ben ilk hamileliliğimde philips avent almıştım. şükür o zaman sütüm az değildi ve bu çok güzel çekiyordu. ben beğenmiştim. ama benim bebiğim çalışmaya başladığımda da yakınımda olduğundan öyle sağıp süt verme durumum olmadı. genelde emdi. ama çok emmediğinde kalanı sağıyordum. hem böylelikle süt kapasitesi arttığını duymuştum. sağılan sütlerde çöp olmuştu:))Merhaba kizlar, ben bu göğüs pompası ve gümüş göğüs ucu kapakla ilgili internette araştırıyorum, burdan da takip ettim okudum, ama işin içinden çıkamadım.. kimi çok beğenmiş mutlaka alın demis, kimi elektrikli pompa ise yaramıyor Manuel daha iyi demiş, kimi suttoplayiciya bayılmış kimi gereksiz demiş ,bayılıcamşaka bir yana ben artık alışveriş sitesi yorumlarına da güvenmiyorum, satinalinmis bir sürü yorum..geçen de çocuk gelişimi kitabı siparişi verdim,icerik hakkında biraz bilgim olsun diye yorumlara bakıyorum, biri 'çocuğum keyifle kitabi okudu bitirdi ' yazmış.. çocuk ,çocuk gelişim kitabını nasıl keyifle okur azcık mantıklı atın dimi..binlerce beş yıldız almış ürünler artik şüphe uyandırıyor.. o yüzden burda yapılan yorumlara önem veriyorum, umarım aramıza ajanlar sızmiyordur
Gümüş göğüs ucu için,eğer meme ucun disardaysa,bebek de memenin ucunu değil tamamını kavriyorsa, sadece kendi sutumuz ,doğal zeytinyağiyla bile yaralariiyilestirebiliyoruz sanirim..ama bebek kavrayamiyorsa orda bittik, bu durumda sanirim ben doğumdan sonra gümüş kapakları degerlendiricwm..çünkü kapaklar nemli bırakıyor, kurumayinca cok daha kötü oluyor diyenler de var..
Pompalar içinse hala işin içinden çıkamıyorum,lansinoh için o kadar da iyi çekmiyor diyenler var,bu da sutun az çok gelmesiyle alakalı sanirim..olumsuz yorumlarda genelde 1 ay içinde çekim gücü azalıyor demişler..sutun çok geliyorsa rahat elektrikliyi kullanırsın ama çok değilse çekmiyor vs demişler.. Bir de bu memeden en son gelen sut daha yağlı daha vitaminliymis ya, oraya kadar çekemiyor demişler, vallahi cehalet en güzel şey, en iyi arastirmayacaksin fazlakafan rahat olacak..
Sanirim bunu da doğumdan sonraya bırakabilirim gibi geliyor..Bir tane Manuel alsam, doğumdan sonra da elektrikli alirim, sutumun durumuna gör belki çok az olacak,çekim gücü yüksek daha pahalıya yönelmek zorunda kalicam, ya da süt çok iyi gelirse lansinoh olabilir..
Tabi bu arada sizin Önerilerinize de her zaman açığım..
Ben de Manuel olanı gecici bir süre için kullanmayı düşündüm canim, sutun durumuna göre karar vereceğim..yoksa sürekli Manuelle bas olmaz eninde sonunda elektrikli bir pompaya ihtiyaç olacak..yanliz süt toplayıcı icin de kalan sütü topluyor diyorlar ,bilmiyorum tam bir sagma sağlar mıcnm pompa konusunda kendi tecrübemi aktaraym. Bahsetmiştim geçen sene erken doğum yaptım bebeğim küvozdeyken benden hep süt sağdırıyolardı. İlk hastane odasında getirdiler hastane tipi pompayı ama bence o ii değildi ya da ben ztn çok erken doğum yaptığımdn sütüm gelmedi onu bilemiorm ama kendi kendine meme ucunu çekip duruyordu. Hatta ilk süt için hemşireler masajla çıkarttılar memeden sütü, sonra hastane tipinden gıdım gıdım devam ettik. Ben eve geçince bi tane manuel aldm, orda kendim aletin yerini ayarlayarak sağıyordm sağa sola doğru biraz eğim verebiliyodm çünkü açıkçası göğüs doluluğuna göre kendin anlıyorsun ne taraftan daha iyi süt geleceğini. masaj fln da yapıyodm o tarafı sıkıyodm vs... Ama manuelle sağım dünyanın en uzun süren şeyi. Sanmıyorm ki saatlerce bebek emzirdikten ve onu nihayet uyuttuktan sonra bir de manuel süt sağmakla uğraşasın. Bence o da çok zor. Ev tipi elektrikli hiç kullanmadım bilmiyorm ama arkadaşım bana memene takıp işlerini yapmaya devam edebildiğin bir elektrikliden bahsetmişti ben ya onu ya da mochi gibi emzirirken öbür memeyi sağan tarzda bişey alırım diorm ona da doğumdan sonra sütün durumuna göre karar veririm dedim. Bebeği emzirme işleri bittikten sonra yarım saat manuelle uğraşıp kollarımı yoramam
