi.Kan almada çalışırken bir teyze geldi .Kanını alana kadar sohbet ettik ,neyse çok güler yüzlüsün kızım yine gelirsem sana gelecem dedi .Sonra nerelisin ben Erzincanliyim dedi .Söyledim memleketimi neyse olsun sende insansin diyip gitti
Bir teyze tarafından insan olduğum belli oldu benden mutlusu yok

Haahaa yaa yok artık ya, sen de insansın mı?
Ya bu belli yaşın üstündeki teyzelerden cıkıyor hep böyle sözler

Bende kız olursa Nehir yada Hazal
Erkek olursa Göktürk yada Göktuğ arasındayım
18.ci haftada halen cinsiyet belli olmayanlar arasındayım
Ayyy yalnız degilmisim.Ben de herkes öğrendi bir ben kaldım sanırım diyordum .Kıza ya da erkeğe benzetti mi canım?Seninki de mi bacağını acmiyor ?

Canım hayırlısı olsun.Saglikla gelsin .Daha önce doktorun şuna benziyor kıza ya da erkeğe falan demiş miydi ?Aynı tahmini mi oldu?Benim de belli değil de ondan soruyorum canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…