2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ben de bu gebeliği öğrendiğimden beri kızımı ayrı odaya nasıl alıştıracağım diye kara kara düşünüyordum..
Bazalara güvenemiyorum, hem çok yüksek hem korumalığı yok, benim kız çok hareket eder uyurken, düşer diye eledim direk
Montessori tarzı aldım, kızım kendisi seçti, nevresimini de kendisi seçti, öyle olunca çok hoşuna gitti, hiç korktuğum gibi olmadı hemen alıştı ayrı odada yatmaya çok şükür ama bebek gelince değişir mi bilmem.

Canım büyüyen beşiği ben de düşünmüştüm ama tecrübeli kişiler bana beşiğe koyup tekrar almanın çok kol yorucu olduğunu söyledi. Ben de 800 tl’ye anne yanı park yatak aldım benim yatağımın hizasında. 2 dkda yatağı kuruyorum, 2 dkda kaldırıyorum. Çok dayanıklı. Gece emzirmeleri kesilene kadar onda yatıracağım. Ayaklanmaya başlarsa yatağı alt kademeye iniyor ve beşikten düşme riski kalkıyor.
Bir de montessori(kendi yatıp kendi kalkabileceği) bir oda takımı aldım. Onu da şuanda ev şeklinde yatağı var, büyüyünce ev bölümünü alırız ergenliğinde bile kullanabilir. Bu oda takımının şimdiden dolaplarını dolduruyoruz giysileriyle falan. Yatağını da gece emzirmesi bitince kullandırmayı düşünüyorum diğer park yatağı da katlayıp bazaya koyarım. Montessorili olanın bazası da var.

Ben denk geldi standart bazadan alcak bir baza buldum onu aldim haklisin normalde epey yuksekler ancak kenar korumalaliklar ayrica satiliyor civil vb yerlerde mevcut. Ama zaten en guzelini almissin huzurla mis gibi uyusun insallah. Benim oglan gece benden baskasiyla yatmiyor asla bu hep boyleydi hic degismedi akisina biraktim artik. En kotu ihtimalle dogumdan sonra 4 kisi salona tasinicaz gibi odalar bos kalacak uzmekte istemiyorum oglumu ustelrmek istemiyorum. En basta bazaya gectigimizde odasinin neredeyse tum esyalarini beraber sectik alisverise beraber gittik vs hosuna gitti bir kac gun yatti ama sinra hastalandi ve oyle olunca yanima aldim ve alis o alis bidaha odasina donmedi. Brnde belki de yaza kismetse kizimlaboglum ayni odada yanliz yatmalarini saglarim.

Kızlar benim aşermelerim yeniden başladı ama tek bi şeye aşeriyorum; mandalina.. hiç aklımda yokken bir anda burnuma kokusu geliyo, Allah'tan mevsimindeyiz.. günde kaç tane yiyorum bilmiyorum zararı olur mu ki..

Ben de çok seviyorum ekşi olanlarını seçmeye çalışıyorum. Bağışıklığımızı güçlendirir bir şey olmaz kaç tane yiyebilirsin ki.

Aynen şu aşamada hele de kardeş beklerken üstelememek gerekiyormuş, kendini dışlanmış hissedebilir. Aman ergenliğe kadar yatacak değiller ya elbet alışacaklar bir gün

Canım yatak konusunda tecrübem yok ilk gebeliğim benimde. Uyku eğitimi düşünüyorum demişsin ama 8 9 aydan sonra bebek için geç olur o uyku eğitimi. Onu daha çok küçükken başlıyorlar. Senin için en geç 3 aydan başlaman daha iyi olur. O zaman gerçekten istediğin gibi yatağına bıraktığın zaman uyumaya alışır. Bir tanıdığım dan biliyorum 6 aylıkken başladı geç oldu bebek istemiyor hiç bir şekilde sadece ağlıyor saatlerce . İki kere eğitim aldılar ikiside işe yaramadı.

Bende kızıma bu şekilde oda yapmıştım çilekten alipta iyiki almışım diyorum 9 ay kadar bizim odada yattı atak dönemleri diş dönemleri diye sonra odasını ayırdım ben kendi yatağında 3 yaşında hala bu beşik şeklinde yatar 1 yaşından beri kendi içine girebiliyor 18 aylıktan beride çıkabiliyor şimdi oğlan gelince bnm odam için Ikea beşik var onu kullancam yaşına girmeden onu da ayircam kıza Montessori yatak alırım oğlanı buna geçiririm diye düşünüyorum her bebek kendine özgü kimi çabuk adapte oluyor çoğu şeye kimi çok zor kuzenimin kızı 5 yaşında hala annesi ile yatar asla ayiramadi birde uyku eğitimi için atak donemlerine dikkat edin ben üç aylıkken vermeye başlamıştım ama atak dönemleri hep sil baştan başa dönüyordum sonra pes ettim 9 ayda odasına geçirdiğim zaman vermiştim

Puset örtüsü hatta seti alan ,diktiren oldu mu acep ? Bir zahmet adres alacaktım. R ROSEE34 sen bunu da yaptırmışsındir
Bunu yaptırmadım Pusetin kendisinde yarısına kadar gelen örtüsü var, tamamen kapatacağım zaman üstüne battaniye atarım diye düşündüm.. Alasım geldi şimdi çok gerekliyse bende alırım

Kızlar benim aşermelerim yeniden başladı ama tek bi şeye aşeriyorum; mandalina.. hiç aklımda yokken bir anda burnuma kokusu geliyo, Allah'tan mevsimindeyiz.. günde kaç tane yiyorum bilmiyorum zararı olur mu ki..
Sen yine şimdi aşeriyorsun ben mandalinayı haziran ayında aşerdim.. İzmir'e gittik orada dondurulmuş bulduk Mandalina çıktığından beri her gün ekşi ekşi yiyorum bir zararı olmadı :)

sezeryan olursa pijama takımı giyemiyorsun. ben 2 gecelik + 1 pijama hazırladım. ama sezeryan olacağımdan pijamayı sadece kafam rahat olsun diye aldım:)
Sanırım bir gecelik daha alacağım normal doğumda da sürekli açılmaya bakarlarsa gecelikte daha rahat olur
1 pijama takımı, 1 gecelik-sabahlık aldım.. Sonradan dedim yedekte olsun 2 pijama takımı daha aldım
Bitmiyordu sürekli birşey çıkıyordu çok pahalı pijama takımlarında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…