2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
ben ilk hamileliliğimde philips avent almıştım. şükür o zaman sütüm az değildi ve bu çok güzel çekiyordu. ben beğenmiştim. ama benim bebiğim çalışmaya başladığımda da yakınımda olduğundan öyle sağıp süt verme durumum olmadı. genelde emdi. ama çok emmediğinde kalanı sağıyordum. hem böylelikle süt kapasitesi arttığını duymuştum. sağılan sütlerde çöp olmuştu:))
göğüs kapağıda yine bu markanın almıştım. birkaç ay beni çok rahatlattı. üstüde delikli hava alıyordu. ama çok süt dolunca ve boşaltmayı unutunca eğildiğinde sütler akıyordu :))

Ben de Manuel olanı gecici bir süre için kullanmayı düşündüm canim, sutun durumuna göre karar vereceğim..yoksa sürekli Manuelle bas olmaz eninde sonunda elektrikli bir pompaya ihtiyaç olacak..yanliz süt toplayıcı icin de kalan sütü topluyor diyorlar ,bilmiyorum tam bir sagma sağlar mı

Kızlar kapı süsü ve hediyelikler için ben iki sayfa belirledim. Oralardan sipariş vereceğim. Tabi bunlar zevk meselesi hoşunuza gider mi bilmem elifcetsrm ve atolyeeftelya sayfalarına bakabilirsiniz instagramda.

Evet genel mantık buymuş, sutun varsa memnun kalırsın yoksa olmayanı da pompa neden çıkarsın... yanliz orta miktarda sütü gelenler ,lansinoh avent gibi orta seviyedense bir üst seviyeye yoneldiklerinde memnun kalmışlar.. iki defa masraf yapmamak için en iyisi doğumu beklicem..Bir de izlediğim bir video da pompalarda 3 hafta uzak durun demişti danışman, bir şansımı denemek istiyorum, hemen o anın stresiyle kolaya kaçmak istemiyorum .. yoksa gelmezse de yapacak birsey yok

Umarım bu sefer de sutunuz bol gelir sağım yaparken de memeden en sonda kalan sütü özellikle bebeğe icirin diyorlar, o çok faydaliymis,o çöpe gitmesin demişler.. emzirirken de bir meme tamamen bitirip öyle diğer memeye geçilecekmis, sutun orda bittiği nasıl anlaşıyor bilmiyorum..bazı şeyleri de yaşayarak ogrenicez sanirim..

Kızlar ben kızımda 2 sene boyunca ilk yıl hem emzirip hem hastane tipi medela kiralayarak devam ettim pompaların babası oluyor kendileri sütü arttırıyor ama tahmın edersınızkı memeyide neredeyse içine çekecek kadar kuvvetliBen kızım 10.ayındayken dahi 8.kere mastit olarak tarihe geçtim çünkü pompada sütümü arttırmıştı haliyle büyük ikilem yani…Bu bebekte bunları yaşamamak için eğitimlere katılıyorum seminerleri dinliyorum doğru taktikleri aklıma yazmaya çalışıyorum bakalım Allah kerim…İnşallah en azından o kadar yoğun yaşamayız

İlk zamanlar ihtiyaç duymuyorsun zaten ,belli bir düzene oturtunca ,bebek doyup uykuya daldiysa memede süt varsa kalanı sağıp saklardim ki meme bosalsin yerine süt gelsin diye

Güle güle sağlıkla kullansın inşallah kuzucuklarrr

Kızlar bende 4moms ile babybjörn arasında gidip geliyorum bu ara karar verip alıcam ne diyosunuz fikriniz ne
Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama YouTube da izlemiştim, 4 moms gibi otomatik sallayanlar pek onermiyorlarmis, sürekli sallanma hissi beyinde hasara sebep olabiliyormuş,simdi hatırlamıyorum ama belli bir sürenin üstünde kullanılmamaliymis sozde. Babybjorn tarzında olanlarda bebek kendi hareketiyle sallandigi için ve uyuduğunda da kendi kendine durduğu için daha güvenli diyorlar,hem bebek motor hareketlerini kullanmayı öğreniyormus sozde. Babybjorn çok pahalı buluyorum, şu anda nuna leaf e bakıyorum, ama babybjorn kadar güvenli mi bilmiyorum..

