Mesajımı görüp ,özellikle bilgi vermek için üye olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Ben de şu anda demir hapı, vinalac multivitamin ve omega 3 kullanıyorum. Aslında doktorum izmirin en iyi kadın dogumcusu olarak geçiyor ama bir ikinci görüş olmalı ,sabahtan beri kafamda bu sorguluyorum. Benim asıl ALP değerim yüksek çıktı, sizde bu değere bakilmış miydi ?Merhabalar hanımlar, ben de 25 haftalık hamileyim, Kadınlar Klübü'nü yeni keşfettim. Demav hanımın mesajını görünce belki bir faydam olur diye üye olup deneyimimi aktarmak istedim. Baştan beri sorunlu ve riskli bir gebeliğim oldu, 20. haftamda bahsettiğiniz gibi benim de ALT değerim 115, AST değerim ise 67 olarak ölçüldü. Doktorum sizin dediğiniz gibi gebelik kolestazından bahsederken, bir profesörden randevu alıp kendisi ile sonuçlarımı paylaştım ve kendisi karaciğer enzimlerindeki bu yüksekliğin her zaman kolestaza bağlanamayacağını, kullandığım takviyelerin de vücuduma ağır gelmiş olabileceğini söyledi. O süreçte tiroid hapı, kalsiyum, d vitamini, demir hapı, vitamin (Regenesis) kullanıyordum ve 15 gün boyunca bana hepsini bıraktırdı. 15 günün sonunda test yaptırdığımda karaciğer enzimlerim sınırın biraz üstüne inmiş durumdaydı. Yani diyeceğim o ki siz de bir doktor ile kalmayın başka doktora da görünün. Belki sizin de benim gibi takviyelerden kaynaklı bir karaciğer zorlanmanız söz konusudur. Dilerim hepimiz şifa bulur, bebişlere sağlıkla kavuşuruz.
Ne demek, inşallah hepimiz sağlıkla atlatırız bu süreci. Benim ALP değerime bakılmadı, içtiğim her şeyi bırakınca ilk 15 günde ALT 115'ten 60'a, sonraki 15 günde 42'ye düştü. AST ise ilk 15 günde 67'den 40'a sonrasında 35'e düştü şükür. Şu an yalnızca demir hapı ile kalsiyumu dönüşümlü kullanmamı söyledi doktor, son bir haftadır öyle yapıyorum. Belki siz de bir 10-15 gün içinde bu kez farklı bir hastanede yeniden kan tahlili yaptırır sonuçları karşılaştırırsınız. Bazen laboratuvardan laboratuvara fark olduğunu da söylüyorlar. İnşallah kolestazsa bile size de bebişe de sorun oluşturmadan atlatılır, sağlıkla kavuştuğunuz haberinizi alırız.Mesajımı görüp ,özellikle bilgi vermek için üye olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Ben de şu anda demir hapı, vinalac multivitamin ve omega 3 kullanıyorum. Aslında doktorum izmirin en iyi kadın dogumcusu olarak geçiyor ama bir ikinci görüş olmalı ,sabahtan beri kafamda bu sorguluyorum. Benim asıl ALP değerim yüksek çıktı, sizde bu değere bakilmış miydi ?
Yok canim ogrenmek daha iyi erkeen teshis cok onemli cunku en azından önüne geçilir Teşekkür ederim canim cok sagol. Bende yarın başka bir kadın doğumcuya gideceğim bakalım o ne diyecek amin ınslalah sağ salim kucagimiza almayı nasip eder rabbimMerhaba canim , benim 2 hafta once ALT 48, AST 38 ve ALP 152 çıkmıştı, dün alınan kan değerlerinde yükselmiş, doktorumla telefonda görüştüm kac olduğunu söylemedi.. ama yükseldi dedi.. erken teşhis dedi sadece ilaçla kontrol altında tutmaya çalışacağız dedi. 37-38.hafta gibi sezeryan gorunuyor dedi.. Ben işin açıkçası bugun sonucu duyunca moral olarak bozuldum ve değerleri tekrar sormak istemedim. Cunku huyumu biliyorum ,elimde değer olunca, yabancı kaynaklara varıncaya kadar araştırıyorum. O yüzden doktoruma güvenerek ilerleyeceğim umarım yine kendimi tutabilirim..ilaca bu akşam başlıyorum 10 gun sonra kendim tekrar kan testi yaptırırım. Sizde ALP değerine bakilmadi mi? Gebelik kolestazi var ise bir an önce öğrenmeniz gerekiyor, çünkü ilaçsız bu değerler yükselmeye devam ediyor ve birçok risk var.. ben sizi korkutmayayim ,belki sizinki farklı bir durumdur, ama ALT AST ALP değerlerinizi kadın doğumcu ile değerlendirin, cok geçmiş olsun, bu haftalara kadar geldik,inşallah bebeklerimiz sağlıkla kucagimiza alalim
Merhaba benimde alt 79 ast 36 çıktı aile hekimimdeki doktorun ilaçlardan kaynaklı olabilir kendi kadın doğumcunla görüş dedi kendi kadın doğumcumda aynı şekilde ilaçlardan kaynaklı olabilir 1 hafta sonra tekrar yaptir dedi bendede alp değerime bakilmadi. Ben magnezyum multivitamin demir ilacı ve probiyotik kullanıyorum bende ilaçları kessem mi diye düşündüm ama doktor onaylamadığı sürece bişey yapmak istemiyorum hakkımızda hayırlısı olsun insallah sizede çok geçmiş olsunNe demek, inşallah hepimiz sağlıkla atlatırız bu süreci. Benim ALP değerime bakılmadı, içtiğim her şeyi bırakınca ilk 15 günde ALT 115'ten 60'a, sonraki 15 günde 42'ye düştü. AST ise ilk 15 günde 67'den 40'a sonrasında 35'e düştü şükür. Şu an yalnızca demir hapı ile kalsiyumu dönüşümlü kullanmamı söyledi doktor, son bir haftadır öyle yapıyorum. Belki siz de bir 10-15 gün içinde bu kez farklı bir hastanede yeniden kan tahlili yaptırır sonuçları karşılaştırırsınız. Bazen laboratuvardan laboratuvara fark olduğunu da söylüyorlar. İnşallah kolestazsa bile size de bebişe de sorun oluşturmadan atlatılır, sağlıkla kavuştuğunuz haberinizi alırız.
