- 29 Mayıs 2021
- 479
- 913
- 53
Rabbim şafii ismi hürmetine şifa versin inşallah kapanır daha çok küçük başka doktorlardan da görüş alın doğunca ameliyatla falan düzelir inşallah. Benimde Bi hafta geriden geliyor bebeğim bende bazen hareket hissetmiyorum karnıma bakıyorum dalgalanıyor ama ben hissedemiyorum benim plesenta yani eşi öndeymiş ben ondan diyorum sizinde öyledir belkiTesekkur ederim yanitlariniz icin.
Detayli usg sirasinda ortaya cikti bu durum. Daha once soylenmemişti hicbisekilde. Doktor bana bunun kapanabilecegini ama genetik hastaliklardada bu aciklik olabiliyor dedi. Amniyosentezi sadece genetik hastalik tespiti icin yapalim diyor. Sadece tek bulgu cikti. Benim bebegim biraz geriden geliyor 1 hafta kadar hareketlerini gunde bir iki kez ve gece bazen hissediyorum. birde ben trizomi21 yaptirmistim temiz cikmisti sonucum...sanirim yaptirmayacagim.. rabbim su korkuyu bile kimseye yasatmasin insallah dua eden herkesten allah razi olsun saglikla kavusun bebeklerinize insallah ...
Benim de tercihim oncelikli olarak ikinci bir perinatolog olurdu, ama iyi bir perinatolog bulmaya calisirdim ..cunku bu asamada bazi doktorlar riske gore dogumdan sonraya birakabiliyorlar. Benim kuzenimin oglunda boyle bir durum vardi,fakat ona genetik ile ilgili bir sey dememislerdi, 2 yasina gelince ameliyatini oldu. Su anda saglikli. Tabi boyle durumlarda ornekler vermek cok sakincali, en iyisini siz doktordan ogrenebilirsiniz.Cok cok üzgünüm
25.haftada bebegimin kalbinde delik saptandı 2 tane sanirim. Diger organlarinda sorun yok, ikilide kombine risk düşük gelmisti. 12.hafta muayenemde normaldi. Ama suan bu delik sebebi ile amniyosentez ya da kordonsentez yapalim diyor doktorum. Kafayi yemek üzereyim basina boyle bisey gelen var mi? Genetik hastaligi olabilir diyor. Dogrusu yanlışı tartamiyorum kafamda saglikli düşünemiyorum. Tevrubeli annelerden bilgi alabilir miyim? Kafama taktigim sey kalbindeki delik degil amniyosentez ile onun evine müdahale etmek aslinda bilmiyorum lutfen bilenler bana yazabilir mi?
Bende de hiç bir çizgi falan yok normal mi acaba kızımda varmiydi olmusmuydu hiç hatırlamıyorumKızımda çok erken başlamıştı, bunda belli belirsiz henüz.
Kızımda göğüslerim, koltuk altlarım falan da kararmıştı bunda hiçbi şey yok henüz, cinsiyete göre değişiyor mu acaba.
bence de alakasi yok da bi arkadas yukarda oyle bisey yazmis:)Kız normal doğumla ne alakası var çizginin
Esmerlerde daha belirgin oluyomuş diye biliyorum.
Hayirli olsun simdiden. Turkiye`deyken yatak degil de su kendi yataginizin icine konulan minderden yataklar varya bence onlarla idare edersin. Buyuk bisi alsan da bosa olacak. Bebek arabasi alirsan bagaja verebiliyosun bebek oldugu icin hakkin var ama ben olsam buyuk oarca tasimakla ugrasmam cunku Avrupa`ya gidiyorsan bilemem ama Amerika`ya tasinacaksan o tip seyler cok daha uyguna geliyor oralarda.Merhabalar,
Bir sorum olacaktı, yardımcı olabilen çıkarsa çok mutlu olurum.
Biz çok büyük ihtimalle doğum yaptıktan kısa bir süre sonra yurt dışına taşınacağız. Bu taşınma ve ilk gebeliğim olması sebebiyle bebeğim için ne satın almalıyım karar veremiyorum. Yeni doğanla seyahat edebilmek için ne gerekir? İlk günler için evde lazım olacak şeyler nelerdir? Yatak almam şart mıdır yoksa başka türlü gidene kadar idare edebilir miyim? Tecrübeli anneler bilgilendirirse ne güzel olur.
Etkilemez canım. Ben de bir gün önce bir sürü kek börek gömdümBenim de çarşamba yapılacak şeker yüklemesi ve ben haftasonu aşırı şekerli şeyler yedim, içtim.
