2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Geçen trendyol indiriminden aldım bende baya indirim vardı sleepy bio naturel aldım alerji vs yapmazsa onla devam edeceğim Alışverişte baya bişeyi bitirdim ben büyük şeyler kaldı sadece odalarının mobilyası arabası falan onun dışında şampuanından tarağına herşeylerini aldım zaten ağırlaştım 30 larda daha da zorlanabilirim bide ikiz de erken doğum riski de var 36-37 gibi doğururum heralde ben

Sen kaç numara aldın canım

Pahalı ama emilimi sanırım daha iyi. Çünkü başka magvital kullandım sgk karşıladığı için bunun kadar iyi gelmedi.
Süt iyi midir her gün içiyorum ama yoğurt yemediğim için kendimi suçlu hissediyorum.

Ya evde tek olunca mecbur her işi kendim yapıyorum ben kan ilacı ve i mom kullanıyorum ekstra bir ilacım yok biraz daha bekleyecem geçmezse doktoru ararım artık gerçekten çok fena ağrılar
i mom içeriğine baktığımda kalsiyum ve magnezyumu göremedim. Eğer kan değerlerinizde kalsiyum iyiyse belki besinlerden alıyorsunuzdur, almıyorsanız da süt, yoğurt beslenmek gerekiyor çünkü ağrı yapar. Magnezyum da ekstra almak gerekiyor zira magnezyum kandan ölçülse bile doğru değer vermeyen bir mineraldir. Çünkü kanda sadece vücuttakinin yüzde 1’i bulunur, kan tahlili gösterge olamamaktadır. Hamilelikte de sık düşer, muz ve magnezyum içerikli maden suları da destek olabilir ama maden suyunun fazlası ödem yapar :). Doktorunuza magnezyum ve kalsiyum olan bir multivitamine geçmek istediğinizi söyleyebilirsiniz veya ekstradan magnezyum alabilirsiniz :) kendi kullandığım multivitaminde magnezyum var mesela ama günlük ihtiyacımın sadece yüzde 13’ünü karşıladığı için(BRD değer kısmında yazar) kalan açığı ben kapatmaya çalışıyorum:)

Siz ne kullanıyorsunuz vitamin? Benim kullandığım vitaminimde de kalsiyum yok.

Kalsiyumu değerlerinize baktırırsanız daha iyi anlayabilirsiniz süt yeterli mi değil mi Her şeyi tam yemek içmek de mümkün olamıyor mide bu da diasporal ve sgk’nın karşıladığı magnorm’un magnezyum değerlerine baktığımda magnorm’da daha fazla magnezyum olduğunu gördüm ama emilim olarak bilemedim ben de hangisi daha iyidir :)

Vitamin de ocean mummy kullanıyorum ben bide gyno ferrosonal Demir ilacı değerlerim falan iyi magnezyum kalsiyum ama muz süt içiyorum maden suyu aklıma geldikçe içiyorum ondandır belki ağrım sızım da olmuyor

Aylık bakılıyor değerde sorun yok ama doktora süt içiyorum dediğimde mutlaka yoğurt tüketmemi söylüyor. Midem bulanıyor yoğurt yerken. Sebze yemeklerinin yanında yiyebiliyorum sadece. Onu da haftada bir

Siz ne kullanıyorsunuz vitamin? Benim kullandığım vitaminimde de kalsiyum yok.
Bana doktorum bunu önerdi
Nasmed Best Vm 1

Daha önce pregnacare kullanıyordum kendi başıma ama sonra onda omega yok diye bırakmamı buna geçmemi söyledi. Bir de ekstradan demir ilacı ve d vitamini alıyorum. Bu vitaminler de içinde bulunuyor o multivitaminin ama 20.haftadan sonra ekstra onları da içmemi söyledi. Ağrılarım oldukça, bebek aşırı hareketle kastıkça da magnezyum alıyorum ama düzenli değil.

Muz tüketiyorum baya ama demekki yetersiz doktora danisacagim teşekkürler

M.......(ilaç ismi yazmayayım dedim ) diye bir magnezyum tozu yazdı ,kabızlık içinde kullanılıyor diye verdi. Her gün bir bardağa 1 ölçek (küçücük bir ölçeği var ) tok içebilirsin dedi.. çok koyma sakın sonra da ishal olursun demişti. 4 gün kullandım tık yok (yine demir hapım güçlü olduğu için 2 güne indirdim ) artık bir işe yaramıyor bu toz da diye 2 ölçek yapıp içtim 2 gün Gerçekten işe aradıafedersiniz. Ama insan bu hale sevinir mi sevindim napayım . Dr sorabilirsin kontrolünde ...

