- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
Gunaydin herkese, 2 hafta arayla yaptırdığım kan testlerinde ALT,AST,ALP değerlerim,yani karaciğer değerlerim yükselmeye başladı.. doktor gebelik kolestazi teşhisi koydu, şu an erken aşamada ama bu değerler zamanla yükselmeye devam edecek ,kasintilar vücudunda dokutulur başlayacak dedi..önümde görünen erken doğum ve sezeryan..en geç 37 ve 38. Hafta aralığında sezeryan yapılması gerekecekmis. Günde 2 defa 2 şer tane sabah akşam ilaç alacakmışim. gebelik sonlandıginda, değerlerin normalde donmesini bekliyoruz dedi..bebeğim 1,5 hafta arkadan geliyor ama bunu da minyon bebek olmasına bağladı.kendim de minyon olduğum için. Bebekte Beslenememe gibi bir sorun görünmüyor dedi..
Buradan hamileligi süresince sorun yaşayan herkese iyi dileklerimi gönderiyorum,inşallah hepimiz en iyi şekilde atlatıp sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza aliriz.herkes sorunsuz bir hamilelik ister, ama bazen elimizde olmuyor, Önemli olan çözümü olması, çözümsüz olmasın da..
Teşekkür ederim canım bende bakıyım en iyisi boğazlarım çok kötü olduSu hazneli hava nemlendirici makinalar var ben ondan aldım beni kışın çok kurutuyor kalorifer ve kızımın da benimle aynı oda da olacağını düşününce etkilenmesin diye aldım. Çok kafaya takmıştım bu durumu
Çok güzel ikiz ismi gibi cok beğendimKızlar bu arada isim konusunda sanırım anlaşmaya vardık ailecek bu kısım çok önemliydi zira oğlum çok başka bir isim bulmuştu ve biz hiç istemiyorduk ,kırmadan ikna ettik .
Eliz koymayı düşünüyoruz abimizin adı da Ediz .Ediz&Eliz kardeşler olacak çok karışır mı sizce ?
E bebekten aldım ben hem güzel hem de uygun fiyatlarıAnne bebek hastane çantası aldınız mı kızlar? Ben henüz almadım, araştırmalardayım. Eminönündeki handaki fiyatlar pahalı geldi 300 tl bandındaydı.
Cok teşekkürler, ben de o haftaya kadar ulaşmayı umut ediyorumGeçmiş olsun demav,37-38 hafta erken inşallah o zamana sağlıkla tamamlarsin haftanıbebeğin beslenmesi de çok büyük artı inan çok şükür.
Benim 2. Gebeliğim tetanoz aşımı oldum. Hatta Kasım ayında bir doz daha olacağım insaAllah.2.gebeliğinde tetanoz aşısı olan var mı? Asm gebeliğin başında tek doz olacaksın demişti ama sonra hiç aramadılar, hala da yaptıramadım geç mi kaldım acaba?
Merhaba canim cok gecmis olsun insallah saglika aliriz bebislerimuzi kucagimiza. benimde alt 79 ast 36 çıktı aile hekimimdeki doktorum karaciger enzimlerin yükselmiş kendi kadın doğumcunda baksın dedi bende sonuclari kendi doktoruma attım kullandığın ilaçlardan olabilir 1 hafta sonra tekrar test yaptir dedi ben de 28+4 haftalık hamileyim senin ALT ve AST değerlerin kaç çıkmıştı?Gunaydin herkese, 2 hafta arayla yaptırdığım kan testlerinde ALT,AST,ALP değerlerim,yani karaciğer değerlerim yükselmeye başladı.. doktor gebelik kolestazi teşhisi koydu, şu an erken aşamada ama bu değerler zamanla yükselmeye devam edecek ,kasintilar vücudunda dokutulur başlayacak dedi..önümde görünen erken doğum ve sezeryan..en geç 37 ve 38. Hafta aralığında sezeryan yapılması gerekecekmis. Günde 2 defa 2 şer tane sabah akşam ilaç alacakmışim. gebelik sonlandıginda, değerlerin normalde donmesini bekliyoruz dedi..bebeğim 1,5 hafta arkadan geliyor ama bunu da minyon bebek olmasına bağladı.kendim de minyon olduğum için. Bebekte Beslenememe gibi bir sorun görünmüyor dedi..
Buradan hamileligi süresince sorun yaşayan herkese iyi dileklerimi gönderiyorum,inşallah hepimiz en iyi şekilde atlatıp sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza aliriz.herkes sorunsuz bir hamilelik ister, ama bazen elimizde olmuyor, Önemli olan çözümü olması, çözümsüz olmasın da..
Anne bebek hastane çantası aldınız mı kızlar? Ben henüz almadım, araştırmalardayım. Eminönündeki handaki fiyatlar pahalı geldi 300 tl bandındaydı.
