Ay benim geçti çok şükür, bacakların gece açıkta kalıyor olabilir mi, benim geçti ama açık kaldığında oluyorBende kramplarla başım dertte bacağıma ayağıma giriyor magnezyumu kesmiştim acıdan ağlıyorum normalde de çok duygusal oldum herşeye ağladım var
ne bilim hep aynı saatte mi başlar ki gaz filan olsa. İşyerinde bir şey yok. çıkıyorum dertler, tasalar :) bulantı zamanı da aynı olmuştu. işyerinde midem bulanmazdı ne zaman eve giderim yatana kadar başımı kaldıramıyordum bulantıdan.Biz ikinci çocuğu erkek diye o kadar şartlanmışız ki mavi çoğunlukbir anam akillik etmiş sarı renk nevresim takımı yaptırmış ama mavi falan kullanırım sorun değil zaten pembe renk düşünmüyorum nevresimini de belki 3.yaparim 40 imda gerek olmaz mı diyosun simdi kenarlıklara
Hera ihmal etme magnezyum u bak benimde bir kaç gündür sorunum vardi magnezyum alıyorum 2 gündür , psikolojik değilse 2 gündür ağrılarım hafifledi
Gün boyu yediklerimiz etkiliyor ,üşütüyorsak gaz oluyor ama sanki bu aylarda yalancı sancılar da olur diye okumuştum bir yerde .
Kızlar şekerim yüksek çıktığından bugün dahiliye ve diyetisyene gittim, patates pirinç hamur işi herşey yasak, çok iştahlı değilim çok şükür ama nasıl olacak böyle, canım isteyince minicik ölçü bana ne desin, hele patatese çok üzüldüm ya en sevdiğim şeylerden biri püre
bende senin gibi dşünüyorum aslında . o yüzden neden oluşmadı diye takıldım :)Benim ilk haftalardan oluşmuştu o çizgi. Gitgide daha da belirginleşti. Ben çok seviyorum o çizgiyi. Koyulaştıkça normal olduğum hissi oluşuyor iyi gidiyor diyorum kendi kendime☺
:)) onunla alakalı değil. benim ilk hamileliğimde vardı ama bende normal doğuramadım :))Bende gobek cizgisi hic yok. Ilk dogumumda da son bikac hafta kala belli belirsiz olmustu. Ondan mi normal doguramadim kiz ben! Oyle bisiden bahsedilmis de
Kızlar benim son 3-4 gündür çok fazla kasılmam oluyor. Özellikle ayaktayken göbek deliği civarım birden kasılıp sertleşiyor. Ağrım yok, bebeğin hareketlerini de hissettiğimden acele etmiyorum doktor kontrolüm çarşamba günü.
2.gebeliğini yaşayanlar sizde de başladı mı bu yalancı sancılar, kasılmalar falan?
Öyle canım zaten tatlı falan aram yok amaDoğuma kadar yaparsın merak etme hiç ,zaten patatesin pirincin hamurun ne sana ne bebeğe faydası yok öyle düşün .Çok canın isterse nefis körletirsin .O tarz gıdalar yorgunlukta yapıyor zaten daha dinç hissedersin kendini emin ol .
bende geçenlerde gece yatarken aynı şeyi düşündüm :))) birden suyum gelse ne olur diye.Gece saçmasapan düşüncelerden uyuyamadım ben de. Şimdi suyum gelse naparız, kızımı bırakıp hastaneye nasıl gideriz, şu an doğursam bebek yaşar mı ki böyle böyle korkunç düşüncelerden uyuyamadım. Ve bilinçli değilim böyle uykuyla uyanıklık arasında kabus gibiydi.
Benim de şeker yüklemesi sonuçlarım çıktı ve 75 Gr yapılmıştı. 1.saat en üst sınırda ve 2.saat biraz daha yüksek çıktı. Yarın sabah diyetisyene ve dahiliyeye gidiyorum. Hamilelikte yemek içmekle alakalı değil galiba bu şeker olayı, o kadar dikkat ettim az kilo aldım hatta ama yüksek çıktışimdi her gün sekerimi cihazla olcecegim ve eğer yüksek devam ederse insülin baslanacakmis. Umarım gerek kalmaz..
Gecmıs olsun canım ınsallah dogru tedavı ıle saglıgına kavusur yavruTesekkur ederim yanitlariniz icin.
