2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Rabbim şafii ismi hürmetine şifa versin inşallah kapanır daha çok küçük başka doktorlardan da görüş alın doğunca ameliyatla falan düzelir inşallah. Benimde Bi hafta geriden geliyor bebeğim bende bazen hareket hissetmiyorum karnıma bakıyorum dalgalanıyor ama ben hissedemiyorum benim plesenta yani eşi öndeymiş ben ondan diyorum sizinde öyledir belki

Benim de tercihim oncelikli olarak ikinci bir perinatolog olurdu, ama iyi bir perinatolog bulmaya calisirdim ..cunku bu asamada bazi doktorlar riske gore dogumdan sonraya birakabiliyorlar. Benim kuzenimin oglunda boyle bir durum vardi,fakat ona genetik ile ilgili bir sey dememislerdi, 2 yasina gelince ameliyatini oldu. Su anda saglikli. Tabi boyle durumlarda ornekler vermek cok sakincali, en iyisini siz doktordan ogrenebilirsiniz.
Amniyosentez icin de , ben 18. Haftada yaptirdim. Islemin kendisi zor degil, fakat tabiki Tecrubeli ellerde titizlikle yapilmasi gereken bir islem ..umarim icinizi rahatlatacak haberi en kisa surede alabilirsiniz.

Kızımda çok erken başlamıştı, bunda belli belirsiz henüz.
Kızımda göğüslerim, koltuk altlarım falan da kararmıştı bunda hiçbi şey yok henüz, cinsiyete göre değişiyor mu acaba.
Bende de hiç bir çizgi falan yok normal mi acaba kızımda varmiydi olmusmuydu hiç hatırlamıyorum

Merhabalar,
Bir sorum olacaktı, yardımcı olabilen çıkarsa çok mutlu olurum.
Biz çok büyük ihtimalle doğum yaptıktan kısa bir süre sonra yurt dışına taşınacağız. Bu taşınma ve ilk gebeliğim olması sebebiyle bebeğim için ne satın almalıyım karar veremiyorum. Yeni doğanla seyahat edebilmek için ne gerekir? İlk günler için evde lazım olacak şeyler nelerdir? Yatak almam şart mıdır yoksa başka türlü gidene kadar idare edebilir miyim? Tecrübeli anneler bilgilendirirse ne güzel olur.

Kızlar eşim kırmızı pancar almış turşu yap diye ama ben pancar turşusu yapmadım bilen tarif verirse sevinirim bide Bi arkadaş turşum çok güzel oldu isteyene tarif veririm demişti şimdi verirse sevinirim karışık turşu yapcam

Hayirli olsun simdiden. Turkiye`deyken yatak degil de su kendi yataginizin icine konulan minderden yataklar varya bence onlarla idare edersin. Buyuk bisi alsan da bosa olacak. Bebek arabasi alirsan bagaja verebiliyosun bebek oldugu icin hakkin var ama ben olsam buyuk oarca tasimakla ugrasmam cunku Avrupa`ya gidiyorsan bilemem ama Amerika`ya tasinacaksan o tip seyler cok daha uyguna geliyor oralarda.
Kiyafet alabilirsin cunku yurt disinda Turkiye`deki kalitede tekstil urunu almak icin cok daha fazla para oduyorsun. Turkiye`de kitikate, LCW vb. yerlerden hem cok daha uyguna hem de daha iyi kalitede (organik vs) urunler alabilirsin. Carter`s in vs. indirim denkgeince yurtdisinda da uyguna geliyor tabi. Bir de gitmeden once mutlaka Eczane ziyareti yap. Cunku yurtdisinda bir ates dusurucu icin bile doktor recetesi gerekebilir. Antibiyotik vs. zaten alamazsin doktor olmadan. Krem, ates olcer, ates dusurucu, burnu icin temizleme vs. o tip seyler ilk etapta orada bulmaya ugrasmazsin.
Eger tasinacaginiz adres belliys gitmenize yakin oradan online olarak siparisini verip oraya vardiginizda elinde olmasini saglarsin. Mesela yatak konusunda Allah`tan dunyanin her yerinde IKEA var. Zaten urunleri guzel, saglikli. Turkiye`deki IKEA`dan begenip, oradakinden online siparisini verirsin mis gibi gidince de kurar yatirirsin. Simdilik aklima bunlar geldi.