Evet genel mantık buymuş, sutun varsa memnun kalırsın yoksa olmayanı da pompa neden çıkarsın... yanliz orta miktarda sütü gelenler ,lansinoh avent gibi orta seviyedense bir üst seviyeye yoneldiklerinde memnun kalmışlar.. iki defa masraf yapmamak için en iyisi doğumu beklicem..Bir de izlediğim bir video da pompalarda 3 hafta uzak durun demişti danışman, bir şansımı denemek istiyorum, hemen o anın stresiyle kolaya kaçmak istemiyorum .. yoksa gelmezse de yapacak birsey yokTamamen kendi deneyimimi yazıyorum, meme ucu yaralarının doğru emzirememe ile alakalı olduğunu söylemişti hemşire ,benim aman aman bir yaram olmadı ama tahriş oldu ucu biraz ,ben lansinoh meme ucu kremi ve göğüs kalkanı ile problemi çözdüm.Meme ucu yarası için ayva çekirdeğinden yapılan jel var o da çok iyi geliyor diyorlar ama ben yazın doğum yaptığım için deneyemedim ,şimdi önümüz kış deneyebiliriz.Pompa içinde hepsi aynı mantık çok dandik bir makine almıştım,otomatik memede süt olduğu için kolay sağdı.Sonra avent manuel aldım iş yerinde kolay olur diye oda işimi gördü.Velhasil süt varsa memede her pompa iş görür,yoksa en pahalı markayı al memnun kalmazsinn.Kullanici yorumları da buna göre yapılıyor.Yani pompalar mucize yaratmıyor esasen.
Umarım bu sefer de sutunuz bol gelirben ilk hamileliliğimde philips avent almıştım. şükür o zaman sütüm az değildi ve bu çok güzel çekiyordu. ben beğenmiştim. ama benim bebiğim çalışmaya başladığımda da yakınımda olduğundan öyle sağıp süt verme durumum olmadı. genelde emdi. ama çok emmediğinde kalanı sağıyordum. hem böylelikle süt kapasitesi arttığını duymuştum. sağılan sütlerde çöp olmuştu:))
göğüs kapağıda yine bu markanın almıştım. birkaç ay beni çok rahatlattı. üstüde delikli hava alıyordu. ama çok süt dolunca ve boşaltmayı unutunca eğildiğinde sütler akıyordu :))
Evet genel mantık buymuş, sutun varsa memnun kalırsın yoksa olmayanı da pompa neden çıkarsın... yanliz orta miktarda sütü gelenler ,lansinoh avent gibi orta seviyedense bir üst seviyeye yoneldiklerinde memnun kalmışlar.. iki defa masraf yapmamak için en iyisi doğumu beklicem..Bir de izlediğim bir video da pompalarda 3 hafta uzak durun demişti danışman, bir şansımı denemek istiyorum, hemen o anın stresiyle kolaya kaçmak istemiyorum .. yoksa gelmezse de yapacak birsey yok
Güle güle sağlıkla kullansın inşallah kuzucuklarrrP Positivevibes senin dedigin yerden ben de babybjörn aldim. Babamızı zor ikna ettim ama en sonunda cok istedigimi horunce hayır diyemediDaha gelmedi ama diger sitelere göre gerçekten fiyati cok daha uygundu. Paylaştığın icin tekrar teşekkür etmek istedim
Kızlar bende 4moms ile babybjörn arasında gidip geliyorum bu ara karar verip alıcam ne diyosunuz fikriniz neGüle güle sağlıkla kullansın inşallah kuzucuklarrr
İşte bu bilgiler çok önemliİlk zamanlar ihtiyaç duymuyorsun zaten ,belli bir düzene oturtunca ,bebek doyup uykuya daldiysa memede süt varsa kalanı sağıp saklardim ki meme bosalsin yerine süt gelsin diye
Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama YouTube da izlemiştim, 4 moms gibi otomatik sallayanlar pek onermiyorlarmis, sürekli sallanma hissi beyinde hasara sebep olabiliyormuş,simdi hatırlamıyorum ama belli bir sürenin üstünde kullanılmamaliymis sozde. Babybjorn tarzında olanlarda bebek kendi hareketiyle sallandigi için ve uyuduğunda da kendi kendine durduğu için daha güvenli diyorlar,hem bebek motor hareketlerini kullanmayı öğreniyormus sozde. Babybjorn çok pahalı buluyorum, şu anda nuna leaf e bakıyorum, ama babybjorn kadar güvenli mi bilmiyorum..Kızlar bende 4moms ile babybjörn arasında gidip geliyorum bu ara karar verip alıcam ne diyosunuz fikriniz ne
