2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ocak 2022 anneler merhaba, araniza yeni katildim..herkese hayirli saglikli bir gebelik diliyorum..ben de 23. Haftamdayim. Uzun süre oturup sanci hisseden oluyormu ya da rahatsizlik hissi muhasebe isi hep oturmak lazim.. illa 1,2 saat yatmam gerekiyor gecmesi icin

kızlar bugün sanırım 3.trimestera girmiş oldum 27. Hafta bitti 28’e girdim. Sizce artık neleri halletmiş olmam gerekir? Yani alınacak hazırlanacak şeylerden :) ilk hamileliğim de benim, bebek erkek. Sağlık açısından olan tüm testleri yaptırdım zaten şu zamana kadar 3.gebe takibi için bu hafta çağrıldım sağlık ocağından.

Yavaştan doğum çantası hazırlanmaya başlanabilir diye düşünüyorum. Ne olur ne olmaz. Ben şimdi memlekette annemlerin yanındayım. 29.haftada kendi evime gideceğim. Gider gitmez her şeyi halletmeyi düşünüyorum. Belli olmaz bir anda yasaklar gelir her şeyi internetten görmeden etmeden almak zorunda kalabiliriz.

Merhaba hoş geldiniz.

Makarna yediğinde aşırı rahatsız olan var mı? Gerim gerim geriliyor karnım ne zaman makarna yesem, gaz doluyorum. Hamilelik öncesi diyetteydik yemiyorduk. Şimdi hamile kaldığımdan beri iki kez makarna yedim ikisinde de popomun üstüne oturamaz duruma geldim.

Makarna gaz yapmaz aslında. Yaparken ne koyuyorsunuz içine?

Hanımlar benim beklenen doğum tarihim 15 şubat. Aralıkta taşınmamız söz konusu. Ben endişeliyim. Hem de kendime evham yapma diye kızıyorum. Yani mesela evin taşındığı gün çok ayakta kalınıyor, ben o gün dışarıda olabilirim, eşim durur adamların başında. Hem birkaç haftamız olacak taşınmak için sanırım.

Çok eşyam yok, mutfak ve kıyafet ama mutfak falan erzak dolu misal :s sorun toplanmak değil de yeni eve yerleşmek. Günden güne toplanıyorum hiç yorulmadan da yeni evi yerleştirirken çok yoruldum gecen sene. Gerçi o zaman da bir aylık hamileymişim. Diyorum ki facebookta post açıp yardım mı istesem eşya yerleştirmek için biriyle mi anlaşsam bir iki günlüğüne. (Yurtdışındayız, kimsem yok, en yakın arkadaşlarım tam zamanlı çalışıyorlar)

Az eşyam var. Mesela 3 takım nevresimim var. Şimdi hamileyim diye bütün normal kıyafetlermi bavula kaldırmıştım dolapta sadece 15-20 parça hamile ikem giyilebilecek kıyafetim var. Kızımın yalnızca üzerine olan beden kıyafetleri var dolabında yani onun da eşyası çok kalabalık değil. Tek çok eşyası olan eşim. Çocuğun oyuncaklarını ikinci elden satmaya çalışacağım. Atılacakları yeni elden geçirmiştim, atılacağı yok gibi bişi.

Bu taşınma kafasıyla bebeğe de bir şey almıyorum. Misal çok uyguna mamaroo anakucağı buldum ikinci el, taşınınca mı alsak diye düşünürken satıldı zaten anakucağı.

Var mı tavsiyeniz?

Ben ne yersem fenalik geciriyorum hala.. midem beni mahfetti bu hamileligimde. Hep rahatsiz

Benim midemde de son birkac gündür acayip bir yanma basladi. Resmen yemek boruma kadar yanıyor gibi hissediyorum. Cok kötü bir his

Kizlar bugun fazla su icmedm ama yine de 4 5 bardak fln icmistm. Kusura bakmayin biraz ayrinti da verecegim ama.. Az once tuvalete girdm idrar rengim nerdeyse turuncuydu. Bazen cok koyu renk oldugu olur ama bu fazla turuncuydu kanama mi acaba dedm ama tuvalet kagidi temiz. Bi agri yanma fln yok kasiklarmda da. Korktm biraz sizin bilginiz var mi

Ben bugün makarna yedim ve alt karnımi taş gibi hissediyorum şuan sanki gaz sıkışmasımi desem kabızlık mi desem alt karnımda bi gerginlik hissi var sanırım karbonhidrati fazla alınca sıkışıklık yapıyor çok fazla yedim cunku

Az su içmekten kaynaklanıyor en az 2 buçuk litre su içmek lazım bende 4 5 bardak içince idrarım koyu renkli oluyor en az 2 buçuk içince idrarın açık sarı oluyor su çok önemli canım.

Ne alaka makarna değil mi, gerçekten çok garipsedim ben bu durumu

Ne alaka makarna değil mi, gerçekten çok garipsedim ben bu durumu
Evet gerçekten tuhaf bende anlam veremedim ekmekte karbonhidrat sonuçta ama makarna yiyince daha çok sisiyorum sanki yemektende vazgeçemiyorum çok seviyorum özellikle sebzeli salçalı makarnayı☺☺

Cok esyan yoksa sıkıntı etme canım
Ufak ufak toparlan
Ve elinden geldigince eve erzak alma artık
Olanları tüketmeye çalışın
Gerci araligada cok varmış
Elinden geldigince eritirsen mutfak baya kolaylaşıyor
Diger evin iyice temizlenmesini sağlarsın zaten
Esinde yardim eder pat pt yerleştirirsiniz
Defalarca taşındım burası son olur umuyorum

Biz dün ayrıntılıya girdik
Bebis gayet iyiydi cok şükür
Aşağıya dogru bir hareketi vardi cok merak ediyodum
Tekme sallıyormuş meğer elini ayagini oynatırken hareketlerini görmüş oldum

Bi sıkıntı çıkmadı ama yas olarak(35) sınırda oldugum icin emin olmak icin sıvı aldırma olayına kadar gitti

Bebelerin renkli resimlerini benzetebildiniz mi birilerine
Baba ayni sana benziyir diyor
Bende babasına benzedigini iddia ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…