Canım çok geçmiş olsun, bu durumda ne desem şuanki kafandaki sorulara çare olmaz biliyorum ama ben ilk çocuğumda amniyosentez yaptırdım, ikili test değerlerim tehlikeli çıkmıştı ve 9 ay beklemektense öğrenmek istedim, işin uzmanı yaptığında gerçekten korkulacak bir şey değil çok kısa sürüyor ve bebeğime de bir şey olmadı üstelik sağlıklı olduğunu da öğrenmiş oldum, sağlıksız olsaydı da doğuracaktım ama bilmek ve hazırlanmak istedim umarım sende çok güzel haberler alırsın
Evet ne olduğunu bilmek istiyorum ben de. Yaptırmazsam doğuma kadar acaba mı diyeceğim ve o stresle bebeğimi de kötü etkileyeceğim.
Amniyosenteze karar verdikten sonra içime bi huzur doldu nedense. İyi geçeceğine ve sonucun temiz çıkacağına inanıyorum artık.
Aksi durumda neye karar veririm henüz düşünmek dahi istemiyorum.
Evet ne olduğunu bilmek istiyorum ben de. Yaptırmazsam doğuma kadar acaba mı diyeceğim ve o stresle bebeğimi de kötü etkileyeceğim.
Amniyosenteze karar verdikten sonra içime bi huzur doldu nedense. İyi geçeceğine ve sonucun temiz çıkacağına inanıyorum artık.
Aksi durumda neye karar veririm henüz düşünmek dahi istemiyorum.
Çok haklısın, çok güzel bir yerden bakıyorsun, amniyosentez bence korkulacak bir seçenek değil tam tersi annenin psikolojisine her anlamda çare olacak bir tanı türü, başka türlüsü (beklemek) seninde dediğin gibi inan daha zor olurdu, karar verme konusuna gelince, o noktaya gelmek zorunda kalırsan kimse birebir o sonuçla yüzleşmeden bir karar veremez, en doğru kararı yine sen vereceksindir ama şimdi güzel düşün güzel olsun canım
Merhaba kizlar ben sanki çok ilac kullanıyorum gibi. Troid ilacım levotiron, progestan ve ecopirin haricinde kullandiklarim;
Demir ilacı maltofer, d vitamini, decavit, B12, OMEGA 3 ve magnezyum için bı toz.
Bunları bariz aralıklarla icemeye dikkat ediyorum bazen ne içtiğimi unutuyorumSizde durum nasil
Kızlar benim karnım çok fena çıktı.. Ve kiloda 5 6 kilo arasında aldim ondan mi acaba artık evde çok zorlanıyorum işlere yemeğe bi yandan 2 yaşında oğlum var.. Sürekli belim ağriyor karnim aşağı baski yapıyo kasiklarim kalcalarin hep ağriyo fazla kilo almamın etkilere galiba sizler kaç kilo aldınız?
Kızlar benim karnım çok fena çıktı.. Ve kiloda 5 6 kilo arasında aldim ondan mi acaba artık evde çok zorlanıyorum işlere yemeğe bi yandan 2 yaşında oğlum var.. Sürekli belim ağriyor karnim aşağı baski yapıyo kasiklarim kalcalarin hep ağriyo fazla kilo almamın etkilere galiba sizler kaç kilo aldınız?
Hindistan cevizi yağı kullaniyorum.. İlk gebelikte onemsememistim sebamedin çatlak kremini kullandım ara ara tabi çatladı..
Şimdi de çok nadir sürüyorum inan koşturmaktan ne ilaç içmek aklıma geliyo ne krem sürmek..bide bünye yapısı diyen çok oluyo sürsede Çok dikkat etsede catlayan çok kişi duydum ondan da biraz etkilendim benim bünyem de bu
sağol canım çok şükür geçti gitti, ben genel o yorgunluk ağrılar boğaz ağrısı farkettim ama tam konduramadım, ta ki tat ve koku gidene kadar öyle böyle gitmedi saman yiyor gibiydim bir şey yerken orda eyvah dedim
Korkuyorum ben çok fazla kilo almaktan yaa. Başta iyi gittim sonradan aldım. Belim ağrıyor benim de ani kilo artışı kaynaklı diye düşünüyorum. napıcaz bundan sonra dengeli beslenelim madem.
Benim aldığım the life Co diye bir marka .Gratis ya da Watsons tan almistim emin değilim ama memnunum her açıdan .Millet kilo vermek için kahvesine katıp spor yapıyormuş herkesin kullanım amacı farklı
28 temmuzda kontrole gittiğimde kıyafetle ve tok karna 4-5 kg almış gözüküyordum.28 temmuzdan 19 ağustosa kilo artisim yok ,biraZ vermiştim bile ama hareket azalınca tekrar gram gram almışım ki dikkat ettiğim halde. Bağ ağrısı nedeniyle çok yürüyüş yapamıyorum ama gebeliğimi öğrendiğim zamandan bu yana toplam aldığım kilo 3.8 bu sabah tartısı itibariyle 20-22 ye kadar böyle gidersem ne mutlu bana .Benim bı hain arkadaş grubum var , yapıyorlar böyle zararlı şeyleri sen ye hamilesin diyip duruyorlar bende bir başlayınca sonunu getiremiyorum ,mesefe koyacam hepsine
Yaptığım ekstra bir şey yok ,biraz yürüyüş ,hamur şeker paketli gıdadan uzak duruyorum bir de çok geç saatlerde bir sey yemiyorum.
Fazla değil bence. Ben de 3-4 kilo aldım. Karnım baya çıktı. Bebek büyüyor.
Bel ağrım benim hamileliğin başından beri karnım yokken de vardı. Ev işi yapmazsam ağrımıyor. O kadar yüzdüm tatilde 10 bin atımın altına düşmedim hiç ağrımadı.
Şimdi iki adım atınca ağrıyor. Ev işleri kaslarımızı orantısız zorluyor.
Benim aldığım the life Co diye bir marka .Gratis ya da Watsons tan almistim emin değilim ama memnunum her açıdan .Millet kilo vermek için kahvesine katıp spor yapıyormuş herkesin kullanım amacı farklı
Benim erkek kardesim gecen sene yapiyodu onu:) dugunu vardi. Sabahlari kahvalti etmeyip onu yapardi sonra saat 1de fln yerdi. Fakat gercekten iyi kilo vermisti spor da guzel yapiyodu. Sonra ne oldu dugun bitti sporlar rejimler bitti smdi o kalmis olan hindistan cevizi yagini ben aldm gobegime suruyorm:)