2.gebeliğinde tetanoz aşısı olan var mı? Asm gebeliğin başında tek doz olacaksın demişti ama sonra hiç aramadılar, hala da yaptıramadım geç mi kaldım acaba?
Bende 2018 de tek doz olmuştum doktora sordum toz toprakla uğraşmıyorsan gerek yok 5 yıl korur dedi yaptırmadım hamileliğimde öyle oluncaBen almadım evden bir cekcekli valiz ayarlarım.Sonrasi için sırt cantasi işimi görür zaten
Ben hiç olmadim.Olmayi da düşünmüyorum zaten aramadilar da
Merhabalar hanımlar, ben de 25 haftalık hamileyim, Kadınlar Klübü'nü yeni keşfettim. Demav hanımın mesajını görünce belki bir faydam olur diye üye olup deneyimimi aktarmak istedim. Baştan beri sorunlu ve riskli bir gebeliğim oldu, 20. haftamda bahsettiğiniz gibi benim de ALT değerim 115, AST değerim ise 67 olarak ölçüldü. Doktorum sizin dediğiniz gibi gebelik kolestazından bahsederken, bir profesörden randevu alıp kendisi ile sonuçlarımı paylaştım ve kendisi karaciğer enzimlerindeki bu yüksekliğin her zaman kolestaza bağlanamayacağını, kullandığım takviyelerin de vücuduma ağır gelmiş olabileceğini söyledi. O süreçte tiroid hapı, kalsiyum, d vitamini, demir hapı, vitamin (Regenesis) kullanıyordum ve 15 gün boyunca bana hepsini bıraktırdı. 15 günün sonunda test yaptırdığımda karaciğer enzimlerim sınırın biraz üstüne inmiş durumdaydı. Yani diyeceğim o ki siz de bir doktor ile kalmayın başka doktora da görünün. Belki sizin de benim gibi takviyelerden kaynaklı bir karaciğer zorlanmanız söz konusudur. Dilerim hepimiz şifa bulur, bebişlere sağlıkla kavuşuruz.Gunaydin herkese, 2 hafta arayla yaptırdığım kan testlerinde ALT,AST,ALP değerlerim,yani karaciğer değerlerim yükselmeye başladı.. doktor gebelik kolestazi teşhisi koydu, şu an erken aşamada ama bu değerler zamanla yükselmeye devam edecek ,kasintilar vücudunda dokutulur başlayacak dedi..önümde görünen erken doğum ve sezeryan..en geç 37 ve 38. Hafta aralığında sezeryan yapılması gerekecekmis. Günde 2 defa 2 şer tane sabah akşam ilaç alacakmışim. gebelik sonlandıginda, değerlerin normalde donmesini bekliyoruz dedi..bebeğim 1,5 hafta arkadan geliyor ama bunu da minyon bebek olmasına bağladı.kendim de minyon olduğum için. Bebekte Beslenememe gibi bir sorun görünmüyor dedi..
Çok geçmiş olsun . Erken farkedilmesi daha iyi olmuş. Birde 37 38 olmadan normal doğum yapanlar var . Bebek için çok erken sayılmaz.Gunaydin herkese, 2 hafta arayla yaptırdığım kan testlerinde ALT,AST,ALP değerlerim,yani karaciğer değerlerim yükselmeye başladı.. doktor gebelik kolestazi teşhisi koydu, şu an erken aşamada ama bu değerler zamanla yükselmeye devam edecek ,kasintilar vücudunda dokutulur başlayacak dedi..önümde görünen erken doğum ve sezeryan..en geç 37 ve 38. Hafta aralığında sezeryan yapılması gerekecekmis. Günde 2 defa 2 şer tane sabah akşam ilaç alacakmışim. gebelik sonlandıginda, değerlerin normalde donmesini bekliyoruz dedi..bebeğim 1,5 hafta arkadan geliyor ama bunu da minyon bebek olmasına bağladı.kendim de minyon olduğum için. Bebekte Beslenememe gibi bir sorun görünmüyor dedi..
