2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
göbeğinde doğum çizgisi oluşan var mı ?
benim henüz oluşmadı ne zaman oluşuyordu bu çizgi hatırlayamadım :)
Kızımda çok erken başlamıştı, bunda belli belirsiz henüz.
Kızımda göğüslerim, koltuk altlarım falan da kararmıştı bunda hiçbi şey yok henüz, cinsiyete göre değişiyor mu acaba.

Benim ilk haftalardan oluşmuştu o çizgi. Gitgide daha da belirginleşti. Ben çok seviyorum o çizgiyi. Koyulaştıkça normal olduğum hissi oluşuyor iyi gidiyor diyorum kendi kendime☺
İlk gebeliğimde ben de aşıktım o çizgiye. Ama doğumdan sonra pörsümüş göbekle çok kötü duruyordu neyse ki 6 ayda falan kayboluyor

masallah kunefe fazlaiddiali olmus cok zor bir test degil ama cidden bir sersem tavukluk, agirlik yapiyor, ben msji attiktan sonra uyuyup kalmisim..

Resmen şekerimin cikmayisini kutladım ama o gün gerçekten başımı kaldiramadim o günden beri tatlı yemiyorum yeterince doldurdum hakkımı

Benim de çarşamba yapılacak şeker yüklemesi ve ben haftasonu aşırı şekerli şeyler yedim, içtim.
Etkiler mi acaba sonucu

Bende gobek cizgisi hic yok. Ilk dogumumda da son bikac hafta kala belli belirsiz olmustu. Ondan mi normal doguramadim kiz ben! Oyle bisiden bahsedilmis de

Benim de çarşamba yapılacak şeker yüklemesi ve ben haftasonu aşırı şekerli şeyler yedim, içtim.
Etkiler mi acaba sonucu
Sanmiyorum, ben baya sormustum, oncesinde dikkat etmem gereken birsey var mi diye. Sadece ac gel demisti. Sizin bir de ustunden baya gecmis. Seker cabuk yukselip dusuyor kanda uzun sure kamiyor ..

Bende gobek cizgisi hic yok. Ilk dogumumda da son bikac hafta kala belli belirsiz olmustu. Ondan mi normal doguramadim kiz ben! Oyle bisiden bahsedilmis de
Kız normal doğumla ne alakası var çizginin
Esmerlerde daha belirgin oluyomuş diye biliyorum.

Kızımda çok erken başlamıştı, bunda belli belirsiz henüz.
Kızımda göğüslerim, koltuk altlarım falan da kararmıştı bunda hiçbi şey yok henüz, cinsiyete göre değişiyor mu acaba.
Goguslerdeki kararmalar geciyor mu? Gobek cizgisi ben de gobek deligimin altindan basliyir asagiya dogru, henuz yukari dogru bir cizgi cikmadi.

Tesekkur ederim yanitlariniz icin.

Detayli usg sirasinda ortaya cikti bu durum. Daha once soylenmemişti hicbisekilde. Doktor bana bunun kapanabilecegini ama genetik hastaliklardada bu aciklik olabiliyor dedi. Amniyosentezi sadece genetik hastalik tespiti icin yapalim diyor. Sadece tek bulgu cikti. Benim bebegim biraz geriden geliyor 1 hafta kadar hareketlerini gunde bir iki kez ve gece bazen hissediyorum. birde ben trizomi21 yaptirmistim temiz cikmisti sonucum...sanirim yaptirmayacagim.. rabbim su korkuyu bile kimseye yasatmasin insallah dua eden herkesten allah razi olsun saglikla kavusun bebeklerinize insallah ...

Valla bende de çizgi mizgi yön ne biçim hamileyim anlamadım ne bi kusma bulantı oldu ne mide yanması tiksinme karnım şişip tekmeleri hissetmesem anlamam ilk aylar çok sıkıntı yapıyordum bende niye bişey yok yok diye haftalar ilerledikçe daha iyi diyorum

Fetal DNA yaptırsan olmuyor mu acaba amniyosentez yerine ?

Goguslerdeki kararmalar geciyor mu? Gobek cizgisi ben de gobek deligimin altindan basliyir asagiya dogru, henuz yukari dogru bir cizgi cikmadi.
Geçiyor hepsi de. Hatta benim göğüslerimde bir sürü minik minik et benleri çıkmıştı onlar bile kayboldu zamanla.
Ben de göğsüme kadar çıkmıştı çizgi, sonlara doğru daha da belirginleşiyor.

Etkiler mi acaba sonucu
Canı tatlı istemeyen ben, yüklemeye 2 hafta kala, canım tatlı şeyler çekmeye başladı. 1 akşam öncesi bile pasta yedim etkilemedi

Ohh iyi , baya karardim cunku, hatta acaba bunlar catlak oncesi belirti mi diye bakiyorum habire ,ayni renkte degismiyorlar da.. benim de var olan benlerim koyulasti, ve bir suru yeni ben cikti, onlarin da gidecegine sevindim..

1 hafta geriden gelmesi önemli değil onu kafana takma hiç .Hareketleri daha fazladır ama sen yoğunluktan hissedemiyor olabilirsin.Belki de ileri de kapanacak çok duyuyorum öyle kapanan Allah gönlüne ferahlık versin

Sordum kesin taniya ihtiyacimiz var, dna da ciksa bile sonucu icin yine amniyosentez yapicaz dedi.
İçine sinmediyse o zaman başka bir perinotoloğa tekrar danış ama ısrarla yap derlerse de pek bişey kalmıyor çünkü bazen doğum sonrası ameliyat galan gerekebilir önlem amaçlı önceden bilinmesi de önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…