- 31 Ocak 2021
- 206
- 210
- 53
- 37
Ben oldum 2. Dozuma 2 hafta var herhangi hareketlerde azalma olmadı hatta bebek büyüdüğü için daha net hissetmeye başladım.korkmayın inşallah bir şey olmayacak ben de yan etki falan da olmadı denize girdim hattaİyi geceler, yarın ilk doz biontech aşı randevumu aldım. Aşı olanlar bebeklerinin hareketinde değişiklik yaşadılar mı? Hala kararsızım ama akciğer kapasitem gün geçtikçe düşüyor nefes nefese kalıyorum. o yüzden aşı olmaya karar verdim biraz geç de olsa.
Valla benim ultrasonda hep 5 bucuk cm çıkıyordu ama ameliyata yakın ağrı yapmaya başlamıştı doktorun dediğine göre 7 cmlik miyom çıkarılmış tek miyom vardı ama oldukça büyüktü bide benim miyomum endometriuma yani bebeğin tutunacagi yere baskı yapıyormuş kas dokusu içindeymiş o yüzden ameliyat önerdi doktor iyiki de olmuşum sezeryanda mutlaka aldır kurtul derim çünkü tekrar ameliyat süreci geçirmek zorunda kalırsın hem spinal yada epidural anestezi altında olursa uyanınca o şiddetli ağrılı dönemleri de atlatmış olursun uyusukluk en az 2 3 saat suruyormus cunku epidural veya spinal anestezide.benim genel anesteziydi uyandıktan 10 dakka sonra ağrılarım başlamıştı eyer sezeryan olursam kesinlikle genel anesteziyi tercih etmiycem bu arada kaç tane miyom un var ve yerleşim olarak neredeler rahim kas dokusu içindemi bazı miyomlar çok dışarda oluyor alınması kolay oluyor çok geçmiş olsun merak etme gebelikte sorun yaşamamısin bu zamana kadar Allaha şükür. Doğumuuda atlatirsin bi şekilde .
Bir değişiklik yok canım hatta benimki maşallah kıpır kıpırİyi geceler, yarın ilk doz biontech aşı randevumu aldım. Aşı olanlar bebeklerinin hareketinde değişiklik yaşadılar mı? Hala kararsızım ama akciğer kapasitem gün geçtikçe düşüyor nefes nefese kalıyorum. o yüzden aşı olmaya karar verdim biraz geç de olsa.
İkinci gebeliğin mi olacak ya bende şu anestezi işinden çok korkuyorum kesinlikle genel istemiyorum ameliyattan sonra sudan çıkmış hamsi balığı gibi çırpınıyordum zorla tutuyorlardi kolumdan beni çokk kötüydum sen epidural spinal birliktemi istedin her hastane yapıyormu acaba doğumdan sonra ağrı hissettinmi? Uyuşukluk ne kadar sürdü? Bildiğim kadarıyla epiduralde ek ücret alıyorlarmış spinalle birlikte oluncaKas içinde olan da var içe dışa büyüyen de kas icindekini doğum esnasında alamayabilir kanama yapma riski var ama dışa ve içe buyuyeni alacak mecbur çünkü kesi yerinin altında hemen dedi .
İlk gebeligimde kas içinde vardı gebelik boyunca 2 tür daha oldu .Bebek ile alakası yok dedi doktor yerleşim yerinin ama ağrın olabilir dedi .Epidural +spinal çok iyi ya bunda da yine o şekilde istiyorum genel çok problem gerçekten.
Sadece spinal olsam yine Uyuşukluk uzun sürermi acaba epidural in ne gibi bir artısı oldu senin için? Her hastane yapmıyor sanırım o yüzden sadece spinal olmak zorunda kalırım belki ama ondada uyuşukluk 2 3 saat sürüyor diyolarKas içinde olan da var içe dışa büyüyen de kas icindekini doğum esnasında alamayabilir kanama yapma riski var ama dışa ve içe buyuyeni alacak mecbur çünkü kesi yerinin altında hemen dedi .
İlk gebeligimde kas içinde vardı gebelik boyunca 2 tür daha oldu .Bebek ile alakası yok dedi doktor yerleşim yerinin ama ağrın olabilir dedi .Epidural +spinal çok iyi ya bunda da yine o şekilde istiyorum genel çok problem gerçekten
Ben lcw dan almıştım 2 tane bence güzeller oraya bakabilirsinKızlar muslin aldınız mı? Memnun kaldığınız bir marka veya site var mi?
Lcwda bilmiyordum oldugunu. Oraya bakayim teşekkürlerBen lcw dan almıştım 2 tane bence güzeller oraya bakabilirsin
Kas içinde olan da var içe dışa büyüyen de kas icindekini doğum esnasında alamayabilir kanama yapma riski var ama dışa ve içe buyuyeni alacak mecbur çünkü kesi yerinin altında hemen dedi .
