Ben de bugün sonunda hazırlık namına bir adım atabildim kızımın bebeklik kıyafetlerinden oğlana uygun olabilecekleri ayırdım. Ona göre eksikleri tamamlicam. Aman Allahım o kadar çok çok almışım ki hepsinden. Zaten giymeden büyüdükleri bile var hatırlıyorum. Bunda daha temkinli alışveriş yaparım inşallah zaten her şey çok çok pahalanmış.
Merhaba , msjlari biraz geriden takip ediyorum yazılmıştır belki, ben yine de yazayim:
Geliştiren anne baba-dogan cuceloglu
Otuz milyon kelime-Dr. Dana suskind
Bütün beyinli cocuk-daniel j siegel
Bebek bakımı değilde,çocuk gelişimi ile ilgili
Zaten en çok bunlar çıkıyor arayınca, belki de çoktan okumussunuzdur.
Kimisi oyle benm annem de acelecidir ilk bebegimde daha 16 haftalikken battaniyeler nevresimler dikilmisti.. Kayinvalidem ztn biraz dusuncesiz ve beceriksizdir acikcasi, kotuluk olsun diye demiorm esim kendisi soyluo bunu ztn yani kimi insan oyledir:) dusunse bile ne dikip hazirlayabilir ne gidip alabilir anca oturur belki bizim aldigimiz seyin parasini oderse oder bilemiorm. Her seyden habersiz biri..
Kimisi öyle benim annem de öyle incik cincik şeylerle uğraşmayı sevmez, ilgisi yok. Huy o sadeliği seviyorlar biraz düzler. Alışverişe gittiğimizde beğenir, Söylersem yardım eder.
Kimisi oyle benm annem de acelecidir ilk bebegimde daha 16 haftalikken battaniyeler nevresimler dikilmisti.. Kayinvalidem ztn biraz dusuncesiz ve beceriksizdir acikcasi, kotuluk olsun diye demiorm esim kendisi soyluo bunu ztn yani kimi insan oyledir:) dusunse bile ne dikip hazirlayabilir ne gidip alabilir anca oturur belki bizim aldigimiz seyin parasini oderse oder bilemiorm. Her seyden habersiz biri..
En azindan aldiklarinizi ödemeyi teklif etmeyi düşünüyor beterin beteri var kaynanam bir çöp almamıştır kızıma kızım 3 yaşında oğlum oluyor şimdi asla sormaz bile eksik varmı diye elinden el işi de gelmez bir yelek örsun aman hiç ye gerek yok diyorum ben alırım da yaparım da yeterki dilini bize uzatmasın
En azindan aldiklarinizi ödemeyi teklif etmeyi düşünüyor beterin beteri var kaynanam bir çöp almamıştır kızıma kızım 3 yaşında oğlum oluyor şimdi asla sormaz bile eksik varmı diye elinden el işi de gelmez bir yelek örsun aman hiç ye gerek yok diyorum ben alırım da yaparım da yeterki dilini bize uzatmasın
teklif ediyor mu onu da bilmiyorum ki belki öder dedim ztn:) Dün onlardaydık görümcemin arkadaşı da hamile, alışveriş listesi muhabbeti oldu eşim de bişeylere ikinci el bakmaya kalktı internetten ben de ay yok onu ikinci el almam fln dedim kayınvalidem de evet ikinci ele gerek yok alırız her şeyi paylaşarak gibi bişeyler dedi ama realiteye gelince ne olur bilmiyorm. Normalde onu demesini bile beklemezdim. Neticede mobilya baktım haftaya siparişini vericem dedim ona sesini çıkarmadı.. Heyecanla bekliyorum bakalm. Dediğin gibi canları sağolsn allaha şükür bizim gücümüz var yapıyoruz.
Kızlar merhaba bu haftalarda bel ağrısı yaşayan oluyor mu benim gibi yürüyemez hale geldim çok fazla kilo da almadım aslında ama göbüş büyüyor bununla mi ilgili yoksa ciddi birşey mi anlayamadım kontrole de 2 hafta var daha ne yapsam bilemedim
Bende de aynısı var sanırım normalde hep yüz üstü uyumaya alıştığım için. Yan yatmaktan oram buram ağrıyor. Soldan sağa geçiyorum ama bu sefer de sağ tarafım ağrıyo. Sanki sürekli yan yatmaktan sırtım yamulup ağrıyo gibi hissediyorum. Azcık ağrım azalsın diye sırt üstü yataym diyorm içime sinmiyo. Ben de U şeklindekilerden aldm çok memnun kalmadm ama normal yastıktan iyidir diye bi şekil devam ediyorum ama sanki içinde sıkışıyorum. Bazen sırt üstü yatıp sağ popomn altına yastığın bi ucunu sıkıştırıyorm ki sanki hafif sola dönük durmuş olayım diye, ama bu durumda sırt gene yamuk 10 dk snr yine ağrı=) En kötüsü de huzursuz bacak sendromum başlarsa ve bacağım kendi kendine oynamaya başlarsa oluyor. Ne kendim uyuyabiliyorım ne eşimi uyutuyorm=) Sabaha karşı ancak.. Neyse ki fazla tuvalete kalkma durumum yok. Neyse 10-11 hafta daha sabır=)
Kızlar merhaba bu haftalarda bel ağrısı yaşayan oluyor mu benim gibi yürüyemez hale geldim çok fazla kilo da almadım aslında ama göbüş büyüyor bununla mi ilgili yoksa ciddi birşey mi anlayamadım kontrole de 2 hafta var daha ne yapsam bilemedim
Kızımda park yatağıyla, bebek arabasını annem, kıyafetlerin ücretini de kayınvalidem vermişti. Annem çeşit çeşit yelekler, ceketler, battaniyeler örmüştü.