Etkiler mi acaba sonucu
Benim de bugün kasığıma bir süre şiddetli bir ağrı girdi. Rahim mi büyüyor acaba neden ağrıyor bilemedim.Kızlar benim son 3-4 gündür çok fazla kasılmam oluyor. Özellikle ayaktayken göbek deliği civarım birden kasılıp sertleşiyor. Ağrım yok, bebeğin hareketlerini de hissettiğimden acele etmiyorum doktor kontrolüm çarşamba günü.
2.gebeliğini yaşayanlar sizde de başladı mı bu yalancı sancılar, kasılmalar falan?
Çok teşekkürlerHayirli olsun simdiden. Turkiye`deyken yatak degil de su kendi yataginizin icine konulan minderden yataklar varya bence onlarla idare edersin. Buyuk bisi alsan da bosa olacak. Bebek arabasi alirsan bagaja verebiliyosun bebek oldugu icin hakkin var ama ben olsam buyuk oarca tasimakla ugrasmam cunku Avrupa`ya gidiyorsan bilemem ama Amerika`ya tasinacaksan o tip seyler cok daha uyguna geliyor oralarda.
Kiyafet alabilirsin cunku yurt disinda Turkiye`deki kalitede tekstil urunu almak icin cok daha fazla para oduyorsun. Turkiye`de kitikate, LCW vb. yerlerden hem cok daha uyguna hem de daha iyi kalitede (organik vs) urunler alabilirsin. Carter`s in vs. indirim denkgeince yurtdisinda da uyguna geliyor tabi. Bir de gitmeden once mutlaka Eczane ziyareti yap. Cunku yurtdisinda bir ates dusurucu icin bile doktor recetesi gerekebilir. Antibiyotik vs. zaten alamazsin doktor olmadan. Krem, ates olcer, ates dusurucu, burnu icin temizleme vs. o tip seyler ilk etapta orada bulmaya ugrasmazsin.
Eger tasinacaginiz adres belliys gitmenize yakin oradan online olarak siparisini verip oraya vardiginizda elinde olmasini saglarsin. Mesela yatak konusunda Allah`tan dunyanin her yerinde IKEA var. Zaten urunleri guzel, saglikli. Turkiye`deki IKEA`dan begenip, oradakinden online siparisini verirsin mis gibi gidince de kurar yatirirsin. Simdilik aklima bunlar geldi.
Ya ben kasilma, sanci fln ayirtedemiyorum galiba. Arada karnim agriyo, bicak saplanir gibi oluyo fln ama gazdir diye yoruyorum ben hepKızlar benim son 3-4 gündür çok fazla kasılmam oluyor. Özellikle ayaktayken göbek deliği civarım birden kasılıp sertleşiyor. Ağrım yok, bebeğin hareketlerini de hissettiğimden acele etmiyorum doktor kontrolüm çarşamba günü.
2.gebeliğini yaşayanlar sizde de başladı mı bu yalancı sancılar, kasılmalar falan?
İki gündür bendede aynısı var bugün yemek yaparken kaç kere oturdum oda kuru fasulye ne kadar uğraştırırki sanki karnım taş gibi oldu Allahtan bebek hareketli de korkmadımKızlar benim son 3-4 gündür çok fazla kasılmam oluyor. Özellikle ayaktayken göbek deliği civarım birden kasılıp sertleşiyor. Ağrım yok, bebeğin hareketlerini de hissettiğimden acele etmiyorum doktor kontrolüm çarşamba günü.
Benim kontrollerımın yapıldığı hastanede birkaç kişi dışında kabul edılmıyor…Kışın bundan daha iyi daha özgür olacağını hiç sanmıyorum…Ziyaretler su anda yasak mi ? Yoksa kisin oyle olur diye mi tahmin ediyorsunuz?
