2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kilo konusunda ben artik yavaslama bekliyorum. Kendi evime geldim. Sekeri kestim. Kaliteli karbonhidrat tuketiyorum. Turkiyedeki kahvaltidaki disaridan alinmis simit, pogacalari biraktik. Gluteni kesmeyi dusunuyorum bir de laktozsuz sute gececegim.
Mesela bir haftadir yemek istedigim bir tatli var persembe arkadaslarimla bulusacagiz onlarla yiyecegim :)

Ben asi randevumu iptal ettim. Icime sinmedi sanki erken gibi geldi. Once antikor yaptirip sonra asi icin 6.ayin dolmasini bekleyeyim diye dusundum. Bir yandan da ya bu arada bulasirsa diye endise var tabi. Valla asi olani da olmayani da Allah korusun artik dicek bisey yok.

Gerçekten mi ? Ben şu an +5'im. En son +15'e okeyim ben Ama pek iştahım yok benim. Başlarda iştahım çok açıktı şu ara az yiyorum. Son aylarda çok alınıyor diyorlar ama sanırım onda da bebek iyice kilo almaya başlıyor.

Ben o başlarda alıp sonradan yavaşlayanlardanım sanırım Başta bir anda 4 kilo aldım. Hatta çok kilo alacağım diye telaşlanmıştım. Son 1 kiloyu 2 ayda aldım. +5'le devamke

T tulperde bu bebekler doğduktan sonra 6.ayda doğum kilolarının iki katına ulaşmaları gerekiyordu o kural değilmiydi ya Bizde de geçerli ise vaaaayyy vayyyy vayyyy benim halimeee

Merhabalar ,herkese sağlıklı günler alış veriş için kafamda biseyler planlamaya başladım henüz bişey almadım ama ,30 haftayı gördükten sonra alicam insaalah. Şimdi liste yapmaya başladım ,sizlerinde fikrini alayım
Hastane çantası için ,valiz düzenleyiciler çok mantıklı geldi bana , fiyatları uygun baya iki set alınsa rahatlıkla yeter diye düşündüm ,bazıları kilitli dolap posetekrine bırakmış ama onlar bana sağlıksız geldi . Fotofrafdakiler gibi,siz ne dersiniz ,başka fikri olan var mı

Eklentiler

• Screenshot_2021-09-01-08-29-23-441_com.instagram.android.webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 76
  • Screenshot_2021-09-01-08-28-38-395_com.instagram.android.webp
    37,2 KB · Görüntüleme: 71
  • Screenshot_2021-09-01-08-28-25-163_com.instagram.android.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 64
Birde hastane çantası listesi gördüm ,oda yeterli gibi geldi

Eklentiler

• Screenshot_2021-09-01-08-27-41-256_com.instagram.android.webp
    38,1 KB · Görüntüleme: 77
Alış veriş listemi de bölümlere ayırdım ,kıyafet ,araç gereç,banyo bez bakım, evde kendim yapacaklarim ,oda diye. Kendim icinde ayri bir liste.Kıyafet bölümüne ,mevsime uygun orta kalınlıkta 5 tane 5 li hastane çıkışı, bolca zıbın (0-3 ve 3-6 ay olarak ) 5-6 tane tek alt, 5-6 tane üst,4-5 tane tulum , penye yelek, eldiven şapka hastane çıkışlarında ki yeter diye düşündüm , çorap , orta kalinlikta 3-4 tane penye battaniye , bir tane kundak battaniye. Bir kaç güzel takım , 0-3 ay Ocak Şubat Mart ayları gibi olur diye düşündüm ,3-6 ay kıyafetler bahara uygun alinabilir,soğuk olursa üstüne penye yelek giydirilir. 0-6 aylık kıyafet alış verisi yapayım dedim.

Böyle düzenleyici bir set aldım bakalım ben cokta uygun ve mantıklı. Üstünede yazılır içinde ne olduğu kimse paniklemeden alır verir.
Birde bu kundak battaniyeler çok mantikli geldi bana ,kış bebekleri olacakları için çok kullanışlı olur sanki ,
Bu kundaklar çok mantıklı. Hastaneden, evden çıkarken bunlara sarıveririz bebişleri

Banyo bakım için de, bez,ıslak mendil( bence bir yaşına kadar pamuk kullanilmali ) pişik kremi,pamuk ,kulak çöpü , tırnak makası ,tarak ,lif , havlu , yoksa eğer bebek küveti, alt açma bezi
Araç gereç olarak , bebek arabası ,puset ,ihtiyaç varsa eğer süt sağma pompası, burun aspiratoru ,bebek bakım çantası
Anne ihtiyaçları olarak ,lohusa takımı ,terlik , bol miktarda rahat iç çamaşırı, göğüs pedi , hasta bezi , göğüs ucu kremi veya türevleri,
Evde yapilacaklar olarak ,tülbent vs. Bide yaptirilmak istenirse eğer hediyelik oda susu ,kapı süsü gibi şeyler
Oda konusuda size kalmış ,ben önce bir park yatak alacağım ,bide elektrikli besiklerden, bir yaş sonrası Montessori yatak alicam , şimdilik güzel herşeye uyabilecek bir sifonyer alicam bebek için ,

çok geç yazıyorum ama kızıma hala şampuan linola vücut için mustela stelatopia duş jeli ve nemlendirici kullanıyorum çok memnunum
tırnak makası vs chicconun bir seti var ilk zamanmar zaten bizim kullanıdığımıDan değil makas gibi olanla tırnak kesmek gerekiyor
ama dalin kullanan da çok

Doğumda illa panik ve heyecan yaşanıyor, bunların içinden bulmak zor olur gibi geldi bana. Alınacaksa da bez olanları almak daha iyi gibi. Diğerlerinin buzdolabı poşetinden farkı pek yok hammadde olarak.
Birde hastane çantası listesi gördüm ,oda yeterli gibi geldi
Bebeğin yüzünü tülbentle örtmeye gerek var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…