2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Arkadaşlar doktorlar bebeğin bacak arasını görmeden tahmin yaptığında neyi baz alıyorlar bilen var mı?
Ben de bunu merak ediyorum ve doğru çıkıyor mu o tahmin?Benim bebeğim de bacağını acmiyor bir türlü ama doktor kıza benziyor ama bacağını acmiyor emin değilim dedi.Neye göre söylüyorlar acaba .Kızım da 16.haftada da kızım için erkeğe benziyor demişti ama tutmadı 1 hafta sonra kızımız olacağını öğrenmiştik .İskelet yapısından tahmin ediyor olabilirler diye düşünüyorum .

Çok güzel isim tek heceli olduğu sonu sert bitiyor. İki heceliler kulağa daha hoş geliyor.

Görkem düşünüyordum ama unisex diye vaz geçtim gibi ondan
Altay, tuna, mete, alper diğer seçeneklerimiz arasında
Bizde Türkçe kökenli isim koyma takıntısı var o yüzden seçenek az gibi
Gökalp de güzel isim Türkçe. Bizim sülale tüm güzel isimleri koymuş bize kalmamış resmen

Kaç çıktı kaç haftalık haftadan 1 hafta ileri benimkiler ama neye göre önde dedi bilmiyorum
ben gittiğimde olması gereken haftam 17+2 ydi ama ultrasona göre 18+3 dedi. Kilosu da 241 gr dedi. Bana göre yüksek ama eşimde bende kilolu olarak doğduk. Çocukken zayıftık ama çocuğumuzda Allah nasip ederse kilolu doğucak sanırım. Doktor şöyle yap böyle yap bu durum kötü filan demedi. İleride olması kilo ile alakalı değil sanırım. Bir sürü şeyi ölçüyorlar onları da katıyorlardır hesaba

Haahaa yaa yok artık ya, sen de insansın mı?
Ya bu belli yaşın üstündeki teyzelerden cıkıyor hep böyle sözler

Aramızda hala esprisi döner ya o teyzelerde acayip laflar var aklıma gelirse yazayım
Birde kızlar doktor kilo bakıyor mu artık sizinde şu kadar gram vs diye ?
Evet her ay gidince tansiyon ve kilo bakıyor.Mesela bayramda yediğim hurmalar tirmalamis beni

Ya bende 15+4 gittim kızların biri 16+4 biri 16+5 çıktı gram olarak da 160 küsür çıktı ikisi de 15 haftaya göre bana da biraz fazla geldi benim ki zararı olmaz heralde demi hoca da maşallah falan deyince çok yiyorum ondan mı acaba şimdiden 6 kilo aldım ben 7 ye yol aldık

Bu arada kontrolden çıktım ,bebek iyi çok şükür haftasi ile arasında 1 gün var ileriden geliyo.Aşımı da oldum bugun .Detaylı için perinatoloğa randevu almıştım 21+ larda , kendi doktorum bana gelmene gerek yok zaten zeki bey uzun süre bakacak o zaman ,sorun çıkarsa haberim olsun dedi .Şeker yüklemesi zamanında gidicem .Genetik test sonucuna rağmen hala kız mi bir bakın dedim kızmış

Aramızda hala esprisi döner ya o teyzelerde acayip laflar var aklıma gelirse yazayım

Evet her ay gidince tansiyon ve kilo bakıyor.Mesela bayramda yediğim hurmalar tirmalamis beni
Sorma ya ben zaten normalde de polikistiğim çok yiyorum ama almıyordum doğuma kadar Allah sonumuzu hayır etsin canım da çok istiyor bulantı falan da hiç olmadı bende öyle olunca aklıma geleni yiyorum 55-56 geliyordum 80 rahat olcam galiba

Maşallah bebişlerine. Kötü bir şey olsaydı doktor uyarırdı bence.

Hayırlı olsun canım ben sana erkek demiştim diye hatırlıyorum sanki

A O daha çok değişir canım. benim 29.haftada kilosu çok demişti, erken doğabilir demişti doktor ama 42.haftada 3080 gr doğdu
Kafadan, uyluk kemiğinden bir de karından 3 ölçüm yapıyor ayrı ayrı 3 hafta çıkıyor. Karından ölçüm kiloyu, uyluk kemiği de boyu veriyor

karın ölçüsüne göre 19 .hafta da benim tombişim :)) Sağlıklı olsunlar da kiloları önemli değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…