Seni cok iyi anliyorum:) Ilk hamileligimde ben de boyle cok arastirip kafami corbaya cevirmistim sister:) Artik tecrubeli anne olarak kesinlikle su urunu gogus ucu yaralari icin oneriyorum (Avent Gogus Kalkani)
Benim hayatimi ve bir cok arakadasimi bu urun kurtardi. Krem fln hikaye yani. Kullanan bana dua eder. Emzirdikten sonra gogse kapatiyosunuz, surekli orda durcak ve gogus hava aliyo boylece, uzerinizdeki kiyafetle temas etmiyor iyilesiyor bir sonraki emzirmeye kadar.

Ikinci olarak gogus pompasi olayi; ben de fiyati en uygun olup da performansi gayet iyi oldugu icin Lansiloh almistim. Gercekten de iyi. Zaten soyle soyliim elektrikli pompalari gercekten cok guclu yapiyolar. Yani o gogsundeki 30-40 cc sutu cikarmamasi neredeyse imkansiz, anasini bile aglatiyo yani:) O yuzden alabilirsin fazla dusunmeden. Ben dogumdan sonra pompayi bir arkadasima vermistim geri de istemedim. Su an da pompa kullanmayi dusunmuyorum cunku calismiyorum evdeyim. Eger bebek Allah korusun ememez sorun olursa o zaman hemen alirim bi tane. Cunku artik pompayla cekmeye degil bebek her istediginde, istedigi kadar uzun surede veya istemezse 2-3 saatte bir emzirmeye inaniyorum.
Ben neler yedim, neler ictim, esim eve kasa kasa Malt tasidi, ne caylar, kayisi sulari neler neler ama benim anladigim sutu getiren seyler 1. SAKIN OLMAK, 2. IYI DINLENMEK/UYUMAK, 3. BEBEK HER ISTEDINGDE VE UZUN UZUN EMZIRMEK (YANI TEN TEMASI, YANI EMZIRMEYI SEVMEK), 4. BOL SU ICMEK VEYA SIVI ALMAK. Gerisi sadece kilo aldiriyo:)

Kızlar bebek aktif emiyorsa 2-3 saatte bir, neden sağma ihtiyacı hissediyorsunuz anlamadım.
Ben süt sağma makinesini sadece ilk zamanlar sütüm gelsin diye kullandım sonra hiç kullanmadım. çünkü zaten ilk zamanlar 2 saatte bir, ek gıdaya geçinceye kadar da en fazla 3 saatte bir emiyorlar.
Bir süre sonra zate memeler ihtiyaç oranında süt üretirmiş.
Hiç sağmadım hiç mastit de olmadım.

Kızlar bende 4moms ile babybjörn arasında gidip geliyorum bu ara karar verip alıcam ne diyosunuz fikriniz ne
Açıkçası benim babybjörn tercih etmemin sebebi hem hafif hem portatif olmasi, odadan odaya tasiyabileyim yemek yapinca yanima alayim annemlere gidince oraya goturelim falan diye. İkinci sebebi de bebek kendi hareket ederek ürünü sallıyor bu nedenle daha fazla keyif alıyormuş. Su videoyu izleyince bayıldım zaten insallah bizimki de böyle eglenerek kullanir Login • Instagram

Bu babyjörn ana kucaklarını ben de araştırıyorum. Herkes müthiş falan demiş ama o kadar parayı hak ediyor mu bilemedim

Kızlar 50gr şeker yükleme sonucum glukozu icmeden önce 99 1 saatten sonra 147 cıktı nasıl sizce ?
Doktoruma mesaj attım daha cevap yazmadı

Ay ben de böyle şeyleri araştırmaktan deli çıkacağım artık Kangurusu ayrı bebek arabası ayrı bu ana kucakları ayrı. Kafam çorba gibi oldu valla
Sorma sorma valla benim de. Bunlari araştıracağıma oturup bebek nasil bakılır kitaplari okusam cok daha gerekli de girdap gibi icine cekiyor insani bu arastirma isi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…