Merhaba canim , benim 2 hafta once ALT 48, AST 38 ve ALP 152 çıkmıştı, dün alınan kan değerlerinde yükselmiş, doktorumla telefonda görüştüm kac olduğunu söylemedi.. ama yükseldi dedi.. erken teşhis dedi sadece ilaçla kontrol altında tutmaya çalışacağız dedi. 37-38.hafta gibi sezeryan gorunuyor dedi.. Ben işin açıkçası bugun sonucu duyunca moral olarak bozuldum ve değerleri tekrar sormak istemedim. Cunku huyumu biliyorum ,elimde değer olunca, yabancı kaynaklara varıncaya kadar araştırıyorum. O yüzden doktoruma güvenerek ilerleyeceğim umarım yine kendimi tutabilirim..ilaca bu akşam başlıyorum 10 gun sonra kendim tekrar kan testi yaptırırım. Sizde ALP değerine bakilmadi mi? Gebelik kolestazi var ise bir an önce öğrenmeniz gerekiyor, çünkü ilaçsız bu değerler yükselmeye devam ediyor ve birçok risk var.. ben sizi korkutmayayim ,belki sizinki farklı bir durumdur, ama ALT AST ALP değerlerinizi kadın doğumcu ile değerlendirin, cok geçmiş olsun, bu haftalara kadar geldik,inşallah bebeklerimiz sağlıkla kucagimiza alalimMerhaba canim cok gecmis olsun insallah saglika aliriz bebislerimuzi kucagimiza. benimde alt 79 ast 36 çıktı aile hekimimdeki doktorum karaciger enzimlerin yükselmiş kendi kadın doğumcunda baksın dedi bende sonuclari kendi doktoruma attım kullandığın ilaçlardan olabilir 1 hafta sonra tekrar test yaptir dedi ben de 28+4 haftalık hamileyim senin ALT ve AST değerlerin kaç çıkmıştı?
Sagol canim, benim zaten kız bebek, hep bana 37-38 gibi gelir diyorlardı.. önemli olan ilacın ise yaramasi ve o haftalara ulaşabilmek, bu teshisten sonra değerler çok yüksek seyrederse daha erken alıyorlar. Pozitif düşünmeye çalışıyorum,erken teşhis ve ilaca erken başlamanın faydasını inşallah görebilirim.Çok geçmiş olsun . Erken farkedilmesi daha iyi olmuş. Birde 37 38 olmadan normal doğum yapanlar var . Bebek için çok erken sayılmaz.
Geçmiş olsun. Allah dert verip derman aratmasınGunaydin herkese, 2 hafta arayla yaptırdığım kan testlerinde ALT,AST,ALP değerlerim,yani karaciğer değerlerim yükselmeye başladı.. doktor gebelik kolestazi teşhisi koydu, şu an erken aşamada ama bu değerler zamanla yükselmeye devam edecek ,kasintilar vücudunda dokutulur başlayacak dedi..önümde görünen erken doğum ve sezeryan..en geç 37 ve 38. Hafta aralığında sezeryan yapılması gerekecekmis. Günde 2 defa 2 şer tane sabah akşam ilaç alacakmışim. gebelik sonlandıginda, değerlerin normalde donmesini bekliyoruz dedi..bebeğim 1,5 hafta arkadan geliyor ama bunu da minyon bebek olmasına bağladı.kendim de minyon olduğum için. Bebekte Beslenememe gibi bir sorun görünmüyor dedi..
Ben aldım İnstagramdan.Anne bebek hastane çantası aldınız mı kızlar? Ben henüz almadım, araştırmalardayım. Eminönündeki handaki fiyatlar pahalı geldi 300 tl bandındaydı.
Mesajımı görüp ,özellikle bilgi vermek için üye olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Ben de şu anda demir hapı, vinalac multivitamin ve omega 3 kullanıyorum. Aslında doktorum izmirin en iyi kadın dogumcusu olarak geçiyor ama bir ikinci görüş olmalı ,sabahtan beri kafamda bu sorguluyorum. Benim asıl ALP değerim yüksek çıktı, sizde bu değere bakilmış miydi ?Merhabalar hanımlar, ben de 25 haftalık hamileyim, Kadınlar Klübü'nü yeni keşfettim. Demav hanımın mesajını görünce belki bir faydam olur diye üye olup deneyimimi aktarmak istedim. Baştan beri sorunlu ve riskli bir gebeliğim oldu, 20. haftamda bahsettiğiniz gibi benim de ALT değerim 115, AST değerim ise 67 olarak ölçüldü. Doktorum sizin dediğiniz gibi gebelik kolestazından bahsederken, bir profesörden randevu alıp kendisi ile sonuçlarımı paylaştım ve kendisi karaciğer enzimlerindeki bu yüksekliğin her zaman kolestaza bağlanamayacağını, kullandığım takviyelerin de vücuduma ağır gelmiş olabileceğini söyledi. O süreçte tiroid hapı, kalsiyum, d vitamini, demir hapı, vitamin (Regenesis) kullanıyordum ve 15 gün boyunca bana hepsini bıraktırdı. 15 günün sonunda test yaptırdığımda karaciğer enzimlerim sınırın biraz üstüne inmiş durumdaydı. Yani diyeceğim o ki siz de bir doktor ile kalmayın başka doktora da görünün. Belki sizin de benim gibi takviyelerden kaynaklı bir karaciğer zorlanmanız söz konusudur. Dilerim hepimiz şifa bulur, bebişlere sağlıkla kavuşuruz.
Bende 2018 de tek doz olmuştum doktora sordum toz toprakla uğraşmıyorsan gerek yok 5 yıl korur dedi yaptırmadım hamileliğimde öyle olunca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?