Kızlar benim son 3-4 gündür çok fazla kasılmam oluyor. Özellikle ayaktayken göbek deliği civarım birden kasılıp sertleşiyor. Ağrım yok, bebeğin hareketlerini de hissettiğimden acele etmiyorum doktor kontrolüm çarşamba günü.
2.gebeliğini yaşayanlar sizde de başladı mı bu yalancı sancılar, kasılmalar falan?

Benim de çarşamba yapılacak şeker yüklemesi ve ben haftasonu aşırı şekerli şeyler yedim, içtim.
Etkiler mi acaba sonucu
Etkilemez canım. Ben de bir gün önce bir sürü kek börek gömdüm Gebelik şekeri çıkmadı. Bu ara tatlıya çok düştüm ona rağmen değerlerim iyi geldi

Benim de bugün kasığıma bir süre şiddetli bir ağrı girdi. Rahim mi büyüyor acaba neden ağrıyor bilemedim.

Çok teşekkürler

Ya ben kasilma, sanci fln ayirtedemiyorum galiba. Arada karnim agriyo, bicak saplanir gibi oluyo fln ama gazdir diye yoruyorum ben hep

İki gündür bendede aynısı var bugün yemek yaparken kaç kere oturdum oda kuru fasulye ne kadar uğraştırırki sanki karnım taş gibi oldu Allahtan bebek hareketli de korkmadım

Evet gerçekten tuhaf bende anlam veremedim ekmekte karbonhidrat sonuçta ama makarna yiyince daha çok sisiyorum sanki yemektende vazgeçemiyorum çok seviyorum özellikle sebzeli salçalı makarnayı☺☺
En azından yalnız olmadığımızı bilmek güzel :)
Biz de o kadar çok taşındık ki! Kızım 5 yaşında bu 5. evi ve 5. şehri :) bir ara ev aldık, dedik tamam yerleştik, en kısa orada kaldık. Kısmetimiz böyleymiş.

İdrar rengi koyuysa az su içmişsindir. Normal de çok su içen biri değildim, hamilelikte aşırı susuyorum rengi beyaz oluyor öyle söyleyeyim
Şeker yükleme yaptırdınız mı? Ben de çok susayıp su içiyorum acaba şekerden mi diyorum. Doktor haftan gelince yaparız erken yapmayalım dedi o nedenle henüz yapılmadı yükleme.
Ben geçen hamileliğimde aliecpressten almıştım. Onlar da çok rahat gelmişlerdi. Bildiğim kadarıyla gebelik öncesi bedeninizi alın diyorlar emzirme sütyenlerinde, bedenler ona göre diye okudum hep.
Merhabalar,

Eşyalarınızı yeni taşındığınız ülkeye götürecek misiniz? Bildiğim kadarıyla çocuk yatağını da extra bagaj olarak verebiliyorsunuz, bagaj hakkından bağımsız, eğer avrupaya taşınıyorsanız ben olsam bir next2me yatak alırım yanıma. Ama eğer amerikaya taşınıyorsanız hiç bir şey taşımanıza gerek yok. 3 yaş altı çocukla önce avrupa sonra amerikaya taşındım. İstersen özel mesaj atıp istediğin soruları sorabilirsin.

Ben amniyosentez değil daha erken evresi olan cvsi yaptırdım. Prof.dr.atıl yüksele büyük bir güven ve rahatlıkla yaptırdım ve herşey çok rahat geçti. Sonuçlarımız da temiz geldi çok şükür. Şimdi yurtdışındayım ve doktpra gidince doktor eli ile karnıma bastırıp uterus sağlıklı mı diye bakıyor, o kadar ilkel şartlardayım ama kafam o kadar rahat ki cvsi yaptırıp bebeğimin sağlığından emin olduğum için.

Sizin yerinizde olsam 2 adet bilgisine çok güvendiğim doktora daha gider sonra eşimle oturup doktorların söylediklerine göre karar veririm. Ben bu tip riskli durumlarda 3 uzmanın fikrini almaktan yanayım.

Geçmiş olsun

Glutendeiir rahatsız eden..mantar çoğaltıyor

Anlayamadım, hangi mantarı çoğaltıyor? Yoksa mantar yemek mi çoğaltıyor?
Yok canım candida var bende ayrıca idrar yolu enf.var gebelikten öncede vardı...makarna yoğurtlu falan özellikle beni rahatsız ediyor gaz falan yapabiliyor katın ağrısı vs..candida yani mantar varsa bağırsak yada vajinada tetikliyor bu tarz gıdalar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…