Normalde asla sorun yasamam ama ilkinde de bu hamileligimde de maalesef ayni oldu. sonra geciyor merak etme.Benim gibi hemoroid sıkıntısı yaşayan var mıo kadar moralim bozuk ki
Merhaba kizlar, ben bu göğüs pompası ve gümüş göğüs ucu kapakla ilgili internette araştırıyorum, burdan da takip ettim okudum, ama işin içinden çıkamadım.. kimi çok beğenmiş mutlaka alın demis, kimi elektrikli pompa ise yaramıyor Manuel daha iyi demiş, kimi suttoplayiciya bayılmış kimi gereksiz demiş ,bayılıcamşaka bir yana ben artık alışveriş sitesi yorumlarına da güvenmiyorum, satinalinmis bir sürü yorum..geçen de çocuk gelişimi kitabı siparişi verdim,icerik hakkında biraz bilgim olsun diye yorumlara bakıyorum, biri 'çocuğum keyifle kitabi okudu bitirdi ' yazmış.. çocuk ,çocuk gelişim kitabını nasıl keyifle okur azcık mantıklı atın dimi..binlerce beş yıldız almış ürünler artik şüphe uyandırıyor.. o yüzden burda yapılan yorumlara önem veriyorum, umarım aramıza ajanlar sızmiyordur
Gümüş göğüs ucu için,eğer meme ucun disardaysa,bebek de memenin ucunu değil tamamını kavriyorsa, sadece kendi sutumuz ,doğal zeytinyağiyla bile yaralariiyilestirebiliyoruz sanirim..ama bebek kavrayamiyorsa orda bittik, bu durumda sanirim ben doğumdan sonra gümüş kapakları degerlendiricwm..çünkü kapaklar nemli bırakıyor, kurumayinca cok daha kötü oluyor diyenler de var..
Pompalar içinse hala işin içinden çıkamıyorum,lansinoh için o kadar da iyi çekmiyor diyenler var,bu da sutun az çok gelmesiyle alakalı sanirim..olumsuz yorumlarda genelde 1 ay içinde çekim gücü azalıyor demişler..sutun çok geliyorsa rahat elektrikliyi kullanırsın ama çok değilse çekmiyor vs demişler.. Bir de bu memeden en son gelen sut daha yağlı daha vitaminliymis ya, oraya kadar çekemiyor demişler, vallahi cehalet en güzel şey, en iyi arastirmayacaksin fazlakafan rahat olacak..
Sanirim bunu da doğumdan sonraya bırakabilirim gibi geliyor..Bir tane Manuel alsam, doğumdan sonra da elektrikli alirim, sutumun durumuna gör belki çok az olacak,çekim gücü yüksek daha pahalıya yönelmek zorunda kalicam, ya da süt çok iyi gelirse lansinoh olabilir..
Tabi bu arada sizin Önerilerinize de her zaman açığım..
Açıkçası benim babybjörn tercih etmemin sebebi hem hafif hem portatif olmasi, odadan odaya tasiyabileyim yemek yapinca yanima alayim annemlere gidince oraya goturelim falan diye. İkinci sebebi de bebek kendi hareket ederek ürünü sallıyor bu nedenle daha fazla keyif alıyormuş. Su videoyu izleyince bayıldım zaten insallah bizimki de böyle eglenerek kullanir Login • InstagramKızlar bende 4moms ile babybjörn arasında gidip geliyorum bu ara karar verip alıcam ne diyosunuz fikriniz ne
babyjörn ana kucağını bir ben sevemedim galibaBu babyjörn ana kucaklarını ben de araştırıyorum. Herkes müthiş falan demiş ama o kadar parayı hak ediyor mu bilemedim
Ay ben de böyle şeyleri araştırmaktan deli çıkacağım artıkbabyjörn ana kucağını bir ben sevemedim galiba
Sorma sorma valla benim de. Bunlari araştıracağıma oturup bebek nasil bakılır kitaplari okusam cok daha gerekli de girdap gibi icine cekiyor insani bu arastirma isiAy ben de böyle şeyleri araştırmaktan deli çıkacağım artıkKangurusu ayrı bebek arabası ayrı bu ana kucakları ayrı. Kafam çorba gibi oldu valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?