Çok sağolun, size de çok geçmiş olsun. Ben de doktor bırak dediği için cesaret alıp bıraktım o süreçte, doktor demese kendi başıma bırakamazdım. Siz de doktorunuza danışın, en doğru şekilde yönlendirecektir. İnşallah hepimiz sorunsuzca atlatırız süreci, bebişlerle kavuşuruz güzel günlerde.Merhaba benimde alt 79 ast 36 çıktı aile hekimimdeki doktorun ilaçlardan kaynaklı olabilir kendi kadın doğumcunla görüş dedi kendi kadın doğumcumda aynı şekilde ilaçlardan kaynaklı olabilir 1 hafta sonra tekrar yaptir dedi bendede alp değerime bakilmadi. Ben magnezyum multivitamin demir ilacı ve probiyotik kullanıyorum bende ilaçları kessem mi diye düşündüm ama doktor onaylamadığı sürece bişey yapmak istemiyorum hakkımızda hayırlısı olsun insallah sizede çok geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim sagolun amin insllah❤❤Çok sağolun, size de çok geçmiş olsun. Ben de doktor bırak dediği için cesaret alıp bıraktım o süreçte, doktor demese kendi başıma bırakamazdım. Siz de doktorunuza danışın, en doğru şekilde yönlendirecektir. İnşallah hepimiz sorunsuzca atlatırız süreci, bebişlerle kavuşuruz güzel günlerde.
Bende ona bakıyordum şimdi.. Poplin kumaş alacağım sanırım kışın geleceği içinDaha önce puset örtüsü kullanan arkadaşlar ,çift kat müslin mi aldınız poplin kumastan mi aldınız? Hangisi daha iyidir her mevsim kullanım açısından .
Ben bugün yaptırdım canım, geçen ay covid aşısı olduğum için bu zamana kaldı, ilk doğumumdaki aşıdan bu yana 8 yıl geçti, 4-5 yıl olsaydı tek doz yapacaktık dedi ebe, kasıla ikinci tetanozda olucak2.gebeliğinde tetanoz aşısı olan var mı? Asm gebeliğin başında tek doz olacaksın demişti ama sonra hiç aramadılar, hala da yaptıramadım geç mi kaldım acaba?
Bende ona bakıyordum şimdi.. Poplin kumaş alacağım sanırım kışın geleceği için
Doktora sormaya gerek var mı peki yaptırmadan önce hani bebekle ilgili bi sıkıntı varsa zararı olur mu diye, yoksa direk gideyim mi asm'ye?Ben bugün yaptırdım canım, geçen ay covid aşısı olduğum için bu zamana kaldı, ilk doğumumdaki aşıdan bu yana 8 yıl geçti, 4-5 yıl olsaydı tek doz yapacaktık dedi ebe, kasıla ikinci tetanozda olucak
Doktora sormaya gerek var mı peki yaptırmadan önce hani bebekle ilgili bi sıkıntı varsa zararı olur mu diye, yoksa direk gideyim mi asm'ye?
Benim ilkinde de iki doz olmuştu, sana gerek yok bu tabloya göreEki Görüntüle 2936594
Şöyle bi tablo buldum.. ilkinde 4 doz olmuştum.. bu durumda yaptırmama gerek yokmuş.
İnşallah canım pozitif düşün ki zamanında gelsin bebek. Zaten 30 haftanın içindeymişsin az kalmış inşallah hayırlısıyla sağ salim eline alırsınSagol canim, benim zaten kız bebek, hep bana 37-38 gibi gelir diyorlardı.. önemli olan ilacın ise yaramasi ve o haftalara ulaşabilmek, bu teshisten sonra değerler çok yüksek seyrederse daha erken alıyorlar. Pozitif düşünmeye çalışıyorum,erken teşhis ve ilaca erken başlamanın faydasını inşallah görebilirim.
La vie en Rosee
Eger tesadufen karsima cikip beni benden alacak bir canta gormezsem su an icin aramiyorum. Kucuk cekcek valiz gotururum. Ilk cocugu olanlar heveslidir onlar alsinBen de almistim simdi nerde hic bilmiyorum. Kesin atmisimdir ya da birinr vermisimdir evde fazlalik tutmayi sevmem dogumdan sonra da sirt cantasiyla dewamke.
Kesinlikle bencede ayırt ediliyirNe tekmesi yahu hıçkırık baya ayırt ediliyor karnımın aynı noktası ritmik şekilde pıt pıt atıyor saniyede 1 gibi ve 1 dakika kadar sürüyor böyle tekmemi olur anneler hisseder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?