Kızımda çok erken başlamıştı, bunda belli belirsiz henüz.
Kızımda göğüslerim, koltuk altlarım falan da kararmıştı bunda hiçbi şey yok henüz, cinsiyete göre değişiyor mu acaba.
Benim ilk haftalardan oluşmuştu o çizgi. Gitgide daha da belirginleşti. Ben çok seviyorum o çizgiyi. Koyulaştıkça normal olduğum hissi oluşuyor iyi gidiyor diyorum kendi kendime☺
Bende gobek cizgisi hic yok. Ilk dogumumda da son bikac hafta kala belli belirsiz olmustu. Ondan mi normal doguramadim kiz ben! Oyle bisiden bahsedilmis de
Sanmiyorum, ben baya sormustum, oncesinde dikkat etmem gereken birsey var mi diye. Sadece ac gel demisti. Sizin bir de ustunden baya gecmis. Seker cabuk yukselip dusuyor kanda uzun sure kamiyor ..
Bende gobek cizgisi hic yok. Ilk dogumumda da son bikac hafta kala belli belirsiz olmustu. Ondan mi normal doguramadim kiz ben! Oyle bisiden bahsedilmis de
Kızımda çok erken başlamıştı, bunda belli belirsiz henüz.
Kızımda göğüslerim, koltuk altlarım falan da kararmıştı bunda hiçbi şey yok henüz, cinsiyete göre değişiyor mu acaba.
Geçmiş olsun. Daha önce Ayrıntılı yaptırmış mıydın yoksa ayrıntılı usgde mi çıktı 25.haftada? Araştırıp iyi bir perinatoloğa mı gitsen. Bazıları o parlaklıkları önemsemiyor sonrageçiyor diye.
Detaylı yapılmış miydi ? Burda amniyosentez yaptıran arkadaşlar oldu sorun da yaşamadıklar.Doktorun amniyo istemesinin sebebi gebeliğin durumu ile ilgili karar vermekle mi alakalı? Bence bir doktordan daha görüş alın .Başka yöntemler vardır , canınızı sıkmayın inşallah çaresi de vardır
Kalbindeki delikler kapanabiliyor muymuş ilerde yani doğduğunda sıkıntı yaratacak mı?
Doktor amniyosentezi sadece genetik bi hastalığı var mı diye mi yaptırmak istiyor?
Senin yerinde olsam bi perinatologtan daha görüş alırdım. Kalbindeki delikler sorun yaratmayacaksa ve tek bulguysa amniyosentez yapmıyorlar genelde.
Benim 18.haftada delik var demişti doktor kalbinde, küçücük ama hiç önemli değil çok sık görüyoruz demişti, ben başka başka sebeplerden dolayı amniyosentez yaptırdım.
Detayli usg sirasinda ortaya cikti bu durum. Daha once soylenmemişti hicbisekilde. Doktor bana bunun kapanabilecegini ama genetik hastaliklardada bu aciklik olabiliyor dedi. Amniyosentezi sadece genetik hastalik tespiti icin yapalim diyor. Sadece tek bulgu cikti. Benim bebegim biraz geriden geliyor 1 hafta kadar hareketlerini gunde bir iki kez ve gece bazen hissediyorum. birde ben trizomi21 yaptirmistim temiz cikmisti sonucum...sanirim yaptirmayacagim.. rabbim su korkuyu bile kimseye yasatmasin insallah dua eden herkesten allah razi olsun saglikla kavusun bebeklerinize insallah ...
Valla bende de çizgi mizgi yön ne biçim hamileyim anlamadım ne bi kusma bulantı oldu ne mide yanması tiksinme karnım şişip tekmeleri hissetmesem anlamam ilk aylar çok sıkıntı yapıyordum bende niye bişey yok yok diye haftalar ilerledikçe daha iyi diyorum
Detayli usg sirasinda ortaya cikti bu durum. Daha once soylenmemişti hicbisekilde. Doktor bana bunun kapanabilecegini ama genetik hastaliklardada bu aciklik olabiliyor dedi. Amniyosentezi sadece genetik hastalik tespiti icin yapalim diyor. Sadece tek bulgu cikti. Benim bebegim biraz geriden geliyor 1 hafta kadar hareketlerini gunde bir iki kez ve gece bazen hissediyorum. birde ben trizomi21 yaptirmistim temiz cikmisti sonucum...sanirim yaptirmayacagim.. rabbim su korkuyu bile kimseye yasatmasin insallah dua eden herkesten allah razi olsun saglikla kavusun bebeklerinize insallah ...
Geçiyor hepsi de. Hatta benim göğüslerimde bir sürü minik minik et benleri çıkmıştı onlar bile kayboldu zamanla.
Ben de göğsüme kadar çıkmıştı çizgi, sonlara doğru daha da belirginleşiyor.
Geçiyor hepsi de. Hatta benim göğüslerimde bir sürü minik minik et benleri çıkmıştı onlar bile kayboldu zamanla.
Ben de göğsüme kadar çıkmıştı çizgi, sonlara doğru daha da belirginleşiyor.
Ohh iyi , baya karardim cunku, hatta acaba bunlar catlak oncesi belirti mi diye bakiyorum habire ,ayni renkte degismiyorlar da.. benim de var olan benlerim koyulasti, ve bir suru yeni ben cikti, onlarin da gidecegine sevindim..
1 hafta geriden gelmesi önemli değil onu kafana takma hiç .Hareketleri daha fazladır ama sen yoğunluktan hissedemiyor olabilirsin.Belki de ileri de kapanacak çok duyuyorum öyle kapanan Allah gönlüne ferahlık versin
İçine sinmediyse o zaman başka bir perinotoloğa tekrar danış ama ısrarla yap derlerse de pek bişey kalmıyor çünkü bazen doğum sonrası ameliyat galan gerekebilir önlem amaçlı önceden bilinmesi de önemli