Detayli usg sirasinda ortaya cikti bu durum. Daha once soylenmemişti hicbisekilde. Doktor bana bunun kapanabilecegini ama genetik hastaliklardada bu aciklik olabiliyor dedi. Amniyosentezi sadece genetik hastalik tespiti icin yapalim diyor. Sadece tek bulgu cikti. Benim bebegim biraz geriden geliyor 1 hafta kadar hareketlerini gunde bir iki kez ve gece bazen hissediyorum. birde ben trizomi21 yaptirmistim temiz cikmisti sonucum...sanirim yaptirmayacagim.. rabbim su korkuyu bile kimseye yasatmasin insallah dua eden herkesten allah razi olsun saglikla kavusun bebeklerinize insallah ...
Aynen gebelik şekeri başka bir olaymış, doktor hormonal bir şey dedi, ne kadar dikkat etsen de plasenta ile ilgiliymis, eskiden bu kadar bilinmiyordu meğer ne çok önemliymiş. Annem küçük kardesimi çok iri doğurdu. Belki de gebelik şekeri vardı diyor Dr, çünkü şu an annem şeker hastası, yıllar sonra anne şeker hastası olabiliyormuş, bu nedenle gebelik şekerini ciddiye almalisin dedi Dr. Diyet egzersiz ve ölçümler ile inşallah yoluna girer ve sağlıkla aliriz kucağımiza bebislerimizi. Bu arada biz hala bebek aşağı bebek yukarı, ismine karar veremedikBunu hep söylerim ,gebelik şekeri başka bir olay gerçekten.Ailede varsa ekstra risk artıyor .O nedenle yükleme yaptırmak aslında çok önemli .
Diyet ve hafif tempo yürüyüş ile çok güzel dengelersin .Bir de karabuğday ve kinoali salatalar hem besleyici hem şekeri dengeliyor tavsiye ederim yok tutuyor ayrıca .
İdil cok guzel benceAynen gebelik şekeri başka bir olaymış, doktor hormonal bir şey dedi, ne kadar dikkat etsen de plasenta ile ilgiliymis, eskiden bu kadar bilinmiyordu meğer ne çok önemliymiş. Annem küçük kardesimi çok iri doğurdu. Belki de gebelik şekeri vardı diyor Dr, çünkü şu an annem şeker hastası, yıllar sonra anne şeker hastası olabiliyormuş, bu nedenle gebelik şekerini ciddiye almalisin dedi Dr. Diyet egzersiz ve ölçümler ile inşallah yoluna girer ve sağlıkla aliriz kucağımiza bebislerimizi. Bu arada biz hala bebek aşağı bebek yukarı, ismine karar veremedikKız olacak nasipse, İdil, Bengi, Defne, Müge, İzgi, Melina, Evrim, Lidya gibi isimler var aklımızda... Belki sizlere de fikir olur diye yazmak istedim.
Banada aynı şeyleri söyledi doktor, endokrin bölümüne sevk etti, sizin 1. Saat sonunda kaç çıkmıştıBenim de şeker yüklemesi sonuçlarım çıktı ve 75 Gr yapılmıştı. 1.saat en üst sınırda ve 2.saat biraz daha yüksek çıktı. Yarın sabah diyetisyene ve dahiliyeye gidiyorum. Hamilelikte yemek içmekle alakalı değil galiba bu şeker olayı, o kadar dikkat ettim az kilo aldım hatta ama yüksek çıktışimdi her gün sekerimi cihazla olcecegim ve eğer yüksek devam ederse insülin baslanacakmis. Umarım gerek kalmaz..
Aynen gebelik şekeri başka bir olaymış, doktor hormonal bir şey dedi, ne kadar dikkat etsen de plasenta ile ilgiliymis, eskiden bu kadar bilinmiyordu meğer ne çok önemliymiş. Annem küçük kardesimi çok iri doğurdu. Belki de gebelik şekeri vardı diyor Dr, çünkü şu an annem şeker hastası, yıllar sonra anne şeker hastası olabiliyormuş, bu nedenle gebelik şekerini ciddiye almalisin dedi Dr. Diyet egzersiz ve ölçümler ile inşallah yoluna girer ve sağlıkla aliriz kucağımiza bebislerimizi. Bu arada biz hala bebek aşağı bebek yukarı, ismine karar veremedikKız olacak nasipse, İdil, Bengi, Defne, Müge, İzgi, Melina, Evrim, Lidya gibi isimler var aklımızda... Belki sizlere de fikir olur diye yazmak istedim.
Ellerim ayağım yanıyor gerisi üşüyor açık kalıyor artık geceleri de baya soğuk olabilirAy benim geçti çok şükür, bacakların gece açıkta kalıyor olabilir mi, benim geçti ama açık kaldığında oluyor
Benim kızım da illa Aslan olsun diye tutturuyor, izlediği bi çizgi film karakterinin adı. Eşim koyu beşiktaşlı aslaa olmaz diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?