Kızlar ben cumartesi günü hafif kanamayla hastaneye gittim . Neyse bütün muayene yi yaptılar sadece vajina içinde hamilelikte kılcal damarlar şişiyor ya kendisinden yada ilişki olursa patlıyor dediler .
Benim o günden berli akıntım çok fazla sanki suyum geliyormuş gibi dün ve bugün peçeteye sildiğim zaman hafif kanda var . Ne yapacağımı bilemedim . Sancım flan yok bebek hareketli .
Olursa tekrar gel dediler .
Bakim takip edecem olmassa hastaneye gidecem tekrar .
4 cü gebelik ama insan yinede kuruntu yapıyor yoksa ben mi aşırı pimpirikliyim diyorum .
Yok canim isterse 10. Gebelik olsun kan kim gorse endise eder. İhmal etme su gibi hele degisik koku varsa gelen sivida git yeniden ama soyle mutlaka suyum geliyor gibi diye. İlk gebeligimde 17. H da basima geldi su sizmasi dediler gitmeyip endise etmeseydim ne olurdu bilmem meger vucudumda iltihap cok asiri yukselmis ve su ondan siziyormus dediler yatirdilar ant tedavi vs baya mesakkatliydi ama hamdolsun saglikla dogurdum bir cok seyin cozumu artik var neyseki
ben çok istiyordum. o normal doğumun nasıl olduğunu tatmak istiyordum. ama doktorum olmaz dedi. aslında ilk doğum üzerinden 4 yıl geçti. ama doktorum 15 yılda geçse sezaryen yerinde sorun oluşabilir dedi. bu %10-12 gibi bir risk ama bunu göze alamayız dedi. sezaryen yerindeki bağlar eskisi gibi güçlü değilmiş o yüzden seni yada bebeği riske atamam dedi. tabi yapanda çok kişi var. ama ben doktorumu dinleyeceğim.
Bak bu ben Bu cuma eşimle güldür güldürü izlemeye gideceğiz. Bebek doğmadan bir etkinlik yapalım dedik. Benim kafamda hep çişim gelince ne yapacağım var tiyatroda kalkamıyorsun da bakalım ne yapacağım
Kızlar ben valizimi hazırladım sayılır, bebek bezi kaç tane koyabilirim? 10 tane yeterli mi? Bir de sizce biberon, kaşık biberon, yenidoğan mama koysam mı önlem amaçlı? Bir de şu mochi’nin göğüs pompası ne işe yarıyor ya alsam mı bilemedim sanırım fazla sütü alıyor ama o süt sonra bebekte nasıl kullanılıyor?
İlk gebeliğimde çok araştırmıştım bunu ve hastaneye emzik, biberon, mama götürmemeye karar vermiştim. Doğumdan hemen sonra sütüm gelmeyince hemşireler kendileri hazırlayıp getirdi mamayı ve şırıngayla damlattılar bebeğin ağzına, biberona alışmasın diye. Eve gelince de sağarak verdim sütümü. Sağınca geliyodu ama bebeğim emmek istemiyodu, bağır çağır ağlata ağlata mememe tuttu eltim bebeği öyle öyle 4.gün alıştı. Sonra da ne mama ne biberon ne sağma makinesi hiçbirine ihtiyacım olmadı.
Bez 10 tane yetmeyebilir, yeriniz varsa fazla fazla koyun.
Bence de normal kasık batması klasik gebe sorunu
O wc sıkıntısı bende de bir hayli var. Mesela yatarken ya da otururken yok gibi ama ayağa kalkınca artık o baskıyla mı nedir bir anda geliyo koştur koştur gidiyorum
Canım benim sakin ol. İyi haberlerini bekliyoruz. Korkma hastanede gereken neyse yaparlar bebeğin de sen de sağlıklı bir şekilde atlatırsınız merak etme.