2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Bu arada hep aynı yerde duruyo benim bebeğin kafası ilk günden beri sağ tarafta dönmesi falan gerekiyor muydu sağa sola alta yukarı falan

Bu haftalarımızda dönmesimi gerekiyor geçtiğimiz cumartesi bende kontrole ve şeker yüklemesi için gittim dönmüş dönmemiş demedi merak ettim şimdi
36.haftaya kadar dönmesi beklenirmiş genelde o haftadan sonra büyüdüğü ve yeri daraldığı için dönemezmiş.
Yani bence henüz dönüp dönmeme konusunda endişelenmeye gerek yok.

Benim bebeğin kafası alttaydi dün muayenede ama yine de karnım sertleşip nefesim kesiliyordu
Nst istedi mi doktor peki? Ya da neden olabilir dedi, benim doktor ultrasonda baktı sadece bir sıkıntı görünmüyor dedi işte sadece sıklaşıp ağrılı olursa alttan bakalım dedi açıklık kontrolü yapacak sanırım.

Evet nst ye girdim ilk defa ama hiç sancı filan çıkmadı. İdrar tahlili vericem. Ama doktorun hep söylediği rahim 3 saatte bir kasılıyor bunu da anne adayı bazen hissedebilir dedi. Alttan muayene olmak istemiyorum. Ultrasonda rahim agzin kapalı rahim uzunlugun iyi dedi. Yeterli değil mi acaba?

Bana da rahim uzunluğu iyi dedi. Ama kasılmalar normalden fazlaysa açıklık yapabiliyormuş o da alttan kontrolle belli olur anca. Çok fazla ağrı yoksa gerek yok bence ben de yaptırmak istemiyorum daha çok erken.

Haftasonu şehirdışındaydım ve çok hareketliydim neredeyse hiç hissetmedim. Eve dönünce başladı kıpırdanmalara meğer eve dönmeyi beklemiş bebiş de
Gün içinde çok hareketli olunca hissedilmiyo pek.

Bana da rahim uzunluğu iyi dedi. Ama kasılmalar normalden fazlaysa açıklık yapabiliyormuş o da alttan kontrolle belli olur anca. Çok fazla ağrı yoksa gerek yok bence ben de yaptırmak istemiyorum daha çok erken.

Alttan baktı benim sancım çok olunca açıklık var mı diye. Öyle rahatsız edici değildi. Smear örneği vermekten daha kolay canım yanmadı.

Mesela az önce ilişki oldu diyelim bir saat sonra falan kullanamaz mıyım yoksa fitilden sonra mı yasak?
Yok canım öyle değil yanmayı tetikliyor. Şöyle söyleyeyim kendi tecrübem atıyorum 7 tane fitil var 7 gün fitil bitene kadar olmiycaksin. Ben senin gibi yaptığımda geçmemişti yanmam

Cnm benim normalde kurutucum ayri ama yazliktaki makinam seninki gibi yani combo. Uzun surmesi cok normal cunku icindeki su buharini yogusmali olarak atiyor makina, su olarak (ayrilarin bazilarinda suyu direk disari buhar olarak attigi icin 45 dakkada kurutur mesela daha hizli).
Sana bi kucuk tavsiye. Yikama ve kurutma programini ayri ayri calistir. Camasiri yikadiktan sonra icinden kurumasi cok basit olan ince polar, naylon vs fazlaliklari cikar. Boylece Pamuklu, yunlu, poplin turu kurumasi zor olanlara yer acilsin. Kurutmayi o zaman calistir. Hem daha iyi kurutuyor hem de mesela gomlek, carsaf vb daha az kirisiyor. Bir de makinalar sure veriyor kurutma icin onu sanirim icindeki miktara gore belirliyor. Gereksiz olanlari cikarirsan daha kisa surebilir.

Kızlar çatlağı oluşan oldu mu? Kaçıncı haftada oluyor acaba?
Ben lierac kullanıyorum çatlağım olmadı henğz
Bence o olacaksa oluyo olmicaksa olmuyo. Ilk hamileligimde hicbi sey kullanmadim hic oyle seylerle ugrasmam temebelimdir hic catlak olmadi. Bunda da surmuyorum bakalim olcak mi:) Ama krem kullanmak yine de faydali olabilir. Denemedigim icin bir sey soyleyemiyorm

Benimki de tembel valla. Gunde 2-3 max. Iki tiklayip uyuyo yine

Arkadaşlar hamileyken lazer epilasyon yaptıran var mı? Zararı olur mu bebeğe?
benim ilk hamileliğimde doktorumda 3 aydan sonra olur demişti. ama ben yaptırmamıştım. sonuçta lazerin bile yıllar sonraki etkisini kimse bilmiyor. boşuna ışına maruz kalmak mantıklı gelmemişti.

Alttan baktı benim sancım çok olunca açıklık var mı diye. Öyle rahatsız edici değildi. Smear örneği vermekten daha kolay canım yanmadı.
Evet genelde kolay olduğunu söylüyorlar ama benim rahim ağzım normalden daha gerideymiş o yüzden acılı oluyor benim o işlemler ilkinden biliyorum. Sadece doğumda sancı çekerken rahatsız olmamıştım sanırım normal doğum sancısı açıklık kontrolü acısını bastırmıştı

Günaydın cümleten

A anemoniasp Kadir Has AVM yi sen söylemiştin değil mi ? Orası sırf bebek - çocuk mağazası mı ?Anne hamile giyim üzerine bir şeyler var mıdır ? Bir hafta içinde gitmek istiyorum da Anadolu'dan geleceğim inşallah pişman olmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…