2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266

Geçmiş olsun demav,37-38 hafta erken inşallah o zamana sağlıkla tamamlarsin haftanı bebeğin beslenmesi de çok büyük artı inan çok şükür.

Teşekkür ederim canım bende bakıyım en iyisi boğazlarım çok kötü oldu

Çok güzel ikiz ismi gibi cok beğendim

Anne bebek hastane çantası aldınız mı kızlar? Ben henüz almadım, araştırmalardayım. Eminönündeki handaki fiyatlar pahalı geldi 300 tl bandındaydı.

Bebek yatağı soranlar olmuş, bunun sarısını aldık montessori yatak. Altındaki açılır çekmece, küçük bölmeleri var. Kullanışlı bişey.
Bir de dolap ve şifonyer aldık takım halinde.
Beşik kv nin yoğun ısrarlarıyla ikna olduk. Mevlitte falan süsliycekmiş gelin duvağımla ahajs
Normalde park yatak alıcam daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum.

Eklentiler

• FA1345F8-7482-448B-A57F-8C97EE1E73C5.webp
    61,9 KB · Görüntüleme: 73
Geçmiş olsun demav,37-38 hafta erken inşallah o zamana sağlıkla tamamlarsin haftanı bebeğin beslenmesi de çok büyük artı inan çok şükür.
Cok teşekkürler, ben de o haftaya kadar ulaşmayı umut ediyorum çok şükür gelişimi yolunda , hep böyle devam etsin ,bebeklerimizin hepsi sağlıkla gelsinler

2.gebeliğinde tetanoz aşısı olan var mı? Asm gebeliğin başında tek doz olacaksın demişti ama sonra hiç aramadılar, hala da yaptıramadım geç mi kaldım acaba?

Merhaba canim cok gecmis olsun insallah saglika aliriz bebislerimuzi kucagimiza. benimde alt 79 ast 36 çıktı aile hekimimdeki doktorum karaciger enzimlerin yükselmiş kendi kadın doğumcunda baksın dedi bende sonuclari kendi doktoruma attım kullandığın ilaçlardan olabilir 1 hafta sonra tekrar test yaptir dedi ben de 28+4 haftalık hamileyim senin ALT ve AST değerlerin kaç çıkmıştı?

Anne bebek hastane çantası aldınız mı kızlar? Ben henüz almadım, araştırmalardayım. Eminönündeki handaki fiyatlar pahalı geldi 300 tl bandındaydı.

Ben almadım evden bir cekcekli valiz ayarlarım.Sonrasi için sırt cantasi işimi görür zaten
2.gebeliğinde tetanoz aşısı olan var mı? Asm gebeliğin başında tek doz olacaksın demişti ama sonra hiç aramadılar, hala da yaptıramadım geç mi kaldım acaba?

Ben hiç olmadim.Olmayi da düşünmüyorum zaten aramadilar da

Ben almadım evden bir cekcekli valiz ayarlarım.Sonrasi için sırt cantasi işimi görür zaten

Ben hiç olmadim.Olmayi da düşünmüyorum zaten aramadilar da
Bende 2018 de tek doz olmuştum doktora sordum toz toprakla uğraşmıyorsan gerek yok 5 yıl korur dedi yaptırmadım hamileliğimde öyle olunca