İlk gebeligimde kas içinde vardı gebelik boyunca 2 tür daha oldu .Bebek ile alakası yok dedi doktor yerleşim yerinin ama ağrın olabilir dedi .Epidural +spinal çok iyi ya bunda da yine o şekilde istiyorum genel çok problem gerçekten.
Epidural+spinal uygulama anında acı hissediyor musun? İğne olayı korkutuyor beni. Sezeryan olursa genel istemiyorum bendeKas içinde olan da var içe dışa büyüyen de kas icindekini doğum esnasında alamayabilir kanama yapma riski var ama dışa ve içe buyuyeni alacak mecbur çünkü kesi yerinin altında hemen dedi .
İkinci gebeliğin mi olacak ya bende şu anestezi işinden çok korkuyorum kesinlikle genel istemiyorum ameliyattan sonra sudan çıkmış hamsi balığı gibi çırpınıyordum zorla tutuyorlardi kolumdan beni çokk kötüydum sen epidural spinal birliktemi istedin her hastane yapıyormu acaba doğumdan sonra ağrı hissettinmi? Uyuşukluk ne kadar sürdü? Bildiğim kadarıyla epiduralde ek ücret alıyorlarmış spinalle birlikte olunca
Sadece spinal olsam yine Uyuşukluk uzun sürermi acaba epidural in ne gibi bir artısı oldu senin için? Her hastane yapmıyor sanırım o yüzden sadece spinal olmak zorunda kalırım belki ama ondada uyuşukluk 2 3 saat sürüyor diyolar
Kıtır kıtır dikerken keserken rahatsız etmez mi. Beni kesecekse bayıltsın.sakin kalabilir miyim işlem yapılırken tedirgin ediyor beni.
Bacaklarını hissetmemek zor olmuyor mu? Eşim ameliyattan sonra bacağımı hissetmiyorum diye baya bunaldı korktu. Onu görünce ben de korktum spinal anesteziden.
Epidural+spinal uygulama anında acı hissediyor musun? İğne olayı korkutuyor beni. Sezeryan olursa genel istemiyorum bende
Evet yaptım onu hep normal çıkıyor ama bende kilo alıyorum tabi 10 kilo aldım başından beri ve ne yesem rahatsızlık veriyor. Az ve sık yemeye niyet ettim bugün.minimum karbonhdirdrat ve şeker alacağım. Şeker var yok bilmiyorum ama rahat etmek için. Dün sığınamadım yemek sonrası bilerek kustum rahatladım.Açlık kan şekeriniz baktırabilirniz, oda önemli, benim doktorum şeker yüklemeden öncede diyet önermişti, 4. Ayda 3 kilo kadar alınca biraz yavaşladım, en güzeli dengeli beslenmek, kilo yapan yemeklerden uzak durmak, birde meyveyi abartmamak gerekiyormuş
Teşekkürler bunu da sormuştum doktora düzelme olmaz dedi aksine inşallah daha çok ilerlemez dedi yine de tabi rabbim bilir inşallah ilerlemezGeçmiş olsun doğuma kadar düzelme ihtimali var mımpeki belki düzelir
Kıtır kıtır dikerken keserken rahatsız etmez mi. Beni kesecekse bayıltsın.sakin kalabilir miyim işlem yapılırken tedirgin ediyor beni.
Bacaklarını hissetmemek zor olmuyor mu? Eşim ameliyattan sonra bacağımı hissetmiyorum diye baya bunaldı korktu. Onu görünce ben de korktum spinal anesteziden.
Ben ilk doğumumda spinal+epidural olmuştum. Bana başka seçenek de sunmamışlardıEpidural+spinal uygulama anında acı hissediyor musun? İğne olayı korkutuyor beni. Sezeryan olursa genel istemiyorum bende
Normal doğum olursa onda da epidural isteyeceğim :) İnşallah benim hastanemde oluyordurBen ilk doğumumda spinal+epidural olmuştum. Bana başka seçenek de sunmamışlardıHiç korkmayın. İğnesi yapılırken hiç hissetmedim. Hatta korkuyordum kıpırdarsam, yamuk yaparlarsa diye. Sorunsuz takıyorlar, tecrübeliler zaten. Sonra aranıza bez koyup doğuma başlıyorlar. Ben uyuşmaz da anlamazlarsa diye de korkmuştum. Kontrol ediyorlar mutlaka. Kesildiğini falan ne hissediyorsunuz ne duyuyorsunuz. Şimdi bebeği çıkaracağız demişlerdi, hafif bir sarsıntı oldu ve bebek geldi
Sonrasında odaya götürülme, giydirilme , bebeği emzirme derken bacağınızı düşünmüyorsunuz zaten. Panik olmaya hiç gerek yok.
Kimisinde baş ve bel ağrısı oluyormuş sonrasında. Bende hiç olmamıştı. Olursa diye kahve öneriliyordu ama tabi doktorla konuşmak gerek.
Birkaç yıl sonra genel anestezi ile bir ameliyat oldum. Kendime gelmem daha zor olmuştu. Sürekli uyumak istiyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?