2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266

İlk gebeligimde de erken alışveriş yapmamistim bunda da erken yapmayı düşünmüyorum.Acelem yok ,bazı şeyleri doğduktan sonra almıştım .Liste ve bütçe ayarlaması yapabilirsin,en azından kısa zamanda alacaklarıni bilirsin eksik gedik kalmaz .

Eylül de çıkar yeni sezon, kışlıklar. Bende bu ayın bitmesini bekliyorum sonra yavaş yavaş alırım :) 0-3 ay mı alacağız hepsini, 3-6 ay da alsak mı sen tecrübelisin:)

Ben almadım canım sadece eşimle minik bir erkek zıbını aldık o kadar. Bir de evlenmeden önce yani 4 sene önce öylesine aldığımız bebek ceketi var dolapta :) ben 6.ay bitince alışverişe başlayacağım. Şuanda sadece hamilelik, çocuk yetiştirme, bebek bakımı üzerine kitaplar okuyorum. Bir de kendime 2 tane hamile pantolonu aldım rahatladım yani onlarla. Şimdi de çatlak kremi araştırıyorum bu kadar :) tabi annemi durduramıyorum o 2.aydan beri alıyor birşeyler gördükçe, alma diyorum ama yok hevesini kırmamı istemiyor

Eylül de çıkar yeni sezon, kışlıklar. Bende bu ayın bitmesini bekliyorum sonra yavaş yavaş alırım :) 0-3 ay mı alacağız hepsini, 3-6 ay da alsak mı sen tecrübelisin:)
Yani 0-3 ay çok almayın derim. hele yenidoğan bedeni bence hiç almayın minicik bi şey. ilk ay bir kilo kadar alıp 5 cm falan da uzuyorlar işte ona göre hesap edin

Tezcanlı değilim aslında bekleyebilirim ama bakınca hoşuma giden şeyler oluyor almak istiyorum
bana da doktorum 30. haftadan sonra demişti ama şimdiden giysi olarak alacağım her şeyi aldım dayanamayıp... aslında beklemek en iyisi tabi
ben beklerim galiba ya çok güzel şeyler var ama tutarım kendimi

Ben de beklerim galiba hem sizler alırsınız kopya çekmem kolay olur
yapı meselesi galiba canım mesela ben de ilk düşüğümde usg fotoğrafına bakıp ağlıyordum. Beklenmeyen bi gebelikti hazır değildim ama çok çabuk bağlanmıştım. Bi de boş gebelikti öyle sadece keseye hüngür hüngür ağladım. Şimdi Allah korusun bir şey olsa ben eminim aldıklarıma sarılır sarılır kahrolurum.

Ben de bekleyeceğim galiba önceden bir kaybım da var zaten psikolojik olarak da almamam gerektiğini düşünüyorum. Hem sizler alınca bakar alırım kolay olur bana:)
Ben de kitaplar okusam keşke ama yok öyle bir durumum. netten araştırma yapıyorum sadece. kahrolsun bilişimcilik. Herşeyi netten yapcam illa çatlak kremi kullanmayacağım galiba ben o konuda da yabancı bloggerlarda hep shea yağı kullandıklarını gördüm ondan sürüyorum vıcık vıcık bir his bırakıyor ama olsun

Kizlar selam,

Ben ikili tesy ve nifty yaptirdim cok sukur bir sikinti yok. Ama bir de detayli ultrasondan bahsediliyor, bu nedir, tam olarak ne zaman yaptirmali ve sart mi?

24. Hafta idari izin öğretmenleri kapsıyor mu? İdare o genelge öğretmenleri kapsamıyor dedi. Sizin idareden böyle bir dönüş geldi mi?
Tam olarak hangi yönetmelikti yayınlanan. Bilen varsa bir daha paylaşabilir mi ?

Kizlar selam,

Ben ikili tesy ve nifty yaptirdim cok sukur bir sikinti yok. Ama bir de detayli ultrasondan bahsediliyor, bu nedir, tam olarak ne zaman yaptirmali ve sart mi?
21. Hafta ayrintili ultrasonda bebegin tum organlarina daha ayrintili bakiliyor ayni zamanda bebege giden kan akislarina bakiliyor yani ben yapilmasi gerel diye biliorm. En ideali 20-22. Haftalar sanirim, ben 20+2 iken gidecegim insallah

Bende bugün detaylı ultrasona girdim 20+1 deyim son regle göre ultrasona göre 3 gün geride çıktı 19+5 göründü herşeyi normal dedi çok şükür şuan için herşeyi normal göründü elleri yüzü gözü ayakları organları çok şükür rabbime hepimiz sağlıklada kucaklarımıza alırız inşallah bende alışveriş için acele edenlerden değilim daha hiç bişey almadım bundan sonra bakalım inşallah gerçi arkadaşım beşik, araba koltuğu, mama sandalyesini verdi bebek arabasınıda vereceğini söyledi masraflarım küçük olacak

7.günümm bugün belirtiler azaldı bir an önce tat koku almak istiyorum artık
Çok şükür tat kokudan ziyade ciğerine inip hastanelik yapmamış oda gelir zamanla korkma artık inşallah düzelirsin yakın zamanda Covit geçirdikten sonra kadın doğumcuna bi danış istersen kan sulandırıcı başlaması gerekebilir pıhtılaşma durumu olabiliyor covit sonrası tekrardan çok geçmiş olsun

Benim iki öğretmen arkadaşım 24.haftadan itibaren izne ayrıldı. Ben de kendimi ona göre ayarlıyorum. Sizin idare niye öyle demiş ki

Ciğere inip inmediğini nasıl anlarız?

Kapsıyor olmali ,ilk önce sağlıkçıları kapsamıyor diye bir saçma genelge çıkardılar akşamına bizi de eklediler buraya atmıştım genelgeyi ama telefondan bulabilirsem atayım yine .Sana kim söyledi ki bunu ?

Hadi gözün aydın asıl masraf büyük kalemler zaten .Onları da halletmissin süper .Bu arada bebeğin kız mı ? Kızlar genelde USG de ya geri ya da haftayla aynı gün ilerliyor .

Ciğere inip inmediğini nasıl anlarız?

Belirtiden evvel akciğer tomografisinde belli olur ama şu an zaten çekilemez.Nefes darlığı ,öksürük gibi şikayetlerin olur .Belki göğüs ağrısı . İnşallah böyle bir şeyi tecrübe etmene gerek kalmadan atlatırsın .Ama kan sulandırıcı ilaç olayını doktoruna bir sor ,genelde covid hastalarına uygulanıyor.

Müdür yard program yapacakmış o yüzden sordu. Yarın bir daha konuşurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…