Merhabalar hanımlar, ben de 25 haftalık hamileyim, Kadınlar Klübü'nü yeni keşfettim. Demav hanımın mesajını görünce belki bir faydam olur diye üye olup deneyimimi aktarmak istedim. Baştan beri sorunlu ve riskli bir gebeliğim oldu, 20. haftamda bahsettiğiniz gibi benim de ALT değerim 115, AST değerim ise 67 olarak ölçüldü. Doktorum sizin dediğiniz gibi gebelik kolestazından bahsederken, bir profesörden randevu alıp kendisi ile sonuçlarımı paylaştım ve kendisi karaciğer enzimlerindeki bu yüksekliğin her zaman kolestaza bağlanamayacağını, kullandığım takviyelerin de vücuduma ağır gelmiş olabileceğini söyledi. O süreçte tiroid hapı, kalsiyum, d vitamini, demir hapı, vitamin (Regenesis) kullanıyordum ve 15 gün boyunca bana hepsini bıraktırdı. 15 günün sonunda test yaptırdığımda karaciğer enzimlerim sınırın biraz üstüne inmiş durumdaydı. Yani diyeceğim o ki siz de bir doktor ile kalmayın başka doktora da görünün. Belki sizin de benim gibi takviyelerden kaynaklı bir karaciğer zorlanmanız söz konusudur. Dilerim hepimiz şifa bulur, bebişlere sağlıkla kavuşuruz.

Çok geçmiş olsun . Erken farkedilmesi daha iyi olmuş. Birde 37 38 olmadan normal doğum yapanlar var . Bebek için çok erken sayılmaz.

Merhaba canim , benim 2 hafta once ALT 48, AST 38 ve ALP 152 çıkmıştı, dün alınan kan değerlerinde yükselmiş, doktorumla telefonda görüştüm kac olduğunu söylemedi.. ama yükseldi dedi.. erken teşhis dedi sadece ilaçla kontrol altında tutmaya çalışacağız dedi. 37-38.hafta gibi sezeryan gorunuyor dedi.. Ben işin açıkçası bugun sonucu duyunca moral olarak bozuldum ve değerleri tekrar sormak istemedim. Cunku huyumu biliyorum ,elimde değer olunca, yabancı kaynaklara varıncaya kadar araştırıyorum. O yüzden doktoruma güvenerek ilerleyeceğim umarım yine kendimi tutabilirim..ilaca bu akşam başlıyorum 10 gun sonra kendim tekrar kan testi yaptırırım. Sizde ALP değerine bakilmadi mi? Gebelik kolestazi var ise bir an önce öğrenmeniz gerekiyor, çünkü ilaçsız bu değerler yükselmeye devam ediyor ve birçok risk var.. ben sizi korkutmayayim ,belki sizinki farklı bir durumdur, ama ALT AST ALP değerlerinizi kadın doğumcu ile değerlendirin, cok geçmiş olsun, bu haftalara kadar geldik,inşallah bebeklerimiz sağlıkla kucagimiza alalim

Çok geçmiş olsun . Erken farkedilmesi daha iyi olmuş. Birde 37 38 olmadan normal doğum yapanlar var . Bebek için çok erken sayılmaz.
Sagol canim, benim zaten kız bebek, hep bana 37-38 gibi gelir diyorlardı.. önemli olan ilacın ise yaramasi ve o haftalara ulaşabilmek, bu teshisten sonra değerler çok yüksek seyrederse daha erken alıyorlar. Pozitif düşünmeye çalışıyorum,erken teşhis ve ilaca erken başlamanın faydasını inşallah görebilirim.

Geçmiş olsun. Allah dert verip derman aratmasın
Ben aldım İnstagramdan.

Eklentiler

• EB1C6BF6-216D-4E98-8632-189E5F5E1263.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 53
Mesajımı görüp ,özellikle bilgi vermek için üye olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Ben de şu anda demir hapı, vinalac multivitamin ve omega 3 kullanıyorum. Aslında doktorum izmirin en iyi kadın dogumcusu olarak geçiyor ama bir ikinci görüş olmalı ,sabahtan beri kafamda bu sorguluyorum. Benim asıl ALP değerim yüksek çıktı, sizde bu değere bakilmış miydi ?

Bende 2018 de tek doz olmuştum doktora sordum toz toprakla uğraşmıyorsan gerek yok 5 yıl korur dedi yaptırmadım hamileliğimde öyle olunca

Bende ilk gebelikte olmuştum ama uzun zaman geçti gerçi ben bileyim çok toprakla paslı şeylerle işim olmuyor olmadım o nedenle .İnşallah bir şey olmaz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…