2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ben de gece yatarken çok rahatsız olmaya başladım artık doğru düzgün uyuyamıyorum
Ayy yaştan mı neden böyle zor geçiyo bu 2.gebelik
Eşimi çok ciddi bir şekilde uyardım, sakın 3.yü isteme diye
Bnm esim ztn kendisi baydi bnm hamileligmden basi ayri zor sonu ayri zor. Valla bu saglikla gelsin bi daha acikcasi istemiorm hamile fln olmani dio

Benim de 23. haftamdaki ayrıntılı raporumda plasenta için asagi yerlesimlidir, rahme de 3cm uzaklıkta olduğu yazılıyor takip edilmelidir diye de bir not düşüldü.. Doktorum son kontrolünde bir sonraki kontrol için plasentanın durumunu net görebilmek için alttan ultrasonla kontrol edecegini soyledi..

Demekki Yalnız degilmisim. Belki de normal bir durumdur bilemiyorum. Ben geceleri WC için kalktığımda oluyordu böyle ilk defa bu kadar ağır yaşadım. Sanırım karnım açtı bı de kahvaltı öncesi evde birkaç iş yapmıştım gücüm tukenmis olabilir. İnternetten baktım tansiyonumun düşmüş olabileceğine kanaat getirdim. Bundan sonra karnım açken kendimi yormayacagim ve kendimi aç birakmayacagim. Resmen bilinç gidiyor çok zor heleki yanında birileri yoksa çok tehlikeli canim.

Ben de gece yatarken çok rahatsız olmaya başladım artık doğru düzgün uyuyamıyorum
Ayy yaştan mı neden böyle zor geçiyo bu 2.gebelik
Eşimi çok ciddi bir şekilde uyardım, sakın 3.yü isteme diye
Ben de hep üç çocuk isterdim. Hatta bu çocuğum doğsun üç yaşına bassın bir daha hamile kalayım diyordum ama artık o cesaret gitti. Kendi kendime herhalde ben üçüncüyü doğuramam diyorum. Zaten birinci çocuğumdaki hamileleigim hep sıkıntılıydi. Bu da sıkıntılı olursa sanırım bneim fikrim değişir. Çünkü insan karnındaki o minicik ama kocaman dünyaya birşey olsun istemiyor. İnsaAllah sagliila alırız kucagimiza

Geçmiş olsun Onunadimutluluk T tulperde
Tansiyon şeker olabilir ani kalkış yapmayın mümkün olduğunca.

Tulperde posterior ne anterior yerleşimler normal biri ön biri arka ,eğer aşağı yerleşimli olsa daha en baştan belli olurdu ki detaylı da yaptırmıştın sen.Acildeki kadın doğum doktoru değilse yanılma payı çok çok yüksek .Kendi doktorun bakalım ne diyecek .

Amaan Allah korumuş canım dıkkat et yalnız kalmamaya calıs boyle bır durum varsa

Kizlar merhaba. Seker yuklemesi yaptirdiniz mi ? Bugun yaptirdim sonuc bence normal gibi yani sinirda gibi dietle hallolur ama fikri olan varmi
Aclik 103 75gr luk yukleme 1. Saat 200 2. Saat 110 yaziyor sonuclarda

Kizlar merhaba. Seker yuklemesi yaptirdiniz mi ? Bugun yaptirdim sonuc bence normal gibi yani sinirda gibi dietle hallolur ama fikri olan varmi
Canım açığında yüksek, ilk saatte yüksek, diyetisyene ve dahiliyeye yönlendirir doktorun

Açlık ve birinci saat yüksek evet. Bende 1. saat yüksek çıktı. Dahiliyeye yönlendirdi. 5 gün şekerini ölç gel dedi duruma göre insülin başlayabilinir sanırım doktor karar verecek. Sen bu dönemde tatlı şeyler yeme. Akşam yemeğinden sonrada meyve yeme bence

Canım açığında yüksek, ilk saatte yüksek, diyetisyene ve dahiliyeye yönlendirir doktorun
Kizlar doktor sonucu gormeden liste verdi zaten elime seker cikmasa bile daha saglikli beslenmis olursun dedi ayrica bebegin suyunda artma var ama cok hafif buyuk ihtimalle sekeeden zaten dedi o sebeble listeye simdiden uymami istedi cok ciddi yuksek cikarsa da dahiliyeye yonlendirceegini soyledi ama ins insuline gerek kalmadan hallolur yaa

Sonuclariniz yüksek ama diyetle çözülür ,diyetten sonra yeniden şekere bakılır ona göre insülin başlanabilir.
Sudaki yükseklik şekere bağlı olabilir ,bence o listeyi değil de diyetisyene gidip size özel liste hazirlanip onu uygulamaniz daha doğru olur gibi .

İnşallah canım, benim şeker sonucum göre yorum yaptım, açlık 90, ilk saat 190, ikin saat 135 çıkmıştı, benimde 75lik şeker yüklemesi sonucu bunlar, doktor şöyle demişti "açlık iyi, ilk saat biraz yüksek ama ikinci saat düşmüş, sanki diyetle toparlanır gibi," dahiliyeye yönlendirdi, dahiliye doktorum yeniden açlığa baktı ve diyet yapsan yeterli dedi,

Bencede hemen insülin vermek saçma. Siz daha iyi bilirsiniz sağlık sektöründesiniz sonuçta. Benm 1. Saat 173 çıkmıştı. Dahiliyeye gittim. Diyet egzersiz dedi 5 gün ölç dedi gel dedi. Ölçüyorum yarın son. Her öğünüm yüksek çıkmıyor mesela. Yemeği çok kaçırırsam tokluk 140 çıkıyor.

Seker
Yuklemesini kacinci haftada yaptırdınız kızlar
Ben aclik tokluk baktırmak istiyorum once sağlık ocağında
Ne demeliyim?

Kuzular benim ilk gebeliğim cok bilgim yok sizden fikir istiyorum. Şimdi ablamdan park beşik alicam yanımda yatsın, sonrasi icinde bunu mu alsam baya baya mantikli geliyor bana. E herşey sürekli pahalilasiyor. Uyku eğitimi dusunuyorum 8/9 aydan sonra. Bunda odasinda uyuturum, sonra da yatak oluyor zaten bildiğin ya. Ne diyorsunuz? Alırsam netten almam ama mobilyacilardan alırım izmirde var bi sürü. Fikre ne diyorsunuz?

Eklentiler

• Screenshot_2021-10-17-14-26-50-38.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 71
  • Screenshot_2021-10-17-14-26-43-68.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 66
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…