İlk diyeydi sanırım, bunda iki taraftan da ses seda yok henüz
Kızlar bu arada isim konusunda sanırım anlaşmaya vardık ailecek bu kısım çok önemliydi zira oğlum çok başka bir isim bulmuştu ve biz hiç istemiyorduk ,kırmadan ikna ettik .
Eliz koymayı düşünüyoruz abimizin adı da Ediz .Ediz&Eliz kardeşler olacak çok karışır mı sizce ?
Kızlar bu arada isim konusunda sanırım anlaşmaya vardık ailecek bu kısım çok önemliydi zira oğlum çok başka bir isim bulmuştu ve biz hiç istemiyorduk ,kırmadan ikna ettik .
Eliz koymayı düşünüyoruz abimizin adı da Ediz .Ediz&Eliz kardeşler olacak çok karışır mı sizce ?
Kızımın ismiyle uyumlu bir isim bulamam sanırım ben. Bi tane var Ayberk ama hoşumuza gitmedi pek.
Aslan'ı eşim ciddi olarak reddediyor
Onun istediği Sancar'ı da ben istemiyorum
Karşılıklı vetolarla devam ediyoruz bakalım nereye kadar
3-4 aylıkken çok çektim ben kuyruk sokumunda ağrı o zaman göbeğim çok küçüktü , tuvalete gidecek kadar bile yürüyemiyordum.
Şimdi belki iş yapmayıp ayakta durmadığım için ya da magnezyum kullandığım için ağrımıyor.
Soğuk sıcak yapmıştım ama sıcak önermiyorlarmış ödem oluyormuş
Sadece sabah aç larnına kahve içersem tuvalete çıkabiliyorum kaç gün oldu yine çıkamadım, şimdi kahve içiyorum, kızım içeriden güm güm vuruyor. Doktor günde 3 bardak içebilirsin dediği halde kendimi çok kötü hissediyorum
Doktorla konuştum, 100’lük yapacakmışız. Şaşırdım yüksek çıkmasına. Hem hissetmiyordum hiç hem de şekerim hayatım boyunca hep stabil oldu. İlk hamilelikte de çıkmamıştı.
3-4 aylıkken çok çektim ben kuyruk sokumunda ağrı o zaman göbeğim çok küçüktü , tuvalete gidecek kadar bile yürüyemiyordum.
Şimdi belki iş yapmayıp ayakta durmadığım için ya da magnezyum kullandığım için ağrımıyor.
Soğuk sıcak yapmıştım ama sıcak önermiyorlarmış ödem oluyormuş
Ya evde tek olunca mecbur her işi kendim yapıyorum ben kan ilacı ve i mom kullanıyorum ekstra bir ilacım yok biraz daha bekleyecem geçmezse doktoru ararım artık gerçekten çok fena ağrılar
Kızlar benim aşermelerim yeniden başladı ama tek bi şeye aşeriyorum; mandalina.. hiç aklımda yokken bir anda burnuma kokusu geliyo, Allah'tan mevsimindeyiz.. günde kaç tane yiyorum bilmiyorum zararı olur mu ki..
Ağrılara tek önerim eğer ev işi yapıyorsanız biranda hepsini bitirmeye çalışmamanız, günlere bölebilirsiniz. Haftaiçi işte olduğum için ben de haftasonu anneleri çağırıp ev işlerini o güne topluyorum ve bacak kalça ağrısından uyuyamıyorum. Doktoruma yazdım istirahat etmemi ve magnezyum almamı söyledi. Magnezyum olarak da magnesium diasporal’ı önerdi. İnternetten aldım ama çok pahalı. Bitince tekrar almadım fiyatından ötürü. Onun yerine sağlık ocağının yazdığı magnorm’u içiyorum daha uygun. Magnezyum erken doğumu ve kasılmaları da önler hem. her gün muz yiyip, bir de özkaynak soda(magnezyumu yüksek, sodyumu düşük olduğundan yazdım) içebilirsiniz :) bir de kalsiyum değerleriniz de önemlidir :) hergün 1 kase yoğurt veya 1 bardak laktozsuz süt iyi gelir.