2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Bende kramplarla başım dertte bacağıma ayağıma giriyor magnezyumu kesmiştim acıdan ağlıyorum normalde de çok duygusal oldum herşeye ağladım var
Ay benim geçti çok şükür, bacakların gece açıkta kalıyor olabilir mi, benim geçti ama açık kaldığında oluyor

ne bilim hep aynı saatte mi başlar ki gaz filan olsa. İşyerinde bir şey yok. çıkıyorum dertler, tasalar :) bulantı zamanı da aynı olmuştu. işyerinde midem bulanmazdı ne zaman eve giderim yatana kadar başımı kaldıramıyordum bulantıdan.

Kızlar şekerim yüksek çıktığından bugün dahiliye ve diyetisyene gittim, patates pirinç hamur işi herşey yasak, çok iştahlı değilim çok şükür ama nasıl olacak böyle, canım isteyince minicik ölçü bana ne desin, hele patatese çok üzüldüm ya en sevdiğim şeylerden biri püre

Doğuma kadar yaparsın merak etme hiç ,zaten patatesin pirincin hamurun ne sana ne bebeğe faydası yok öyle düşün .Çok canın isterse nefis körletirsin .O tarz gıdalar yorgunlukta yapıyor zaten daha dinç hissedersin kendini emin ol .

Benim ilk haftalardan oluşmuştu o çizgi. Gitgide daha da belirginleşti. Ben çok seviyorum o çizgiyi. Koyulaştıkça normal olduğum hissi oluşuyor iyi gidiyor diyorum kendi kendime☺
bende senin gibi dşünüyorum aslında . o yüzden neden oluşmadı diye takıldım :)

Bende gobek cizgisi hic yok. Ilk dogumumda da son bikac hafta kala belli belirsiz olmustu. Ondan mi normal doguramadim kiz ben! Oyle bisiden bahsedilmis de
:)) onunla alakalı değil. benim ilk hamileliğimde vardı ama bende normal doğuramadım :))

bende 2. gebeliğim. kasılma değilde kasıklarımda baskı hissediyorum bende. birde bir iki gecedir uyanıyorum ve kasıklarımda regl ağrısı gibi birşey oluyor. anlamadım. geri yatınca geçiyor. bende cuma doktora gideceğim o zaman soracağım. benim ilk gebeliğimde de kasılma olmadan sezaryen olmak mecburiyetinde kalmıştım. o yüzden kasılma nasıl olur onu da bilmiyorum

Öyle canım zaten tatlı falan aram yok ama

bende geçenlerde gece yatarken aynı şeyi düşündüm :))) birden suyum gelse ne olur diye.
sanıyorum bu karının altına olan baskı beni biraz korkuttu. doktor 3 hafta önce bir sorun yok demişti ama.
bir yerde okumuştum 27-28 haftada doğan bebeklerin% 85 i yaşıyormuş. bence güzel bir oran.
tabi inşallah hepimiz zamanında kucağımıza alırız bebeklerimizi.

Benim de şeker yüklemesi sonuçlarım çıktı ve 75 Gr yapılmıştı. 1.saat en üst sınırda ve 2.saat biraz daha yüksek çıktı. Yarın sabah diyetisyene ve dahiliyeye gidiyorum. Hamilelikte yemek içmekle alakalı değil galiba bu şeker olayı, o kadar dikkat ettim az kilo aldım hatta ama yüksek çıktı şimdi her gün sekerimi cihazla olcecegim ve eğer yüksek devam ederse insülin baslanacakmis. Umarım gerek kalmaz..

Bunu hep söylerim ,gebelik şekeri başka bir olay gerçekten.Ailede varsa ekstra risk artıyor .O nedenle yükleme yaptırmak aslında çok önemli .
Diyet ve hafif tempo yürüyüş ile çok güzel dengelersin .Bir de karabuğday ve kinoali salatalar hem besleyici hem şekeri dengeliyor tavsiye ederim yok tutuyor ayrıca .

Benim de bugun 50 gramda 136 çıktı. Doktorla gorusmedim daha da sınıra yakin duruyor

Gecmıs olsun canım ınsallah dogru tedavı ıle saglıgına kavusur yavru
Ben de dun 24. Hafta kontrolu ne gıttım kalpten akcıgerde giden damarda sorun oldugunu soyledı şok oldum, ankaranın rn ıyı ayrıntılı ultrason yapan doktoruna gittim sehır hastanesınde perıantolojı ye gıttım asıl doktorum hacettpede prof sadece emın olmak ıcın baska gozlerle de muayene oldum nasıl boyle bır durum cıktı anlamadım. Arastırma ya korkuyorum 2 hafta sonra tekrar gidecem

Aynen gebelik şekeri başka bir olaymış, doktor hormonal bir şey dedi, ne kadar dikkat etsen de plasenta ile ilgiliymis, eskiden bu kadar bilinmiyordu meğer ne çok önemliymiş. Annem küçük kardesimi çok iri doğurdu. Belki de gebelik şekeri vardı diyor Dr, çünkü şu an annem şeker hastası, yıllar sonra anne şeker hastası olabiliyormuş, bu nedenle gebelik şekerini ciddiye almalisin dedi Dr. Diyet egzersiz ve ölçümler ile inşallah yoluna girer ve sağlıkla aliriz kucağımiza bebislerimizi. Bu arada biz hala bebek aşağı bebek yukarı, ismine karar veremedik Kız olacak nasipse, İdil, Bengi, Defne, Müge, İzgi, Melina, Evrim, Lidya gibi isimler var aklımızda... Belki sizlere de fikir olur diye yazmak istedim.

İdil cok guzel bence

Banada aynı şeyleri söyledi doktor, endokrin bölümüne sevk etti, sizin 1. Saat sonunda kaç çıkmıştı

Aslında yok degil tok tutuyor demek istemiştim mesajımda ama akıllı klavyem düzeltmiş
Ben ve annemde kilolu doğum olmuş ama 1960 ve 1980 lı yıllarda bilinmemis olabilir bu durum .Annemin ilk dogumuyum ben bir de nasıl acı çekmiştir yazık .Şimdi annem şeker sınırında çokta dikkat eder,yemek konusunda inanılmaz disiplinli , yazları köyde kalıyor hareketli ama gel gelelim şeker sınırda ya da sınırın biraz üstünde .Bende henüz bir şey yok ama ileride ne olur bilmiyorum tabi .Bu arada İdil benim de listemde çok hoşuma gidiyor .Farklı ve modern isim ama fakat lakin evde baba başka abi başka isim bulmuş şimdi ortak noktayı bulmaya çalışıyoruz.Oğlumun savunması evde senden sonra ben geliyorum,benim ismini sen koyduysan kardeşime ben isim koyacam diyor
Benim diğer favori isimlerim: İnci -Eliz- Bilge fikir olur belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…