2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Merhaba ben de bugun 75 gramlik seker yukleme testimi yaptirdim, ac karna kan alindi, arkasinda teneke kutudaki 75 gr sekerli su 5 dkda ictim, 2 saat sonra tekrar kan alindi. Beklerken uyumak, is yapmak, hareket etmek yasak dedi.. amac o sekerle bunye efor sarfetmeden ya da vucut uyku moduna gecmeden ,normal halide ne kadar bas edebiliyor. Su da cok acil olmadikca icme demisti. 5 baklava diliminees degermis , 75 gram, cok fena agirlik cokuyor. Seker bir yukselip ani dusuyor tabi.

Acaba 5 dilim baklava yesek olmaz mi ya ben o nefret seyi icmek istemiyorum
Baklavayi yerim ama

Bende yaptırdım geçen hafta devlet hastanesinde o içecek kötü bişey de değil gayet içelebir bardağa döküp gazoz diye verseler anlamazdım 5ogr dı benimki benim açlık 60 glikozdan sonra 80 çıktı normalmi sizce devlette ki doktor Bi ilgili bi ilgili sorduğumda cevap bile vermiyor kendi yazıyor çiziyor sonra sıradaki gelsin

Acaba 5 dilim baklava yesek olmaz mi ya ben o nefret seyi icmek istemiyorum
Baklavayi yerim ama

Şeker yüklemesi sonucu künefe yemiş insanım ben acayip bir mutluluk oldu o gün bende ama böyle mutluluktan sersem gibiydim

Ha ha ha Allahım ya bu da sana benzer ins
Benimki bana benzesin istemisti digerleri
Bunu bilmiyorum hic o konuda konusmadik
Bebek konusunda pek konuşmadık dogrusu
İnşallah kime benzerse benzesin sağlıklı olsunlar da biz anneler için yeterli
Göbek deliginizde zaman zaman ağrı hissediyor musunuz?
Ben hatta ufak bir şişlik var üst kısımda göbek fıtığı başlangıcı dedi doktor bebek yukarı çıktıkça daha da artabilir ağrıların dedi.

göbeğinde doğum çizgisi oluşan var mı ?
benim henüz oluşmadı ne zaman oluşuyordu bu çizgi hatırlayamadım :)

Cok cok üzgünüm

25.haftada bebegimin kalbinde delik saptandı 2 tane sanirim. Diger organlarinda sorun yok, ikilide kombine risk düşük gelmisti. 12.hafta muayenemde normaldi. Ama suan bu delik sebebi ile amniyosentez ya da kordonsentez yapalim diyor doktorum. Kafayi yemek üzereyim basina boyle bisey gelen var mi? Genetik hastaligi olabilir diyor. Dogrusu yanlışı tartamiyorum kafamda saglikli düşünemiyorum. Tevrubeli annelerden bilgi alabilir miyim? Kafama taktigim sey kalbindeki delik degil amniyosentez ile onun evine müdahale etmek aslinda bilmiyorum lutfen bilenler bana yazabilir mi?

Benim ilk haftalardan oluşmuştu o çizgi. Gitgide daha da belirginleşti. Ben çok seviyorum o çizgiyi. Koyulaştıkça normal olduğum hissi oluşuyor iyi gidiyor diyorum kendi kendime☺

Ben de bir şeye benzetemedim ama daha çok minikler kaç kere şekil alırlar kırkına kadar. Babasida detaylı bakınca bana benzetti bakalım doğunca tam terside olabilir

Geçmiş olsun. Daha önce Ayrıntılı yaptırmış mıydın yoksa ayrıntılı usgde mi çıktı 25.haftada? Araştırıp iyi bir perinatoloğa mı gitsen. Bazıları o parlaklıkları önemsemiyor sonrageçiyor diye.

Detaylı yapılmış miydi ? Burda amniyosentez yaptıran arkadaşlar oldu sorun da yaşamadıklar.Doktorun amniyo istemesinin sebebi gebeliğin durumu ile ilgili karar vermekle mi alakalı? Bence bir doktordan daha görüş alın .Başka yöntemler vardır , canınızı sıkmayın inşallah çaresi de vardır

Kalbindeki delikler kapanabiliyor muymuş ilerde yani doğduğunda sıkıntı yaratacak mı?
Doktor amniyosentezi sadece genetik bi hastalığı var mı diye mi yaptırmak istiyor?
Senin yerinde olsam bi perinatologtan daha görüş alırdım. Kalbindeki delikler sorun yaratmayacaksa ve tek bulguysa amniyosentez yapmıyorlar genelde.
Benim 18.haftada delik var demişti doktor kalbinde, küçücük ama hiç önemli değil çok sık görüyoruz demişti, ben başka başka sebeplerden dolayı amniyosentez yaptırdım.

Şeker yüklemesi sonucu künefe yemiş insanım ben acayip bir mutluluk oldu o gün bende ama böyle mutluluktan sersem gibiydim
masallah kunefe fazlaiddiali olmus cok zor bir test degil ama cidden bir sersem tavukluk, agirlik yapiyor, ben msji attiktan sonra uyuyup kalmisim..

Benim ilk haftalarda oluşmuştu belirli belirsiz gözüküyor şimdi daha da derinleşti ama yinede göze batmıyor beyaz tenli olduğum için . Esmerler de ve buğday tenlilerde daha koyu oluyormuş ben ,, bebeğinizi beklerken sizi neler bekler " kitabında okumuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…