2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ben oldum 2. Dozuma 2 hafta var herhangi hareketlerde azalma olmadı hatta bebek büyüdüğü için daha net hissetmeye başladım.korkmayın inşallah bir şey olmayacak ben de yan etki falan da olmadı denize girdim hatta

Kas içinde olan da var içe dışa büyüyen de kas icindekini doğum esnasında alamayabilir kanama yapma riski var ama dışa ve içe buyuyeni alacak mecbur çünkü kesi yerinin altında hemen dedi .
İlk gebeligimde kas içinde vardı gebelik boyunca 2 tür daha oldu .Bebek ile alakası yok dedi doktor yerleşim yerinin ama ağrın olabilir dedi .Epidural +spinal çok iyi ya bunda da yine o şekilde istiyorum genel çok problem gerçekten.

Bir değişiklik yok canım hatta benimki maşallah kıpır kıpır

İkinci gebeliğin mi olacak ya bende şu anestezi işinden çok korkuyorum kesinlikle genel istemiyorum ameliyattan sonra sudan çıkmış hamsi balığı gibi çırpınıyordum zorla tutuyorlardi kolumdan beni çokk kötüydum sen epidural spinal birliktemi istedin her hastane yapıyormu acaba doğumdan sonra ağrı hissettinmi? Uyuşukluk ne kadar sürdü? Bildiğim kadarıyla epiduralde ek ücret alıyorlarmış spinalle birlikte olunca

Sadece spinal olsam yine Uyuşukluk uzun sürermi acaba epidural in ne gibi bir artısı oldu senin için? Her hastane yapmıyor sanırım o yüzden sadece spinal olmak zorunda kalırım belki ama ondada uyuşukluk 2 3 saat sürüyor diyolar

Kızlar muslin aldınız mı? Memnun kaldığınız bir marka veya site var mi?

Kıtır kıtır dikerken keserken rahatsız etmez mi. Beni kesecekse bayıltsın. sakin kalabilir miyim işlem yapılırken tedirgin ediyor beni.

Bacaklarını hissetmemek zor olmuyor mu? Eşim ameliyattan sonra bacağımı hissetmiyorum diye baya bunaldı korktu. Onu görünce ben de korktum spinal anesteziden.

Epidural+spinal uygulama anında acı hissediyor musun? İğne olayı korkutuyor beni. Sezeryan olursa genel istemiyorum bende

Epidural+spinal uygulama anında acı hissediyor musun? İğne olayı korkutuyor beni. Sezeryan olursa genel istemiyorum bende

Tümden cevap vereyim 2.gebeliğim bu evet .Doğum için gün aldığımız zaman anestezi doktoruna da görünüyoruz,ben fikir olarak spinal + epidural kombine istiyorum sizce de mümkün mü diye sordum sorun olarak görmediği için kabul etti doktor.Ameliyathaneye indik güle oynaya hiç panik olmanıza gerek yok ,belden iğneyi yapınca normal kalça enjeksiyonu gibi aciyor sadece,tabi sonrasında bacaklar kendini saldığı için birileri tarafından sedyeye yatırılıyorsunuz önünüzde perde var asla olanı biteni görmüyorsunuz ama dokunuşları hissetmiştim mesela ,güzel de müzik açtılar,sohbet ede ede bitirdik doğumu sonrasında baş ağrısı çekmedim ,saat 2 gibi doğum oldu 3 gibi odaya çıktım ,akşamına yürüdüm uyuşukluğum geçti , tabi ilk ayağa kalkış zor ,sonunda elimizi bile kesince canımız acıyor.Ama ben çok rahat ettim bu şekilde düşünün bebeğinizi öpme şansınız var o esnada .Ücret konusunda bazı hastaneler ekstra talep edebilir ,ama özel sigorta olduğu için ilk doğumda fark ödemedik.

Burun ameliyatinda genel anestezi olmuştum onda da sorun yaşamadım gerçi ama 3 gün mal mal gezdim öyle.Epiduralin avantajı sersem olmuyorsunuz.

Hanimlar ben de ilk dogumumda spinal anestezi oldum .Hiç korkmayın merak etmeyin .Zaten o an bebeğe odaklaniyorsunuz ,sizi rahatsız eden bir durum olmuyor .Kesildiğini,dikildiğini falan hissetmiyorsunuz ..Sadece bir an çok büyük bir basınç uygulandığını hissettim o da bebek cikarilirken sanırım ..Bebek doğduktan sonra zaten çok değişik duygular ,onun sesi ,kokusu ,aklınız onda oluyor .Hiçbir şeye odaklanmiyorsunuz.Uyusukluk da aynı şekilde .Yok sütüm mu geldi ,emzireyim ,bebegimi kucağıma alayım,yok foto cekineyim derken o uyuşukluk yavaş yavaş açılıyor .Bunlara takılmayın .O an o anne olmanın güzelliği ile bir şey hissetmiyorsunuz .

Valla taş yüzünden daha 1 hafta olmadı spinal olalı böyle bir Baş boyun ağrısı yok mahvoldum genel yapmadı doktor bebeklere geçer anestezi diye şükür bebek hareketlerinde vs yavaşlama falan da olmadı güzel bebek açısından çok iyi spinal ama sonrasında ki o baş ağrısı delirtecekti beni 4-5 gün sürdü

Ayrıca bana da tecrübe oldu hiç bişey duymuyorsunuz onun için korkacak hiç bişey yok bence genelin komplikasyonları çok fazla ve ilaçlar bebeğe geçebiliyor ona göre yapın bence tercihinizi benim kadın doğumcum yaptırtmadı genel spinal dedi özellikle ama işte o baş ağrısı da olmasaydı mahvetti beni doğum sonrası bu şekilde olursa bebeğe bakmak çok zor olur

Evet yaptım onu hep normal çıkıyor ama bende kilo alıyorum tabi 10 kilo aldım başından beri ve ne yesem rahatsızlık veriyor. Az ve sık yemeye niyet ettim bugün.minimum karbonhdirdrat ve şeker alacağım. Şeker var yok bilmiyorum ama rahat etmek için. Dün sığınamadım yemek sonrası bilerek kustum rahatladım.

Ben ilk doğumumda spinal+epidural olmuştum. Bana başka seçenek de sunmamışlardı Hiç korkmayın. İğnesi yapılırken hiç hissetmedim. Hatta korkuyordum kıpırdarsam, yamuk yaparlarsa diye. Sorunsuz takıyorlar, tecrübeliler zaten. Sonra aranıza bez koyup doğuma başlıyorlar. Ben uyuşmaz da anlamazlarsa diye de korkmuştum. Kontrol ediyorlar mutlaka. Kesildiğini falan ne hissediyorsunuz ne duyuyorsunuz. Şimdi bebeği çıkaracağız demişlerdi, hafif bir sarsıntı oldu ve bebek geldi
Sonrasında odaya götürülme, giydirilme , bebeği emzirme derken bacağınızı düşünmüyorsunuz zaten. Panik olmaya hiç gerek yok.
Kimisinde baş ve bel ağrısı oluyormuş sonrasında. Bende hiç olmamıştı. Olursa diye kahve öneriliyordu ama tabi doktorla konuşmak gerek.
Birkaç yıl sonra genel anestezi ile bir ameliyat oldum. Kendime gelmem daha zor olmuştu. Sürekli uyumak istiyordum.

Normal doğum olursa onda da epidural isteyeceğim :) İnşallah benim hastanemde oluyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…