2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
bebeği tuzlamak mı torununu turşu zanneden kv yapmışlar..
yok anacım illa bi çıkıntılık bi cok bilmişlik yapıcaklar, benimki de şimdiden başladı elini şöyle koyma yamuk olur, kafasını şöyle yatırma kare olur.. bi tarafı şiş olur vs vs.. darlandum

Tuzlamisken firinlasaydi sogukta usumezdi buyukler malesef soz donlemiyor. Benim annemde gecen aradi yuz ortusu sari aldinmi alayim dio dedim anne onermiyorlar hayir o bizim adetimiz ortecegiz sari ortu demesin mi kirmadim ama bakalim gerci oglumda uyguladi bilgim de yoktu sariligi arttirdigina dair hamdolsun bisi olmadi ama oladabilirdi belki bakalim anneme doguma girerken hbr vermeye karar verdim oncesinde gelme dicem panik atak resmen beni sancimla birakip ona bakmak zorunda kalabilirler hahahahaha

bu kitap cok iyimiş kızlar.. genel şeyler söylemiyo, birebir örnekler ve pratiklerle etkin ve kendi kendine yeten cocukları yetiştirme konusunda tavsiyeler veriyo.. kesinlikle tavsiye ederim cocugu olucak herkes okumalı. bizim ebeveynler de zamanında okusaymış böyle kitaplar keşke

Benim hastaneme de zam gelmis normal dogum 3800 tl kendi doktorumu cagirirsam +600 tl prenses agrisiz olursa +1000 tl zorunlu sezeryan 4800 tl istege bagli sezeryan 5850 tl dediler ama yil basinda yeniden zam gelecek dediler. Yine dogim zamani gorusurus indirim yapabiliriz die eklediler. Esim dio ki babasini dusunen evlatsa yilbasindan once dogar

Bende eksilerini bilmediğim için özellikle sordum dedim bunun bir zararı varmı ? Felç kalma durumu olabir mi diye. Allah korusun öyle bir şeyle karşılaşmadık bu konuda doktorlarımız yeterince tecrübeli dedi . Bakalım nasıl olacak. Çok merak ediyorum dedikleri gibi sıfır sancımı çünkü öyle dedi. Çok rahat sancısız doğum diye

benim annemde ilk bebekte tuzlayalım dedi. mantık tuzlanan bebek kokmazmış. ama eşim istemedi. ben çok karışmıyorum çocuğa zarar gelmedikten sonra. sarı yüz örtüsünü bende örtmüştüm. sarılığını alsın diye örtülüyormuş. ama bol bol emzsirebilirsek zaten sarılık olmaz derler.

Yanliz bebegin yatma pozisyonu na soylenenlere siddetle katiliyorum her 45 dk da bir yon degistirilmeli kafa yapisi acisindan ailemizde buna karsi cikip lafa egriligi yada kafa duzlugu yasayan var malesef oglumda cok dikkat ettim max 2 saatte bir sag ve sol olacak sekilde cevirerek yatirdim

Evet oyle diolar bende yasamadim ama soyle ki zaten sezeryan da da ayni yerden o igneyi yapiyorlar genel anestezi uygulamaktan kaciniyorlar. Her dogumun riski var kendine gore yani. Rabbim iyilikler ve guzelliklerle karsilastirsin herkesi

Aman sakın ha. Tuz bebekteki suyu çekip dehidrasyona yol açabilirmiş.
Ben sadece adet yerini bulsun diye, banyo yaptırdığımız suya bi çimdik tuz atmıştım o kadar da gönülleri olsun diye

Ben de öyle her defasında farklı yöne yatırırdım. Hatta karışmasın diye mesela sol memeyi emdiyse sola, sağ memeyi emdiyse sağa yatırırdım çünkü memeyi de sırayla veriyorduk
Karıştırmiyim diye de sıra hangi taraftaysa o koluma lastik toka takıyordum

Unutmamak için güzel yontemmiş aklımda bulunsun benimde . İnsan unutabiliyor ne olur ne olmaz

Hissetmeden ıkınmak çok kolay değil öyle birkaç video izlemiştim kadın anlatıyordu ama 2.doğumu da epiduralle yapmış. Ağrı kesiciyi de ağrın arttıkça veriyorlar düğme gibi birşey var omuzunda

Adetli olan niye gelemiyordu unuttum duymuştum öyle birşey

Benim birinci hamileliğimde belden aşağısı uyusturulmustu. Açılma falan beklenmedi. Muhtemelen spinal anestezi oldum. Birinci doğum olunca insan birşeyin farkında olmuyo. Ama çok memnun kalmıştım hiç ağrım sızım yoktu.

Bende senin gibi yapacağım 2 saatde bir

Genelde hastaneye gittiğimizde 4 cm açılmış oluyormuş galiba tecrübeli değilim ama

Genelde hastaneye gittiğimizde 4 cm açılmış oluyormuş galiba tecrübeli değilim ama
Kisisel bisi bence bu. Ben oglumda kontrole gitmistim hafif vajinamin kenarlarindaki kemiklerde degisik bir agrim vardi ama oyle abartilcak rahatsiz edici bisi degildi meger 2 cm olmus acilmam direk doguma aldilar. Acilma baslar vaslamaz sancilananda duydum agriya cok dayanikli olup 7 cm ile hastaneye gidende yani yapisal bisi. Benimde mesela suni sanci verildigi halde ( hem rahimden hem serum ile ) 6 cm e kadar dayanilmicak bir agri degildi. 6 dan sonra cok yavasladi acilmam epey uzun surdu ve o sure baya zordu ama dogar dogmaz hepsi bitio o sen degilsin sabki kalk halay cek o derece cok degisik bisi yaa

Benşmkinde var ben de ayırıca aldım 5 tane içine giydirmek için

Aynen biz de almadık. Yenidoğana uyku tulumuna gerek yok bence en erken 1 yaş uygun zaman diye düşünüyorum. Kundak battaniyeden aldık biz
kundak battaniye nedir
bi de bebeğe andywawa markasından bir battaniye aldım ben bir yanı penye diğer yanı peluş. Hiç sorgulamadım antialerjik midir fln diye andywawa ztn bebek markası ama peluş olunca bi düşünmedim değil. Diğer aldığım battaniye penye ztn pamuklu, ama bunun penye tarafı pamuklu tabi dış tarafı polyester

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…