En azından yalnız olmadığımızı bilmek güzel :)Evet gerçekten tuhaf bende anlam veremedim ekmekte karbonhidrat sonuçta ama makarna yiyince daha çok sisiyorum sanki yemektende vazgeçemiyorum çok seviyorum özellikle sebzeli salçalı makarnayı☺☺
Biz de o kadar çok taşındık ki! Kızım 5 yaşında bu 5. evi ve 5. şehri :) bir ara ev aldık, dedik tamam yerleştik, en kısa orada kaldık. Kısmetimiz böyleymiş.Cok esyan yoksa sıkıntı etme canım
Ufak ufak toparlan
Ve elinden geldigince eve erzak alma artık
Olanları tüketmeye çalışın
Gerci araligada cok varmış
Elinden geldigince eritirsen mutfak baya kolaylaşıyor
Diger evin iyice temizlenmesini sağlarsın zaten
Esinde yardim eder pat pt yerleştirirsiniz
Defalarca taşındımburası son olur umuyorum
Şeker yükleme yaptırdınız mı? Ben de çok susayıp su içiyorum acaba şekerden mi diyorum. Doktor haftan gelince yaparız erken yapmayalım dedi o nedenle henüz yapılmadı yükleme.İdrar rengi koyuysa az su içmişsindir. Normal de çok su içen biri değildim, hamilelikte aşırı susuyorum rengi beyaz oluyor öyle söyleyeyim
Ben geçen hamileliğimde aliecpressten almıştım. Onlar da çok rahat gelmişlerdi. Bildiğim kadarıyla gebelik öncesi bedeninizi alın diyorlar emzirme sütyenlerinde, bedenler ona göre diye okudum hep.Kızlar günaydın :)
Haftasonu 2 tane emzirme sütyeni ve 1 tane de hem atlet hem sütyeni var o şekilde aldım. Lcw dan alayım dedim rahattı. 1 beden büyük aldım olur diye düşünüyorum doğumdan sonra, inşallah acele etmemişimdir :) 3 tane yetmezse ihtiyaca göre doğumdan sonra eklerim. Sizler aldınız mı?
Bir sorum olacaktı, yardımcı olabilen çıkarsa çok mutlu olurum.
Biz çok büyük ihtimalle doğum yaptıktan kısa bir süre sonra yurt dışına taşınacağız. Bu taşınma ve ilk gebeliğim olması sebebiyle bebeğim için ne satın almalıyım karar veremiyorum. Yeni doğanla seyahat edebilmek için ne gerekir? İlk günler için evde lazım olacak şeyler nelerdir? Yatak almam şart mıdır yoksa başka türlü gidene kadar idare edebilir miyim? Tecrübeli anneler bilgilendirirse ne güzel olur.
Ben amniyosentez değil daha erken evresi olan cvsi yaptırdım. Prof.dr.atıl yüksele büyük bir güven ve rahatlıkla yaptırdım ve herşey çok rahat geçti. Sonuçlarımız da temiz geldi çok şükür. Şimdi yurtdışındayım ve doktpra gidince doktor eli ile karnıma bastırıp uterus sağlıklı mı diye bakıyor, o kadar ilkel şartlardayım ama kafam o kadar rahat ki cvsi yaptırıp bebeğimin sağlığından emin olduğum için.Cok cok üzgünüm
25.haftada bebegimin kalbinde delik saptandı 2 tane sanirim. Diger organlarinda sorun yok, ikilide kombine risk düşük gelmisti. 12.hafta muayenemde normaldi. Ama suan bu delik sebebi ile amniyosentez ya da kordonsentez yapalim diyor doktorum. Kafayi yemek üzereyim basina boyle bisey gelen var mi? Genetik hastaligi olabilir diyor. Dogrusu yanlışı tartamiyorum kafamda saglikli düşünemiyorum. Tevrubeli annelerden bilgi alabilir miyim? Kafama taktigim sey kalbindeki delik degil amniyosentez ile onun evine müdahale etmek aslinda bilmiyorum lutfen bilenler bana yazabilir mi?
Glutendeiir rahatsız eden..mantar çoğaltıyorMakarna yediğinde aşırı rahatsız olan var mı? Gerim gerim geriliyor karnım ne zaman makarna yesem, gaz doluyorum. Hamilelik öncesi diyetteydik yemiyorduk. Şimdi hamile kaldığımdan beri iki kez makarna yedim ikisinde de popomun üstüne oturamaz duruma geldim.
Anlayamadım, hangi mantarı çoğaltıyor? Yoksa mantar yemek mi çoğaltıyor?Glutendeiir rahatsız eden..mantar çoğaltıyor
Yok canım candida var bende ayrıca idrar yolu enf.var gebelikten öncede vardı...makarna yoğurtlu falan özellikle beni rahatsız ediyor gaz falan yapabiliyor katın ağrısı vs..candida yani mantar varsa bağırsak yada vajinada tetikliyor bu tarz gıdalar..Anlayamadım, hangi mantarı çoğaltıyor? Yoksa mantar yemek mi çoğaltıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?