Süt şekeri yükseltiyormuş arkadaşlar haberiniz olsun. Benim belim sırt üstü yatınca oluyor ağrısı. Kalsiyum magnezyum takviyesi alıyorum. Temizlikte öyle yormuyorum kendimi artık robot süpürge aldım süpürsün dursun kendi kendine

Kızlar bebeğin hıçkırıklarını aşağıda, diğer hareketlerini göbek deliği civarında hissediyorum artık. bebek artık baş aşağı dönmüş olabilir mi, son kontrolde makat gelişti hala.

Canım ben hangi pozisyonda olduğunu net anlayabiliyorum bazen gün içinde bikaç kez dönüyor başı yukarıda olduğunda göğsümün altına yumruk sıkışmış gibi oluyor ve mesanemi tepikliyor, baş aşağı dönünce genelde sağ göğüs altıma atıyor tepkileri ayaklarını hızlı hızlı kaydırıyor göbek deliği civarında minik dokunuşlar oluyor oda elleri sanırım. Doktorum henüz yeri geniş 2 saat sonra baksak pozisyonu değişmiş olur 30lardan sonra sabit kalır genelde demişti. Hıçkırıklar aşağıda hissediyorsan baş aşağıdır muhtemelen sen tepikleri takip et oradan anlarsın

Magnezyum kullanıyor musun?
Kasılmalarım için verdi doktorum ama kabızlığıma da tek çözüm bu oldu.
Bilsem gebeliğin başından beri kullanmak isterdim.

Doktorla konuştum, 100’lük yapacakmışız. Şaşırdım yüksek çıkmasına. Hem hissetmiyordum hiç hem de şekerim hayatım boyunca hep stabil oldu. İlk hamilelikte de çıkmamıştı.
Plesanta yapıyor hamilelikte şekeri o nedenle öncesi ile bağlantısı olmayabiliyor diye biliyorum.
Rica eysem özelden kutumun fotoğrafını atar mısınız. Etken madde hangi magnezyum formu onu merak ettim.
Magnezyum kullanıyor musun?
Kasılmalarım için verdi doktorum ama kabızlığıma da tek çözüm bu oldu.
Bilsem gebeliğin başından beri kullanmak isterdim.
Bir süre kullandım, etki hissetmedim nu konuda kullanmayı bıraktım. Doktora geçen gittiğimde sordum, hamilelikte hiç bir şeyin garantisi yok, herkes için farklı bir şey işe yarıyor, eğer kahve senin işine yatıyorsa hiç çekinmeden kahve içebilirsin dedi. Ama üzülüyorum kafein alınca.

Süt şekeri yükseltiyormuş arkadaşlar haberiniz olsun. Benim belim sırt üstü yatınca oluyor ağrısı. Kalsiyum magnezyum takviyesi alıyorum. Temizlikte öyle yormuyorum kendimi artık robot süpürge aldım süpürsün dursun kendi kendine

Evet aütün kendi laktoz çok fazla, ben bir de baş koyuyorum içine (sütlü çay yapıp, bal ile tatlandırıyorum, haftada 2 kez falan)

Doktorun da ic demis neden uzuluyosn ki, gunde 200 mg kafeinde sorun yok ztn. Ben de sikinti yasiyorm bazen kendiliginden halloluyo bazen de dulphalac. Ama her turlu gunde 1 turk kahvesi iciyorm bazi gunler 2 kahve ictigim bile oluyo
Ilacin ismini yazar misin bana da cnm. Ben de asiri kabizlik ceken bir insanimdir hamilelik disinda da cekerim bir kere bi dr aynen boyle m ile baslayan toz halinde bi ilac vermisti suya karstirilan ve adini unuttm kesin seninki de o.. bende de ise yaramisti

Doktorun da ic demis neden uzuluyosn ki, gunde 200 mg kafeinde sorun yok ztn. Ben de sikinti yasiyorm bazen kendiliginden halloluyo bazen de dulphalac. Ama her turlu gunde 1 turk kahvesi iciyorm bazi gunler 2 kahve ictigim bile oluyo

Sanırım beni en çok rahatsız eden şey sabah aç karnına ilk iş kahve içiyor olmak. Bebek de içerden vuruyor, tepki veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…